Форум Рідного Міста

Нові номери журналу "Четвер" - цікава презентація

Odarka - 14-4-2004 у 14:35

Дорогі друзі!

23 квітня з нагоди Міжнародного Дня Книги видавництво "Кальварія" планує презентацію 19 та 20 чисел журналу "Четвер" у книгарні НТШ та розпродаж попередніх чисел (№№12-18 за ціною 3 грн.).
На презентації будуть присутні Іздрик, Любко Дереш, Світлана Поваляєва, та Ірена Карпа. Бажаючі зможуть отримати автографи.

Виходу нових „Четвергів” присвячено також виставку Іздрика „Утилізація”. Виставка експонуватиметься з 19 по 23 квітня в галереї "Дзига". Відкриття виставки 19 квітня о 17:00. Там же о 16.00, 23 квітня відбудеться „дзигівська” презентація „Четверга”, де будуть присутні все ті ж Іздрик, Дереш, Поваляєва, Карпа та числені їхні фани.

Наступна презентація відбудеться в Івано-Франківську 29 квітня о 17.00 за адресою Грушевського, 18.

Крім того Вас чекає сюрприз від "Кальварії" — нова книга із серії "бібліотека журналу Четвер"!

Презентація в Києві запланована на початок травня.
До презентації „Четвер” №№19\20 буде продаватися лише в кнайп-клубі "Купідон".


P.S. Виставка — утилізовані архіви „Четверга”

Остап_М. - 14-4-2004 у 14:45

Одарко, а яка ціна нових чисел???????

Odarka - 14-4-2004 у 14:53

Прекрасне питання, але я цього не знаю. вибач:)

Остап_М. - 14-4-2004 у 15:09

Ну нічого, прийду і дізнаюсь сам.
Дякую за повідомлення :))

сумна - 14-4-2004 у 17:07

А чи можна дізнатися перелік опублікованих творів? Журнал тривалий час не виходив, то ж, напевно, щось цікавеньке приготували.

Grabchuk - 15-4-2004 у 16:59

Цитата:
Першим відправив користувач сумна
А чи можна дізнатися перелік опублікованих творів? Журнал тривалий час не виходив, то ж, напевно, щось цікавеньке приготували.



Четвер 19/20 «Overground» Volume 1 (без Дереша)
Жанр: Часопис текстів та візій «Четвер»
Кількість сторінок: 220
------------------------------------------------------
Зміст
Тарас Григорчук, Таня Малярчук, Ярослава Івченко, Ярослав Довган, Дмитро Лазуткін, Григорій Бурячковський, Ірина Дементьєва, Ірена Карпа, Ніна Кур’ята, Стронговський, Олекса Кашин, Любов Годлевська, Танка Морєва (GreenWitch), Любов Загоровська, Стронговський, Вероніка Кавун, Маслик Катерина, Олеся Моргунець, Валентин Ковальов, Анастасія Підсаднюк, Ксеня Безіменна, Ганна Томилець.

Ціна 25 грн +9% за преказ грошей - це якщо замовити журнал по Інету.

сумна - 15-4-2004 у 17:55

Дякую. Море нових імен, що приємно. Кількість сторінок також підходяща.

тихий вечір - 15-4-2004 у 19:44

УРА, нарешті !

Dмитрик - 15-4-2004 у 23:02

Це таки сталося!!! :D Супер! Сподіваюсь нумери вартують такого довгого очікування!!!

Остап_М. - 16-4-2004 у 14:40

Очевидно, що очікування було спричинене запровадженням ПДВ на українську книгу і ціна теж мені здається від того відштовхується. Але нічого, головне що він побачив цей світ :))

тихий вечір - 16-4-2004 у 21:59

>> Очевидно, що очікування було спричинене запровадженням ПДВ на українську книгу і ціна теж мені здається від того відштовхується

- саме так і є

Юрій Сєров - 9-11-2007 у 23:45

Іздрик вирішив розслабитися, нічого не писати, а тексти для нових випусків журналу "Четвер" копіпастить з різних блогів LiveJournal-у. ВЕБ 2.0 - сила! :)

Легендарні «Четвер» та Юрко Іздрик ін лайф як «зе дорз»

На вчорашній репрезентації 38 числа журналу «Четвер» у новому клубному залі мистецького об’єднання «Дзиґа» накуритися можна було на халяву в пасивний спосіб аж до запаморочення, — стільки багато зійшлося прихильників «Четверга» із числа його …авторів, — про це сьогодні, 9 листопада, повідомив кореспондент ЗІКу.

«Четвер» до Львова привіз директор Івано-Франківського видавництва «Лілея-НВ» (саме воно видавало колись паперові версії цього «часопису текстів і візій», який останнім часом трансформувався в «живий журнал» авторських блогів). Юрко Іздрик, котрого раніше можна було назвати ідеологом «Четверга», втративши кілька років тому смак до журналу як старту творчого молодняка в літпроцес, обрав іншу тактику. Не закриваючи проект «Четверга», він компілює його тепер із текстів-життя анонімних дописувачів. Ті, захищені ніками, віддячують йому нещадною критикою, посилаючи до Бобруйська «олбанським язиком».

Однак на зібранні «справжніх авторів» репрезентованого «Четверга» на адресу Іздрика лунала лише компліментарна критика. «Ви той самий легендарний Іздрик, який став дверима в літературу для багатьох українських постмодерністів», – з таким захватом відгукувалися заніковані люди із залу. Іздрик, який не надто хотів бути дверима, хвірткою і т.д., парирував на це поезією Назара Гончара: «А рима / дверима / гуп!» Також поетичним текстом пародії свого колеги Іздрик, лису голову котрого прикрашав накладний веселковий хаєр, намагався прилучити аудиторію до української версії олбанської, що було підтримано вигуками «аффтар жжот!». Живою ілюстрацією «живожурнальних» текстів стало художнє читання двох акторів із дніпропетровського англомовного театру «Маленький глобус», який цими днями бере участь у фестивалі аматорських театрів у Львові, де Іздрик виступає у ролі члена журі.

Джерело - ЗІК