Форум Рідного Міста

"Гайдамаки"?!?

Captivitas - 19-4-2004 у 17:35

Сьогодні купив музичний глюк-інакше не назвеш.

А саме:

The No Smokin' Orchestra - "Gaydamaki!" (c) EMI 2003

На диску 23 треки, АЛЕ перші 12 - це повністю альбом УКРАЇНСЬКИХ "Гайдамаків" (таж сама послідовність, навіть дитина на початку "Нехай, нехай";).

Виникає питання:
а) "наші" "Гайдамаки" приймали участь в записі альбому?
б) румуни так майстерно переспівали все один до одного?

Може хтось знає, що це насправді?
:sing::sing::sing:

Captivitas - 20-4-2004 у 13:08

Після уважного прослуховування виявилось, що це EMI видала на одній "плиті" обидва гурти.
Просто, як завжди, у поліграфії інформація лише про румунів, а про наших жодної літери крім назви. :(

Остап_М. - 20-4-2004 у 13:36

От так завжди, хай їм грець :) :)

Любко Ремінецький - 28-2-2006 у 16:56

Недурно колись казав Тарас Чубай, шо з Гайдамаків будуть люди!
Я просто фігію від їхньої "Первезії" - не можу наслухатися! Якось раніше вони не були настільки виразні і яскраві. А, може, то я був ше малий?
Суперові хлопаки!

MartinkaDP - 28-2-2006 у 23:12

люблю їх ще від тих часів, коли звалися Актус і мали касетку одну.
але тоді не знала жодної людини, хто б їх любив так. аж поки на Екзистенції-2000 (вони тоді вже були Гайдамаки чи нє?) під час їхнього джемування не підлетів до мене Дмитрик Тодорюк: "хто це?!?!?! тиїх знаєш?!?!?!?!" (таке вже воно емоційне...) а зараз які модні стали... :sing:

Юрій Сєров - 20-2-2012 у 00:13

Виявляється Гайдамаки розпалися. Точніше, не розпалися, а Ярмола утворив новий гурт, який також називається Гайдамаки.

Спочатку Півні, тепер ці. Тих гуртів українських і так мало, а ще й саморуйнування зайнялися...

Odarka - 20-2-2012 у 19:44

Відкрите звернення музикантів гурту «Гайдамаки» Володимира Шерстюка, Івана Леньо,Олександра Дем’яненка, Сергія Борисенка та СергіяСоловія до усіх небайдужих!

Відповідаючина запитання, які виникають і ще виникатимуть у зв’язку із ситуацією, що склаласьнавколо гурту «Гайдамаки», музиканти гурту наголошують:

Гурт ««Гайдамаки», у тому складі, вякому Ви звикли його бачити, існування не припиняв, але через непримиримі творчірозбіжності «Гайдамаки» обрали різні музичні шляхи з вокалістом Олександром Ярмолою.

Наголошуємо - новоутворенийОлександром Ярмолою польсько-український колектив не є «Гайдамаками» до якихусі звикли,це – музична фальсифікація, іншими словами, кавер-версіягурту. Цей проект,за словами самого Олександра Ярмоли (!), мав би називатися «Ярема» та планував гратимузику відмінну від Гайдамаків (див. http://dozor.com.ua/news/fakti/lichnosti/1109965.html).

Істинні «Гайдамаки» - це не просто колектив музикантів насцені, а живий музичний організм, який сформувався під час сотень концертів повсьому світу, багатогодинних виснажливих репетицій, централізованого звуковогопродюсування проекту, спільної роботи на сцені, єдиної філософії тасвітосприйняття.

Жоден сесійниймузикант, який би високий професійний рівень він не мав, не зможе точно відтворитиавторську ідею звучання, емоційне та філософське наповнення кожної зкомпозицій, адже просто не є їх творцем!

Набрані ж Ярмолоюдля співпраці музиканти, на нашу думку, порушують професійну етику.

Адже під своїмиіменами вони виконуватимуть чужий музичний матеріал, напрацьований музикантами«Гайдамаків» протягом останніх 15-ти років. А споживач такої продукції – «платитиме» за «піратську копію».

Музика, якупредставляють так би мовити «оновленіГайдамаки», жодного відношення до оригінального звучання колективу не має.

Зі свого боку музиканти «Гайдамаків» підкреслюють –власної творчої роботи не припиняють. Наразі завершується запис нового матеріалу. Це будуть«Гайдамаки», добре відомі, але, водночас, з новимзвучаннямта притаманним гурту колоритом.

«Вперіод активної роботи, гастролей та записів,» - кажуть учасники гурту,«накопичується багато творчих ідей, реалізовувати які не дозволяють ті чи іншірамки. Тож, тепер - саме час ї їх втілити у життя». Вже найближчим часомрезультати творчої роботи увірвуться до музичного простору.

До подій, що зараз відбуваються зофіційним сайтом гурту Haydamaky.com та спільнотами у соціальних мережах(зокрема видалення так званих «небажаних» коментарів) ми, музиканти гурту «Гайдамаки», жодного відношення не маємо,адже були усунені від адміністрування та доступу до ресурсів.

Наразі ми працюємо над новиммедіа-контентом.





***



Якщоу Вас виникнуть додаткові запитання, просимо звертатись до нас за телефоном:

+38 099 92695 96

або заадресою:

Haydamaky_concert@gmail.com

Максим Стюфляєв - 27-2-2012 у 19:05

Гадаю, треба дати й позицію Ярмоли для балансу.

http://tyzhden.ua/Culture/42882

Odarka - 29-2-2012 у 21:57


Тарас Чубай і Гайдамаки". Трапилася нагода бути присутнім на дружньому "квартирнику для своїх". Тарас Чубай і одна з часток "Гайдамаків"(Іван Леньо, Володимир Шерстюк,Олександр Дем'яненко) презентували для друзів свій спільний доробок. Враження-ураганні! Це щось нове і для естетики Чубая, і для естетики "Гайдамаків". Хлопці обіцяють на цьому не зупинятися, і відпрацьовати цілу програму.Знаючи "перфекціонізм" Чубая-то працюватимуть вони надтим "денно і нощно" :). З нетерпінням чекатиму на програму! І всім раджу-отримаєте задоволення!
Щодо назви. Я от написав : "Тарас Чубай і Гайдамаки",хоча розумію,що таке найменування вже не дуже коректне. Ну, Тарас Чубай, сподіваюся, не змінюватиме ім'я-прізвище:):), а от у "Гайдамаків" відбулося, на жаль, "роздвоєння". На жаль, думаю, для всіх поціновувачів української рок-музики. Зрештою, не так то багато в нас гуртів,щоб можна було без жалю споглядати, якщо в когось з них виникають якійсь проблеми. Та ще якщо мова йде про гурт такого рівня як "Гайдамаки". А для мене особисто то ще й подвійний смуток, бо презентація їхнього дебютного CD відбулася 16 січня 2002 року в клубі "Остання Барикада", який я колись створив. Тож дізнавшись про "розкол", я зустрічався з обома сторонами-і з Олександром Ярмолою, і з Іваном Леньом та Володимиром Шерстюком. Пропонував їм різноманітні форми або кооперації, або м'якого виходу з конфлікту. Прикро,але хлопці не змогли знайти компроміс... Ну, що ж, й таке буває.В будь-якому випадку зичу успіхів обом частинам "Гайдамаків": і Олександру Ярмолі(який власне з новим гуртом нині і використовує назву "Гайдамаки"), і основному складу гурту(якому очевидно доведеться підшукати або нову назву, або в якійсь спосіб видозмінити стару). Бо , зрештою, не так багато у нас в культурі яскравих особистоей,щоб влаштовувати сварки. Українська культура і досі в процесі боротьби за своє існування, тому просто необхідно підтримувати один одного.
А наразі обидві частинки "Гайдамаків" у творчому процесі. Страшенно радію,що роз'єднання не вплинуло на творчий потенціал. Те що я почув на "квартирнику" у Чубая-просто бомбезно! :).
P.S. Спочатку цієї інфи я "не здавав", але от Микола Княжицький(який теж був присутній) вивісив у себе згадку про цю подію, так що мабуть вже можна тепер і оголошувати:). Але на всяк випадок перелік всіх присутніх ще засекречу(щоб посилити враження ,що подія мала всі ознаки "конспіративності":))
P.P.S. Дякую Тарасові за гостинність(за талант не дякую, бо ти і сам знаєш який ти талантіще:). А особливо дякую за гостинність Тарасовій дружині Олі.



Додано: Oles Doniy

Юрій Сєров - 29-2-2012 у 22:33

Про Гайдамаків - діло ясне, що діло темне.
А от про проект з Чубаєм хотілося б почути більше. :)

Captivitas - 6-3-2012 у 09:55

"Олександр Ярмола разом із новим складом гурту "Гайдамаки" представив відео на пісню «Дівчина з Дніпра»."

http://mjoy.ua/video/novi-hajdamaky-z-novym-video.html#more-10143

Галина Руденко - 18-5-2012 у 11:44

Гайдамаки прикольний дуже гурт))