Форум Рідного Міста

В Іраку зловили росіян

Влодко - 15-4-2004 у 04:10

В Іраку повстанці захопили 9 російських енергетиків, 5 з них українці.:lol::lol::lol::lol:
P.S.
Відпустили всіх тому ці смайлики.:lol:

Нормалайзер - 15-4-2004 у 09:38

так і не зрозумів, чого вам так весело...
якби партизани зрозуміли, що серед росіян є ті, чиї війська - в Аль-Куті - була б біда...

rost - 15-4-2004 у 10:46

По перше не зловили, а захопили.
По друге Україна все, ще є географічною новиною, тому ці шиїїти, які крім кількох віршів Корану, нічого більше не знають, просто не мали шансів знати напам"ять всі країни, що тримають війська в Іраку. Це велике щастя, для тих п"ятьох українців.
По третє, ті недолюдки, просто, як свиню, зарізали цивільного італійця, знявши цей "процес" на відео. І це вже зовсім не смішно.

Олексій Мачехін - 15-4-2004 у 10:49

В той час, як інші "недолюдки"(с) захопили зброєю їх країну вбиваючи їх співвітчизників.
Все в світі відносно. Війна не має правил.

rost - 15-4-2004 у 11:20

Так війна, на жаль, часто не розбирає. Але, що значить "захопили їх країну"? Чи відомо пану Олексію, що Саддам тих шиїтів нищив "всю дорогу". Що вони сотнями тисяч втікали в шиїтський Іран. Що на території Ірану вони мали сформовані і озброєні підрозділи до 10-тисяч штиків, які проте не вторгалися в Ірак, бо відповідь Саддама була би дуже брутальною. В "їх країні" війна не припинялася вже років зо 30. Араби воювали з курдами, сунніти з шиїтами. Плюс спочатку БААС іракський воював з БААСом сірійським, потім був десятирічний кофлікт з Іраном, що коштував Іраку ~ мільйон загиблих. Потім захоплення Кувейту. Це була єдина країна в світі, що стосувала отруйні гази за останні 80 років.
В Буша-старшого вистарчило розуму "не вступати в гівно", вибивши Саддама з Кувейту. А от Буш-молодший видно в тата не пішов.

Олексій Мачехін - 15-4-2004 у 11:31

Мені відомо одне - американці не араби і не мали жодного права лізти в цю країну. І ніхто не мав права окрім тих, хто там живе.

rost - 15-4-2004 у 11:40

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
Мені відомо одне - американці не араби і не мали жодного права лізти в цю країну. І ніхто не мав права окрім тих, хто там живе.

А турки (не араби), які туди лізли постійно, правда з дозволу Саддама, щоб різати курдів, які теж не араби? Коли турки зрозуміли, що американці більше різати курдів не дадуть, то теж дуже образилися.

Користувач Олесь - 15-4-2004 у 12:43

Цитата:
Першим відправив користувач rost
Це була єдина країна в світі, що стосувала отруйні гази за останні 80 років.


Впродовж останніх 80-ти років отруйні ґази (разом з напалмом і мінами-забавками для дітей) застосовував ще СССР у своїй афґанській кампанії.

Нормалайзер - 15-4-2004 у 15:28

Цитата:


Впродовж останніх 80-ти років отруйні ґази (разом з напалмом і мінами-забавками для дітей) застосовував ще СССР у своїй афґанській кампанії.


А звідки така інфа? Хотів би глянути на джерело...

Користувач Олесь - 15-4-2004 у 17:05

Цитата:
Першим відправив користувач Нормалайзер
Цитата:

Впродовж останніх 80-ти років отруйні ґази (разом з напалмом і мінами-забавками для дітей) застосовував ще СССР у своїй афґанській кампанії.

А звідки така інфа? Хотів би глянути на джерело...


Якщо ви маєте на увазі офіційні радянські чи російські джерела, наприклад, сайт міністерства оборони, то ясно, що про таке можна забути. Ті факти Росія ніколи не опублікує. Одна з причин - ця зброя застосовується ними і в наш час в Чечні.
Джерела, в першу чергу - це свідчення очевидців - тих, хто воював в Афґаністані. Наприклад, в госпіталях вони перебували разом з військовими, які самі постраждали від радянської хемічної зброї - найпоширеніший випадок, коли після атаки змінювався напрям вітру. В таких хворих при легкому ураженні спостерігався некроз м'яких тканин з наступним розвитком ґанґрени. Втім, здебільшого таких пацієнтів тримали в закритих відділеннях. Хемічна зброя в Афґаністані не просто застосовувалася - вона там проходила випробування, таким чином СССР мав чудову можливість одним пострілом вбити двох зайців.
А про міни-забавки досить багато говорили і писали - так звані метелики. В Афґаністані їх було висипано з гелікоптерів так багато, що на них калічаться дотепер (див. додатки):

http://www.svoboda.org/ll/guest/1103/ll.112703-1.asp
Ольга Писпанен: Наталья, в материале нашего корреспондента Дмитрия Казнина даже прозвучала фраза о том, что в школах чеченским детям выдаются специальные книжки-пособия о том, как распознать мину-растяжку, как обходить их, и так далее. Откуда появились эти книги, и так ли это на самом деле?
Наталья Эстемирова: Да, действительно, это учебник, который называется "Берегись мин". Учебник выпущен при помощи Красного Креста, по-моему, ЮНИСЕФ тоже участвовало. Опять же это не имеет отношения к Министерству образования, на самом деле, но работа проводится серьезная, и она очень нужна, ведь мины бывают не только те, которые заложены в земле. Там и мины-игрушки, и мины-видеокассеты, и мины-плейеры, я видела мальчика, который взорвался и остался без пальцев. Он взял в руки какой-то яркий оранжевый шар. Это было в октябре 1999-го года. А как раз перед этим было сообщено, что Грозный будет минироваться с воздуха. До него в этой же больнице лежал мальчик, у которого в руках взорвалась авторучка. Геннадий Трошев говорил о том, что это боевики виноваты - я не думаю, что во всем боевики виноваты. Да, фугасы ставят в основном боевики, но леса-то заминированы не боевиками. А когда люди ходят в эти леса, ходят за черемшой, особенно зимой и ранней весной, когда ходят за орехами, люди очень часто подрываются. Если война окончена, надо же леса разминировать, поля разминировать, чтобы люди могли спокойно работать, спокойно ходить по лесу, жить там вообще.

http://www.terrorism.ru/news.phtml?day=18&month=09&year=200...
http://www.utro.ru/news/2002/09/18/101499.shtml
11:27 18.09.2002 В столице пуштунского района Пакистана Северный Вазиристан взорвались мина-ловушка
В столице пуштунского района Пакистана Северный Вазиристан /г. Мираншахе/ при взрыве мины, замаскированной под детскую игрушку погибла 30-летняя женщина, ее дочь серьезно ранена, сообщает газета "Нейшн".
Пуштунка выловила эту смертельно опасную находку вместе с бревном, в ветках которого запуталась мини-мина. Дерево приплыло с афганской стороны. Как передает корреспондент РИА "Новости", местные жители собирают древесину, приносимую из Афганистана, тк ощущают нехватку топлива для обогрева жилищ и приготовления пищи. Полиция пытается выяснить характер и происхождение взрывного устройства.
В начале сентября в городе Акора Каттак, расположенном в 45 км к востоку от Пешавара, от взрыва такой же мины-игрушки погибла 6-летняя девочка-афганка из числа проживающих здесь беженцев, две ее сестренки были ранены.

http://www.chechen.org/content.php?catID=125&content=323&pa...
Российские войска с самого начала применяли неслыханные по своей жестокости даже в этой очень жестокой войне методы и средства. Значительно в большей степени жертвами жестокости российских войск в новой войне стало гражданское население. Целенаправленно и методично ракетные, бомбовые удары наносятся по густонаселенным пунктам, по экологически опасным объектам, по базарам, по скоплениям людей на улицах, на кладбищах. Применяются ракеты средней дальности, апробируются новые виды оружия, есть случаи применения химического оружия. Более 80% территории Чечни превращено в минное поле: применяются запрещенные международным правом мины, такие как мины-сюрпризы, мины-игрушки, прежде всего калечащие и убивающие детей. Используемое российской армией в катастрофических масштабах и неизбирательным образом оружие наносят огромный ущерб также и природе Чечни, ее флоре и фауне, создавая невыносимые, нежизнеспособные условия обитания.

http://dzerzhinsk.narod.ru/weapons.html
В Афганистане Советские войска, как утверждали западные журналисты, тоже применяли химическое оружие.

http://www.unicef.org/graca/mines.htm
Naturally curious, children are likely to pick up strange objects, such as the infamous toy-like 'butterfly' mines that Soviet forces spread by the millions in Afghanistan.

http://www.anistor.co.hol.gr/english/enback/e001.htm
The War in Afghanistan (1979-1989)
History, Tactics, Weapons
...The Soviets had the chance to massively utilize and test a great number of chemical weapons (phosgene. CS and CN incapacitants, super nerve agents like the "Flash". lethal chemicals. mycotoxins like "Yellow Rain";) against live populations (44). Troops had learned to enjoy the numerous operational benefits of the usage of such weapons...

Нормалайзер - 15-4-2004 у 17:21

дякую, вражає

rost - 15-4-2004 у 19:19

При всьму моєму "сентименті" до СССР і Росії, я все ж маю великі сумніви, що до мін-іграшок. До речі, СССР якщо і має якесь відношення до цих "іграшок" то хіба в тому плані, що совіцькі пропагандисти їх першими придумали. З їх легкої руки ці міни з”явилися в корейській війні, а потім їх невтомно стосував кожний загарбник в кожній війні (хіба, ще американці в Іраку ще не встигли, але сподіваюсь, скоро „почнуть” масово стосувати)

Призначення цієї зброї – вдоволення садистичних нахилів певних таємничих і засекречених, але психічно-ненормальних лідерів, бо практичної користі ця зброя не приносить. Якщо треба вбивати чи викурювати цивільне населення звичайні авіабомби і напалм значно більш ефективні, якщо лімітувати доступ противника ( в тому числі і дітей) звичайні міни теж краще працюють.

Зброя це має бути дуже дорога бо
1. Різнотипна (слоники, собачки, ляльки, дитячі вантажівки і легковики, ручки, відеокасети, плеєри тощо.)
2. До кожного типу спеціальна тара і інструкції для зберігання, транспортування, бойового застосування. Також інструкції і тренування особового складу по приведенню в бойове положення.
3. Супернадійність. „Іграшки” повинні бути безпечні при транспортуванні і зберіганні. Витримувати падіння з літака/гелікоптера, але вибухати в руках дитини.
4. Спеціальні контейнери-авіабомби, куди треба на авіабазі напихати різнотипні „іграшки” (не будеж же ж скидати 25-30 слоників в одній бомбі). Бомба має має бути хитромудра, щоб якось тих слоників розсіювати. Або іх треба просто напихати в бомболюк, але пілот має бути проінструктований, яку кнопку тиснути, коли в прицілі душмани, яку коли дехкани, і мати певність, що „іграшка” не рване при віражі чи при „бомбардуванні”.

Або може на спецзавдання посилають гелікоптери, які під можливим прицілом стінгерів, замість проорати ціль нурсами, чи бочку з напалмом кинути, будуть розкидати "подарунки від Діда Мороза".

Можна звичайно допустити, що це просто ground troops ходять, і як сіячі широкими махами, розкидають ляльки і вантажівки. А де гарантія, що авторучка не розкрутиться в момент витягання з мішка. А де гарантія, що бійці іншого підрозділу ті іграшки не підберуть (солдати завжди люблять трофеї) і не підірвуться, скажімо в своєму танку. Тобто має бути наказ по армії з переліком плеєрів і касет, які не можна брати в руки, а бажано і карти „іграшкових мінних полів”.

І все це тільки для того, щоб пропагандисти противника дістали козирний аргумент в разі пред”явлення такої іграшки. Власне, я не пам”ятаю, щоб хтось таку ляльку чи плеєр продемонстрував. Найбільше то байки з детальним описом "диявольських іграшок" і страждань їх жертв.

Що до газів в Афганістані і Чечні, теж маю певні сумніви. В усякому разі, я не чув, про існування якихось реальних досліджень чи документів на цю тему. Хоча і відкидати це, як міф про міни-іграшки не можна. Тоді, як в іранських госпіталях були сотні постраждалих від іракських бойових газів. Їх обстежували незалежні лікарі з багатьох країн і є сотні задокументованих свідоцтв. Є також свідчення і фотодокументи про застосування Саддамом газів проти свого цивільного населення.

Нормалайзер - 16-4-2004 у 10:08

to rost

я також про це думав. Інформація пана Користувача Олеся, на мій погляд, не витримує критики ;) Перш за все в тому, що стосується Афганістану сьогоднішніх часів ;)

Чечня - то серйозно. Я не хочу патякати про те, що то самі чечени привозять такі хитрі міни, але, крім загальних повідомлень що "є дані" - немає також конкретики. Я розумію, з якого кшталту інформацією мається справа, але, все ж таки, не робив би категоричних висновків по таких загальних твердженнях.

А вражає тому, що, не дивлячись на надзвичайну закритість такої інфи вона є.

Про використання нових видів зброї в Афганістані я чув, про вакуумні заряди - бомби об"ємної дії. Про хімічну зброю чув. Про міни для дітей - ні (то, звісно, аж ніяк не означає, що того - не було).

Забули про В"єтнам.

Бачив десь інфу, що хімзброю застосовували індонезійці, про ти своїх сепаратистів і проти східнотиморців.

Але то все, крім, мабуть, В"єтнаму, ірано-іракського конфлікту і саддамівських геноцидів - на рівні пліток.

Щиро дякую Користувачеві Олесю за те, що підкинув ідею - де шукати і як шукати ;)