Форум Рідного Міста

А ви були на екскурсії?

Dмитрик - 3-4-2004 у 17:08

Ото спало на думку – Ви колись відвідували екскурсії? З екскурсоводом, довгими розповідями, ходінням та мінімумом почутої інформації. Чи, можливо, Вам доводилося бувати на просто таки суперових екскурсіях! Поділіться будь – ласка!

Точно знаю, що якість екскурсії залежить від кількості екскурсантів, погоди, ораторських здібностей екскурсовода etc. У кожному місті/музеї, як на мене, завжди є на що поглянути, але не завжди екскурсантам то показують, а якщо і показують можуть і слова не сказати. Іноді й екскурсанти транплються, перепрошую на слові, рагулі. Чого прийшли/приїхали на ту екскурсію – невідомо.

Рідна - 4-4-2004 у 01:25

Дмитрику, ви про Львів, чи взагали про світ?
Я обожнюю екскурсії. І досі мені щастило на чудових гідів і зацікавлені групи. Переконана, що гід мусить дуже любити свої місто і роботу і екскурсію з таким гідом прирівнюю до смакування кави (одне з найулюбленіших занять :) )
Про Львів знаю досить багато, але подивилася на рідне місто зовсім іншими очима після прогулянки зі знайомим екскурсоводом :)

Dмитрик - 4-4-2004 у 13:35

Можна про Львів, можна про світ - мене цікавить власне Ваші враження (задоволення/незадоволення) від екскурсоводів та екскурсій.
Одного разу довелося побувати на екскурсії містом з досить поважним мистецтвознавцем. Уявіть пані поважного віку, маленьку та тихеньку і групу з 19-ти чоловік...важко було щось почути :( хоч екскурсія мала бути цікавою.

Реплікант10322195 - 4-4-2004 у 20:37

Дякую за питання, Дмитрик. Це питання пробудило в мені купу "кольорових" думок, адже минулого літа мені довелося побувати на незвичайній екскурсії. То було в Криму. Перші дві екскурсії тоді видалися дещо посредніми, а от в третій, не зважаючи на круту дорогу та на тошноту від укачування при їзді, я почав уважно прислуховуватись до слів екскурсовода в надії почути плутання в цифрах та назвах, щоб мисленно поставити йому "двійку". На диво в його словах стало проявлятися неймовірне - любов до цих місць, про які він розповідав. Додавши його професіоналізм я зрозумів, що це просто везіння і така екскурсія, коли реальність переплітається з мрією, випадає не часто. Екскурсовод дивним чином знайшов "лазейку" в психіці моїй і не тільки. Я хотів був виказати йому щиру вдячність, але мене випередив брат, та і по очам можна було зрозуміти, що всі йому були щиро вдячні.
Група була з 12-14 чоловік.

-=IGO=- - 4-4-2004 у 21:12

Саме головне який екскурсовод. Екскурсія може бути суперовою або навпаки нудною. Екскурсоводу важливо виступати так, щоб можна було на його ж екскурсії їздити багато разів і щоб вони не були нудними. Якщо так і є тоді такий екскурсовод створений для цієї роботи.
Був я, наприклад, в містечку Новий Світ. Там екскурсії є наземні і чисто водні. Вартує побувати в обох видах. І там і там цікаво. І екскурсоводи розповідають цікаві речі. І ще важливо, щоб екскурсоводи давали достатню свободу дій для кожного з групи.
Та й краєвид красивий відіграє дуже важливу роль :)

Asmera - 4-4-2004 у 21:47

Частенько бувала на екскурсіях, та й буваю :) Є декі місця, де сама можу водити. А враження залежать від екскурсовода, групи і кількості часу, що відведений на цей захід.Бо яким би гірним не був гід, а якщо часу мало- то багато не подивитеся.Загалом - враження приємні :)мабуть, мені щастило

Остап_М. - 5-4-2004 у 11:23

Екскурсія - це дуже класно. Ото нещодавно був в Варшаві і мені там про все те їхнє розповідали і показували. Враження фантастичні. А в нас теж нічого. Хоча іноді спацеруючи вулицями можна почути від екскурсоводів таке, що очі квадратними стають. То все залежить від того ХТО? КОМУ? і ЗА ЩО? веде ту екскурсію...

Dмитрик - 5-4-2004 у 14:29

2 Остап_М.
ХТО? КОМУ? і ЗА ЩО? - то як? Особливо мене цікавить ЗА ЩО?

Остап_М. - 5-4-2004 у 15:35

Dмитрик, малось на увазі Хто веде екскурсію, Кому вона потрібна. А за що (це гроші чи подяка). Ось так!!!

Рідна - 6-4-2004 у 02:59

Цитата:
Першим відправив користувач Остап_М.
Екскурсія - це дуже класно. Ото нещодавно був в Варшаві і мені там про все те їхнє розповідали і показували. Враження фантастичні. А в нас теж нічого. Хоча іноді спацеруючи вулицями можна почути від екскурсоводів таке, що очі квадратними стають.


Ото ж бо й воно. Під час перших відвідин Італії була жахливо розчарована - виключно сухі факти, а як би там не було, Рим, Венеція та Флоренція це казкові міста з цікавою історією. Винуватцем був гід - молодий хлопчина зацікавлений, ІМХО, виключно гонораром. А ось путуючи маленьким швецьким містечком - селом, в якому не було ні чудової архітектури, ні грандіозних фонтанів, зате була людина яка обожнювала швецьку історію та вміла зацікавити слухача, я була в захваті від усього. Мала таке відчуття ніби кожен камінчик має свою історичну цінність :)

Рідна - 6-4-2004 у 03:10

Цитата:
Першим відправив користувач Dмитрик
Одного разу довелося побувати на екскурсії містом з досить поважним мистецтвознавцем. Уявіть пані поважного віку, маленьку та тихеньку і групу з 19-ти чоловік...важко було щось почути :( хоч екскурсія мала бути цікавою.


Згадую свою пані викладач з права - ні - ко - ли не повищувала голос, чи то не могла, чи то добре розумілася на психології :) Ми в неї (і щось так здається що виключно в Неї :) )на "парах" сиділи тихо, як миші. Поважали і знали що вона зробить все аби нам було цікаво. Вибачайте за офф, ностальгія :)

Ігор+ - 6-4-2004 у 23:47

У всіх чеських замках завжди є екскурсовод. Дуже цікаво розповідають. У печерах також сам не походиш, там вже менше слухаєш екскурсовода, бо більше цікавить побачене, ніж його історія.
Недавно був в одній печері, так там кіно показували всім при вході, бо група розтягнулась так, що екскурсовода ні не видно, ні не чути :)

Dмитрик - 7-4-2004 у 14:08

А хтось відвідував екскурсвії у Львові?

Captivitas - 7-4-2004 у 15:40

Чомусь одразу згадалася екскурсія московським Кремлем (у давньому дитинстві). Обійши все, що можна було з екскурсоводом. Найбільші враження залишилися від собору Василя Блаженого.

А ще саморобна "екскурсія" з друзями Білгород-Дністровською фортецею. Облазили напівзруновані башти, виходи до Дністра. Такий трошки екстрим, бо це було ще до реставрування.

Dмитрик - 7-4-2004 у 22:45

:) Діснейленд веде переговори з урядом РФ що-до купівлі тіла Володимира Ульянова разом з уссім Мавзолеєм :D
вибачте за відхилення, просто ідея надзвичайно сподобалась :D

Остап_М. - 8-4-2004 у 18:14

У Львові екскурсії теж цікаві. Залежно хто веде і кому. Бувало нераз таке можна почути, що й уявити важко. Але то все залежить від того, знову ж таки, хто веде. Якщо людина знає історію нашого міста ,має хист до викладу цієї інформації - тоді все супер. А якщо людина просто хоче заробити кілька "вічнозелених" - то це вже проблема. Хоч бувають різні комбінації і варіації....

Веселка - 19-5-2004 у 06:27

Щодо екскурсій за кордоном,то з власної практики можу сказати, що краще їхати своїм ходом, а не з турфірмою,а небайдужий мешканець міста розкаже більше і цікавіше, ніж гід,в якого кожна секунда порахована.
У Львові є кілька порядних екскурсоводів, я би швидше їх назвала львовознавці. Але на таких натрапити щастить не всім. А у зв"язку з новим законом їх стане ще менше.

Страшенно не люблю масових екскурсій:йдіть туди, дивіться сюди, час на однотипні фотографії(наприклад у Туреччині гід кричав:" Що ви робите?", коли ми фотографували Софію, а це ж наш храм).

Самостійне вивчення історії та архітектури міста + прогулянки(повільні,піші,уважні) по його вулицях дають більше користі.

Веселка - 19-5-2004 у 06:34

Цитата:
Першим відправив користувач Ігор+
У всіх чеських замках завжди є екскурсовод. Дуже цікаво розповідають. У печерах також сам не походиш, там вже менше слухаєш екскурсовода, бо більше цікавить побачене, ніж його історія.
Недавно був в одній печері, так там кіно показували всім при вході, бо група розтягнулась так, що екскурсовода ні не видно, ні не чути :)


Чи можна поцікавитись, Ти в Чехію через фірму їхав чи сам?

Captivitas - 19-5-2004 у 17:24

Сьогодні Міжнародний день музеїв, тому дозвольте привітати як екскурсоводів, так й нас екскурсантів.
Цікавих усім подорожей та вражень :)

jaguara - 19-5-2004 у 18:44

Цитата:
Першим відправив користувач Dмитрик
Одного разу довелося побувати на екскурсії містом з досить поважним мистецтвознавцем. Уявіть пані поважного віку, маленьку та тихеньку і групу з 19-ти чоловік...важко було щось почути :( хоч екскурсія мала бути цікавою.


От і у мене теж був колись подібний досвід -- мила тиха тьотя, молода щоправда, зате з "фефектом фикції". врешті все закінчилося тим, що я довго розбирала на стінах релігійної споруди автографи польських студентів кількавікової давності. досі маю позитивні враження від цього фіналу. от тільки коли я за пару років опинилася у тому ж місті і лазила ним вже з його аборигеном, дізналася (хоч може просто змогла розчути) стільки встого цікавого, що взагалі.
а з приводу Варшави -- мене нею водила дуже добре знайома людина, шалено цікава персона сама по собі, та й про місто мала що розповісти і таки розповіла. а все одно Варшава не сподобалася. я особисто дотримуюся теорії, що з деякими містами, які б вони гарні не були і як би класно тобі не розповідали про них, можна просто енергетично не законтачити.

Dмитрик - 22-5-2004 у 23:56

"я особисто дотримуюся теорії, що з деякими містами, які б вони гарні не були і як би класно тобі не розповідали про них, можна просто енергетично не законтачити."

То я так колись Москву відвідав - більше чомусь не хочеться

Зіронька - 27-5-2004 у 13:13

Вчора приїхала зі Львова. (а ви думали чого у вас у вівторок дощу не було--майже? :) )
А щодо екскурсії--її мені влаштував один милий пан Орест, з яким розговорилась, втомлено сидячи на лавочці перед оперним (піля тривалої прогулянки бруківкою на підборах...). Дізнавшись, що я у Леополісі практично дикуном, згаяв години дві, розказуючи та показуючи те, на що я дивилась і не бачила... Чи то мені завжди суцільно чемні і хороші львів"яни трапляються, чи то у вас справді всі такі...

Зараз скажу банальність: страшенно люблю Львів. І зв"язок енергетичний у мене з ним сильний, аж страшно іноді...

ПС Даруйте за незвязність--то такий собі потік свідомості. Я просто не в змозі зараз логічно висловлюватись...

Dмитрик - 27-5-2004 у 15:06

Чи то мені завжди суцільно чемні і хороші львів"яни трапляються, чи то у вас справді всі такі...


Нас хлібом не годуй - дай потриндіти !!!:D:D:D:D
А коли Ви сплануєте наступний приїзд до Львова раджу про це повідомити когось з львів'ян заздалегідь і купа приємних вражень Вам гарантована! :)

Зіронька - 29-5-2004 у 11:31

:)

Хех! Так в тому ж і сенс--никати наодинці з Містом.
Щоб ніхто тобі нічого не показував--просто слухати і відчувати...

Марина - 3-6-2004 у 08:39

Була на екскурсіях в музеї, де є колекція меблів та посуду на площі Ринок, номер 10, здається. Гід на ім'я Ірина розповідала дуже цікаво. Час сплинув непомітно. А ще сподобалося в підземеллях Єзуїтського костьолу (галерея "Равлик";). А сподобалася сама розповідь Романа, бо дивитися там мало чого. А ще монах - це щось! Фото з ним викликало найбільше емоцій!

Captivitas - 25-8-2004 у 14:38

Цитата:
Першим відправив користувач Марина
Була на екскурсіях в музеї, де є колекція меблів та посуду на площі Ринок, номер 10, здається.


Колекцію зібрано у середині 19 ст.- дійсно варто уваги.

Odarka - 25-8-2004 у 14:59

Ромко Гайда - гід з підвалу Єзуїтів - ми його так називаємо. Дуже файно веде екскурсії:) МИ навіть з Наталкою та Назаром були там :) А я сама там вже три рази ходила, бо дуже цікаво і вейсчас щось новеньке з'являється:))

Соломія Федушко - 10-10-2010 у 19:20

Доволі цікава екскурсія:
Місцями, які є визначними в житті Степана Бандери. Ця екскурсія охоплює міста Львів та Стрий, музей Бандери, музей національної боротьби (колишня тюрма) та ще багато цікавого. Екскурсія-мандрівка триває десь 14 годин. :rolleyes:




Ярина Швець - 13-10-2010 у 22:45


Була на екскурсії у Кам"янець-Подільському, екскурсовода найняли для групи на місці. Коли прогулювалася по місту, а потім потрапила на територію самого замку, то від захоплення дух перехопило. Дуже сподобалося місто, визначні пам"ятки...Мені не вірилося, що то так красиву тут в нас можна побачити. Не знаю чому, але місто дуже сподобалося...Що запам"яталося, так це арка в якій треба загадувати бажання, церква та мури замку...Краса неземна!! Хочу туди ще! :))