Форум Рідного Міста

Розарій самотніх сердець

сумна - 3-4-2004 у 14:12

Відразу ж роблю застереження: ця тема не про знайомства і не для знайомства! Це лишень спроба сповіді на тему самотності.
Буду рада, якщо відгукнуться форумчани – такі ж самотні душі (ну от, виходить щось на кшталт клубу анонімних алкоголіків).

Отож, я самотня, як перст. Як з необхідності, так і з переконання. Це мій нормальний стан, з яким я зжилася, чи то притерпілася. З дитинства не вміла і не любила спілкуватися, мені вистачало книжки. Жодних подруг, друзів, розваг і т.п. Нічого, окрім купи комплексів (хоча мушу зазначити, що ніяких проблем із психікою, не найгірші розумові здібності, навіть спостерігались певні таланти до музики, малювання). Отак і тривало рік за роком... Спочатку мучили питання: я ж не гірша за інших, не потвора, чому так, о доле!.. (ха-ха). Згодом прийшов спокій, бурі вляглися, і зараз я бачу в своєму становищі багато переваг.

Отже, почну з них:
1. Абсолютна свобода дій; обмежувач – лише власне сумління і моральний закон.
2. Зведення побутових проблем до мінімуму, спартанський уклад життя. Ніякої гарячки скуповування лахів, прикрас, предметів необхідності, предметів розкоші і тому подібного.
3. Сприймання людей такими, якими вони є, без приміряння (свідомого чи підсвідомого) на них ролі партнера.
4. Розкіш бути собою: не намагатись сподобатися, не прикидатися кішечкою.
5. Ніякого розпорошення; сублімація в одному керунку, що особливо корисно для творчості чи для роботи.
6. Не потрібно намагатися зрозуміти іншу людину чи шукати розуміння в інших (на мою думку, зрозуміти іншого взагалі неможливо).

Негативні моменти:
1. Брак спілкування (інакше чого б я шукала на Форумі?).
2. Страх майбутнього, особливо побоювання захворіти, впасти в неміч.
3. Специфічне ставлення оточуючих як до істоти ущербної, такого собі посміховиська, об’єкту для анекдотів.
4. Побутова невлаштованість, від протікання кранів до перегоряння жарівок.
5. Самотність не найкращим чином позначається на характері через постійну роздратованість, заздрість, почуття меншовартості.

Отже, що переважить: “pro” чи “contra”? Я напевно ще не все згадала.

Мене завжди смішило, коли мої ровесниці вайкали: “Ой, як тобі добре! А в мене ті дітиська, той йолоп...” Хоча самі недавно так і липли до того “йолопа”, щоб не залишитись старою дівою.
Може мені справді добре? Мене оминула омана під назвою “любов”, я нікого не зробила нещасним. Мене оминула фізіологія і ще бозна-яка “логія”. Моє кредо – “Промовляння самотній” Ю.Андруховича. Я плекаю свою самотність, як особливу цінність, хоча усвідомлюю, що мене чекає те ж, що і біблійне дерево, яке не приносить плоду.

Вам смішно? Я не ображуся. Хотілось би знати, як себе почувають інші самотні серед несамотніх.

Dмитрик - 3-4-2004 у 16:49

Шановна, сумна! ВИ НЕ САМОТНЯ!
Перше, що прийшло на думку:

…Вона мовчки йшла, не звертаючи уваги на перехожих. Ноги не слухались, а очі не бачили уже нічого...
...І знову поплили думки, одна за одною, без зупину і спочинку. І були вони такими гіркими, що очі від них налилися сльозами. І от одна не втрималася і впала додолу, змочивши довгі чорні вії. Жінка, ніби намагаючись наздогнати її і повернути, раптом глянула вниз, туди, де впала сльозинка. Але її звісно ж вона там не побачила, та натомість побачила дещо інше. Вона зрозуміла, що йде по бруківці, по цій неймовірно - надзвичайній, омитій холодним львівським дощем, львівській бруківці. Сотні раз вона проходила цією вуличкою, однією із тих старовинних вуличок, яких так багато у Львові, сотні раз ступала цією бруківкою, але жодного разу не відчувала чогось подібного. Це було якесь не зрозуміле і не відоме їй досі відчуття. Вона бачила красу цієї бруківки, її незвичайність, вона відчула, що пов’язана із тими сотнями тисяч людей, які проходили чи проїжджали тут за сотні років, із тими, хто ще ходитиме і їздитиме тут. І її охопила гордість за те, що вона теж тут іде, що це її рідне місто...

Віра Рикалюк
http://top-story.narod.ru/vira/6.htm

Як на мене, кожна льдина протягом життя іноді відчуває себе самотньо. Але ж то є тимчасове явище. Озирніться довкола – Вам посміхається маля в колисці, зустрічний чоловік кидає на Вас не зовсім пристойний погляд, а жінка, що сидить поруч у маршрутці, заздрісно споглядає Вашу сьогоднішню зачіску.
ВИ НЕ САМОТНЯ!
“Жодних подруг, друзів, розваг і т.п.” – розваги – це супер! Людині необхідно розважатися, відриватися на 100% (іноді корисно забути про все – див. Доброго вечора - 2) І наступного ранку Ви зрозумієте – ЖИТТЯ ПРЕКРАСНЕ і варте аби ним насолоджуватись!!!!
Посміхніться собі у дзеркало, погляньте у віконечко на Веселе весняне Сонько.
Зверніть увагу на запрошення Одарки (див. Форумці - Великдень) і прийміть його, обов’язково прийміть!
ВИ НЕ САМОТНЯ! Ви ТИМЧАСОВО сумна :)

fish - 3-4-2004 у 17:35

Ох... Сумна, в певному розумінні я - кандидатка в твої колеги. Я просто і ясно знаю, що врешті буде так само, дарма, що маю купу друзів, дарма, що маю кохану людину (хто знає, зрозуміє, хто ні - тому й не треба). Колись, як була менша і дурніша, думала: якщо до тридцяти не зміниться нічого і я лишатимуся самотня (тобто - без пари) - я, мабуть, перерву собі життя. Тепер я мудріша і знаю, що такої дурниці робити не слід і за гірших обставин.
Я усвідомлюю, (і, мабуть, то добре), що кожне моє намагання стати в незалежну позу і заявити, що мені так навіть краще, що я незалежна, що мені вистачає того, що я маю - то все неправда і намагання перед кимось (не кимось... самим собою? світом? Богом?) зіграти добру міну в поганій грі Не добре мені і не вистачає мені того, що я маю, я просто звикла й окуклилася з цим. Навіщо мені вдавати "і зовсім не нещасну"? мабуть, нінавіщо. Розумний не буде, почувши це. охати й жаліти, а з дурними я не спілкуюся. Нічого хорошого в самоті нема, зовсім нічого. Навіть без думок про "потім", про безнадійність немічної старості. Мабуть, це не втішить і не заспокоїть тебе. Але так воно є. "Я люблю одиночество - это/ мне не больно - под пыткой кричать".
...все-таки, мені, мабуть, краще. Якщо не зважати на цілющість звички, яка все вирівнює...
Знаєш, мені здалося, що для тебе іти до людей - це багато в чому "іти ВІД СЕБЕ -- ДО людей" Себто, втрачати себе. Прикидатися. Бути манірною. Реагувати на те, що тебе не цікавить. Сміятися жартам, які триста разів чула. Липнути до якогось йолопа...
Насправді люди не такі вже й погані... і зовсім того всього від тебе не потребують. З ними навіть буває затишно і дуже-дуже тепло. Чесно.
До таких - варто йти. Але завше - вибирати тобі...

Asmera - 3-4-2004 у 23:34

Хтось з віком починає знаходити в самотності плюси, а хтось - мінуси.Я, чесно кажучи, дуже боюся лишитися колись самою, хоч зараз я дуже люблю стан усаммітненості...отак

dr.Trollin - 4-4-2004 у 19:22

загалом ото сильнорізні віднОшення і віднЕсення до такого тексту (стартового у треді).
(зразу завважу, що я теж у сім клюбі, але за "технічними" ознаками. див. місцевий тред з tid=1993)

Основною (_не_ базовою) проблемою я, щиро кажучи, вважаю відсутність нормально/результативно працюючої інституції свах. Ну "клубознайомств", скажімо.
Чому, власне, нормальний людь (не забацаний научник як я, а нормальний) не проводить нормальної і (головне) _Результативної_ пошукової роботи? Пранення (припустімо) є. Можливості (зокрема от, приміром, у високоактивної Рибки) - є. А от нормальних баз даних - катма.
Тому і важко провести синхронізацію душ для людей, що з серединності вибиваються.
А от ото і є вже не головною проблемою, але Базовою. Відхід від серединності.
Розкіш перебування за гуртом - завжди обходилась. Коли чим, але дорого.

Розберімо pro&contra.

+1. у нормальних сімействах то теж так. Але нормальних не всі є.
+2. так. тота хвороба має місце. (правда гарячкоскуповування ака "вещічізм" і у самотніх суть)
+3. краще примірювати роль друга/подруги.
+4. (задумливо) прикнешся кішечкою, аж воно - собачник :-(
+5. воно так. Звісно. Тому монахи і.
+6. ну чому? то є атракційним завжи. Стати (хоч на мент) іншим - то вже продовжити своє життя пропорційно тому менту.

-1. ну то і у одружених нерідкість.
(додаток до "-1";)
"інакше чого б я шукала на Форумі?"
(ображено) о. А я думав, що Друзів шукала...

-2. воно так. Тільки часом і несамотність в тім злепомагає. Але воно таки так.
-3. ну і хай їм. (позАтим - бути об'єктом анекдоту - то таки ж Слава!!)
-4. кооперуватись тра. Позатим, враховуючи пункт "+5", а отже, і змогу дещо заощадити, - що важко знайти сервістехніка якого? Що всі вже спилися/емігрували люди з руками не з дупи??
(задумливо) а жарівку у наш технічний вік і самій можна би м.
-5. о! ото тут нєфіг. З тим (особливо заздрістю) боротись треба рішуче.
Або заздрити, або надіятись. Бо Заздрість - то найбільш дієвий шріт/трутка на легкокрилу птицю що її Надією звуть.

Нормалайзер - 4-4-2004 у 20:57

Можливо, я неправий, але видається, шо намарно Ви внесли в список переваг пункт 6.

-=IGO=- - 4-4-2004 у 20:58

Самотність - це погано. Якщо є охота побути на самоті то не значить, що ви дійсно хочете це, це означає лиш те, що ви немаєте друга чи подругу, якому(якій) можете відкритись і розказати свої страхи і інші думки відкрити. Адже коли є така людина, тоді при розмові стає легше на душі в тому випадку якщо ця людина вас підтримує і намагається помогти. Друзі потрібні для кожного. І вони потребують від цього взаємного порозуміння. Справді хороших друзів мало, але якраз на них можна покластись і мати спокій на душі. Знати, що ти важливий(-а) в цьому житті і жити щасливіше.

Рост - 5-4-2004 у 10:04

Любов - не омана. Просто є в суспільстві підміна понять, коли пошуки якихось ілюзій називають пошуками любові. Тоді і приходить розчарування. Коли ж насправді шукати любов, вона прийде. Скоріше за все, зі стражданнями, бо ми - створіння здебільшого егоїстичні, а любов - це самозречення. І якщо серце переможе, тоді людина благословить усі страждання і осягне щастя смиренності, гармонії єднання.
Є і інша сторона. Любов є одна - від Бога. І є плотська, вірніше, це фізіологічний потяг різних статей одне до одного, що не є любов`ю за визначенням.
Не знаю, як часто бувають обдаровані люди зустріччю, де любов і потяг тіл єднається. Скоріш за все, буде щось одне, а над іншим доведеться працювати.
Ну і третє, про що хотів би сказати - замуровування себе в стінах самотності є помилкою. І нема в цьому ніяких плюсів. Тільки не мати чоловіка/дружину - це не має нічого спільного з самотністю. Світ широкий, справ там багато. І людей хороших теж, але як їх віднайти, якщо постійно сидіти дома?
Щодо порівняння із деревом, що не приносить плоду - плоди різні бувають. І не тільки народження дітей може бути метою життя. Принести користь людям, допомогти в скруті, примножити любов, співчуття - теж плоди достойні...

Остап_М. - 5-4-2004 у 10:54

Любов любов це все фіг.... Так цитуючи одного віршика можка сказати, що самотність це кайф. Але насправді "бувають моменти в житті" коли бути самотнім просто неправильно. Я не хочу сказати, що всі хто самотні щось там не те, бо сам довго був і ще інколи часом буваю самотнім. Але хтось біля нас теж самотній. Так може тим людям краще об'єднатись. Адже ніхто ніколи не вкраде в Вас (нас) цю самотність, проте теплоі любов можна втратити надовго....

Odarka - 5-4-2004 у 13:15

2 сумна:

Знаєш, деколи. коли ти навіть маєш кохану людину і купу друзів...відчуття самотності тебе не покидає...воно впринципі присутнє...і не залежить від тогочи ти сама фізично чи ні...головне це відчуття...
дО самотності не можливо звикнути з нею можна змиритися...і переконувати себе, що ти справжня лишень тоді, коли одна не варто...
ПРосто можливо колись ти зустрінеш людину або людей, які будуть тебе сприймати такою як ти є...а ти в свою чергубудеш комфортно і затишно і зовсім не самотньо з ними себе почувати:)
А самотність - це страшноі холодно і нічого в ній теплого і самостійного не має...порожнеча...

P.S. ПРиходь на Великдень там і побалакаємо, якщо хочеш:)

Captivitas - 5-4-2004 у 13:43

"-- Ну чому всім треба бути з кимсь. Скільки разів ти проводила експеримент бути з кимсь. До кожного було якесь почуття. До одного мов дзвінкий кришталь. До іншого мов оксамит. А ще було веселкове, жайворонкове, степове і лісове. А іще мов грім, мов дощ, мов сніг. До кожного з чоловіків, які так або інакше входили у твоє життя, ти щось відчувала. До нікого не була байдужою. Лише ні з ким не переживала тепла. Того простого людського тепла, якого не має людське тіло, що розійшлося з душею -- тіло у землю, а душа у небо. Холодно. Усі твої буття з кимсь за деякий час ставали смутком, потім колом, потім слізьми, усвідомленням того, що чоловіки чудові, але дороги різні, хода інакша. Ти як правило різко, драстично різко втікала, залишаючи усіх і все. Потім було холодно. Потім була весна, кокетливі вулиці середньовіччя, розпусник-парк. Потім було літо. Ставало тепло. Усі перетворювалися на друзів. А друзів любити легко."

(с) Леся Демська.

Поки є куди тікати від самотності (друзі-робота-приємні справи-друзі...) вона боятиметься підступати до нас. Головне вчасно заснути й не піддатись їй уночі.


"Десь моє кохання заблукало,
десь отам між ренесансом та бароко"

Яндрух - 5-4-2004 у 16:11

Ей, Сумна - привіт! Ти шо - на Сихові живеш?!
Ти знаєш, - я теж там живу!
Але ти не гризися: скоро-во буде мотоциклетний сезон, я тебе на мотоцику покатаю - навіть дам сі привезти! Вмієш їздити на мотоциклі? Нічо' - навчимо!
Ось так!

(Don't worry, be happy!)

сумна - 5-4-2004 у 19:39

Дякую за такі доброзичливі і щирі дописи.

Обіцяю відповісти кожному, лишень трохи прийду до тями після грандіозного конфлікту на роботі...

Ще раз дякую, пишіть, чекатиму.

Dмитрик - 5-4-2004 у 23:04

2 Яндрух сумна і ВСІ
(саркастично ги-ги-и) Сихів - то є модний район :D !!! ТАких хл(г)опів не усюди найдеш !!!

2Яндрух
(сором'язливо) А мені мона з вами - у мене навіть права є, чесно...

Влодко - 6-4-2004 у 07:48

Змінюйте настрій, адже не можна бути постійно сумною бо так "Ваш карк потроху з'їде", а тоді точно не будете самотньою, тому що Вас оточуть санітари. А цього, я впевнений, ніхто не бажає. Тому, принаймі, почніть з того, що станете трішки веселішою, і я переконаний, що ВСЕ СТАНЕ НА СВОЇ МІСЦЯ.
Цікавтися життям і воно саме до Вас неодмінно прийде.

Р.S. з найкращими побажаннями... Я сподіваюсь, що у Ви перестанете бути самотньою, а псевдо "сумна" то буде не констатацією факту, а просто тим що дає змогу Вас впізнати на форумі.

Volodymyr - 6-4-2004 у 20:30

Самотність...

Колись мені сказали, що я свідомо самотній - знаєте, було досить цікаво спромогтися зрозуміти, як людина, що бачила мене лише два рази за життя і то, ми не спілкувалися навіть, взяла на себе сміливість так казати :). Кумедно... Адже жодна людина не є самотньою, доки є люди котрим не байдужа чиясь доля. Не важливо - кохана людина, друзі, знайомі чи колєжани, важливим є те, що хтось хоч трохи переймається вами.

Інколи ми прагнемо усамітнення, інколи ми ховаємося від світу, бо дуже важко жити у цьму комунікаційному світові, але...бути самим то просто, але...

Оточуючі не завжди показують свої переживання, хтось з-за гордості, хтось від сором'язливості, просто це інколи відчувається...

І най зараз поруч немає близької людини, най відстані, сварки, образи нас роз'єднують - але вона завжди поруч... Інколи досить підняти слухавку та набрати номер... І слухати як вона просто дихає...

Ось так.

Щиро, Володимир.

Dмитрик - 6-4-2004 у 22:47

Але, іноді, мало знати, що твоя доля комусь не байдужа. Хочеться це відчути, а дихання в слухавку цього не принесе.

Volodymyr - 7-4-2004 у 09:25

To Dмитрик:

Тоді питання - а що потрібно особисто тобі, щоб не відчуватися самотнім?

Остап_М. - 7-4-2004 у 13:42

У Львівській газеті за вівторок (6 квітня) вміщена класна стаття (сторінка 4 "Коментарі";), раджу прочитати!!!

Dмитрик - 7-4-2004 у 14:02

2 Володимир
Мені іноді просто необхідна самотність - це в моменти т.зв. "кризи особистості". Коли ж таке відчуття приходить в інші моменти-дуже рятує спілкування (не плутати з виливанням душі - просте, буденне спілкування за гальбою пива чи чарочкою горілки про все на світі). Іноді навіть не має значення - знаю я людину все життя чи зустрів на останньому рок концерті. Важливим є сам процес обговорення:)
Є ще дещо, але останнім часом це чомусь починає засмучувати - надзвичайно близька людина протилежної статі. Її ніжне слово та невинна райдужна посмішка могли змусити забути як правильно дихати "... і забуваю я, що вмію дихати..." не те, що якесь відчуття самотнсті, але, нажаль, вона вже не нагороджує мене такою посмішкою
:(...

Яндрух - 8-4-2004 у 16:40

2 Dмитрик & All:

Нє, ви знаєте - я троха поспішив: я во-так просто першого-ліпшого на мотоцик не візьму: я беру лише досвідчених кох... е-е-е, ну, тобто, - "номерів других" (але, переважно, протилежної статі...). Але, мабуть, тре' буде набратись трохи "мотоциклєтної мудрості"! А то, знаєш, береш кого-попало... А як впаде, яку руку си зломить - для кого то буде клопіт?! Для мене! Отож, спершу можна подивитись фільм про мотоциклістів - "Torque". Ви знаєш, що та назва означає? А означає вона такий собі фізичний параметр, як крутний момент! Для мотоцикля він, ясна річ, чим більший - тим краще. А ще ліпше для "дорожника", як пік його моменту припадає в зоні низьких-середніх обертів. Це має бути відчутно, як рушаєш: якщо бути роззявою, то можна вилетіти з сідла, високо задерши вгору свої гарненькі ніжки й гепнутись об асфальт на крижі. Ось так! То вам не коники з ... ...!
А потім, зрештою, варто підняти архів нашої "Мотосторінки" - ту, на "Форумі": там є багато чого такого, щоби могло придатися, як от: за "що" має лапатися "№ 2", що сидить за спиною "номер першого"; яка віддаль має бути між їхніми тілами; чи має "номер другий" шепотіти на вушко "номерові першому" усілякі "ніжності" та багато чого іншого!
http://www.xjrteam.com/PHOTO_DU_MOIS/XJR4cyngles.JPG - Ямаха XJR 1300 - "гладіатор доріг": високоякісні підвіски "Ohlins" витримають ще й не таке! А їде він, наче "пливе": у вищій мірі, мотоцикл з дуже високим рівнем комфорту!

сумна - 14-4-2004 у 10:15

Христос Воскрес!

Складаю всім найщиріші вітання!

2 Dмитрик:
Ваші поради продиктовані, без сумніву, Вашою добротою. Думаю, вони можуть згодитися для людини, яка відчула короткочасний напад самотності. Напевно, такому ж, як Ви, оптимісту та екстраверту допоміг би чийсь погляд, усмішка, розглядання себе у дзеркалі. Мені це не допомагає, а часом навіть діє протилежно. Особливо дитячі усмішки, які донедавна просто-таки різали по серцю, тому я намагаюся їх уникати. Зараз якось навчилася від цього абстрагуватися.
За запрошення на зустріч дякую, але після тих зізнань, які я тут зробила, навряд чи наважуся коли-небудь явити себе перед очі форумчан.

2 Fish:
Із того, що Ви написали, я відчула, наскільки Вам близька тема самотності... На фото з великодньої зустрічі форумчан я бачу у Ваших очах непозбувний сум. Може я помиляюсь?
Щоправда, Ваша самотність – це самотність серед натовпу, моя ж – самотність у порожнечі. Ви не зовсім самотні, поки біля Вас батьки (про Вашого батька я прочитала в темі про випікання пасок). Я була б щаслива, якби мала змогу розділити паску з батьками, але їх вже багато років нема зі мною. Щодо того, щоб йти до людей – в мене це не дуже-то виходить. Якщо я бачу, що нецікава співрозмовнику, нізащо не буду себе нав’язувати. Я цілком згодна з Вами, що люди не погані, і нічого їм від мене не треба. І мені також (в більшості випадків) від них нічого не треба. От і виходить – нічого, помножене на нічого.

2 Asmera:
Якщо у Ваших силах дозувати і контролювати стан усамітнення, щоб він не переріс у звичний стан душі, то самотність Вам не загрожуватиме.

2 dr.Trollin:
Ваш аналіз, як завжди, глибокий і всебічний. І Ваша думка про відхід від серединності та розкіш перебування поза гуртом – це поціляння в саму суть. А от щодо інституції свах... Це буває якось так грубо і примітивно, що має зворотній ефект.
До аналізу “pro” і “contra”:
-1. На Форумі я шукаю насамперед спілкування. А Ви що подумали?
-4. Мені якось не траплялись люди з нормальними руками, в яких водночас і голови були б нормальні, які б не намагались скористатися моїм повним невіглаством в будівельно-ремонтних роботах. Якось не хочеться незнайомих фацетів впускати до хати. Бо одні вже були: нахалтурили, обрахували, впилися, ледве з хати виперла. А щодо жарівки: якщо зріст далекий від модельного, доводиться робити конструкцію - стіл, на нього стілець, тоді навшпиньки, все хилитається, патрон заварився... Словом, вирішила не ризикувати.
Ну, щодо решти пунктів - начебто без особливих розбіжностей, правда?

2 Нормалайзер:
Ви праві, це найбільш хисткий пункт. Напевно, я трохи погарячкувала. Відверто зізнаюся, я таку позицію обрала свідомо. Раніше оточуючі зловживали, виливаючи на мене свої жалі, і я врешті відчула, що далі просто фізично не можу цього переварити. Тепер я не надто дослухаюся, і таким чином рятуюся. З іншого боку, навчилася нікого ні за що не засуджувати і нічому не дивуватися. І не намагатися, щоб мене хтось зрозумів. Вважаю, що повне і тривале взаєморозуміння між двома людьми – це велика рідкість.

2 -=IGO=-
Некомунікабельна людина не може знайти справжніх друзів, в цьому вся проблема. Це даність, риса характеру, яку неможливо докорінно змінити.

2 NetGuy:
Все, що Ви написали, абсолютно правильне. Але всім цим речам мусить передувати початок, і цей початок – зустріч двох людей, які відчувають взаємну зацікавленість, поштовх до подальшого спілкування. А якщо цього не сталося? Я навіть не можу змоделювати, яка була б з мене дружина, мати. Я не знаю, як це – бути любленою. А щодо суспільної користі – зазвичай такі поради дають люди, щасливі в подружньому житті. Суспільна корисність ніколи не замінить особистого життя, це ж різні речі. А поза тим, Ви справді гарно про все написали, лиш з точки зору несамотньої людини...

2 Остап-М:
Я згідна, що самотнім людям треба об’єднуватися. Для цього і розпочала цю тему, щоб віртуально поспілкуватись з подібними собі (така собі психотерапія). Навряд чи реальні зустрічі можливі і потрібні. Дякую за Ваш допис, в якому нема ані натяку на менторство.

2 Одарка:
Соломійко, невже і Вашому серденьку знайоме почуття самотності? Женіть його від себе! Хоча творчій людині треба і його спізнати, чи не так?
А загалом, це не так вже й страшно. До холоду і порожнечі можна призвичаїтись, повірте...
Дякую за запрошення на зустріч. Ви були в Києві? Напишіть про враження.

2 Captivitas:
Поборення самотності методом проб і помилок добре хіба в художній літературі. А в житті це зайві психологічні травми. Хіба що тим, хто відчуває “нестерпну легкість буття”, доступна легкість у стосунках; але вони зазвичай самотніми не бувають, бо з ними цікаво. Залишається, як Ви і радите, тікати в роботу, що я з успіхом і роблю. Не піддатися самотності уночі – теж актуально; на цю біду дуже помічне нічне читання.

2 Яндрух:
Але ж то була б атракція: я на мотоцику! Всі, хто би тото побачив, нігди би того не забули, внукам би переказували. Але Ви не вказали одну важну річ: чи має Ваш мотоцик колясу? Бо як нє, то я сі не годжу.

2 Влодко:
Роблю все можливе, щоб не опинитись в тому місці, на яке Ви натякаєте. Допомагає почуття гумору і самоіронія. Хоча... Від цього ніхто не застрахований, і хто його зна, з якої причини в якийсь момент в людини розладнуються коліщатка в голові. Це, напевно, тільки збоку видно. Хто знає, якими бувають перші симптоми? Поділіться.
Дякую Вам за побажання.

2 Volodymyr:
Ваша самотність – це зовсім не самотність, поки Вам хтось дихає у слухавку! Гірше, коли єдині можливі абоненти – телефон довіри, чи 01, 02, 03...

Дякую всім! Особливо мене тішить, що серед дописів нема зневажливих чи образливих.

Христос Воскрес!
:)

Рост - 14-4-2004 у 10:42

Воістину Воскрес!
Цитата:

Все, що Ви написали, абсолютно правильне. Але всім цим речам мусить передувати початок, і цей початок – зустріч двох людей, які відчувають взаємну зацікавленість, поштовх до подальшого спілкування. А якщо цього не сталося? Я навіть не можу змоделювати, яка була б з мене дружина, мати. Я не знаю, як це – бути любленою. А щодо суспільної користі – зазвичай такі поради дають люди, щасливі в подружньому житті. Суспільна корисність ніколи не замінить особистого життя, це ж різні речі. А поза тим, Ви справді гарно про все написали, лиш з точки зору несамотньої людини...


Любити і бути любленим - речі різні. Душа хоче любити, особистість хоче, щоб її любили. Все залежить, чому віддається перевага. Так, це чудово, якщо може бути і це, і це. Але не все так буває...

Суспільна користь особистого життя не замінить - особисте життя може розширитись, включаючи в себе суспільну користь...

ПС. Кожному даються його власні, потрібні саме йому випробування, щоб людина в своїх обставинах навчиласть жити творчо, приносити в світ світло своєї душі. Треба віднайти для цього сили. Щоб потім, в кінці життя не мучило усвідомлення того, що нічого нікому я не зробив доброго і ніхто мене добрим словом не пом`яне. Отаке.

fish - 14-4-2004 у 10:48

2 сумна
ні-ні... то трохи не те. В натовпі я не почуваюся самотньою, себто, не відчуваю оточуючих людей як безликий натовп чужих людей (а на фото - то може просто трохи втомлена). Навпаки, тільки з ними мені й чудово. Самотність починається тоді, коли приходиш у порожню хату. Про неї можна забути на цілий день і постаратися провести його так, щоб не було часу згадати й увечері. але.
Хоча самотність серед натовпу - річ теж знайома, але то більше стосується шкільних років. То, на щастя, минуло давно, хоча може й лишило якийсь відбиток (і скільки ще в мені вперто бачитимуть страшенно сором"язливу? від того уже й не відкараскаєшся. сама не розумію, що мене видає)

а серед дописів і не мало бути образливих. То якраз і говорить: ти не так добре знаєш людей. Вони загалом не такі злі. Може, тутешня компанія допоможе тобі це зрозуміти і трошки відтанути?

щодо "людям від тебе нічого не треба" - то трохи теж інше мала на увазі. Людям не треба НЕЩИРОЇ ласки. нещирого зацікавлення їхніми проблемами, абстрактного "дейлкарнегізму". Але ж то не означає, що людина не може викликати в тебе справжнього інтересу, а твої вчинки і думки не можуть зацікавити інших.

сумна - 14-4-2004 у 12:04

2 NetGuy, Fish

Ваш присуд жорстокий, але я його приймаю. З того, що я написала, Ви зробили висновок про мою нездатність любити і робити добро, про мою нещирість. Отже, я отримала те, на що заслуговую; отака сумна арифметика.

Гадаю, тут не місце хвалитися, кому і скільки я роблю добра. Достатньо, що ті, кого я люблю, про це знають.

:)

Рост - 14-4-2004 у 14:02

Ось воно, наслідки віртуального спілкування... Все, заминаю.
Не було це присудом, а лише спробою допомогти розібратися в ситуації на основі наданої інформації. Але віртуальність...

Odarka - 14-4-2004 у 14:53

2 сумна:
ТИ питала чи моє серце відчувало самотність, о, ще й як...я її найбільше боюся...
В Києві було не самотньо, а весело:))
ТИ прийшла на гаївки в Гай?

сумна - 14-4-2004 у 16:28

2 NetGuy:
Ні-ні, заминати не треба ні в якому разі! Ви смайлик в кінці бачили?
Присуд друзів (смію надіятися) - це ж допомога.

Щось я сьогодні особливо непослідовна...

Яндрух - 14-4-2004 у 16:42

2 Сумна & other people:

Яка "коляска"?!!
Ви що, людоньки - смієтесь, чи шо??!!
Ось будем на пенсіїї - от тоді можна плюхнутись собі в шикарну коляску!
А так "номер другий" має відчувати усе, що й пілот!!

Наталка - 14-4-2004 у 18:31

Я все уважно перечитала, але, чесно, не знайшла ані жорстокого присуду, ані, тим більше, висновків про чиюсь здатність/нездатність любити. Ані fish, ані NetGuy не дозволили б собі такого - я у цьому переконана. Просто часом загострене сприйняття чужих слів завдає болю більше, аніж могли б завдати оті самі слова, сприйняті нейтрально... Може, трохи плутано вийшло, даруйте... Тема дуже складна і болісна - як на мене. Я теж часто почуваюся самотньою, хоча, якщо розібратися, такою не є. Але - я так відчуваю...

сумна - 14-4-2004 у 19:00

Ой-ой, я ж вже вище пояснила, що то було! Там же ж смайлик в кінці!

Ще раз прошу вибачення у шановних NetGuy і Fish. І ще раз повторюю, що всякий присуд і всяку думку приймаю. Розтинайте, препаруйте, бо мені саме цього і треба. Краще зрозумію себе.

сумна - 15-4-2004 у 13:05

п.Bis заліпив тему анекдотом, подібно як в "Інтелектуальній забавці".
:)

Demyan - 15-4-2004 у 17:44

Привіт всім самотнім!
На мою думку це не погано, і кожна людина час від часу потребує самотності. Можливо, у когось це комплекс і він боїться визнати що був самотній. Згадаймо навіть Христа, після всіх своїх проповідей Він намагався піти в самотність, віддалитися від натовпу. Отже вона нам потрібна.
Я дуже люблю проводити її в парку, виконуючи таолу (ката) - технічні комплекси в кунг-фу (карате) - дуже класно!!!!

Dмитрик - 15-4-2004 у 23:11

2 сумна
Ото меєш!, Ви починаєте мене сердити :) Ніякі розглядання себе в дзеркалі не приймаються КАТИГОРИЧНО! Вам таки необхідно посміхнутись - вже і тут і тепер!!! отак :D, або так :) чи, може ";) Посміхнулись? Не обманюйте - змусьте себе посміхнутись!!! У Вас вийде!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
І ще питаннячко - чого Ви сподіваєтесь від життя?

сумна - 16-4-2004 у 13:27

2 Dмитрик:
Я справді не дотрималась Ваших порад. Ви писали, що треба собі в дзеркало усміхатись, я лише критично зирила. Ну от.
Ви схожі на мого начальника: він, заходячи зранку, вітається і робить таку “фізкультуру”: пильно на мене дивиться і усміхається, примушуючи мене усміхатись у відповідь, коментуючи: “Ну давай, давай...” Всі навколо сміються. Я з себе вимучую сякий-такий оскал, бо трохи соромно все-таки: я ж така серйозна...
Зараз пишучи, усміхаюсь. Причому зовсім не вимучено. Деколи вмію це робити.
:)

Dмитрик - 16-4-2004 у 14:08

Так!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Їй це вдалося!!! :D Вона таки посміхнулась!!!!!!!!:D
Молодець, хороша дівчинка! :) Тепер запам'ятайте як воно - випромінювати світло, бути схожим на Сонько :D і намагайтесь якомога частіше то повторювати!!! І все буде просто супер:D
Але Ви так і не дали відповіді на моє питання???

Odarka - 16-4-2004 у 14:24

Дмитрик ти просто супер психолог, так просто посміхнутися...застивити Сумну посміхнутися. молодчина:)))

сумна - 17-4-2004 у 12:46

2 Dмитрик:
Ну й питаннячка Ви задаєте! Чого я сподіваюся від життя? Та, власне, НІЧОГО. Я його скоріш споглядаю. Як мандрівник в човні без весла, підставляючи лице вітерцеві і обзираючи краєвиди. До Москальцевої "людини на крижині" не дотягую, але десь близько.
А якщо серйозно, хотілось би більше не страждати. І прожити достойно, не деградувати. Завжди знаходити в житті щось таке, що дає розраду.

Dмитрик - 18-4-2004 у 16:30

Виникає наступне питання, ЩО Ж МОЖЕ ВАС РОЗРАДИТИ?
І що так тривало змушує Вас страждати?
З дописів Ви схощі на таку-собі готичну панну (ні в якому разі не сприйміть за образу - мені дуже подобаються готи, але...), а яка Ви насправді?

сумна - 19-4-2004 у 18:59

2 Dмитрик:
Яка я насправді? Та отака, як з цих дописів постаю, бо намагаюся в них бути відвертою.
Щодо готичності: а які ознаки їй притаманні, на Вашу думку? Може якісь асоціації з готичною архітектурою - щось таке похмуре, сіре, стрільчасте, вкрите мохом і водночас моторошно-таємничо-притягальне? Якщо так, то це мені подобається.
:)
Що змушує мене страждати? В основному те, що перелічене із знаком "мінус" в дописі № 1 у цій темі. А найбільше змушують мене страждати страждання моїх рідних, їх хвороби і проблеми.
Розраду я знаходжу насамперед у добрій книжці. А брак спілкування заповнює Форум.
Все це, звичайно, дуже схематично...

ярка-дзвінка - 19-4-2004 у 20:54

Дорога Сумна!
Чомусь у мене склалося враження, що попри все Вами написане, Вам подобається перебувати у стані самотності і Вам не хочеться нічого міняти ("Навряд чи реальні зустрічі можливі і потрібні", "Раніше оточуючі зловживали, виливаючи на мене свої жалі, і я врешті відчула, що далі просто фізично не можу цього переварити. Тепер я не надто дослухаюся, і таким чином рятуюся", "Некомунікабельна людина не може знайти справжніх друзів, в цьому вся проблема. Це даність, риса характеру, яку неможливо докорінно змінити", і т.ін)
Я теж не надто комунікабельна особа, як би це не дивно звучало, але присутність інших на одному кв. кілометрі часто помагає. І зважте, що не обов"язково багато говорити в товаристві інших, можна просто слухати (особливо в присутності цього товариства). І не сподівайтеся, що при зустрічі Вас будуть жаліти :)

сумна - 20-4-2004 у 13:39

2 Ярка-Дзвінка:
Та я, власне, з самого початку заявила, що мені подобається стан самотності. Чи хочу я його міняти? Скоріше ні, ніж так. Я до нього призвичаїлася, і не приховую цього.
Згідна, що в моїх дописах часом бракує послідовності. Раніше я не намагалася розкласти себе по поличках, аналізувати свій стан, “теребити рани”. Тому зараз, коли доводиться відповідати на запитання, трохи розгублююся, звідси і непослідовність. Це для мене щось нове – щоб хтось цікавився, що я думаю з того чи іншого приводу.
Перебувати в товаристві не люблю, бо почуваюся незатишно, невпевнено. Здебільшого мовчу, хоча і маю що сказати. А якщо і кажу, то виходить воно якось незугарно, потім себе за це картаю. Часом буваю “в ударі”, коли почуваюся та спілкуюся вільно. Але це буває дуже рідко (зрештою, від товариства залежить).
:)

ярка-дзвінка - 20-4-2004 у 16:34

От-от, і я про те ж (себто, про "від товариства залежить" ) :)

Очевидно, що незважаючи на всю Вашу любов до самотності, чогось-таки та й забракло Вам у цьому Вашому тісному і сумному світі, бо:

1) Ви зареєструвалися на цьому форумі, а не стали пасивним читачем;
2) Ви підняли цю тему самостійно, а не чекали, поки це зробить хтось інший;
3) чи Ви можете бодай для себе самої пояснити пп. 1 і 2???

сумна - 20-4-2004 у 18:33

2 Ярка-Дзвінка.
Я розумію, до чого Ви ведете: що самотність – це погано зі всіх поглядів, і причини самотності криються в мені самій. Добре. І що тепер?
Щодо Ваших запитань:
1. Я зареєструвалася на Форумі, бо побачила, що тут спілкуються розумні люди, яких цікавить щось більше, ніж лахи, їдло і плітки. В моєму оточенні таких людей практично нема, тому я вирішила хоча б віртуально тут поспілкуватися. Адже це не заборонено нікому, хто дотримується правил Форуму, чи не так? В реальному житті до форумчан, як і до Вас, я не могла б наблизитися в силу різних обставин.
2. Перш ніж підняти тему, я тривалий час була на Форумі дописувачем в чужі теми, бо вважала, що слід тут певний час побути, перш ніж щось самій виносити на обговорення. А підштовхнуло мене те, що в одній з тем на такі мої слова мені відповіли, що це неправильно. І я зважилась. А оскільки ця тема для мене найактуальніша, от я її і “втулила”.
Взагалі-то моєю метою було знайти таких же самотніх, щоб довідатися, як вони дають собі з цим всім раду. Але такі не озвалися, отже їх на Форумі нема. Є багато самотніх епізодично, періодично, потенціально... але не цілком.
3. Чи зуміла я щось пояснити? Ой, не знаю...
:)
P.s. Перечитала і здивувалась: щось таке істерично-агресивне получилося... Свят-свят. Мабуть, треба брати відпустку. :D

ярка-дзвінка - 20-4-2004 у 19:23

Мені несамовито хочеться допомогти, але не впевнена, чи знаю як. Здається, що найкращою розрадою мала би бути зустріч з іншими, цікава розмова за кавою (чаєм, соком, пивом - потрібне підкреслити), але, знову ж таки, якщо Вам подобається власна самотність... Якесь замкнене коло виходить...

сумна - 20-4-2004 у 19:35

Але ж Ви мені вже допомагаєте - тим що пишете сюди! Якби Ви знали, як це багато для мене важить!

Bullet - 20-4-2004 у 22:20

Добривечір вам, сумне самотнє паньство.
Клуб самотніх сердець сержанта.... Мовчу.. мовчу!

Власне, що ви всі маєте на увазі під вашим "самотність"?
а)Ти один і навколо тебе - лиш ти один.
б)Ти один, навколо тебе купа народу, але ти все одно один.
в)Ти не один, та тебе не чують - ти все одно ОДИН!
г)Ти не один, тебе чують, на тебе реагують, а ти відчуваєш, що ти таки один.
д)Ти не один, та всі навкруги такі закохані в свою самотність, шо ти знов-таки почуваєш : ти один-іднісінький на цьому світі.
Варіянти? :)
Після чергової юнацької депресії я зрозуміла,що ліпше відкинути все те, що заважає мені "спокійно" жити: свою самотність, нерозуміння інших, а також навіть шматочок (мабуть таки замаленький..) власного его.
Крім того, маю тверду думку про те, що всілякі страсті - то погано. За страстною закоханністю (як мені пояснили знаючі люди - ідеалізацією!) настає розчарування або ряд неприємностей. Типу "світовий баланс". :)

2 Dмитрик:
[ ЖИТТЯ ПРЕКРАСНЕ і варте аби ним насолоджуватись!!!! ]

Шановний, але ж такимим темами ми самі собі ятраємо рани і підкидаємо дьогтю в те саме прекрасне життя? Чи я не вірно зрозуміла, для чого всі ці жалості форумчан до себе в цій темі? Енджой Кока-кола, Дмитрику :)

2 сумна:

От ви, шановна, пишете, що не хтіли би зустрітись з кимось, хто прочитав крововиливи вашої душі. Я вам заздрю. Чесно. Вам іще не все одно, хто і що про вас думає.
Не знаю,чи то така я вже самодостатня, чи що ще там, але мені рідко вже буває сумно на самоті. Можливо тому. що я одразу завантажую голову працею. Аби зайві думки не лізли. А ще, боронь боже, якісь почуття. Бо як обпечуся ще рази 2--3, то сяду писати такі коменти, як у вас всіх. Поставлю крапку і піду натирати вірьовку :)
Придбаний прагматизм і уроджений цинізм. Правда?
Фігня. У мене просто роздвоєння особистості: душа і , власне, особистість :) Та ніц страшного: "роздвоєння особистості - то коли з багатьох особистостей, що населяють нас, лишаються тілько дві "(якийсь там друг Фройда).

ОФФ-ТОП:
Винайму острів з диваном. Геть безлюдний. Комунікації: зорі, місяць, небо, вода. Можна інколи сонце (з 9-ї до 10-ї). Місцезнаходження: на краю землі. 362 дні на рік прохання не турбувати. Оплата - за домовленністю. Звертайтесь в асю.

Bullet - 20-4-2004 у 22:23

От, до речі і маєте хоч одну "невеселу" відповідь.

Пардон за інше: не хтіла, аби вийшло так довго. Віконце відправки месаджу таке маленьке.

2 Bis:
я тебе розумію. Мабуть,тобі теж добряче дісталось від життя :/

Dмитрик - 21-4-2004 у 10:27

2Bullet
"Шановний, але ж такимим темами ми самі собі ятраємо рани і підкидаємо дьогтю в те саме прекрасне життя? Чи я не вірно зрозуміла, для чого всі ці жалості форумчан до себе в цій темі? Енджой Кока-кола, Дмитрику"
Ото я чогось не второпав ??? Особливо репліку про жалості форумчан!!!

сумна - 21-4-2004 у 12:59

2 Bullet:
Ну і пірвали Ви нас тут, стареньких.. Де ж Вам у 27 років про самотність розводитись? :)

сумна - 23-4-2004 у 18:36

2 Bis: До Вашої збірочки казок.

Казочка про муху

Жила-була собі мала мушка. Була чемною, слухняною, літала тільки там, де дозволяли старші мухи. У школі вчилася добре; вчителі – оси та бджоли – дали їй багато корисних (і не дуже) знань. І здалося нашій мусі, що перед нею відкриваються широкі обрії, що чекає її попереду велике мушине щастя. І захотілося їй осягнути ще більше мушиних знань, щоб майбутнє щастя було якомога більшим. А для того вирішила вона полетіти навчатися у найкращий, омріяний вуз, чи то пак смітник – університет. Але сусідка-муха остудила цей запал, повідомивши, що в університет з її біографією – зась: ти що, забула, де народилася і хто твої батьки? Та шершні з першого відділу тебе і на поріг не пустять! Так що лети, дорогенька, туди, де попростіше...

І засумувала муха, бо пропали її мрії... Але сум її скоро минув (що то значить – молоде!), і полетіла вона туди, куди можна було з її біографією. І навчали там її, і дали багато корисних (і не дуже) знань. І було їй весело, бо поряд були такі ж, як вона, молоді мухи обох статей. Але стала вона помічати, що мухи протилежної статі мало звертають на неї уваги. Це її трохи турбувало, але на надто. Бо в дитинстві вона прочитала чудову казку про гидке каченя, і була впевнена, що треба просто трохи почекати, щоб перетворитися у щось гарне. Проте час минав, а перетворень не спостерігалось...

І вдруге засумувала муха, бо пропали її мрії... Але вирішила вона не думати про це. Тим більше, що мухи-родичі втовкмачували їй, що мухи-чоловіки – це зовсім і не мухи, а підступні павуки, які обплетуть, отруять, висушать і викинуть... І була вона дуже строга до мухів, бо в кожному з них бачила зачаєного павука. Проте кілька мухів-відчайдухів все ж наважились до неї підлетіти. Та, бачачи її серйозність і строгість, невластиву молодим мушкам, швиденько летіли геть, на прощання кажучи їй, що вона несучасна (або й нічого не кажучи). Та й дійсно, який мух захоче гризти сухарик, якщо навколо повно булочок?! І щоб менше думати про свою жіночу мушину долю, віддалася вона цілком і повністю роботі. Всю свою мушину душу у неї вкладала. І поступово стала вона мухою-волом, мовчки тягнучи віз, який ставав все тяжчим і тяжчим.

І втретє засумувала муха, бо якось так сталося, що зовсім занедбала вона свої мушині потреби і радощі, перетворилася на похмуре, невеселе створіння. Але вирішила не думати про це, бо зрештою полюбила свою самоту. У своїй щілині вільно могла читати, мріяти, думати і навіть деколи дзизчати. Та сталося так, що в її усталене життя прийшла нова гризота: з’явилася на роботі молода, гарна, усміхнена мушка, яку призначили нібито допомагати нашій мусі. І відтоді все, що робила молода мушка, було добре, а все, що робила наша муха – було зле (хоча працювала так само, як і раніше). І хоч вона нишком ремствувала, проте розуміла, що інакше і бути не могло, бо такий вже закон цього паскудного мушиного життя (бо і сама колись була молодою мушкою, яку прийняли на роботу допомагати старій мусі). І так довго вона про це думала, так згустила фарби, що із просто сірих вони перетворились на геть чорні. І відчула вона, що втрачає ту соломину, за яку так чіплялася всіма своїми лапками.

І вчетверте засумувала муха, і то так сильно, що... вилетіла у кватирку. І ніхто її більше ніколи не бачив. Правда, дехто казав, що бачив її уві сні, як вона радісно ширяла у мушиному раю. Але що там якийсь сон? Як казала одна стара муха, “дурне спить, дурному дурне ся снить”.

:)

dr.Trollin - 23-4-2004 у 19:18

Єдине що,-
плануючи виліт у кватирку тра' _Добре_ проштудіювати правила польотів легкої авіації.

А так чом і не політати?

сумна - 24-4-2004 у 11:27

З правил польотів легкої авіації проконсультуємося в Руста.
Напрямок польоту - безлюдний острів, заанонсований п.Bullet. Якщо вижене, переберемося на сусідній.

сумна - 24-4-2004 у 18:06

Йой, вже так Вам шкода тих островів!
Та в світлі Вашого недавнього гасла - "баба гірше чорта" - наш відліт мав би Вас тільки тішити!
:)

Реплікант10322195 - 24-4-2004 у 19:20

Цитата:
Першим відправив користувач dr.Trollin
Єдине що,-
плануючи виліт у кватирку тра' _Добре_ проштудіювати правила польотів легкої авіації.

А так чом і не політати?

Авжеж, з легким вітерцем та висхідними повітряними потоками можна і політати. Літак можна зконструювати самому :)

сумна - 25-4-2004 у 09:59

Здається мені, що нашу балачку скоро прикриють. Тож давайте повернемося до серйозного тону (наскільки це можливо на даному етапі обговорення теми).

Знаєте, це як езопова мова в старому радянському фільмі: тітка – це квартира, племінниці – це кімнати, ґудзики – це вікна.
Отже, давайте визначимося що в нас таке:
Легка авіація - ?
Правила польотів легкої авіації - ?
Сконструйований самостійно літак - ?
Легкий вітерець, висхідні повітряні потоки - ?
:)

Dmy - 25-4-2004 у 15:57

Цитата:
Першим відправив користувач сумна
Знаєте, це як езопова мова в старому радянському фільмі: тітка – це квартира, племінниці – це кімнати, ґудзики – це вікна.
Отже, давайте визначимося що в нас таке:
Легка авіація - ?
Правила польотів легкої авіації - ?
Сконструйований самостійно літак - ?
Легкий вітерець, висхідні повітряні потоки - ?
:)

Незайманий острів (заброньований) - ?

сумна - 26-4-2004 у 18:42

Тему остаточно занесло на манівці.

Отже, пропоную варіанти:

Перший.
Вилетіти у кватирку – поїхати ровером у весняний ліс.
Легка авіація – ровер.
Правила польотів легкої авіації – правила дорожнього руху для ровера, детально описані в темі “Сезон полювання на велосипедистів відкрито”.
Сконструйований самостійно літак – мотоцик зі знятим мотором і припасованими педалями. Проконсультує п.Яндрух.
Легкий вітерець, висхідні повітряні потоки – вихлопні гази автомобілів.
Незайманий острів – остання галявина, не загиджена туристами.
Незайманий заброньований острів – та ж галявина, обгороджена колючим дротом.

Другий.
Вилетіти у кватирку – влаштувати грандіозне споживання алкоголю.
Легка авіація – наявний арсенал напоїв.
Правила польотів легкої авіації – дотримання послідовності вживання трунків і закуски.
Сконструйований самостійно літак – самогонка.
Легкий вітерець, висхідні повітряні потоки – тости, анекдоти, байки, бувальщини, які сприяють доброму польоту.
Незайманий острів – остання тарілка олів’є.
Незайманий заброньований острів – та ж тарілка олів’є, але в холодильнику.

:)

Чекаю Ваших варіантів.
Якщо така балачка розвіює самотність, чом би й не продовжити?
:)

сумна - 27-4-2004 у 07:15

п.Bis, чудовий варіант! Але як це в'яжеться з Вашим настроєм - "злий"? Пора змінити.

:)

Повертаючись до теми:

Самотносте, подай мені скрижалі,
А далі буду вибирати сам:
Твій життєдайний, як роса, бальзам,
Чи твоє смертоносне жало.

сумна - 28-4-2004 у 07:27

Вітаю, п.Bis!
Ви вже не вперше збиваєте мої рулади своїми фанфарами. І мушу визнати, у Вас це цілком незле виходить. Натякніть хоча б, хто Ви за професією, чи не пародист часом? :)

А щодо настрою - таки міняйте, бажано разом з ніком. Спілкуватися з нечистою силою, навіть віртуально, якось страшнувато.
:)

сумна - 28-4-2004 у 19:17

Як сумно - ніхто сюди не пише...
Почуття ще однієї втрати.

dr.Trollin - 28-4-2004 у 23:10

2сумна
ну чому не пишуть?
Ось Я пишу.
І навіть таки одинокий (з панною Наукою лиш та коллегою Форумом)

сумна - 29-4-2004 у 08:35

Дякую! Не даймо загинути темі, поки ми є, такі одинокі...

Мої вітання панні Науці.

Odarka - 29-4-2004 у 16:34

Я буду писати коли день міста закінчиться, бо зараз мене люди дістали...:))))

Dмитрик - 29-4-2004 у 23:14

2 сумна
Як Ващі справи? Сьогодні на дворі пахло весною - неповірю, що то Вас не потішило!!! :) Особисто я сьогодні гуляв під весняним дощиком в самій футболці наверх - класно!!!!

fish - 30-4-2004 у 08:29

Цитата:
Першим відправив користувач сумна
Як сумно - ніхто сюди не пише...
Почуття ще однієї втрати.

Сумна, чи можеш сформулювати, чого саме ти хочеш від цієї теми?

На початку я думала, що ти очікуєш від нас якоїсь підтримки і щоб ми поділилися досвідом, що робити з самотою, і може навіть допомогли з цього стану вийти.
Я трохи не чекала, що саме ця тема виявиться для тебе такою собі оазою, де з тобою спілкуються і з тобою рахуються.

Розумієш, подібні речі, як ця тема, дозволяють нам у безпечних умовах випробувати себе в чомусь новому, може спробувати віднайти в собі щось нове.
Можливо (не факт, але можливо), для тебе в цій темі було новим відчути себе центром уваги у якомусь обговоренні. Або ще щось. Саме тому ти відчуваєш дискомфорт, коли тема занепадає. Але саме з набутим досвідом тепер варто вийти з такої психотренажерної зали і спробувати набутий досвід в інших ситуаціях.

Врешті, ти кожну тему можеш зробити комфортною для себе, або завести кілька нових, на теми, які б ти хотіла вести. Не треба обмежувати себе. Тоді не доведеться за одну маленьку розмову чіплятися як за щось єдиновартісне.

сумна - 30-4-2004 у 16:00

2 Fish:

Пробачте, що я Вас аж так роздратувала.
Виправдовуватися не буду, все й так зрозуміло.
Отож, на все добре.
:)

P.S. Та й дійсно, куди я, убога, попхалася? Просто черговий раз дізналася про себе, яка я кака.

Dмитрик - 30-4-2004 у 23:03

2 сумна
То Ви якась надто дивна для розуміння ?

сумна - 8-5-2004 у 12:04

2 п.Fish
Ризикую накликати на себе Ваш гнів, але я знову тут.
Хочу все ж відповісти, бо виникло багато думок з приводу.
Чесно, я схиляюся перед Вашим розумом. Він у Вас гострий, як скальпель, Ви ним препаруєте і патраєте, і ставите діагноз. Все написане Вами абсолютно вірно, за винятком одного: те, що для Вас - “одна маленька розмова”, за яку я “чіпляюся як за щось єдиновартісне”, - для мене напевно справді єдиновартісне, може навіть, пробачте за пафос, остання соломинка. (До речі, це не моя думка, що гострому розумові зазвичай бракує трішечки доброти).
Ви не замислювались, чому людина пише щоденник і старанно його ховає? Та просто обманює себе. Бо якщо фіксує на папері, то підсвідомо бажає, щоб хтось прочитав. Якщо б хотіла приховати, то не писала би. Кожен хоче бути почутим.
Чого я хочу від цієї теми? За мене сформулював п.Bis.
Я волаю у Прірву, і Прірва відповідає мені. І я вже не самотня.
Ви скажете – клініка? Цілком можливо. Але чи можете Ви, як і будь-хто інший, заректися, що ніколи не відчуєте такої потреби – волати у Прірву, щоб бути почутою, коли поряд нікого нема?
Я вважаю, що Ви до мене упереджені. Адже Вас, наприклад, не дратує існування багатьох інших не переобтяжених глибоким змістом тем. Може тому, що там пишуть люди, яких Ви толеруєте?
Якщо ця тема Вам нецікава, просто не читайте її.
Окрема подяка модераторам за те, що не закрили теми, хоча цього хотілось би п.Fish.

2 п.Bis:
Одинаки - форева.

dr.Trollin - 8-5-2004 у 15:18

Середньовеснянонастроєній Сумній.
та що ж ото так сумно та сутужно-то?
не є так зле аж. Принаймні не так,щоб у Прірву волати.
Вона-то (Прірва) таки цілком може відгУкнутися.
Правда ті гУки її часом дивні бувають. Часом і страшні.

Краще гукати не у прірву, але ж у натовп.
Позірно - результат-то той-же (більшість крику в пустку впАде)
, але ж і згуки звідтить можуть бути
не такі, як з Пустоти/Прірви,
часом, звісно, і Ще страшніші...
але ж Часом (і то непоодиноко) - кращі ж. Людяніші...

сумна - 8-5-2004 у 15:27

То я цвітасто висловилась. Під Прірвою розумію Інтернет.
:)

Олександр Шевченко - 8-5-2004 у 15:41

Блін, як це я раніше цієї теми не надибав - симптоми хронічної самотньості, що є у мене, перераховані у першому пості один в один :) Як і позитивні й негативні моменти такого існування. Для себе я вже зробив висновки, що позитиву в цьому таки більше. Звісно, бува накотить якась туга, але то як кидати курити - якщо перечекати, то попустить :) Так що в клубі самотніх вовків поповнення :D
Не бийте сильно за песимізм :) :) :)

сумна - 8-5-2004 у 15:45

2 Олександр Шевченко:
Вітаю, Ви серед своїх!

Олександр Шевченко - 8-5-2004 у 15:51

Дякую, а то мені довгий час здавалося, що я взагалі один такий :)

Dмитрик - 11-5-2004 у 20:08

А якщо у мене виникло бажання сховатися від цілого світу?

Олександр Шевченко - 11-5-2004 у 20:44

На жаль, знайде... :(

Dмитрик - 11-5-2004 у 21:20

і що - у мене немає жодних шансів? :(

Олександр Шевченко - 11-5-2004 у 21:22

Якби були шанси - я б сам вже сидів у сховищі ...
"Добро пожаловать в рєальний мір" :)

fish - 12-5-2004 у 09:52

Сердишся. Це добре.
Чому сердишся і чому собі такого надумала, що я підступно бажаю закрити цей тред, а розумію, але менше з тим, я не ставлю собі за мету створити гарне ставлення до себе. Добре те, що ти перечитала написане уважно і спитала себе, де правда. Я знаю, що на цьому моменті почуває людина і не дивуюся такому негативу. Але знов тобі кажу: цей острівець - не єдина твоя можливість. У тебе безліч таких можливостей. Я не вимагаю, щоб ти використовувала їх одразу, зробиш то, коли будеш готова. І не збираюся забирати плотик у того, хто вчиться плавати. Він тобі ще знадобиться. Бажаю успіху, у тебе все вийде. У тебе вже все виходить, ти просто цього не помічаєш.

сумна - 12-5-2004 у 11:32

Невже мир?! Ура!
Пригадалася картина: я в дитячому садочку, порпаюся в пісочниці – печу паски. У всіх гарні, а в мене якісь рапаті. Скроплюю пісок сльозами, пробую ще і ще... Підходить вихователька, гладить по голові і каже: “Не плач, дивися, як в тебе гарно виходить!” Йой, сонце відразу засяяло, життя зробилося прекрасним! Хоча паски і далі розвалювалися...

:lol:

Chrobak - 12-5-2004 у 17:44

ВСІ В ПІСОЧНИЦЮ!
Самотні серця скроплюввати сльозами, може «сумна» вже стане «радісною»!

dr.Trollin - 12-5-2004 у 22:52

(галасуюче) Люде! Люде!!
всі до Гурту.
скропимо скупою ТХТ-сльозою

...*...
...*...
..*.*..
.*...*.
*.....*
*.....*
.*...*.
..***..
.......

Пасочку Сумної.
хай їй те сонце відразу засяє...

сумна - 13-5-2004 у 07:36

І це все мені?!
Я в зАхваті!

:)

fish - 13-5-2004 у 10:44

Сумна, а зараз пасочки тобі вдаються, чи й досі нє?

сумна - 13-5-2004 у 18:16

Я й сама хотіла б це знати!
А може здитиніти на годинку і спробувати? (Неподалік дитячий садочок, і дірка в паркані є, там пияки вночі товчуться.) А потім, як пісочок висохне, пересипАти його поміж пальців під акомпанемент думок про минущість буття...
Ні, краще не треба. Тим більше, що спекти гарнішу пасочку, ніж спік др.Троллін, навряд чи можна.
:)

Юрій Марків - 13-5-2004 у 18:35

Я самотній в плані кохання (наразі), та не вважаю що це якась вада, бо вирішив що спочатку потрібно чогось добитися в житті, а тоді вже шукати свою Єдину :)

Dмитрик - 13-5-2004 у 21:59

2Efes
А якщо добиватися чогось разом??? Га? Спробуйте - то просто супер!!!!!!!!!!!!!

Dмитрик - 14-5-2004 у 22:36

2Bis
Як на мене, то краще поряд завжди мати людину, що може підтримати у важкий момент, чи не так? А якщо ця людина Вас ще й кохає - то для мене то майже ідеал!!!

сумна - 15-5-2004 у 14:05

Повищі дописи - то як діалог між фізиками і ліриками (хоча на повірку деколи фізики ліричніші від ліриків).
Якщо лірик закохався – пиши пропало: кохання рве греблю, і про ніякі там життєві плани в плані досягти спочатку певного становища вже не йдеться. Тоді вже разом по життю, і як Бог дасть.
Фізик спочатку думає, а потім “дає добро” почуттям. Але й тут можна обпектись: отак досягнеш всього, а вона покохає не тебе, а твої досягнення. Також недобре.
Зрештою, чи мені судити? (ха-ха). Я лиш висловлюю свою думку, а вона така: цій стихії треба опиратись (по можливості), щоб не зірвало дах і щоб згодом не шкодувати. Опиратись доти, доки не зустрінеться людина, яка дивиться на життя вашими очима, поділяє ваші думки, читає ті ж книжки, слухає ту ж музику, має таку ж шкалу цінностей, мріє досягти того ж, що й ви (утопія, правда?). Якщо таку зустріли – вперед, і будь що буде!

2 п.Efes: Ви висловлюєтесь як фізик з певною домішкою лірика. Але, судячи з вражень від Києва п.Grabchuk’а, там така кількість красивих дівчат, що лірик може переважити!
2 п.Bis: Чому такий занепадницький настрій?

Остап_М. - 15-5-2004 у 14:29

Підтримую Дмитрика!!! :) :) :)
Бо мені так добре з тою хто зараз поруч!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dмитрик - 15-5-2004 у 14:36

"Опиратись доти, доки не зустрінеться людина, яка дивиться на життя вашими очима, поділяє ваші думки, читає ті ж книжки, слухає ту ж музику, має таку ж шкалу цінностей, мріє досягти того ж, що й ви (утопія, правда?). Якщо таку зустріли – вперед, і будь що буде! "

Ви помиляєтесь! На своєму досвіді - я не раз зустрічав людей, що Ви їх описали, але такі критерії незавжди, точніше НЕЗАВЖДИ!!!, майже, ніколи не є запорукою "успіху" якщо так це можна назвати. Ви згадали про фізику - різнойменні полюси притягуються, однойменні - відштовхуються, чи не так?

сумна - 15-5-2004 у 15:02

2 п.Dмитрик:
О ні, я зовсім не збираюсь із Вами сперечатись! Повторюю, я висловила свою думку.
Але, якщо йти за Вашою логікою про притягання протилежних полюсів, то та особа, яка є зараз біля Вас і з якою Ви щасливі, мала би бути Вашою протилежністю – похмурою, злою, самозакоханою (не знаючи Вас особисто, продовжити перелік не можу). Ну як портретик?

До речі, сьогодні Міжнародний день сім'ї, тож я вітаю всіх тих, хто цієї теми ніколи не читатиме.
:)

Dмитрик - 15-5-2004 у 15:53

О ні! Я ж не сказав, що ця особа кохає/кохала мене!!! Нажаль... По натурі я лірик і просто нагадав Вам про існування такої теорії.

п.с. можливо, критерії, що Ви їх перерахували стосуються саме мене??

Юрій Марків - 15-5-2004 у 17:53

Цитата:
Першим відправив користувач Bis
Якщо на "добивання"(чи то добування) від життя піде багато часу, то Ваша Єдина може недочекатися.
:baddevil:


Я вже казав власне про це своїм дівчатам в школі і в політеху... :baddevil:

Юрій Марків - 15-5-2004 у 17:59

Цитата:
Першим відправив користувач сумна
2 п.Efes: Ви висловлюєтесь як фізик з певною домішкою лірика. Але, судячи з вражень від Києва п.Grabchuk’а, там така кількість красивих дівчат, що лірик може переважити!


Ой справді - стііільки неймовірно симпатичних дівчат, та не дай Боже щоб лірик переважив, бо наразі я ще нічого не досяг... :o

dr.Trollin - 15-5-2004 у 21:40

(жалісним/нервенним тоном) а мій пост досюдить (ще з учорашній) шляк трафив :(
(і що прикре -- написало ж. що все ОК - ви перенаправляєтеся...)

ну якщо по пам'яті, а також з реакцією на сьогоднішні дописування.

Bis { Якщо на "добивання"(чи то добування) від життя піде багато часу, то Ваша Єдина може не дочекатися }
так і то є направду трагедія.
Але ж позАтим - не меншою трагедією є ж ще і те
(що як я бачу може і мене спіткати :( )
- бачиш, що от вже от-от побачиш оту мету у досяжності
(опційно - побачиш Щастє у кінці тунелю)
- спішиш до... втупившись цілеспрямовано, не оглядуючись навсЕбіч на отих крутих закрутах життя,
- аж Глядь (як таки вже вийдеш на належний рівень)
-аж тої "Вашої Єдиної" і нема поблизу.
не те, що "не дочекалася", а те,
- що от спішачи до мети - не оглядувався - і не вишукав потрібної/близької
і будеш (як ото я ж, приміром) - оголошення по стовбах/інтернетах вивішувати :(

сумна {Опиратись доти, доки не зустрінеться людина, яка дивиться на життя вашими очима, поділяє ваші думки, читає ті ж книжки, слухає ту ж музику, має таку ж шкалу цінностей, мріє досягти того ж, що й ви (утопія, правда?). Якщо таку зустріли – вперед, і будь що буде! " }
Воно-то теєє.
Загалом - мо й так. Синхронність має бути.
але ж не повній копії/відображенні себе,
а при люстральній копії/відображенні (взаємодоповнювальній)
імхою моєю є те, що Удоповнювати, а не Поділяти має.
але знову ж таки є тут те, що було у моїй "Bis-совій" відповіді
Прагнучи до мети - нема часу/змоги розглядуватись
за відображеннями себе (душі своєї) вздовж шляху до тої мети...

Ото ж і залишається
сидіти у
(правда різнобарвно квітнучому,
але ж притемненному ж отими Оголошеннями про самотрість, що вклеїли всі шиби)

"Розарії Самотніх Сердець"
(насолоджуючись запаморочливими духм'янощами,
але ж не Такими запаморочливими, як хоч легкий повів кохання)

очікуючи на повів вітру змін
(котрому годі проштовхнутись крізь те
загартоване у змагах за пробивання до кращого майбутнього крицеве шкло)

і помАленьку усвідомлюючи собі,
же Розарій сей - то не є жодна повітряно-легка споруда,
але важкий панцерваген, окропленний/уквітчанний ружами
(для стислої замаскованності своєї мілітарно-прагматичної суті,
або мо' і просто від прагнення скинути броневу шкаралупу розквітлий...)

котрим ми, власне, і рвались до здолання/досягнення/вибОрення мрії-мети,
(не в змозі вчути у реві-стугоні мотору
тріпотливий шелест крилець того малого капостника з луком,
що марно лукає затруті труткою кохання стріли у нашу обпалену броню)

збиваючи траками куряву - котра Крила Слави (для вдальців) або Саван Смерті (для не-вдальців)
(не помічаючи у куряві збитого траками шляху
легких зблисків геліографа - бісиків у очах тої особи, що мо' стала б тобі ...)




то Лірика.
А в Уставі (прошу я вас) написано, же панцерник сам на полі бою - до дупи.
Тра не забувати про Розвідку та Групи вогневої підтримки і зв'язку.
а паче ж того - не забувати про ПАП -- Пропаганду та Агітацію П. (прибічників/прибічниць).
Лишень провадячи таку ПАП - дасться таки
(сидячи в панцернику, таки ж,
- прецінь, на полі бою панцерник до дупи Взагалі, а не Відносно.
відносно, скажімо, піхотинця. на котрого вишколитись легко. але не нАдовго.)

залучити оту підтримку

(здивовано) саме цікаве - те, що (чомусь)
- ото чим ближче ти на тім своїм закіптюженім та виквацяним у багні панцернику до проходу на лінію ферзів
- то ота ПАП - стає все більш результативною.
(сумовито) біда лиш, що при проходженні до отої Ферзевої лінії - фігурок-то поблизу стає все менше...
нема з кого при-бічників (від при-боку своя) вербувати.
КотрЕ вистріляли.
КотрЕ виїхало на сусідню шахівницю, де не бавляться шахматами у Чапаєва.
А Котре - вже і Саме ферзь.
(а тоті ферзі - як разом зійдуться - то важко... бо ж рідко коли 2 ферзі однієї барви. Хоч і трапляється, правда.)

а там - глядь - і прапорець годинниковий - теє -- впав :(

Dмитрик - 16-5-2004 у 00:31

Кохайте та будьте коханими!
:)*

Святослав - 16-5-2004 у 07:48

Моє шанування панству, самотньому і не дуже...

Прочитав казочку про муху. Що тут казати... Занадто вже ця муха була слухняною. І наслухалася від інших мух всіляких дурниць. Набула собі таку "цяцянку", як "навчена безпорадність". Там де треба перти рогом і плювати на те, що щось не виходить та що хтось там собі думає, вона все "тишком-нишком", "п...им паром", сумуючи періодично... Шершне-особисти, мухо-павуки... страшно як навколо! І вирішила собі зробити кокон і до нього сховатися від усіляких жахів. Тільки одна проблема - з таких коконів ні шовку, ні метеликів не буває...
Гидке каченя... ще та казочка. Сумна, я перепрошую, Ви давно дивилися до дзеркала? Підійдіть ще раз і, врешті, побачте, що Ви - найкраща в світі! Другої такої не існує. І не варте уваги, хто і що думає з цього приводу - то є їхні особисті статеві подробиці. Не вмовляйте себе в цьому, то є дурниця - просто побачте, бо то є правда.
Коли побачите, що в дзеркалі сидить лебідь, починайте іноді вилазити з кокону - лебедеві це не пасує. У світі достатньо цікавих речей навіть для абсолютного інтроверта, але до них треба дійти/долетіти ногами/крилами, а не лінитися і плекати власні проблеми, в основному собі ж навіяні.

Все, що написав - не зі стелі. Я такий самий замкнений інтроверт, все це deja vu.
До речі, передайте Вашій мусі, щоби не здумала на мене ображатися - бо, як відомо, на ображених воду возять, а я не думаю, що практика роботи "волом" їй сильно до вподоби.
;)
Mon respect.

сумна - 17-5-2004 у 19:01

п.Bis, dr.Trollin:
З приводу того, що Ваша Єдина не дочекалася: це означає, що Ви для неї не були Єдиним, а якщо так, то за чим шкодувати? Нав’язуватися без взаємності не варто, правда?
Я цілком з вами згідна, коли ви пишете про втрачений час. Справжня біда, коли при тому ще й надія зникла. Тоді вже і писання по стовбах/інтернатах перестає бути актуальним. Що тоді? Та просто сказати собі: “Не судилося”. І заспокоїтися. А коли вже аж дуже паскудно – написати в “Розарій”. Мені, наприклад, допомагає.

А поза тим – наш панцерник рухається вперед.
Спробувала уявити собі його, як він, неоковирний, обвитий ружами, безтямно пре по бездоріжжю, збиваючи куряву або підкидаючи до неба багно, – і стало трохи смішно: як же тоті ружі після куряви і багна виглядають?
Ой, та не має наш панцерник мілітарної цілі, повірте! Він же ж беззбройний, і нікого не наздожене, і не переїде! Пропаганда та Агітація Прибічників/Прибічниць ведеться досить в’яло, безсистемно. Він просто мандрує, як “річ в собі”. І якщо отой власник лука від нього сахається, то свідчить, що малий поганець занадто вже перебірливий і примхливий.

2 п.Святослав:
О, моя муха і не думала ображатися! Вона ж вже не малА слинява мушка, що рюмсає з приводу і без. Вона (за винятком моментів, коли переживає напади жалю до себе самої) є досить-таки загартованою і здатною до самоіронії.
А щодо інтровертів – мушу вам сказати, що екстраверти мене сильно втомлюють. Деколи хочеться зреагувати, як героїня (чи то пак герой) фільму “Здравствуйтє, я ваша тьотя”: вліпити кавалком торта зі словами: “Ви мєня утомляєтє!”
І ще одне: Ви знаєте, моя ступінь зіпсутості не дозволила мені розшифрувати, що Ви заховали під словами “п...им паром”. Крутила і сяк, і так – не знаю, хоч згинь.

:)

Святослав - 17-5-2004 у 20:31

2 Сумна:
Цитата:
А щодо інтровертів – мушу вам сказати, що екстраверти мене сильно втомлюють. Деколи хочеться зреагувати, як героїня (чи то пак герой) фільму “Здравствуйтє, я ваша тьотя”: вліпити кавалком торта зі словами: “Ви мєня утомляєтє!”

Маєте певну рацію... але ж до певної міри. Вони всі різні, так само, як і ми.
Цитата:
І ще одне: Ви знаєте, моя ступінь зіпсутості не дозволила мені розшифрувати, що Ви заховали під словами “п...им паром”. Крутила і сяк, і так – не знаю, хоч згинь.
Божечки, Сумна, та до чого ж Ви мене спонукаєте? Щоб я, отак, вголос, при жінках?.. :o
Але, врешті, здоровий цинізм колишнього професійного рятівника МНС бере гору... :cool:
Увага! Набираю повітря...
Є така давня-давенна українська ідіома: "пердячим паром"...
Уф-ф! Я дуже перепрошую! :saint:
Що ж Ви зі мною зробили? Був такий інтеліґентний чоловік... і ось тобі. Бачите, на що здатна жінка? Отак от підступно змусити чоловіка виказати свою приховану сутність. :baddevil: А ви кажете "уваги не звертали". То Ви у дзеркало погано дивилися. Тож у Вас іще все попереду - життя тільки починається... Cherchez l'homme. ;)

Mon respect.

сумна - 18-5-2004 у 19:22

Йой, що я, нерозумна, наробила! Не знати українських ідіом – сором мені, сором!
Втішає лиш одне: п.Святослав людина загартована, здорово-цинічна (за його ж визначенням), тому “виказання прихованої сутності” навряд чи йому зашкодить.
:)

Святослав - 18-5-2004 у 20:12

Пусте, не переймайтеся. Тим паче що нічого вже не поробиш - усе поспільство тепер вже знає справжню ціну п. Святославові. :cool:
А допомогти завжди радий - слівце там гарненьке підказати... ;)

сумна - 24-5-2004 у 09:20

Інвентаризація в шухлядах


Сентиментальні постулати
Про щастя, дружбу і любов,
Цитати, вирази крилаті
Під обкладинкою з церати –
Смішний конспект першооснов.

Баланс життя, прибуток-збиток,
Старі книжки, знимки, попса...
І лиш один мовчазний свідок
Серед повчань і приповідок –
моя відрізана коса.

Однакова колись і нині,
Чекає, хто ж її торкне...
Містичний дрож іде по спині –
Лежить в пуделку-домовині
Частинка мертвої мене.

Вона ні тепла, ні холодна.
Та, власне, я й сама така:
ані вершина, ні безодня,
ні будня, ані великодня,
ані солодка, ні гірка...

Святослав - 28-5-2004 у 03:10

Пісенька до теми. Виконувана одним з моїх улюблених французьких співаків Garou (власне, він франко-канадець). Той самий, що грав Квазімодо у Нотр-Дам де Парі.
Цитата:
Seul

Paroles : Luc Plamondon
Musique : Romano Musumarra


Tant de fois j'ai tente
D'aller toucher les etoiles
Que souvent en tombant
Je m'y suis fait mal
Tant de fois j'ai pense
Avoir franchi les limites
Mais toujours une femme
M'a remis en orbite

Tant de fois j'ai grimpe
Jusqu'au plus haut des cimes
Que je m'suis retrouve
Seul au fond de l'abime
Seul au fond de l'abime

Refrain:
Celui qui n'a jamais ete seul
Au moins une fois dans sa vie
Seul au fond de son lit
Seul au bout de la nuit
Celui qui n'a jamais ete seul
Au moins une fois dans sa vie
Peut-il seulement aimer
Peut-il aimer jamais

Tant d'amis sont partis
Du jour au lendemain
Que je sais aujourd'hui
Qu'on peut mourir demain

On a beau tout avoir
L'argent, l'amour, la gloire
Il y a toujours un soir
Ou l'on se retrouve seul
Seul au point de depart

Refrain...

Tant de fois j'ai ete
Jusqu'au bout de mes reves
Que je continuerai
Jusqu'a ce que j'en creve
Que je continuerai
Que je continuerai

Celui qui n'a jamais ete seul
Au moins une fois dans sa vie
Seul au fond de son lit
Seul au bout de la nuit

…Peut-il seulement aimer
Jamais, jamais?..
…Peut-il seulement aimer
Jamais, jamais?..

Якщо хтось не читає французькою, то ось такий собі переклад. Я дуже перепрошую, бо поет з мене зовсім ніякий, до того ж складненько утиснути український текст до ґальського розміру. Тож, прошу не дуже на мене лаятись. :)
Цитата:
Сам

Скільки намагався
Торкнутися до зір,
Стільки падав,
Зазнаючи гострий біль.
Скільки вже здавалось,
Що зі шляху я зійшов,
Але жінка повертала
Мене знов.

До вершини я йшов
Та не втримався там,
І опинився знов
Я у безодні сам,
У всій безодні сам.

Refrain:
Коли не був самотнім ти ніколи
Хоч один раз у житті -
Сам у ліжку своєму
Цілу ніч наскрізь…
Коли не був самотнім ти ніколи
Хоч один раз у житті -
Чи кохання до тебе
Прийде хоч колись?..

Стільки моїх друзів
За одним один пішов…
І я можу завтра
Бути з ними знов.

Все дарма, друже мій -
Срібло, ґонор, любов -
Бо прийде вечір твій,
Коли ти вже прийшов,
До фінішу прийшов.

Refrain...

Стільки мене спіткав
Моїх мрій землетрус,
Що казатиму вам,
Аж поки не прорвусь,
Я казатиму вам…
Я казатиму вам…

Коли не був самотнім ти ніколи
Хоч один раз у житті -
Сам у ліжку своєму
Цілу ніч наскрізь…

…Чи прийде воно
Колись, колись?..
…Тож чи прийде воно
Колись, колись?..

Власне, до чого я це все виставив: ІМХО, лише пізнавши самотність, можна пізнати справжнє кохання - тут я цілком згоден із автором.

Mon respect.

jaguara - 30-5-2004 у 13:15

Самотні і печальні, якось воно прикро визнавати фактичну приналежність до клубу, то ж ніхто не проти, якщо я притулюся у куточку і тихо час від часу шморгатиму за кумпанію?
просто я повільно гину від тих, хто фізично не може чогось сказати, і від власної дурості, через яку я саме отих слів, а не їх варіацій, чекаю вголос, і якщо їх немає -- тікаю далеко-далеко, гоїти рани. хоч і знаю, що всередині йому окрім цих слів нічого вже й не лишається. тоска, одним словом.

Святослав - 30-5-2004 у 14:53

Ну, принаймні, я не проти. Привіт землякам, заходьте. :)
Що ж то у Вас за катастрофа така у настрої, якщо не секрет?

jaguara - 30-5-2004 у 14:57

2 Святослав: на даний момент катастрофа полягає у повному завалі із науковою роботою. якщо я колись із ним розгребуся, то обов'язково прийде наступна :)

Святослав - 30-5-2004 у 15:11

То Ви - фаталістка? :o
А яка тема роботи?

Tempika - 31-5-2004 у 18:16

файна тема :-)
ще одна самотня тутки. хоча я в самотні не просилася. само вийшло. правда. мабуть, то дійсно люди :-)) ось наприклад сьогодні надумала поспілкуватися, троха тої самотності забагато, -- так собі подумала. написала в рекламні оглошення рекламку про те, яка я збіса добрий дизайнер і як хочу працювати. мені файний сирьога троллін написав, подзвонив одразу, - а треду й нема! прикрили тред. ось вона й береться самотність - практично на порожньому місці - бо комусь таки хочеться, щоб самотні були і сумували. :-(( троллін, що ти там хоч написав мені, га? помру з цікавості і суму. сумній браво-бравіссімо за таку відвертість - я б так не насмілилася, хоча не менш самотня, ніж вона... з задоволенням пішли б на каву, запрошую :-)) ой, ні, на зелений чай!!! я каву пити кинула.

dr.Trollin - 31-5-2004 у 22:28

2Tempika Ну що написав... Здається, здогадавшись хто воно ото "Tempika" - сказав "Уря ГуГушка доповзла".

Tempika - 31-5-2004 у 22:38

ну всьо :-) можу спати спокійно :-))
але обідно, що моє рекламне оголошення викинули...
ех, усе ж піду трохи поридаю.

сумна - 1-6-2004 у 20:25

Вітаю, п.Tеmpika!
Нашого полку прибуло, хоча нічого доброго в цьому нема, правда?
Пишіть в “Розарій”, будемо разом розганяти сумні думки.
Щодо моєї відвертості – я й сама дивуюся, що це мене “пробило”. Тому і тримаюся за анонімність, бо такі зізнання підписати власним іменем – то вже якийсь мазохізм.
Але як то Ви потрафили так сильно “сховатися” , що dr.Trollin розшифрував?! О, я розумію, вміння логічно мислити йому, напевно, не позичати; що то значить науковець!
Запрошення на каву/чай звучить заманливо. Нігди не пила зеленого чаю з дизайнером. Але що робити зі своїм інкогніто? Я ж з ним ношуся, як з писаною торбою...

2 п.jaguara: “... прикро визнавати фактичну приналежність до клубу...”
А це ж чому, дозвольте спитати?! Ми не меншовартісні, ми просто самодостатні. А тому – ніякого шморгання носом в кутку, а виходити на середину кімнати і висловлюватися на повний голос! А взагалі, вітаю Ваш максималізм і прошу не називати його "дурістю".


:)

jaguara - 1-6-2004 у 21:07

Цитата:
Першим відправив користувач сумна
2 п.jaguara: “... прикро визнавати фактичну приналежність до клубу...”
А це ж чому, дозвольте спитати?!
а просто дуже не люблю спати сама, а котів у гуртожитку тримати заборонено ;) винятково через це, бо людиська у клюбі милі і добрі
Ми не меншовартісні, ми просто самодостатні.
та ми самодостатні незалежно від того, чи з кимось, чи ні!

А тому – ніякого шморгання носом в кутку, а виходити на середину кімнати і висловлюватися на повний голос!
Так, мем! зрозумів, мем! :) вже там і висловлююсь :)
і прошу не називати його "дурістю".
Горда впертість? вперта гордість? :D

Tempika - 2-6-2004 у 17:30

Цитата:
Першим відправив користувач сумна
Нашого полку прибуло, хоча нічого доброго в цьому нема, правда?
Пишіть в “Розарій”, будемо разом розганяти сумні думки.

Але як то Ви потрафили так сильно “сховатися” , що dr.Trollin
розшифрував?! О, я розумію, вміння логічно мислити йому,
напевно, не позичати; що то значить науковець!
Запрошення на каву/чай звучить заманливо. Нігди не пила
зеленого чаю з дизайнером. Але що робити зі своїм інкогніто?
Я ж з ним ношуся, як з писаною торбою...

:)

... а з сірьогою ми вчилися у школі, ось... правда, він на рочок
молодший... ну і якось наші шляхи час від часу перетинаються і
знов розходяться... :-))
... на рахунок *інкогніто* - я Вас не видам! мене можна побачити
багато-багато (треную користуваний цофровий фотик), я не
переховуюсь і гордо нашу звання Найсамотнішої Пані м. Львова...
:-)) на усяк випадок мильце даю tempika@inbox.ru
ну а лінк на фотки притримаю, щоб це знов не порахували наглою
саморекламою. :-)

jaguara - 2-6-2004 у 19:13

поганий день, поганий ДЕНЬ, ПОГАНИЙ ДЕНЬ! Улюблений з коханців прислав чисто ділового листа після півторамісячного мовчання, з якого між рядків пре печаль. півтора літри пива не порятували, куди бігти не знаю, чому я така співчутлива?

Святослав - 2-6-2004 у 19:58

Бігти - звісно сюди, на Форум... власне, Ви вже прибігли. :) А співчутливість - то не така вже і вада...

Dмитрик - 3-6-2004 у 00:02

от паршива мережа - зіла такий пост :(ок - пробуємо знову
2 кошеняті :)
слухай сюди! день був просто припаскудний!!! :( згоден, цілком згоден з тобою.

поясніть мені, як ваша ласка, хтось - чому коли ти хочеш зробити якомога краще - то виходить гірше нема куди??? приклад з реального-паршивого-непотрібного нафіг нікому існування: одна дорога і близька мені людина вже другий день сердита та, як то кажуть - не в настрої. можливо, не виключений такий варіант, що то тіко у моїй присутності, але факт залишається фактом. іноді, правда, на неї находить прозріння і настрій блискавично змінюється на протилежний. але то лиш миттєві явища
що я тільки не намагався вдіяти - ні тобі причини такої поведінки, ні якихось сталих змін - як алмаз - зась чим поріжеш! ну от сьогодні я таки вирішив залишити її сердитись "сама собі" та ж ні - новий приплив емоцій, а вже через певний проміжок часу ми взагалі перестали одне з одним балакати :( :( :( :(
от така от хвігня :(

тож для себе можу зробити висновок, що яким би близьким ви не були людині і якою дорогою вона не булаби вам - усе то ілюзія. немає ніякої ложки. і спробуйте переконати мене у протилежному - ДУЖЕ ПРОШУ ПЕРЕКОНАЙТЕ МЕНЕ У ПРОТИЛЕЖНОМУ!!!

jaguara - 3-6-2004 у 01:01

2 Дмитрик: все не так. усе, що ти нагородив сьогодні -- теж результат твоїх ілюзій. насправді все кльово. посміхнися :)

Tempika - 3-6-2004 у 07:11

...та всі люди самотні, духовна єдність - ілюзія, і в житті нема
щастя і хорошої роботи.... а ти з нею поговорити пробував,
Дмитрик?... ну і якщо це кобіта, то у неї як правило, *правильна*
реакція на квіти... :-)) а вже почалися піони.

jaguara - 3-6-2004 у 10:09

2 Tempika: квіти квітами, а півонії я от наприклад не терплю...

Dмитрик - 3-6-2004 у 12:28

"усе, що ти нагородив сьогодні -- теж результат твоїх ілюзій"

то чому ж ці ілюзії приносять стільки болю???

jaguara - 3-6-2004 у 13:47

2 Дмитрик: а от тим ілюзіїї від мрій і відрізняються -- бо часом роблять блояче. це у них в природі. Розумієш, в принципі усі чуттєві зв'язки побудовані на ілюзіях. іноді одна ілюзія, яка тобі подобалася, змінюється на іншу, яка вже робить тобі боляче. але теж ілюзію. тому не парся, а вигадай собі третю, від якої обом буде добре. хто казав, що якщо не можеш змінити ситуації -- зміни своє ставлення до неї? а не можеш змінити щось внутрішньо -- спробуй чисто жіночий спосіб зміни зовнішніх факторів: підстрижись там, поголись, педікюр зроби :) це як в деяких комп'ютерних стратегіях, коли повертаєшся на хід назад, бо комп тебе замочив, і просто купуєш вояків на одиницю менше -- циферки помінялися, формально щось змінилося, і у половині, а то й більше, випадків на тебе навіть не лізуть. вір мені -- я філолог: манюсінька зміна розстановки -- і все може стати інакше. соррі якщо що за банальщину - насправді хоч якось втішають лише давновідомі штуки :)
тримайся, ти не один! :)

Dмитрик - 4-6-2004 у 11:45

підстрижись там, поголись, педікюр зроби
:D ти про депіляцію забула то походи по магазинах :D :D
дякую, Ягуарко :)

jaguara - 4-6-2004 у 11:57

2 Дмитрик: ні, просто депіляція -- жорстоко, магазини --накладно :)

сумна - 4-6-2004 у 20:03

Коли настрій просто-таки катастрофічний, то руки опускаються і не хочеться для себе нічого робити. Тоді людина чекає, щоб допомога прийла збоку, від когось.
Ви не повірите, але зі мною кілька разів траплялося таке: коли здавалося, що вже дійшла до межі, раптом на вулиці зі мною віталась абсолютно незнайома дитина, причому голосно і дивлячись в очі. Інакше як чудом це не можна назвати.

jaguara - 4-6-2004 у 20:29

Цитата:
Першим відправив користувач сумна
Коли настрій просто-таки катастрофічний, то руки опускаються і не хочеться для себе нічого робити.

отож бо... другий день збираюся помити голову. третій -- почати роботу над доповіддю. тиждень -- написати щось геніальне. виходить тільки вдягтися і піти на пари. прийти і втупитися у комп або книжку.

Тоді людина чекає, щоб допомога прийла збоку, від когось.

натомість приходять просто люди. приносять шоколад. або нікотин. допомоги -- ні

раптом на вулиці зі мною віталась абсолютно незнайома дитина, причому голосно і дивлячись в очі. Інакше як чудом це не можна назвати.

у мене печальніше -- я взагалі не можу згадати, коли я тут востаннє бачила дитину віком між 2 і 14 років... у два вони ще не вітаються з незнайомими тьотями, а у чотирнадцять вже стріляють куриво... зате раптом закрутилися вихрі минулого і затягують, мучать і не відпускають. треба відкрити контору, яка випускатиме на вулицю чарівних дітлахів, вони шукатимуть людей із порожніми поглядами, смикатимуть їх за рукав, посміхатимуться і казатимуть "привіт. насправді я ваш ангел, хоч і не сиджу на вашій шиї. у вас все буде добре, навіть якщо ви не пригостите мене цукеркою, а на голову вам за кілька хвилин впаде цеглина. бо ми вас любимо просто за те, що ви є, і такими, як є. тому не вийте, а підіть скупайтеся у фонтані, адже над ним не літає цегла і так спекотно на вулиці." потім соватимуть вам у руку жвачку і йтимуть далі. а людина-з-вже-не-порожнім-поглядом постоїть отупіло-здивовано з хвилю, розсміється -- бо такого ще не бачила, і не замислюючись, що то було -- чудо чи чиясь хвора фантазія -- піде шукати найближчий фонтан. адже так спекотно на вулиці.

Dмитрик - 5-6-2004 у 00:02

2 Ягуара
а мені сподобальсь твоя ідея :D
в якому фонтані ти хотіла би скупатися???

jaguara - 5-6-2004 у 00:16

2 Дмитрик: а який ти можеш запропонувати?

Dмитрик - 5-6-2004 у 00:32

нажаль у Львові немає достойних
нарід, порадьте щось, пліз!!!

jaguara - 5-6-2004 у 00:35

радьте-радьте по змозі, і бажано пошвидше :)

Святослав - 5-6-2004 у 00:42

Це Ви нарешті зібралися вимити голову? :D

jaguara - 5-6-2004 у 00:45

нє, Дмитрика перевірити на плавучість :D

Dмитрик - 5-6-2004 у 00:52

для підтримки теми - мені зарас самотньо :(
для Ягуари - сокира не тоне :D

Святослав - 5-6-2004 у 00:55

Ну, якщо нашкребете на квитки... можете пірнути, скажімо, сюди: http://anastasiya.photosight.ru/photo.php?photoid=135894

Святослав - 5-6-2004 у 01:07

Ось іще кращій варіант, що правда, місце двоє вже зайняли, але ж циклоп не дрімає, тож нехай начуваються... :D
http://kuka.kontorakuka.ru/countries/europe/france/culture/fontmedi...

jaguara - 5-6-2004 у 01:11

2 Дмитрик: печальне створіння, не сумуй. для підтримки теми -- зараза до зарази на жаль не липне :D та якщо знайдеш фонтан під рукою -- переконаю аби ти сам туди вкинувся, от і побачимо з чого ти там зроблений

Влодко - 5-6-2004 у 07:20

Раджу фонтан біля парку Б. Хмельницького. Принаймі не потопитися. Якось не хочеться втрачати ...
суїцидні ви мої

jaguara - 5-6-2004 у 12:50

2 Влодко: та хто ж тобі таку глупость сказав, що ми топитися там зібралися? так, поплюскатися... :) а як раптом хтось тонутиме - ну, виходу нема, доведеться другому спасати... або так -- підеш з нами для підстраховки? :D

Влодко - 6-6-2004 у 01:52

2jaguara
Той і сам виплеве, я знаю. Тебе ж витягну.

jaguara - 6-6-2004 у 02:04

2 Влодко: Боже, як приємно :) а за що така честь?

Святослав - 6-6-2004 у 02:53

Таж, ІМХО, п. Влодку приємний сам процес (витягання з фонтану) :D

Dмитрик - 6-6-2004 у 22:19

фонтан під парком підходить - хтось бажає приєднатись? :D

Влодко - 7-6-2004 у 00:22

тут стає нарешті весело!
хочу в фонтан

Dмитрик - 7-6-2004 у 00:27

хто ще
в мене мізки вже киплять - зара вмру
о, клава порожевіла

dr.Trollin - 7-6-2004 у 07:57

Якщо в мене мізки вже киплять + о, клава порожевіла - то май на увазі, що еелктричні пристрої - тра від бризок прикривати...

Captivitas - 7-6-2004 у 12:17

Цитата:
Першим відправив користувач jaguara

треба відкрити контору, яка випускатиме на вулицю чарівних дітлахів, вони шукатимуть людей із порожніми поглядами, смикатимуть їх за рукав, посміхатимуться і казатимуть "привіт. насправді я ваш ангел, хоч і не сиджу на вашій шиї. у вас все буде добре, навіть якщо ви не пригостите мене цукеркою, а на голову вам за кілька хвилин впаде цеглина. бо ми вас любимо просто за те, що ви є, і такими, як є. тому не вийте, а підіть скупайтеся у фонтані, адже над ним не літає цегла і так спекотно на вулиці." потім соватимуть вам у руку жвачку і йтимуть далі. а людина-з-вже-не-порожнім-поглядом постоїть отупіло-здивовано з хвилю, розсміється -- бо такого ще не бачила, і не замислюючись, що то було -- чудо чи чиясь хвора фантазія -- піде шукати найближчий фонтан. адже так спекотно на вулиці.


Справа Амелі живе та процвітає :(

jaguara - 7-6-2004 у 14:00

Почнемо з того, що Амелі дуже навіть добрий фільм, хоч я навіть не думала про нього тоді, а доброта порятує світ. але кіно це не в тему "Розарію" тому не розвиватиму. Тож що тебе опечалило -- не розумію

Captivitas - 8-6-2004 у 15:05

Цитата:
Першим відправив користувач jaguara
Тож що тебе опечалило -- не розумію


Добро порятує світ, але квазі-добро лише розбудить старі рани. А Амелі згадалася, як звичайний приклад квазі-добра.

Tempika - 9-6-2004 у 08:37

...ну чому песевдо-добрА? .... мені після перегляду було добре, дійсно добре :-))
значить, це добро.

jaguara - 9-6-2004 у 10:23

Цитата:
Першим відправив користувач Captivitas
Добро порятує світ, але квазі-добро лише розбудить старі рани. А Амелі згадалася, як звичайний приклад квазі-добра.

Ну і що, хочеш сказати, що коли тобі паскудно, а комусь є до тебе діло і він тобі про це повідомляє -- це квазі-добро? і що тоді ще відноситься у твоїй теоріїї до квазі-добра?

сумна - 16-6-2004 у 11:03

Небо прикрило рани
Брудною ватою хмар.
Черговий огидний ранок,
Черговий нічний кошмар...

Губи забули молитву.
Погляд замерз на льоту.
Готуюся, як на битву –
Знову “між люди” йду.

Tempika - 16-6-2004 у 14:07

...не йди, пливи собі, як морем
і слухай хвилі, не прокльони...
на в тіло врізаних підборах
шматуй на кроки вулиць долю...
іди, як в ліс, хоч в лісі страшно, –
хтось ділить землю на стежини,
а нас – на ніжних і безстрашних,
на цільності і половини....

dr.Trollin - 16-6-2004 у 23:00

2 сумна <i> Знову “між люди” йду.</i>
знову на лЮде я вийду
знову до них посміхнусь
знову Веселою стану
зНова бо їх не боюсь

сумна - 23-7-2004 у 18:13

На завершення теми:

Сан-Хуан де ла Крус, уривок з “Бесід про світло і любов” (епіграф до “Казок про силу” Карлоса Кастанеди)

“П’ять ознак самотньої птахи:
Перша: до найвищої точки вона долітає;
Друга: за товариством вона не страждає, навіть таких птахів, як вона;
Третя: дзьоб її спрямований в небо;
Четверта: немає в неї забарвлення певного;
П’ята: співає вона дуже тихо.”

Всім самотнім птахам бажаю тихого співу в найвищих висотах...

Яндрух - 23-9-2004 у 13:11

Ось вирішив подати до теми тут одне оповідання нашого галицького поета й письменника - Осипа Маковея (1867-1925), почасти автобіографічне.
(Бо почитую час від часу нині цього автора...)


САМОТА

Цілу ніч я не спав.
Се вже мені від двох літ таке не трафлялося...
Ті ненависні люди обурюють мене, обурюють так, що спати не можу!..
Перше я міг від них усе стерпіти, навіть напасті на мою честь, а сього стерпіти не можу!..
Сиджу в альтані огорода і пишу.
Пощо я пишу?
Стара привичка відізвалася в мені, серце більше зворушене, хочу бачити на папері, як я своє чуття означу, хочу знати, що воно є...

***
Що воно є?
Справді, що мене так зворушило?..
Ах, та проклята охота розбирати всяке чуття! І найгарніше!.. От переді мною у зільнику рожа, прегарна пахуча рожа, - і ти хочеш знати, як її листки тримаються, звідки запах їде; починаєш обривати листки, один по другім, аж дійдеш до насади.
Рожа розірвана, зів'ялі листки розлетілися по траві, вже їх разом не зложиш, нема ні рожі, ні запаху...
Не хочу знати, що воно є!

***
Соловій на черемшині за альтаною так лящить, що мені аж у голові дуднить...
Цілком не розумію, чим сей крикливий птах людям подобається?
Зробили йому старі поети рекламу, і він так, як охриплий співак, може ще за концерти збирати оплески...
Тілько писати мені не дає.
Сонце позолотило вже вершки дерев. Уже зійшло...
А я не сплю і спати не хочу! Сам із себе сміюся, що зі мною сталося...
Цілу ніч я не спав.
По вечері мене напала нудьга. Неділя, люди бавляться, як уміють, а я нуджуся. Господи, що за нудьга!
Вийшов я з хати і стрітив її. Мою сусідку. Вертала з міського парку зі своєю донькою.
- Прошу вас, пані, ходіть зі мною; послухаємо циганської музики. Дома так скучно!
- Не можу, пане доктор! Що сказали би люди на се?
Ах, правда - люди! Вона в жалобі, недавно чоловіка поховала!
Та хіба до розпуки по смерті чоловіка вона повинна ще добровільно відмовляти собі всякої розривки?..
- Але ви підіть, пане; ви потребуєте розривки. Ви так нікуди не ходите!..
І я пішов.
Справді, я вже від кількох літ нікуди не ходжу. В нікого не буваю, розривки не шукаю.
Відхотілося вже мені.
Тридцять п'ять років - то ще не вік, але так уже я передчасом постарівся. В гімназії вчився, на університеті вчився, потім, кромі бюрової роботи на хліб, напитав собі ще добровільної, захотів суспільним діячем бути, політикою займався, в літерата бавився; пішов рік за роком, рік за роком - і мені вже тридцять п'ять літ...
І дивне диво, чим більше я жив між людьми, працював для них, тим більше душею віддалювався від них: я не міг їх любити, тих людей, що не знають гармонії в житті. Тих людей, що божеську душу волочать по земнім болоті...
І я перестав їх глядати, потонув у бюровій праці... полюбив її...
Що ж я почав би без праці?
У тій товпі многолюдній - на самоті!...

***
Сей соловій міг би був вибрати собі інше місце і інший час на рандеву зі своєю любкою, а не ту і тепер.
Дразнить лише мене...
Люди гадають, що бог сотворив соловія їм на потіху, аби їм виспівував; а він так висвистує не нам, тілько своїй любці-самичці...
Звичайна історія: поети між птахами!
Впрочім, нехай собі співає; жалко йому перешкоджати.
Засів собі у черемшині чи, мабуть, у сусідніх корчах синього бозу і співає. Ах, як тьохкає!.. Видко, співак не жовтодзьобий, а вже добре привчений...
Сонце вже почерез виноград добувається мені до альтани.
Вона ще, мабуть, спить, хоч звичайно так раненько стає і на кладовище ходить або тут до городу - разом зі своєю донькою.
Та маленька дитина її мені дуже подобається...

***
Не можу зібрати своїх думок докупи і до ладу писати; думки розлітаються, - видко, непроспана ніч утомила мене... Хоч я нітрохи спати не хочу.
Так любо тепер у городі!
Я пішов слухати циганської музики. Усів собі недалеко від неї і заслухався.
Думки, думки, думки...
Широкі, як угорська пуща, понурі, як карпатські праліси, сумовиті, як... як... вона. Справді, лише вона так плакала по смерті чоловіка, як ті цигани плачуть на скрипках...
А потім чардаш! Ноголомний чардаш...
Я цілком не розумію, як по такій несказанній тузі можна попасти в таку шалену радість. Се для мене загадка. От так перевернути душу за одну хвилю!..
І ненавиджу я ті чардаші тому, що вони убивають сей широкий, понурий смуток степовий. Адже в сім смутку стілько святого, стільки гармонії, хоч його викликують невзгодини життя!
Так як і в її смутку...

***
Надійшли знайомі.
- Слихом слихати, видом видати, пан доктор на пиві! Що таке сталося?..
- Ґратулюємо, ґратулюємо!
- До чого?
- Вже ми вас бачили в парку... Гарна собі вдовичка! І молоденька! Добрий смак маєте...
- Ей же! Наш доктор бере молоді вдови в опіку? Поступ, поступ! Хто би по нім сподівався! Ґратулюємо...
- Кельнер, пива! вина!
- Що ж там, пане доктор? І буде що з того?
Я встав і пішов.
А вони сміялися, так сміялися!..

***
Ходив я улицями з годину. Спати не хотів... не заснув би...
Коло одного дому при отворенім вікні стояв із чверть години - там хтось прегарно грав на фортеп'яні.
Певно, дівчина якась.
Може, і залюблена нещасливо, аби так лиш туга на неї нашла...
Цілком мене розжалобили своєю грою. Я хотів би бути коло неї, аби її потішити.
До чого здалося так сумувати?
Люди спокійно сплять, другі бавляться там на музиці, а вона грає собі самі сумні думи...
На тихій улиці почув я здалека чийсь хід і відійшов від вікна.
Така тиха, місячна, меланхолійна ніч...

***
В міському парку є таке затишне, любе місце, що лиш я його знаю.
Нагадав я собі його і пішов туди.
В парку тихо, нема нікого.
Ах, правда, соловій кричав! Але впрочім було тихо.
Мені було так сумно на душі !
"Поступ! Поступ! Наш доктор бере молоді вдови в опіку!"
Ні ! Справді, - ті люди варвари!
За що вони глузують собі з мене?
Три роки вже мешкаю в тій самій камениці, що й вона. Наші двері в сусідстві. Але я з н и м и не жив. Як і взагалі з ніким не жив, у нікого не бував. Її чоловіка я знав із уряду - то був молодий суддя. Бідний чоловік.
Тілько їх малу доньку я знав добре. Бавився не раз із нею. Ми були собі навіть дуже великі приятелі. Вона приходила до мене в гості.
Сиджу дома, чую: хтось ледви чутно, несміло стукає в двері. А! Се моя малесенька сусідка! До клямки ще не може досягнути, я сам мушу їй отворити двері. Вона входить і хоче поклонитися мені, але боїться, що не вдержиться притім на ногах, отже, опирається рукою о стіну або шафу і так кланяється. А я її на руки і несу на софу.
- Прошу мені показати образки!
Добре, я показую їй образки з ілюстрованих часописів. Дитина тішиться.
А потім витягаю помадки і чеколядки, що все мав для неї готові, даю їй і кажу казку. Потім вона мені казку каже, маленьку, дитячу казку...
Забава, як рідко! Часом із годину сиділа в мене, і мати не противилася тому.
Не раз і усміхалася за се до мене, від дитини, мабуть, дізнавалася про все. Усміхалася, як би хотіла дякувати мені. Але я з нею майже ніколи не говорив. "Добрий день! Добрий вечір!" - і вже.
І так через три роки...

***
А потім він несподівано до тижня помер.
Я був при хорім - вона мене просила. За лікарем сам бігав, бо не було кого іншого. Ближчої родини не мали; вона була сирота, а він - мужицький син, уже також без родичів.
І при його смерті я був. Тримав її у своїх руках, коли плакала в розпуці і зімліла; успокоював дитину, коли та собі страшенно розплакалася, побачивши невидану подію.
І похороном я зайнявся, відвіз покійника на кладовище, сказав вдові, що як чого буде потребувати, то нехай мені перекаже, - і попрощався...
Два дні переслідував мене її плач у сусіднім мешканні, а третього дня прийшла вона до мене з донечкою подякувати мені.
Подякувати мені за те, що я постарався в порядку виправити її чоловіка в могилу...
Було за що подякувати!

***
Говорила спершу спокійно, а потім розплакалася. Донечка собі також.
В моїй хаті я не чув ніколи плачу...
І коли я так дивився на ту нещасливу вдову в чорній одежі і на ту дитинку, що її біле волосся так відбивало від чорної сукеночки, мені не стало слів, і я мовчав.
Проклятий жаль! Я не люблю плакати! А завидую не раз тим, що плачуть...
Без опіки ті сиротята!
А я собі вигідно жию і ніким не журюся!
Хотів би, боже, як не раз хотів би, а нема ким опікуватися! Одним не вірю, других маю за дармоїдів, у третіх не находжу серця!
- Пані! Якби ви не прогнівалися і прийняли мою поміч, то я радо поміг би вам. Добре? Приймете? Прийміть, прийміть! Я заспокою не вашу потребу, лише свою...
Вона знов заплакала... Чи не образив я її!
Дитину я взяв на коліна і втихомирив цукорками. Образки нові показав - дитина затихла.
І мати успокоїлася. Взяла від мене дитину і згорнула їй волосся з чола.
А мені все снується по голові, як тут подати їй поміч, аби не вважала її милостинею. Знов образиться, не скаже, що не потребує, а не прийме.
Просив я її, аби мене прийняла на харч. Мені й так уже по реставраціях їда не смакує. Вона згодилася. Лікареві заплатив, за похорон деякі рахунки полагодив, дитині щось там справив у подарунку...
Противилася тому, але бідаки мусять годитися із своєю бідою...
І більше нічого, більше нічого!
Я рад, що маю кимсь опікуватися, кимсь ближчим, а не такою невловимою істотою, як нарід. Я народу не покину, але він мені серця не заспокоює!
Я нічого від нікого не хочу! Я самолюб, моє серце потребує кимсь журитися, я рад такій журбі! Цієї журби мені не доставало!...

***
А вони, ті варвари, ґратулюють мене глумливо!
Ідіоти!
Так мене розсердили, що вже й північ минула, а мене сон не брався.
З парку пішов я у кав'ярню. Прочитав цілу купу часописів і не міг забути тих глумливих слів.
А з кав'ярні в альтану.
"Ґратулюємо!..." Авжеж, можна мені ґратулювати, бо тепер не так часто скучаю, як перше. А коли мені скучно, іду до сусідки і пробалакуємо вільний час. На проході в парку були зо два рази, припадково стрілися...
Вчу її до іспита на поштову експедиторку.
Вже тепер так часто не плаче, а то й усміхається часом.
Сей її усміх задумчивий!
Як промінь сонця з-поза хмар...

***
Не можу до ладу писати, в голові шумить. Непроспана ніч...
А! От і вона! Як звичайно, рання пташка!
Іде просто в альтану!
Ще готова думати, що я тут на неї жду так рано...
Ов, немиле положення!
Ну - годі!
- Добрий день вам, пані!
- Добрий день! А ви що пишете так ранесенько?...


(Осип Маковей, 1897 р.)

Яндрух - 23-9-2004 у 13:15

Ого, яке велике вийшло повідомлення...

сумна - 23-9-2004 у 14:17

Оповідання тонке і гарне...
100 років мало що змінили в самотній душі.

Яндрух - 23-9-2004 у 19:07

Таки-так...

Ігор Луцький - 24-9-2004 у 10:51

Бути самотнім серцем це дуже сумно.Я так розумію ви всі тут самотні?Ну якщо так то і я з вами за компанію.

Ігор Луцький - 24-9-2004 у 10:52

Виникає питання,чому самотній чи самотня?Яка причина цього.
Давайте подискутуємо.

Ігор Луцький - 24-9-2004 у 10:56

Я сподіваюся що тук є й оптимісти які не втрачають надії.
Тут левова частка дописувачів зі Львова,а це ж таке прекрасне й романтичне місто.Але навіть там є самотні.Ну щож давайте не будемо сумувати.А шукати причину можливо.
Причину того чому ми самотні.

Tempika - 24-9-2004 у 12:28

...ніякий об*єктивних причин нема...
ні характер, ні виховання, ні оточення не створюють
для цього передумов... просто, як говориться, так склалося. :-))

Ігор Луцький - 28-9-2004 у 13:11

Ну спрвді і я про це.

сумна - 8-10-2004 у 17:05

Агов, мої любі самотні, озовіться!
Ви бачите, як активізувалися несамотні, оповідаючи про всі свої радощі - від панчішок до поцілунків? Треба й нам про себе нагадати, тим більше, що зараз саме наша пора року – осінь.
В осінньому завмиранні природи стільки краси! А людина, хоча і є частиною природи, завмирає остаточно, безповоротно та потворно, викликаючи співчуття і огиду водночас. Залишається споглядати красу осінніх квітів, мелькання юних самовпевнених особин :-) , для яких поки що життя – це гра, і тлумити депресію влаштуванням собі маленьких свят.
О, ці маленькі свята! Я, напевно, заради них і живу. За закритими дверима, за стуленими фіранками можна зняти маску і робити те, що хочеться, - читати (всеньку ніч), слухати музику... А що ще – придумайте самі :-)

Ігор Луцький - 13-10-2004 у 10:23

2 сумна.Я 3 роки тому теж мешкав на Сихові.Чи ми часом не зустрічалися.

Ігор Луцький - 2-11-2004 у 12:54

Мабуть разом з Осінню і ця тема охолола.Ну щож чекатимемо до настання Весни.А з Весною і можливо прийде і кохання.Будемо оптимістами.

сумна - 2-9-2005 у 23:49

Чомусь із настанням осені страшенно хочеться поновити цю тему. :-)

Хоча б оцим віршем Костянтина Москальця.

Amor fati

Я часто думаю, чому ти так самотня, -
одна з найкрасивіших доль у світі;
ці сірі очі, пильні, сумовиті, -
чому ви не знаходите нікого, крім дзеркал,
а в дзеркалах - себе і суть свою подвійну,
ледь-ледь прикриту флером абсолюту,
росою часу,

інеєм чекання,

терпінням дзвону - як іще,
о, як іще мені тебе назвати?

А може, так і треба? Може, ти
загинеш як сніжинка на долоні,
коли чиєсь тепло зруйнує цю самотність?

І, може, ця самотність - лише форма
твоєї ідентичності п'янкої?

І та любов, яка тебе знайде -
тебе ж і знищить?

Я люблю тебе.

Tempika - 3-9-2005 у 09:10

..хватить з мене того кохання :-))
приєднуємося: http://www.asexuality.org/

сумна - 3-9-2005 у 20:53

Таню, навіщо так гарячкувати? :-))
Життя насправді прекрасне (в окремі хвилини). Навіть самотнє. :-)

Tempika - 3-9-2005 у 21:37

...дик, хочеться вкласти свою енергію в щось :-)) стати активісткою якогось
руху чи що... як на мене, хороша організація, тре приєднатися :-)

Captivitas - 19-4-2006 у 00:00

Чому часом близькі люди оберігають нас від себе, всіма засобами припиняють розповсюдження свого суму з метою "не завдавання нікому проблем".

Оксана Кутейко - 19-4-2006 у 00:53

Самотність напевно являеться якоюсь якістю душі. Навіть в оточенні друзів, знайомих, веселоі компаніі - я раптом відчуваю себе самотньою. На обличчі посмішка і щаслива маска. У душі холодні сльози, і відчуття, що я одна.

Спочатку мене це лякало, думала - не така як усі. А тепер радію, що не пробувала змінити свое внутрішнє Я. Без проблем можу запросити сама себе на кавку до улюбленоі кав'ярні і насолоджуватися самотніми хвилинами. Прохожі, як правило, кидають здивовані, насмішкуваті погляди, які мене зовсім не турбують.

Tempika - 19-4-2006 у 06:03

...а з віком розумієш, що всі перехожі зайняті лише собою :-))

Антон Бэгляров - 25-3-2008 у 14:46

Люди! В мене проблема:
В принцепі не сприймав себе як "самотне серце" але відчуваю, що чим далі тим більше наближаюсь до цього стану! Постійний ритм життєвого барабану: Робота - дім, побутові проблеми, короткий відпочинок, знову робота.. Пробував розірвати це замкнуте коло і невиходить! Як сказала Tempika: (...а з віком розумієш, що всі перехожі зайняті лише собою :-)) ) Єх! мабуть ще рік-Два і я точно приєднаюсь до вашого гурту :((

Соломія Федушко - 25-1-2010 у 22:51

Самотність... це таке гидке відчуття, яке роз'їдає всю душу і помаленьку вбиває її. Самотнім можна бути і з купою друзів, які сидять поруч і спілкуються з тобою, але ти їх не чуєш. Ти чуєш лиш одну самоту... Самотність - це відчуття непотрібності суспільству, дорогим людям ... нікому... Стан, коли усміхаєшся крізь сльози.. і найгірше те, що ніхто цього не помічає...
Якщо людина ні разу не відчувала стану самотності, то над цим варто задуматись... Якщо не відчути хоч раз в житті самотності, то є великий ризик не достатньо належним чином оцінити відчуття щастя, коли біля тебе є дорогі серцю люди, турботу коханого і, взагалі, його присутність у вашому житті. Як кажуть, без негативу - нема позитиву :) та я намагаюсь завжди позитивно дивитись на життя... Якщо щось не виходить, як задумала, то значить це 'не моє'. Якщо щастя не знаходить мене, то я сама йду на його пошуки! :) Життя надто коротке і швидкоплинне, щоб марнувати його на сум і негативні емоції... Треба відчути його у повній красі! Радіти дрібничкам і кожному прожитому дневі.

А щодо “pro” і “contra”:

1. Абсолютну свободу дій можна отримати і у спілкуванні з людьми, головне бути особою і не надівати маску.
2. Ніякої гарячки скуповування лахів, прикрас, предметів необхідності, предметів розкоші і тому подібного - а що в цьому поганого? Відчути себе красивою у новій сукні чи радіти від нових кольорових колготок, чи миленької білизни (моя слабкість :))
3. *Сприймання людей такими, якими вони є, без приміряння (свідомого чи підсвідомого) на них ролі партнера.* Особисто я, ніколи не рахую, що спілкування з чоловіком обов'язково призводить до прагнення бачити його в ролі свого партнера. Якщо приємно з людиною спілкуватись, у вас спільні захоплення та інтереси, то навіщо дотримуватись якихось стереотипів.
4. *Розкіш бути собою: не намагатись сподобатися, не прикидатися кішечкою.*
5. *Ніякого розпорошення; сублімація в одному керунку, що особливо корисно для творчості чи для роботи.* і чим тут заважає спілкування з іншими людьми? Для творчості напевно й справді корисна самотність і страждання від нерозділеної любові. Результатом чого є печальні і душероздираючі пісні і вірші, романи...
6. *Не потрібно намагатися зрозуміти іншу людину чи шукати розуміння в інших (на мою думку, зрозуміти іншого взагалі неможливо).* Але ж тоді не цікаво жити!;)

P.S. 2 сумна - за ці 6 років у Вас змінились погляди на життя?

сумна - 26-1-2010 у 02:10

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Соломія Федушко
P.S. 2 сумна - за ці 6 років у Вас змінились погляди на життя?


Дякую, Соломіє, що Ви цю милу моєму серцю тему витягли із забуття. :-) Знову перечитала те все... Відтоді багато змінилося. Відповім Вам обов'язково, ось лише зберуся з думками... :-)

Tempika - 26-1-2010 у 12:01

я теж чекаю твоїх думок, Іринко.. у мене, на жаль, нічого з того часу не змінилося :-(

Viktor Tkachenko - 26-1-2010 у 13:56

По сабжу...

А можливо самотність - це шанс подумати над своїм життям...? Обміркувати все, підкорегувати....
Адже в бурхливому ритмі людина рідко помічає різноманітні, проте дуже важливі дрібниці.

Соломія Федушко - 26-1-2010 у 18:53

Цитата:
Оригінальне повідомлення від сумна
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Соломія Федушко
P.S. 2 сумна - за ці 6 років у Вас змінились погляди на життя?


Дякую, Соломіє, що Ви цю милу моєму серцю тему витягли із забуття. :-) Знову перечитала те все... Відтоді багато змінилося. Відповім Вам обов'язково, ось лише зберуся з думками... :-)


Збирайтеся з думками і ми з нетерпінням чекаємо Вашої відповіді.

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Viktor Tkachenko
А можливо самотність - це шанс подумати над своїм життям...? Обміркувати все, підкорегувати....
Адже в бурхливому ритмі людина рідко помічає різноманітні, проте дуже важливі дрібниці.


імхо, головне не звикнути до самоти! :saint:

Tempika - 26-1-2010 у 20:35

ну у мене життя завжди було самотнє і дуже спокійне :-) надто не було над чим думати :P

сумна - 27-1-2010 у 19:41

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Соломія Федушко

Збирайтеся з думками і ми з нетерпінням чекаємо Вашої відповіді.



Ну і ось що я маю повідомити по темі… :-)

Тоді, 6 років тому, коли все оте писала, і на думці не мала, як ця тема обернеться. А обернулося так, що один із форумчан (зараз він вже тут не буває) почав писати мені приватно, а через півроку листування ми зустрілися. І це виявилася саме та зустріч – зустріч із єдиним і найкращим чоловіком. Виявилося, що ми близькі в дуже багатьох речах, навіть за вподобаннями у якихось дрібницях (часом це просто неймовірним здавалося). І з однаковими поглядами на самотність як на стан душі, який не залежить від обставин: просто він є, і нічого з ним не поробиш.

Ми цілком довіряємо одне одному і все більше одне до одного прив’язуємося. Я полишила роботу, яка для мене багато означала, і почала допомагати йому в його роботі.

І що ж – гадаєте, із самотністю покінчено? Та ні! Ми живемо в різних містах. До його переїзду наче все підготовано, але ніяк воно не складається. Отак ці 5 років і прожили – щодня спілкуючись в інтернеті і телефоном, по роботі і поза роботою. І кілька його кількатижневих приїздів на рік. А поза тим – кожен із нас у своєму «внутрішньому монастирі», як ми це називаємо.

Тобто на запитання, чи продовжую я бути самотньою, навіть не знаю, як відповісти. Ми не сім’я, і не знаю, чи будемо нею. Це, мабуть, можна засуджувати, але отака в нас своя форма співіснування двох самотностей. Ми не зовсім відверті одне з одним і уникаємо обговорення певних речей… А з іншого боку – що там обговорювати, все й так зрозуміло. Молодість позаду, і залишається гідно зустріти те, що йде за нею.

Я ні про що не загадую і нічого не чекаю. Я тепер вмію радіти найменшим: готувати для нього щось смачне чи просто йти з ним по вулиці. І коли він поїхав, згадувати про все це на самоті.

Соломія Федушко - 27-1-2010 у 21:00

Цитата:
Оригінальне повідомлення від сумна
Ну і ось що я маю повідомити по темі… :-)

Тоді, 6 років тому, коли все оте писала, і на думці не мала, як ця тема обернеться. А обернулося так, що один із форумчан (зараз він вже тут не буває) почав писати мені приватно, а через півроку листування ми зустрілися. І це виявилася саме та зустріч – зустріч із єдиним і найкращим чоловіком. Виявилося, що ми близькі в дуже багатьох речах, навіть за вподобаннями у якихось дрібницях (часом це просто неймовірним здавалося). І з однаковими поглядами на самотність як на стан душі, який не залежить від обставин: просто він є, і нічого з ним не поробиш.

Ми цілком довіряємо одне одному і все більше одне до одного прив’язуємося. Я полишила роботу, яка для мене багато означала, і почала допомагати йому в його роботі.

І що ж – гадаєте, із самотністю покінчено? Та ні! Ми живемо в різних містах. До його переїзду наче все підготовано, але ніяк воно не складається. Отак ці 5 років і прожили – щодня спілкуючись в інтернеті і телефоном, по роботі і поза роботою. І кілька його кількатижневих приїздів на рік. А поза тим – кожен із нас у своєму «внутрішньому монастирі», як ми це називаємо.

Тобто на запитання, чи продовжую я бути самотньою, навіть не знаю, як відповісти. Ми не сім’я, і не знаю, чи будемо нею. Це, мабуть, можна засуджувати, але отака в нас своя форма співіснування двох самотностей. Ми не зовсім відверті одне з одним і уникаємо обговорення певних речей… А з іншого боку – що там обговорювати, все й так зрозуміло. Молодість позаду, і залишається гідно зустріти те, що йде за нею.

Я ні про що не загадую і нічого не чекаю. Я тепер вмію радіти найменшим: готувати для нього щось смачне чи просто йти з ним по вулиці. І коли він поїхав, згадувати про все це на самоті.

знаєте, я захоплююсь вашим терпінням!:saint: Не знаю чи я так змогла б.... Знати що кохана людина десь в іншому місті і не знати з ким...:( Та й 5 років це вже солідний термін.
І взагалі, я найбільше не терплю невизначеності...

сумна - 27-1-2010 у 21:58

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Соломія Федушко
знаєте, я захоплююсь вашим терпінням!:saint: Не знаю чи я так змогла б.... Знати що кохана людина десь в іншому місті і не знати з ким...:( Та й 5 років це вже солідний термін.
І взагалі, я найбільше не терплю невизначеності...


Так, Соломіє, невизначеність - це погано. Тим більше така тривала невизначеність.
Але я це приймаю.

Бойко Володимр - 12-1-2014 у 13:30

Вбити кохання в душі,
щире прекрасне кохання,
може померти мені,
більше не буде страждання.

Ні треба жити, але
боляче душу вбиває
хочу померти, хоча
може мене вже немає?

Мабуть помер я давно
тільки лиш тіло лишилось,
маску оділо воно
більш вже нічо не хотілось.

Так і живу, ніби я
граючи ролі щасливі,
борячись з болем життя
посмішки ж мої не щирі.

Ні я не кажу завжди,
є і хороші моменти
прото вбивати любов
боляче дуже, повірте.