Форум Рідного Міста

Відпустка у Європі

Nuzzler - 21-4-2004 у 13:41

Хочу провести тиждень відпустки у Римі. Працівники турфірм чомусь відразу змінюються в обличчі, коли чують, що людину цікавить не Туреччина і Єгипет - певно, вбачають в тобі потенційного нелегала. Радять відмовитися від самої ідеї. Виглядає так, що навіть в Чехію та Прибалтику важко відкрити візу.

Цікаво буде дізнатися про досвід людей, які намагалися чи змогли з'їздити до країн Європи як туристи. Якщо відмовляли у візі, то з яких причин? Чи були якісь проблеми чи правопорушення стосовно вас збоку прикордонників (передусе українських)?

Усі умови отримання Шенгенської візи я взмозі виконати. Тому мені дивно, чому нормальній людині, яка заробляє гроші в Україні, може бути відмовлено в праві подорожувати? Невже туристи мають розплачуватися за всіх остарбайтерів та нелегалів?

Вдячний за будь-які поради/досвід/думки.

Остап_М. - 21-4-2004 у 15:02

Це все дурня!!! Ти ж дуже хочеш? Так що вперед - до перемоги!!! Потім розкажеш, як там все пройшло :) :)

Олесько - 22-4-2004 у 14:44

Рим однозначно набагато кращий від будь-якої Туреччини чи Єгипту (не в образу сказано). Їхати туди вартує.

Знайдіть нормальну велику турфірму з ім'ям і замовте в них тур. Просто зараз дуже багато людей хоче потрапити до Італії будь-яким способом, але великі фірми тримають марку і від себ епосилають лише справжніх туристів.
Індивідуально - бронюєте готель, квитки, берете довідку з роботи, робите страхівку і вперед, до Італійської амбасади.

Користувач Олесь - 22-4-2004 у 16:17

Раніше я це вирішував так, що звертався в консульство відповідної країни не в Україні, а скажімо в Польщі чи Угорщині. Не відмовляли ніколи, ще й здебільшого робили в той самий день. Якщо збираєтесь до Польщі, то можна там і вирішити питання італійської візи.

Зараз я живу за кордоном, тому також тої проблеми не відчуваю, бо всі візи роблять відразу або на другий день і не відмовляють. Якщо робити в Україні, то напевно найліпше дійсно через тиристичну аґенцію.

rost - 22-4-2004 у 20:27

Якщо "Париж вартий меси", то Рим, безумовно вартий, як мінімум, тижня відпустки.
Кілька практичних порад на римські канікули.
1. Треба пам"ятати -- Рим чи не найдорожче місто в світі для туриста. Ну, може друге, після Венеції. Плюс, всі торговці вважатимуть тебе багати лохом. Тому все, що тобі там може знадобитися (мапи, плівки, касети тощо) бажано купувати завчасно. Якщо, вибираєшся, на довшу прогулянку, подбай про пляшечку з водою. На любому тур. об"єкті чорняві торговці злуплять, "як з рідної мами".
2. Якщо є можливість, треба старатися користуватися кредитною карткою. Хоча в Італії зокрема, і в Європі, взагалі пластик приймають не поголовно, але банкомати є на кожному кроці.
3. Ціни постою, вивішені, в готелі, як правило, є суб"єктом торгу. Особливо ближче до вечора. Вторгувати, часом можна до 40%.
4. До всього, що в Римі варто побачити, можна і варто дійти пішки. Попрацюй з мапою і склади собі кілька маршрутів завчасно.
5. Вважай. Там оперують банди чорнявих дітей (цигани-албанці-румуни?). Можуть оточити згайкою, навіть в дуже людному місці, і розлетітися в різнобіч з твоїми фотоапаратом, сумочкою-гаманцем, телефоном, окулярами тощо.

Станіслав Лозинський - 30-6-2011 у 15:45

Цитата: Початково розміщене учасником Nuzzler  
Хочу провести тиждень відпустки у Римі. Працівники турфірм чомусь відразу змінюються в обличчі, коли чують, що людину цікавить не Туреччина і Єгипет - певно, вбачають в тобі потенційного нелегала. Радять відмовитися від самої ідеї. Виглядає так, що навіть в Чехію та Прибалтику важко відкрити візу.
Та ну, дурниці. заходь сюди , дарую за дякую :)) http://www.tourdelviv.lviv.ua
По-перше там у них (покищо єдиних) я надибав пошукову систему екскурсій по-Європі. Дуже класно. Задаєш собі країну, або декілька, звідки і чим виїзд, навіть можна вказати міста в яких хочеш побувати -- і тобі вискакує куча програм. їх можна видрукувати, почитати, внизу програми є додаткові екскурсії і скільки коштує навіть по к-ті нічних переїздів можна посортувати . Супер! Я з ними їздив у Прагу. Задоволений однозначно. Взагалі ними їжджу за кордон. Там не випендрюються, а зразу тобі розкажуть що і до чого.