Форум Рідного Міста

Іще один сепаратизьм

Олексій Мачехін - 22-3-2004 у 11:23

Гостює в мене зара дівчина з Краматорська....
Емоцій я виказувати не буду, перекажу її слова:

На Донбасі зараз українську навіть по телевізору не почути - передачі перемикають трансляціями з російських каналів. Вчителям насаджують думку що дитина має право обирати якою мовою вона хоче слухати урок.

Те, що без знання української жодна дитина не вступить до пристойного ВУЗу (принаймні в Києві), нікого, мабуть не турбує.

Ще одна тенденція "Чи є ви членом якоїсь партії? Ні? Дуже радимо вам ПР...."

Ну і пік: розповсюджуються чутки що якщо Янукович прийде до влади, то відокремить Донбас від України (більшого абсурду важко вигадати) . Ну тобто ще одне у нас буде "вільне місто Чорноморськ".

На останок ще одна ілюстрація передвибочіх технологій: в 99-му році в Краматорську (не став уточнювати чи лише там) на передодні виборів Кучми впроваджували комендантську годину.

Правда цікаво?

Asmera - 22-3-2004 у 11:28

Власне, у мене подруга з Краматорська, але нічого подібного я від неї не чула...І взагалі, вона розмовляє українською і непогано...От хіба що школу вже давно закінчила...

Олексій Мачехін - 22-3-2004 у 11:35

Моя теж розмовляє українською не зле, бо є культурологом і викладає історію. Не думаю що вона б мені брехала.

Родичі в Донецьку взагалі казали що іноді бояться розмовляти на політичні теми навіть з друзями.... про всяк випадок. Цьому вірити якось і не хотілось навіть.

Asmera - 22-3-2004 у 11:53

Можу з йього приводу сказати лишень таке. Коли вона ще вчилася ( а я тоді тільки на 1 чи 2 курсі була), то ми говорили за різні політичні акції. Мої колєжани вільно ходили на усілякі демонстрації та акції протесту, просто так і "за 10 гривень". А у них за таке виключили двох хлопців, тому що проти Кучми пішли...отак

Dmy - 22-3-2004 у 14:02

Про відокремлення - це старе, перетрушене. Восени 91-го ходили вперті чутки, жи при підтвердженні на референдумі державної незалежностиСхід України віділиться й утворить Донецько-Придніпровську республіку (типова московська технологія - там були натяки на Уральську і Далекосхідну). Мабуть нічого оригінальнішого допоки не вигадали.

А навеселіша чутка останнього часу - те, що Янукович-то ніколи й не сидів, а то всьо - плітки :lol:
Причому поширюється ця деза згори, бо в першу чергу її чуєш від людей, які мають родичів і знайомих ув органах влади (маються на увазі ті, про кого мені відомо напевно)