Форум Рідного Міста

Міліцейський "Безпредел"

Vitalik - 6-5-2004 у 12:51

Історія яка сталася з моїм знайомим.
Вчора він ішов собі по вулиці і до нього підійшли двоє міліціонерів з двома людьми, які заявили, що він так-як би вкрав в них мобільний та ще й вимагав гроші (наскільки я його знаю він і мухи не образить, та й судимості в нього до того не було). Забрали його в міліцейську дільницю і без ніяких офіційних заяв протримали цілу ніч. На наступний день запропонували йому за 1000$ відпустити, на що він згодився.
От я задаю собі запитання. Невже я завтра так же само буду іти по вулиці і мені припишуть що захочуть.
Коли закінчиться ментоваський “безпредел”?

Олексій Мачехін - 6-5-2004 у 13:39

Коли перестануть погоджуватись на такі пропозиції.

Vitalik - 6-5-2004 у 13:45

Хто?
Люди чи сама міліція...

Олексій Мачехін - 6-5-2004 у 13:58

Люди, звісно.

Vitalik - 6-5-2004 у 14:26

Я як можна захиститися від подібних дій?

Олексій Мачехін - 6-5-2004 у 14:29

Судом. За 1000$ можна найняти доволі кваліфікованого юриста, який відшкодує моральні збитки.

Vitalik - 6-5-2004 у 14:42

Як ти докажеш свой правоту, якщо протів твоїх слів є свідчення двох осіб!!!
Хоча з другої сторони в тебе можуть бути такаож свідки, які свідчитимуть що ти був в той час разом з ними...
Може ще не все втрачено?

Олексій Мачехін - 6-5-2004 у 14:59

Звісно не все. Наприклад за вимог грошей необхідно звертатись до СБУ, вони зобов`язані надати гроші на хабар, звісно, що "краплені". А за підключення СБУ тих свідків ще довго доведеться шукати аби спитати скільки грошей з цієї суми мали отримати вони.
Як казав мій незабутній старшина, "на кожну хитру дупу знайдеться свій болт із лівою різьбою".

Vitalik - 6-5-2004 у 15:10

Знаєн, Olexiy, настрій Ти мені підняв, зате тобі щире дякую!!!

Demyan - 6-5-2004 у 16:55

я не знаю щось мені мало віриться в таку історію. Хоча все можливе. в нього ж не вилучили вкрадений телефон, доказів немає. А на голоси тих двох свідків так само я можу взяти трьох знайомих які скажуть що були весь цей час зі мною. Кому вірити? І чому міліціонери не боячись першому попавшомуся таке "запропонували". Та ще й відпустили на другий день....

Vitalik - 7-5-2004 у 09:02

Цитата:
Першим відправив користувач Demyan
я не знаю щось мені мало віриться в таку історію. Хоча все можливе. в нього ж не вилучили вкрадений телефон, доказів немає. А на голоси тих двох свідків так само я можу взяти трьох знайомих які скажуть що були весь цей час зі мною. Кому вірити? І чому міліціонери не боячись першому попавшомуся таке "запропонували". Та ще й відпустили на другий день....

Колись я також не повірив би, але я сам все бачив, і мені зробилося непособі.
А відпустили, тому що заплатив...

Demyan - 7-5-2004 у 09:24

і шо не побоялися і взяли так в наглу... а звідки вони знали що в нього гроші є? Тим більше якщо ти сам все бачив то вас вже вдвох є і ти що був свідком при передачі грошей (хабара) ???
Помоєму ти сам вже запутався. Доречі за таке розповсюдження неправди клєвєти ти можеш притягнутися. Так що якщо просто хочеш "носолити" міліції то спершу подумай. А якщо це все правда то звернися не в форум а в відповідні органи (разом з потерпівшим) і назви дільницю, прізвища і т.д. Просто навіть якщо у вас нічого не вийде то цих людей вже "помітять" і вони вже до тебе не підійдуть заватра Vitalik wrote: Невже я завтра так же само буду іти по вулиці і мені припишуть що захочуть. і до мене теж:)

Vitalik - 7-5-2004 у 09:40

Факта передачі грошей я небачив, а клєвєтою, як ти кажеш я незаймаюся!!!
А в форум я звернувася для того щоб люди почули, що в нас твореться!!!
Я би побачив який би ти був герой коли посидів в ментовці, і коли тобі наша рідна міліція помняла тобі боки.

Demyan - 7-5-2004 у 09:57

Ну шо з того що ми почули??? Якщо на цьому спинитися то так буде і далі. Я не кажу що герой, так є були і будть різні люди і різні випадки, ніхто від цього не застрахований.

Так тепер вже йому і боки помяли??? Я не розумію так треба було відразу після звільнення до лікаря, скласти акт побиття...

Vitalik - 7-5-2004 у 10:04

Та не помняли йому боки, але випадків знаю багато.
Одного знайомого так натовкли повухах, що в нього вуха були як в чебурашки - великі і чорні.

Demyan - 7-5-2004 у 10:13

Я не розумію чого ти сидиш тоді і нічого не робиш разом зі своїми знайомими чекаєш щоб і тебе натовкли???

Короче, буває все, але тебе я не розумію.

Vitalik - 7-5-2004 у 10:27

Розумієш, я нехочу сказати, що зімною це трапляється часто, але всяке буває, і від цього ніхто незастрахований. А мій знайомий і не чекає, якісь дії він пробує робити, але це все питання часу.

Остап_М. - 7-5-2004 у 15:17

Повністю погоджуюсь з тими хто виступає за захист своїх прав в суді. Адже чим більше ти "їм" поступаєшся, тим більше "вони" від тебе вимагають.
А ще маю цікаву інфо. Якщо недай Боже до Вас чи ваших друзів/родичів/знайомих випадково чи цілеспрямовано міліція застосовувала тортури, маєте змогу перед судом отримати кваліфіковану юридичну і психологічну допомогу. Адже віднедавна Фонд "Право і демократія" почав у Львові реалізовувати новий проект - "Львівський центр документування тортур", який розташований за адресою: вул. Смерекова 2, тел. 41-21-59. Так що памятайте про свої права і свободи і відстоюйте їх!!!

Vitalik - 7-5-2004 у 15:29

Хотілось би почути думку якогось юриста, хочаб починаючого.
Яке право має міліція затримувати нас на вулиці і проводити обшук, і які права маєм ми?
Були би дуже цікаво, а то посуті їх не знаю, та й дізнатися немає звідки.

Лучишин Роман - 16-6-2004 у 16:34

Якщо мусора тебе зустрічають на вулиці 1 на 1 однин, тоді ти ніяких не має прав, а мент тоді бог.
Це такий мусарский закон. Якщо щось маєш проти, то получиш як мінімум по два гумовця.

Андрій Пелещишин - 16-6-2004 у 17:03

Rainbow, ще одне таке повідомлення, і Вам буде закрито доступ до Форуму.

Наталка - 16-6-2004 у 17:16

Затримання
Газета "Рівне вечірнє", №8, 30-1-2004
Будь-які особи, в тому числі службові, а серед них і представники правоохоронних органів, зобов’язані не порушувати права особи перебувати в певний час у певному місці.

Це передбачено правом на свободу, гарантованим Конституцією України, стаття 29 якої гласить: «Кожна людина має право на свободу та особисту недоторканність». Право на свободу, визначене даною статтею, потрібно розуміти як право не бути свавільно позбавленим волі, а також право бути звільненим у певний термін у разі затримання, арешту або позбавлення волі, які відбувалися згідно із законом.

Право на свободу може обмежуватись тільки на підставах та в порядку, визначених законом. Умови, за яких це право людини може бути обмежене, чітко врегульовані законами. У зв’язку з цим слід зазначити, що, крім затримання, арешту і тримання під вартою, приводу особи законодавство України передбачає також інші, специфічні види обмеження волі, пов’язані з виконанням деяких примусових заходів виховного і медичного характеру.

Одним із найбільш розповсюджених видів обмеження прав на свободу є затримання, що здійснюється працівниками органів внутрішніх справ. Відповідно до законодавства України, воно може відбуватися в кримінально-процесуальному і в адміністративному порядку.

Хотілося б наголосити на тому, що затримання особи може бути здійснено лише на підставах, визначених законом. Тому затримання осіб, підозрюваних у скоєнні злочину, за який може бути призначено покарання у вигляді позбавлення волі, згідно зі ст. 106 Кримінально-процесуального кодексу України, здійснюється працівниками міліції лише при наявності однієї з таких підстав:

1) коли цю особу застали при вчиненні злочину або безпосередньо після його вчинення;

2) коли очевидці, в тому числі й потерпілі, прямо вкажуть на дану особу, що саме вона вчинила злочин;

3) коли на підозрюваному або на його одягу, при ньому або в його житлі буде виявлено явні сліди злочину.

При наявності інших даних, що дають підстави підозрювати особу у вчиненні злочину, її може бути затримано лише в тому разі, коли ця особа намагалася втекти, або коли вона не має постійного місця проживання, або коли не встановлено особу підозрюваного.

Про кожний випадок затримання особи, підозрюваної у вчиненні злочину, орган дізнання зобов’язаний скласти протокол із зазначенням підстав, мотивів, дня, години, року, місяця, місця затримання, пояснень затриманого, часу складання протоколу про роз’яснення підозрюваному права мати побачення із захисником з моменту затримання. Протокол має підписати особа, яка його склала, і затриманий. Копію протокола з переліком його прав та обов’язків негайно має бути вручено затриманому, а іншу направлено прокурору.

Частіше затримання здійснюється працівниками міліції в адміністративному порядку. Тому саме на цій процедурі хотілося б зупинитись детальніше. Таке затримання регламентується Кодексом України про адміністративні правопорушення(КУпАП). Підставою для затримання може бути скоєння особою правопорушення, передбаченого КУпАП, у тому числі й злісної непокори працівнику міліції. Мета такого затримання встановлена ст. 260 КУпАП:

1) припинення адміністративних правопорушень, коли інші заходи впливу вичерпано;

2) встановлення особи правопорушника;

3) складання протоколу про адміністративне правопорушення у разі неможливості складання його на місці вчинення правопорушення, якщо складання протоколу є обов’язковим;

4) забезпечення своєчасного і правильного розгляду справ та виконання постанов по справах про адміністративні правопорушення.

Адміністративне затримання — це короткочасне обмеження свободи правопорушників і пов’язане з примусовим їх утриманням протягом встановленого законом строку в спеціально відведених для цього приміщеннях органів внутрішніх справ.

Громадянам корисно буде знати, що адміністративному затриманню передують такі дії працівника міліції:

1) громадянин скоїв правопорушення — працівник міліції має роз’яснити йому суть порушення і вказати причини його затримання;

2) роз’яснити правопорушнику, що в зв’язку з тим, що він підлягає затриманню з метою, визначеною ст. 260 КУпАП, його буде доставлено в орган внутрішніх справ.

Всі дії працівника міліції щодо правопорушника мають відповідати вимогам ст. 5 Закону України «Про міліцію», відповідно до якої міліція зобов’язана дати пояснення громадянам у випадку обмеження їхніх прав і свобод, а затримання саме і є таким обмеженням. У даному випадку громадянину повинні бути зрозумілими причини всіх дій щодо нього з боку працівників міліції.

Сергій ОВЧИННІКОВ, консультант громадської приймальні.

http://mndc.naiau.kiev.ua/zak/milic.htm - а це закон України "Про міліцію". Себто, що робиться насправді, усі знають, а як воно має бути - то це десь в законах. :)

Vitalik - 17-6-2004 у 10:07

Наталка, дуже тобі велике дякуююююююю!!!!

Tempika - 17-6-2004 у 10:33

...коли мені було 18 років, до мене додому зайшли сусідські наркомани і попросили водички...
поки я за нею ходила, вони мені з вішака вкрали куртку... я викликала міліцію, як *пурядна*
громадянка... вони приїхали і довго матюкалися, чому їх тут тре в 9-й вечора та ще й через таку
дрібницю... куртка знайшлася випадково, коли зробили облаву на якийсь притон, – добре, що
була заява моя... коли прийшла забирати, то довго мордували, бо то *речовий доказ*, куртка,
слава богу, не дуже постраждала (а що таке в 18 років нова фірмова дорога куртка, – цілий скарб :-)),
але хотіли мені пришити також усякі гріхи, бо я, мовляв, знайома з тими наркоманами.... могли
протримати й ніч у камері, але начальник 7-го відділення як тільки побачив мої ангельські
шоковані очі, то за ручку відвів на зупинку і посадив на тролейбус і порадив забиратися з міста,
бо за всіх свої *ментів* не відповідає... наркоманок тих посадили в колонію, бо ще діти, але
після виходу (моя куртка була, до речі, лише маленьким епізодом у їх багатій автобіографії,
і судили їх не через неї), вони довго висиджували під моїм домом і погрожували зарізати... один раз
таки чула цей ніж біля горла... але поскільки я теж була *з бзіками*, то казала різати і дивилися
прямо в очі... після того вони зникли... але мені й в голову не прийшло ще раз звернутися до
органів міліції :-)))

Лучишин Роман - 17-6-2004 у 11:42

Так як сказала Наталка, це регламентує закон, але для багатьох з них закон не писаний, а якщо писаний то не читаний, або трактований так як їм треба. Так що якщо вони схочуть дістатися, вони це зроблять.
2Tempika
Таких варіантів можна нарахувати безліч.
Для приклоду розкажу що трапилося колись з моїми одногрупниками. Хлопці випили осбі трішки і поверталися в гуртожиток по сумнозвісній вул. Бойківскій. От там їх і зустріли кривоохоронці. Спочатку поросили документи. Коли вони їм показала свої студентські квитки, вони їх просто забрали порвали і виниули. Хто по цій вулиці колись ходив той знає як ця вулиця роти три тому бул освітлена і які там події відбувалися. І тоді ї почали грузити, що ви побили якогось студента і їдемо в відділення. Що пороблять двоє студентів проти двох мордатих зі зброєю і іншими інструментами допиту? Якби ж то вони полвезли їх у відділення. Завезли у якийсь закинутий темний будинок і там влаштували їм інквізицію. Звісно там залишили.
І після цього шановний пане модератор не розказуйте що те що яказав неправда. Саме тоді я почав ставитися до міліції як до бандитів. Для мене ці поняття на даний момент ідентичні.
Я знаю багатьох людей які працювали там. Цитата одного з них: "там тожеш лише стати ментом, інакше будеш зеком". Звідси робіть висновки панове.

Василь Яворський - 17-6-2004 у 11:52

Якось повертався з відрядження з Харкова, хто знає там є тільки два потяги один приходить вранці, другий пізно у вечері. Так от я приїхав тим, що у вечері (десь трохи за 12-ту) пішки йду до дому, бо йти десь хвилин 20, а розцінки таксистів відомі. Зупиняють троє у хвормі, задають стандартне запитання куде йдеш (на ти), намагаюся ввічливо пояснити, що вони явно порушують процесульний але то закінчилося тим, що мене забрали до Шевченківського райвідділу, дзінка мені зробити ніхто не дав відразу. Добре що мій шеф депутат міськради - все повернули окрім пляшки "Рогані", вибачився тільки черговий.

Олексій Мачехін - 17-6-2004 у 11:56

Пане Rainbow, якщо ви оперуєте фактами, то відстоюйте свою позицію в суді а не напіванонімно на форумі не називаючи жодного імені. Врешті серед форумців можуть бути люди, які працюють в міліції або є родичами працівників МВС.
Ніщо не заважає обговорювати протидію незаконним методам міліції, проте для звинувачень існує прокуратура.

Tempika - 17-6-2004 у 12:05

...хочу нагадати, що у інтернеті (я не кажу в Україні :-)) все ж існує свобода слова, і ми маємо право
висловлювати думки і звинувачувати... якщо наші звинувачення переходять межі, та ще й при цьому
ми вказуємо конкретних осіб, то нам це може вилізти боком... але, мабуть, краще все ж деколи
перегнути палку, ніж сидіти мовчки і миритися з положенням справ... колись випадково чула розмову,
як участковий скаржився, що його гараж пограбували, знає хто, а притягти не може... :-))
така у нас держава, друзі...

Олексій Мачехін - 17-6-2004 у 12:19

в свою чергу хочу нагадати правила:

На Форумі заборонено образливі повідомлення, розпалювання ворожнечі....

... не допускається публікація повідомлень, які: ....ображають честь і гідність відвідувачів Форуму або інших осіб;

Tempika - 17-6-2004 у 12:23

ой... пардон :-)
бідна, беззахисна наша міліція, за жо щ ми її так ображаємо?
каюся :-)))

Олексій Мачехін - 17-6-2004 у 12:45

Я можу сказати лише за себе - якщо б хтось почав розповідати що всі програмісти помішані на компутєрах недоумки, мені б було не дуже приємно. Це раз (що до 16-6-2004 в 16:34). А по друге тут пахне серйозними звинуваченнями наявність яких може бути причиною порушення карної справи проти форуму(це що до 17-6-2004 в 11:42). Якщо на те пішло то треба називати своє повне ім`я, дані і називати прізвища міліціонерів. В такому разі справу можна заводити проти вказаних осіб.

Врешті, треба мати гідність і або казати міліції в очі подібні речі або не принижуватись до подібного позаочі. ІМГО.

А Наталці дякую за роз`яснення. Вже роздрукував для себе.

Василь Яворський - 17-6-2004 у 13:06

Звичайно ж поважати честь і гідність інших осіб (незалежно від наявності цих якостей) потрібно. Але Olexiy я не бачу у повідемленні 17-6-2004 в 11:42 чогось такого, що перечить цій повазі. Це висловлення власної думки, а от те що Ви порадили (конкретні імене міліціонерів), то вже можна розцінювати як образу, наклеп і навіть за таке можна притягнути до кримінальної відповідальності. Якщо висловитися просто, то згідно нашого законодавства кожен може репенити, що міліція це .... (на власний розсуд), за це можна дістати по пиці, у випадку особливого перегинання палки можуть притасувати мілке хуліганство. А от коли сказати сержант міліції Пупкін Хтось Хтосьович це ...., бо він ... за це громадянин Пупкін може подати до суду, а якщо це станиться коли він на службі то ще й за образу при виконанні.

Олексій Мачехін - 17-6-2004 у 13:36

Нє, якщо сказати що я, такий-то такий-то, мешкаю там-то там-то, заявляю що вчора на вулиці ... мене били працівники міліції таки-то і такий-то або бачив як били когось і можу про це свідчити, то карну справу буде заведено проти зазначених осіб. А от якщо їх прізвища не назвати, то карна справа проти джерела інформації за наклеп. Все просто.

Василь Яворський - 17-6-2004 у 13:45

Такий варіан називається позивною заявою. Я ж говорив не про позив, а про висловлення думки. Якщо до Вас вночі на безлюдній вулиці пристануть міліціонери. Свідків у Вас не буде, Вас поб"ють і не представляться. Ви про це десь розповісте. Вас можна притягнути до відповідальності за наклеп та образу?

Взагалі-то будь яке джерело інформації не несе відповідальності за висловлення осіб, котрі не є штатними працівниками цього джерела інформації і мають змогу публікувати свої вислови самовтійно, тому форум не може бути притягнуто до якоїсь відповідальності.

Олексій Мачехін - 17-6-2004 у 13:57

Зачекайте, тобто допис

"Спочатку поросили документи. Коли вони їм показала свої студентські квитки, вони їх просто забрали порвали і виниули. Хто по цій вулиці колись ходив той знає як ця вулиця роти три тому бул освітлена і які там події відбувалися. І тоді ї почали грузити, що ви побили якогось студента і їдемо в відділення. Що пороблять двоє студентів проти двох мордатих зі зброєю і іншими інструментами допиту? Якби ж то вони полвезли їх у відділення. Завезли у якийсь закинутий темний будинок і там влаштували їм інквізицію. Звісно там залишили. "

Треба сприймати як:
На мою думку спочатку поросили документи. Коли вони їм показала свої студентські квитки, вони їх на мою думку просто забрали порвали і виниули. Хто по цій вулиці колись ходив той знає як ця вулиця роти три тому бул освітлена і які там події відбувалися. І тоді ї на мою думку почали грузити, що ви побили якогось студента і їдемо в відділення. Що пороблять двоє студентів проти двох мордатих зі зброєю і іншими інструментами допиту? Якби ж то вони полвезли їх у відділення. На мою думку завезли у якийсь закинутий темний будинок і там влаштували їм на мою думку інквізицію. Звісно там залишили на мою думку.

?????

Якщо так, то я перепрошую, звісно.

Василь Яворський - 17-6-2004 у 14:08

#Olexiy
Якщо міліціонер Вам поламає руки-ноги Ви скажете:
"На мою думку мені поламали руки-ноги"
чи
"Мені поламали руки-ноги" ?

Здається, що якщо Ви будете вживати перший вислів, лікарі зможуть сказати:
"На мою думку його серйозно вдарили по голові"

Олексій Мачехін - 17-6-2004 у 14:25

Ні :)
Я напишу що мені поламали руки-ноги, про що я подав заяву туди-то й туди-то. :)

Андрій Пелещишин - 17-6-2004 у 14:57

Цитата:
Першим відправив користувач Rainbow
І після цього шановний пане модератор не розказуйте що те що яказав неправда. Саме тоді я почав ставитися до міліції як до бандитів. Для мене ці поняття на даний момент ідентичні.


Я не маю бажання сперечатися зщодо правдивості Ваших слів (тим більше що вони загальні та не носять жодної конкретики) і нічого Вам не розказував взагалі, проте я звертаю Вашу увагу на недопустимість вживання лексики, яка є образливою та лайливою. На Форумі це категорично заборонено. Так само, як і інші форми образ, які прослідковуються у Ваших повідомленнях у цій темі.

Лучишин Роман - 17-6-2004 у 16:16

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
Пане Rainbow, якщо ви оперуєте фактами, то відстоюйте свою позицію в суді а не напіванонімно на форумі не називаючи жодного імені. Врешті серед форумців можуть бути люди, які працюють в міліції або є родичами працівників МВС.
Ніщо не заважає обговорювати протидію незаконним методам міліції, проте для звинувачень існує прокуратура.

Ви що наді мною знущаєтесь? Знаю такі випадки коли спробували оскаржити в суді, прокуратурі. І получилася стара байка: "мент всегда прав".
А що ти докажеш коли ти не знаєш навіть прізвищ тих людей? До того їхні морди в темноті не так то добре видно щоб упізнати. А ще як виявиться що родич того бандюги (інкше за таке назвати не можна) якась шишка, тоді получться навпаки. Давайте згадаємо про стрілянину в автобусі 55-го маршруту, коли пяний прапор поранив водія і кондуктора. Чим це закінчилося знаєте?

Якщо тут є працівники МВС, то я б дуже хотів почути їхню домку з цього приводу і нехай вони нам би порадили як з таким "безпрєдєлом" боротися. На мою думку їм краще видно.

Василь Яворський - 17-6-2004 у 16:16

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
Ні :)
Я напишу що мені поламали руки-ноги, про що я подав заяву туди-то й туди-то. :)


Звичайно, що це найкращий вихід. Але нажаль в нас десь так 80% населення поняття немає навіщо потрібен кримінально-процесуальний кодекс. А тому їм просто в голову не прийде подати заяву.
Крім того (і це дуже сумно) у переважної більшості населення хибне впевнення, що міліція вся одинакова. А сьогодні є три основні складові служби в блакитних мундирах:
1 УБОЗ
2 ДСО
3 ППС
По роду діяльності я часто спілкуюся з першими двома. І можу запевнити це висококваліфіковані професіонали, котрі роблять свою справу.
По причині пізнього повертання з роботи чи вечірок час від часу спілкуюся і з ППС, тут нажаль нічого позитивного сказати не можу, окрім поодиноких випадків, котрі все ж існують і це тішить що не все так безпросвітно.
Причина тут одна: УБОЗ і ДСО добирають своїх працівників дуже і дуже ретельно, окрім чисто фізіологічних і метричних показників ретельно досліджують і інтелектуальні якості. А от в ППС може потрапити будь-хто хто відслужив в армії. І йде туди відповідний контенгент: люди здебільшого ображені на життя бо з освітою не склалося, а тому іншої роботи знайти не може, зарплатня там аж ніяк не висока, тому і особисте життя не лагодиться. З часом та образа переростає у злість яку вони і зривають на тих хто менше захищається.
Основна частина людей більше спілкується з останніми, а решта значить така сама на їхню думку. В результаті в людей з"являється така сама образа і злість на всю міліцію. А зірвати ту злість можна тільки так як це робить Rainbow
бо писки бити міліціонерам ж не підеш, та й де ж гарантія, що не поб"єш певній порядній частині міліції, яка і серед ППСників трапляється, бо всюди працюють люди.

Лучишин Роман - 17-6-2004 у 21:52

2Гадяч
Ви сказали як ту ди відбирають кадрів. Але є маленьке "але". Хіба на всім не відомомо що треба зробити щоб попасти не менш більш оплачувану роботу? Звичайно взятку дати. Зрештою якщо повернутися до тої стрілячки в автобусі, то наскільки я пригадую той міліціонер був не простим ментом, як ви кажете ППС.
Доречі просвітіть незнаючого як кожне з 1,2,3 розшифвровується і які функції кожного з них.

Наталка - 17-6-2004 у 22:57

Наскільки мені відомо,
УБОЗ - Управління по боротьбі з організованою злочинністю:
http://www.guboz.gov.ua/
ДСО - Державна служба охорони http://www.dso.kiev.ua/index1.html
ППС - Патрульно-постова служба. Окремого сайту не знайшла.
"Патрульно-постова служба міліції - це діяльність
спеціальних нарядів міліції по охороні громадського порядку, безпеці і боротьбі з правопорушеннями на вулицях, площах, в парках, на транспортних магістралях, портах, в аеропортах та інших громадських місцях, а також при проведенні масових заходів, ліквідації наслідків аварії, катастрофи, стихійного лиха.
Основними завданнями патрульно-постової служби міліції є:
- забезпечення особистої безпеки громадян, захист їх прав, свобод і законних інтересів;
- запобігання правопорушенням та їх припинення;
- охорона громадського порядку і громадської безпеки;
- виявлення, запобігання, припинення та розкриття злочинів, розшук осіб, які їх вчинили;
- захист власності від злочинних посягань".
Отаке...

Нормалайзер - 17-6-2004 у 23:36

Цитата:
Першим відправив користувач Rainbow

Ви що наді мною знущаєтесь? Знаю такі випадки коли спробували оскаржити в суді, прокуратурі. І получилася стара байка: "мент всегда прав".
А що ти докажеш коли ти не знаєш навіть прізвищ тих людей? До того їхні морди в темноті не так то добре видно щоб упізнати. А ще як виявиться що родич того бандюги (інкше за таке назвати не можна) якась шишка, тоді получться навпаки. Давайте згадаємо про стрілянину в автобусі 55-го маршруту, коли пяний прапор поранив водія і кондуктора. Чим це закінчилося знаєте?

Якщо тут є працівники МВС, то я б дуже хотів почути їхню домку з цього приводу і нехай вони нам би порадили як з таким "безпрєдєлом" боротися. На мою думку їм краще видно.


Мене дивує, що Ви і випадки знаєте, і хтось Вам розповідав, і від когось чули: інформовані Ви, вочевидь, незле..

Про п"яного прапора.
Я знаю, чим це закінчилось. Знаю, з чого почалось. Повірте, Ви щиро б здивувались, якби про це також взнали...

Щодо впізнавання морд в темноті.
Це - взагалі не проблема. Є графік виходів, окремий журнал, маршрути - розписані. В такій ситуації Вам би не довелось вибирати навіть з десяти...

Щодо думки працівників МВС.
Недивно, що ця дискусія так довго живе: проблема серйозна. Дивно - що тут вона відбувається в такій формі...

І конкретно, про "що робити".
1.Командування полку ППС знаходиться за адресою ЛЬвів, Кривоноса, 6. Є необхідність - звертайтесь. Реакція - найшвидша, результат - щонайменше звільнення.
2.В кожному з райвідділів на дошці оголошень біля чергового є телефони довіри, вони належать управлінню внутрішньої безпеки. Працівники УВБ напряму не підпорядковуються місцевому керівництву. Реакція на конкретні злочини, скоєні працівниками міліції - дуже швидка. Рекомендую подзвонити, зайти за вказаною адресою і написати відповідну заяву.
3.Прокуратура. Заява, написана в них, буде передана спочатку в УВБ.

Та й - наостанок. Слідуючи Вашим, пане Рейнбов, принципам, запросто можна б зробити висновок про вкрай низький рівень грамотності усіх програмістів. Вцілому. Але ж Ви з тим не погодитесь, чи не так?

Остап_М. - 17-6-2004 у 23:41

Якщо когось цікавить можу подарувати брошуру про міліцію, досудове переслідування ітд... дуже інформативна доречі...

Лучишин Роман - 18-6-2004 у 12:01

Цитата:
Першим відправив користувач Нормалайзер
Мене дивує, що Ви і випадки знаєте, і хтось Вам розповідав, і від когось чули: інформовані Ви, вочевидь, незле..

Про п"яного прапора.
Я знаю, чим це закінчилось. Знаю, з чого почалось. Повірте, Ви щиро б здивувались, якби про це також взнали...

Щодо впізнавання морд в темноті.
Це - взагалі не проблема. Є графік виходів, окремий журнал, маршрути - розписані. В такій ситуації Вам би не довелось вибирати навіть з десяти...

Щодо думки працівників МВС.
Недивно, що ця дискусія так довго живе: проблема серйозна. Дивно - що тут вона відбувається в такій формі...

І конкретно, про "що робити".
1.Командування полку ППС знаходиться за адресою ЛЬвів, Кривоноса, 6. Є необхідність - звертайтесь. Реакція - найшвидша, результат - щонайменше звільнення.
2.В кожному з райвідділів на дошці оголошень біля чергового є телефони довіри, вони належать управлінню внутрішньої безпеки. Працівники УВБ напряму не підпорядковуються місцевому керівництву. Реакція на конкретні злочини, скоєні працівниками міліції - дуже швидка. Рекомендую подзвонити, зайти за вказаною адресою і написати відповідну заяву.
3.Прокуратура. Заява, написана в них, буде передана спочатку в УВБ.

Та й - наостанок. Слідуючи Вашим, пане Рейнбов, принципам, запросто можна б зробити висновок про вкрай низький рівень грамотності усіх програмістів. Вцілому. Але ж Ви з тим не погодитесь, чи не так?

Це все мало б бути в ідеалі. Ви прочитайте попередні повідомлення про те чим закінчилися звертання в міліцію. Був випадок що зверталися і що? Нікого не знайшли і, відповідно, нікого не наказали.
Не знаю що було б зараз, але всі відомі випадки траплялися десь до 2001-го року. Зараз серед моїх друзів і знаймоих в такі ситуації не потрапляли. Може щось і змінилося за чей час, але в це мало вірю. Тим більше факт описаний описаний автором цієї теми не так вже й давно стався.

А що до стрілячки. Можете дати посилання на закони, де вказується у яких випадках міліцонер має право застосовувати зброю. Бажано в електронному варіанті?

Нормалайзер - 18-6-2004 у 12:33

Цитата:
Першим відправив користувач Rainbow

Це все мало б бути в ідеалі. Ви прочитайте попередні повідомлення про те чим закінчилися звертання в міліцію. Був випадок що зверталися і що? Нікого не знайшли і, відповідно, нікого не наказали.
Не знаю що було б зараз, але всі відомі випадки траплялися десь до 2001-го року. Зараз серед моїх друзів і знаймоих в такі ситуації не потрапляли. Може щось і змінилося за чей час, але в це мало вірю. Тим більше факт описаний описаний автором цієї теми не так вже й давно стався.

А що до стрілячки. Можете дати посилання на закони, де вказується у яких випадках міліцонер має право застосовувати зброю. Бажано в електронному варіанті?



Закон України "Про міліцію" від 20 грудня 1990 року, стаття 15, 15-1

Василь Яворський - 18-6-2004 у 12:47

Я гадаю, що ця дискусія не про те хороша наша міліція чи ні, а про те як нашу міліцію контролюють і як карають за правопорушення. З цим і справді є певна проблема, а полягає вона в першу чергу у неграмотності нашого народу, більшість просто не знає куди і з якою проблемою звертатися. В другу чергу у прикриванні своїх, що теж має місце і це нормально.
Насправді обидві ці проблеми дуже серйозні. По першій: я не бачив яякихось більш-менш реальних кроків з боку держави у освітньому плані, навіть у шкільній програмі з права ці теми зовсім на торкані. По другій: УВБ зформували з лав міліції, я5ка до недавнього часу була монолітною. Зробили звичайно правильно, бо ніде більше не було відповідних кваліфікованих кадрів. Звичайно ж всі стосунки діляться на службові і приватні, другі залишилися хорошими і ними користуються. Я бачу вирішення цієї проблеми тільки в одному окреме готування відповідних кадрів, при чому на іншій базі відокремленій від бази підготовки основних міліцейських кадрів. Але ви уявляєте у яку цифру це може вилитися?
Щодо допустимості "криків душі" на форумах: я вважаю цього забороняти не можна, звичайно обмежити в нормативності лексики. Вони потрібні, принаймні для того аби перенести викладення отого негативу, що накопичується у якусь площину, де не будуть страждати близькі люди. Бо інакше виміщення зла буде відбуватися у сім"ї, на роботі де це може привести до певних не правових проблем. Форум може себе огородити від ймовірних проблем: просто ввести пункт про те, що форум не несе відповідальності за висловлювання учасників.

Лучишин Роман - 24-6-2004 у 14:35

І навіщо мені докозувати що наша міліція нас береже!
Рекомендую читати всім хто мені це доказував!
http://www.obozrevatel.com/?r=news&id=139403
http://www.obozrevatel.com/?r=themes&id=139378

Наталка - 24-6-2004 у 21:22

От чого я, власне, в цій темі не зауважила, так це доказів, жи всі міліціонери білі та пухнасті, такі собі янголи-охоронці... Але погодьтеся, цікаво, коли в темі висловлюються по суті, зі знанням справи, а не просто хором лають чи хвалять тих же правоохоронців.