Форум Рідного Міста

"Українці: зло!"

Нормалайзер - 26-3-2004 у 11:18

Цікава тенденція прослідковується: громадани України вперто і впевнено тавруються світовими ЗМІ як терористи чи злочинці.

В Польщі затримують двох пакистанців і одного українця, на весб світ оголошуючи, що вони планували підірвати в Варшаві вокзал, синагогу, посольства (і, поки що, ні слова не кажуть, що то - абсолютна бздура...)

В Британії затримують групу, яка займається нелегальним транзитом робітників. Керівники, звісно ж, українці...

В Москві проводять показову депортацію нелегальних робітників, наголошоючи, що 60 % злочинів в Москві скоюють немосквичі і акцентуючи, що в даний момент проводиться депортація українців (крупним планом показують азербайджанців, коментуючи, що, мовляв, азербайджанці здивовані, що депортують не тільки їх...)


Панове, ми є свідками того, як активізовується формування образу ворога...

Odarka - 26-3-2004 у 13:19

Це вжде давно триває. як тільки українці почали виїзджати поголовно на заробітки їх ніде не люблять. До нас зле в сюди ставляться...тільки скажи їм що ти українець, тебе обізвуть злодієм...

Ігор+ - 26-3-2004 у 15:16

А ще такі українці говорять російською мовою. Знаю по Чехії, брали інтервью в одного такого за-за тюремних грат.
А потім у аборигенів виникає дивне питання: "а в українців є своя мова?"

Odarka - 26-3-2004 у 15:21

А справжні українці майже ніколи не виїзджають. занадто любллять свій край і це правда...або їдуть, а потім повертаються...
Але це дійсно проблемо в тому. що більшість людей, які тут народилися виїзджають звідси зі словами: А що та держава мені дала? - ось це найгірше...

Андрій Пелещишин - 26-3-2004 у 16:12

А ми себе поважаємо?
Новина на Кореспонденті "В Британии задержана украинская банда" http://www.korrespondent.net/main/91550
Цитати:
Цитата:

Британская полиция задержала накануне более 40 человек в результате серии рейдов на украинскую банду, занимавшуюся переправкой нелегалов для черных работ в Великобритании.

Цитата:

Среди арестованных – по крайней мере два украинца.

Виділення мої. Тобто зі 40-ка два наші, і банда уже українська.

Нормалайзер - 26-3-2004 у 16:32

Виносячи цю тему, я, власне, найменше думав про українців і українство. Я мав на увазі формування опінії, створення стереотипів навколо націй.

Росіяни - мафія, торгівля зброєю, здирництво
Албанці - контрабанда наркотивів, торгівля "живим товаром"
Румуни - жебрацтво, дешева робоча сила,
Болгари - фальшування валюти, неліцензовані компакт-диски
Чехи - звідництво, торгівля "живим товаром"
Українці - тероризм? здирництво? торгівля "живим товаром"? нелегальна імміграція? бандитизм? (список можна продовжити...)

Звісно, в різних країнах представників інших національностей сприймають по-різному. На мій погляд, однією з тенденцій є схема "упослідження сусіда": в сусідніх країнах враження про сусідські нації зазвичай гірше, ніж в країнах, що - далі (приклад: ставлення до українців в Польщі і в Португалії).

Але, все ж таки, вішання ярликів - таки загальне правило... Стосовно нас - сумна, і, на мій погляд, - неправдива оцінка.

Captivitas - 26-3-2004 у 16:35

Ще з Кореспонденту:

http://www.korrespondent.net/main/91113

"Оказалось, что сидящий на скамье подсудимых интеллигентный человек с внешностью типичного профессора, углубленного в науку, сумел создать гигантскую, хорошо отлаженную сеть нелегального ввоза граждан Украины и других стран СНГ в Германию. Причем пользовались созданным Анатолием Б. каналом не только люди, искавшие "черную" работу в федеративной республике, но и перевозчики наркотиков, сутенеры и якобы даже чеченские террористы. ...

Еще в ходе оперативной разработки бывшего киевлянина, осуществляемой в том числе и при помощи телефонного подслушивания, правоохранительным органам Германии стало ясно, что Анатолий Б. - только одно звено в целой преступной цепи. Под подозрение попали не только бизнесмены, специализирующиеся на туризме, но и чиновники МИДа, МВД и сотрудники немецких посольств за границей "


І все це про людину, яка емігрувала та не знайшла роботу за фахом. :o

Звідки такі зв"язки (посольства, міністерства)?
Та й скільки уваги, навіть ніби російська служба безпеки допомогла цьому викриттю. А сюдячі з ще кількох повідомлень на цю тему для Германії це взагалі ШКАНДАЛЬ державного рівня.

Dmy - 26-3-2004 у 17:08

От і є привід направити пару ноток німакам і ангельцям. А то, як Саакашвілі сказав про можливу підготовку аджарських бойовиків ув Україні, Роман Лубківський відразу "забився в істериці" (звичайно, не з власної ініциативи). Мовляв, поясніть ваш брєд. Незле було би то повторити в західному векторі.
Будьмо почекати? :lol:

Ще, перепрошую, не зовсім мені сподобався радикалізм твердження, жи справжні українці нігди не виїзжають, а якщо, раптом, трапиться така біда - швидко-швидко повертаються, жиби хтось чогось не подумав. А несправжніх, як побачать - відразу починають обзивати по-ріжному :(
По-перше, чи слід то розуміти як натяк на то, жи ФоРуМ мониторить СБУ?
По-друге, цікава логіка - справжній патріот власної оселі полишає помешкання хіба що, жиби сходити "на двір".
По-третє, судячи зі спілкування, серед форумців є досить чимала (репрезентативна, о!) кількість народу, які регулярно (або не зовсім, але...) бувають в обцих світах. То може прямо й спитати, якими словами їх обзивають, як тільки дізнаються про громадянство?

Grabchuk - 26-3-2004 у 18:00

Цитата:
Першим відправив користувач Odarka
А справжні українці майже ніколи не виїзджають. занадто любллять свій край і це правда...або їдуть, а потім повертаються...

Odarkao, дозволь не погодитися. З однієї тільки івано-франківщини за останні 5 років виїхало приблизно 300 тисяч українців. І не завжди найгірших.
Давай порівняємо. Припусимо в одному глухому селі жили двоє братів, щирих патріотів ( на всіх виборах голосували за тих кого треба - за Народний Рух). Жили бідно, роботи в них не було і вирішив один з них поїхати за кордон. Там влаштувався на роботу, заробив грошей, купив будиночок, машину, забрав до себе дружину з дітьми, зумів дати їм освіту; почав помагати звідти з гАмерики родичам в Україні.
А другий брат продовжує тільки те й робити що вечорами пити горілку, а в день вручну сапкою обробляти свій приватизований земельний участок 50 соток і матюкати комуністів ( росіян, жидів) за те, що довели Неньку до "ручки"...

І хто з них достойніший зватися cправжнім ?

Ігор+ - 26-3-2004 у 20:12

Я переконаний, що ті, що "занадто люблять" і "справжні" ніколи не їздили за кордон (базар у Польщі не рахується) або їх матеріальний стан не провокує на виїзд на заробітки або вони наперед знають що там нічого доброго їх не чекає (фах не той, вік, родинні проблеми, тощо).
Ті, що не їздили, але не проти спробувати, в більшості випадків не знають як або не мають можливості, матеріальної чи іншої.

Старий анекдотичний вислів "справжні українці живуть у Канаді" має під собою зерно, бо такі люди люблять Україну і українське набагато більше, ніж то було за часів їх перебування в Україні.

Dmy - 26-3-2004 у 20:28

Цитата:
Першим відправив користувач Нормалайзер
В Польщі затримують двох пакистанців і одного українця, на весб світ оголошуючи, що вони планували підірвати в Варшаві вокзал, синагогу, посольства (і, поки що, ні слова не кажуть, що то - абсолютна бздура...)

Такі кажуть!
Арештовані пакистанці й українець – не терористи.Трьох громадян Пакистану і один громадянин України, яких затримано в неділю з приводу запідозрення у терористській діяльності, тероризмом не займалися – повідомила Головна Комендатура Поліції. Як сказав речник головного команданта поліції Даріуш Новак, карти і документи, виявлені під час арештування, не стосувалися підготувань до терористського замаху – вони були потрібними затриманим у клопотаннях за здобуття права на постійне перебування у Польщі. Центральне Слідче Бюро встановило також, що заарештовані іноземці „досі не скоїли злочину на території Польщі”.
(Радіо "Полонія", 23/03/2004)

Олександра Бабяк - 27-3-2004 у 00:53

Українці - народ спокійний, терплячий. Відданість своїй Землі, свому дому, на мою думку, полягає не у сидінні і чеканні невідомо чого, критиці комуністів іт.д. Вона закопана глибше. Коли людина їдучи закордон снить рідною домівкою, Україною, коли вона будучи закордоном старається допомогти землякам, от тоді і проявляється ця відданість, любов...

Рідна - 27-3-2004 у 03:45

Цитата:
Першим відправив користувач Ігор+
Я переконаний, що ті, що "занадто люблять" і "справжні" ніколи не їздили за кордон (базар у Польщі не рахується) або їх матеріальний стан не провокує на виїзд на заробітки або вони наперед знають що там нічого доброго їх не чекає (фах не той, вік, родинні проблеми, тощо).
Ті, що не їздили, але не проти спробувати, в більшості випадків не знають як або не мають можливості, матеріальної чи іншої.

Старий анекдотичний вислів "справжні українці живуть у Канаді" має під собою зерно, бо такі люди люблять Україну і українське набагато більше, ніж то було за часів їх перебування в Україні.


Дозвольте висловити власну думку. Я 5й рік вчуся за кордоном, (не через поганий атестат, а тому, що тільки тут маю змогу вчитися і працювати за фахом одночасно). Це не значить, що я не українка, або не кохаю свою країну, мало того, обов*язково повернуся по закінченню практики.

За темою. ЗАВЖДИ кажу звідкіля я родом (якщо виникає зцікавленність :) ). Люди дивуються, не просто , а дивуються "в кубі", що існує така мова - українська. Бо то не сміх - занадто великий процент населення України не володіє Мовою, і ІМХО, це жахливо.

Рідна - 27-3-2004 у 03:52

А про те, що любов виникає за кордонами України...може в деяких випадках воно й так. Але не завжди. Родина мого біологічного батька в Канаді мала в носі Львів і Україну в цілому, але прадід, що власне вивіз туди частину родини, так нормально жити й не зміг - сильний мав зв*язок з землею. Так що все, ІМХО, дуже індивідуально :)

Captivitas - 16-4-2004 у 14:02

Європейські ППС продовжують відстріл громадян України.
Колись це був поляк, вчора подібне сталося у Чехії.

Остап_М. - 16-4-2004 у 14:13

Ну ви вже так накрутили. Мовляв хто їде закордон - той не справжній українець?? або хто не розмовляє українською, теж не українець??
По-перше, люди їдуть заробляти важкою працею для майбутнього своїх сімей (а отже і України вцілому) і не нам з вами панове їх засуджувати за це;
По-друге, хочемо ми цього чи не хочемо більша половина українців на сьогодні російськомовні (хто не знає цифр - читайте в книгах Миколи Рябчука).
А щодо поганого іміджу закордоном - то цілком погоджуюсь, якщо поводишся як би..ло якесь, то тебе ним і вважатимуть. А культури вчитися треба завжди...

Odarka - 16-4-2004 у 14:20

2 Grabchuk
Тут я сказати не можу, хто справжній, а хто ні з тих двох братів:(
Я просто думаю так, якщо їм тут зле живеться у цьому виння лишень держава аьо лінь...Вони можуть виїхати за кордон. заробити там грошенят, а потім приїхати і вкласти їх тут в Україну..
Але з іншого виникає питання. що та Україна їм дала?