Форум Рідного Міста

Політичні технології або Що нашепче росіянин

saLAVado - 1-5-2004 у 14:47

За прогнозами спеціалістів, на нинішніх українських президентських виборах будуть в повній мірі використовуватись технології впливу на підсвідомість електорату. В Україні таких спеціалістів замало, тому будуть запрошувати росіян. Ваші думки з цього приводу.

Олександр Ганущин - 4-5-2004 у 10:55

Цікавий мав би бути тред, якщо думки з приводу технологій будуть викладати неординарні.

Ну міф про росіян - "больших і кампетентних спецав" це вже насерйоз. Тут, ніде правди діти - у них вибоірв більше, відбуваються вони частіше, то і нагріває народ собі копійчини більше ініж наші...

:lol:

А в цілому - то технології у нас тільки на центральному рівні - читай на ТВ. Ну там радейки всяки - не рахується. А "технології" на місці це аж ніях не щось кваліфіковане, а те що суперечить кримінальному кодексу - підкуп виборців (у запоріжжі було 50 грн./голос), підкуп членів ДВК ( десь орієнтовно 300 $ за вкидування енної кількості бюлетенів), підкуп спостерігачів (тут десь від 50 грн і вище). А ще підкуп членів територіальних виборчих комісій ( навіть на парламентських у Львівській області прецеденти у 2000 $ були). Розказують і страшні істьорії про заготовлені протоколи з мокрими печатками і машини з іншими свіжими бюлетенями, визнання виборів недійсними в межах дільниці/округу/кількох округів/а це вплинуло на результати волевиявлення/ і т.д.

Ну то певно так трохи і все. На яку тему панство хотіло б більше поговорити...
:(
Може хто і своє додасть............

saLAVado - 4-5-2004 у 18:40

Я маю на увазі вплив психологічний. І можливості росіян тут більші не через частіші вибори, а через розвиток психології, психіатрії та ін. Як кажуть, інша вагова категорія.

Олександр Ганущин - 6-5-2004 у 12:46

Та надуманий той вплив... І психіатри в нас не гірші... Психологи теж. Сам кількох знаю... До того ж як приїдуть сюди не психіатри/психологи а ті, що здирати будуть з наших тугодумів грошенята і живуть не практичною наукою а саме тою здирницькою метою з фіналом у кінці "ну а шо ж ви хателі, денег же нє хватала...."

Captivitas - 6-5-2004 у 12:50

Хіба що Марат Гельман зголоситься робити комусь піар-акцію, а спеціально запрошувати когось з Росії, то цей час вже минув.

saLAVado - 7-5-2004 у 08:38

Олександре, Ви праві, спеціалісти з психології/психіатрії у нас хороші, та для політики у них мало досвіду, я теж кількох знаю :)

Captivitas, давайте почекаємо виборів? Я висловив свою думку, Ви - свою. У нас з Вами є гарний шанс перевірити, в кого краще вийшло передбачити цю ситуацію.

Остап_М. - 7-5-2004 у 14:46

Ні ніц їм не вийде. Згадайте парламентські вибори. Всі ці росіянами розкручені блоки від влади зазнали повного провалу... А президентські тим більше... Мені видається що більше слід остерігатися Адміністрації Президента аніж росіян.... Там теж сидять не останні люди і вигадують досить цікаві речі і сценарії....

saLAVado - 8-5-2004 у 07:31

Так, нічого в них не вийде. Це абсолютна правда, якщо сприймати букви тільки як букви. Але українець завжди славився пошуком панацеї - одночасного вирішення усіх проблем. Відчуйте легкість, з якою можна гарантувати перевагу на виборах, наскільки це приємно - просто розслабитися і відпустити думки, ви спокійно спите вночі, а за Вас усе роблять інші. Насправді, політтехнології є допоміжним засобом, а не основним. Ви не їстимете часник безперестанку, навіть якщо підсвідомість скаже Вам, що він заміняє все - і свинину, і картоплю, й овочі, фрукти, молоко. Але вживатимете частіше, бо часник - корисний. А Адміністрація Президента - не проста структура, я абсолютно з Вами згідний. Там теж є свої спеціалісти, як Ви правильно підмітили. Досить цікава буде ситуація на виборах, чи не так?