Форум Рідного Міста

Свобода слова і МИ

Остап_М. - 13-5-2004 у 17:49

"Text Black13 травня о 16.00 в приміщенні Українського католицького університету (м. Львів) відбулась лекція свободи та церемонія нагородження премією "За поступ в журналістиці".
Лекція свободи пам'яті Сашка Кривенка - щорічний цикл лекцій, читаних визначними особистостями сучасності, що постав за ініціативи Оксани Винницької та друзів Сашка Кривенка.
Цьогорічну лекцію випала честь читати, відомому польському журналістові, головному редактору "Газети Виборчої" Адаму Міхніку. А стосувалася вона рефлексій стосовно свободи. Зокрема пан Міхнік відзначив, що більшість суспільства відчуває себе ніби в "синдромі вязня". Отримавши таку очікувану свободу, вони не знають що з нею робити, через що неабияк прагнуть повернутись назад. Коли хтось за них дбає матеріально, хоч і не дає розвиватись психологічно і духовно.
Зокрема пан професор Ярослав Грицак, розмірковуючи над питаннями свободи, теж відзначив її еволюцію. Від самої свободи (вибору, совісті...) до вибору засобів (свобода одягу, свобода сексуальних стосунків).
Окрім самої лекції, відбулось вручення премії Олександра Кривенка "За поступ в журналістиці", започаткованої та проведеної газетою "Поступ". Цьогорічним кращим публіцистом року авторитетна Рада визнала політичного оглядача газети "Дзеркало тижня" Сергія Рахманіна.

Хотілось би взнати шановні пані та панове, що для Вас є свобода слова??? і наскільки доречним є відзначення подібною премією???

Dmy - 13-5-2004 у 19:02

Цитата:
Першим відправив користувач Остап_М.
Хотілось би взнати шановні пані та панове, що для Вас є свобода слова???

Свобода саме СЛОВА чи взагалі?
Цитата:
Цьогорічним кращим публіцистом року авторитетна Рада визнала політичного оглядача газети "Дзеркало тижня" Сергія Рахманіна...
наскільки доречним є відзначення подібною премією???

Ось тут ще питання. Що то було за "авторитетна Рада", якщо кращим публіцистом в контексті свободи є Сергій Рахманін?
Цитата:
Цьогорічну лекцію випала честь читати, відомому польському журналістові, головному редактору "Газети Виборчої" Адаму Міхніку. А стосувалася вона рефлексій стосовно свободи. Зокрема пан Міхнік відзначив, що більшість суспільства відчуває себе ніби в "синдромі вязня". Отримавши таку очікувану свободу, вони не знають що з нею робити, через що неабияк прагнуть повернутись назад. Коли хтось за них дбає матеріально, хоч і не дає розвиватись психологічно і духовно

Питання-2. Чи не ма де лекції пана Адама повністю. Бо з цього викладу мені здається, він дещо вже запізнив. Шкода, якщо так, людина-то розумна.

dr.Trollin - 13-5-2004 у 23:48

Щодо Рахманіна і Свободи - питання цілком доречне.
Свобода у нього лише у стисло окреслених рамках. Хоч і широких. І зоч у них він Свобідно рухається. Але в рамках Стисло окреслених.

Остап_М. - 14-5-2004 у 12:34

2 Dmy:
Свобода взагалі, і слова зокрема!!! :))
Щодо "авторитетної Ради", то не до мене, а до "Поступу". Зокрема, до пані Нагорної, яка власне і презентувала результати засідань Ради.
Лекція пана Міхніка, обіцяно організаторами, скоро буде повністю опублікована українською мовою, думаю в "Поступі" або "Місті"!!! Як побачу, скажу :)
2 dr.Trollin:
Цей журналіст рухається так як може і дозволено ,але не цензурою а власною совістю...