Форум Рідного Міста

Судимості Януковича або чому з хама не буде пана

Orest Verbych - 17-5-2004 у 18:19

Можливо не всі знають про судимості Януковича, є детальна стаття про це:
http://pravda.com.ua/archive/2004/may/10/1.shtml
http://pravda.com.ua/archive/2004/may/11/4.shtml

rost - 17-5-2004 у 19:45

Взагалі то вже якась повна десперація в "кучманістів", якщо для наступником Кучми не змогли знайти людини без такого відверто кримінального минулого.

Василь Яворський - 18-5-2004 у 16:23

Хоча стаття і досить "агресивна" але й вона у повній мірі не відкриває минуле Віктора Януковича, котрий у певних колах більше відомий як "Хам". Судимості (обидві) були зняті. А ще майже ДЕСЯТЬ справ так і не дійшло до суду через недостаток доказів.
Щодо постаті Януковича на місці правонаступника Кучми, то це далеко не підтверджує безвихідь "кучмістів".

Monty - 18-5-2004 у 17:31

Не слід недооцінювати "кучиістів". Після початку перегонів замінять Януковича на Літвіна, якій у порівняннь з ним просто білий і пухнастий.

ЗІ: До речі судимлсті як я зрозумів зі ЗМІ не зняті, а погашені. Він відсидів скільки присудили. І ніби його нікто не реабілітовував.

rost - 18-5-2004 у 18:01

Власне, більше дивує кар"єра рецидивіста Януковича в совдепі, бо серед теперішнього татуськового оточення він особливо не виділяється.

А от в анкетах часів СССР було питання навіть про те, чи "перебував" під слідством. Про кримінал, якщо не помиляюся, запитання стояло "чи притягався до кримінальної відповідальності", а не чи є судимості на даний час. Тобто сам факт перебування під слідством, вже міг зіпсувати життя. А тут хлоп після двох конкретних ходок на зону мало не відразу вступає в партію, його випускають в "капстрану". Однозначно, єдиним способом руху на гору для нього був -- "ударний" труд на ниві сексотства.

Олександра Бабяк - 18-5-2004 у 22:51

Сучасна молодь має "гарний" приклад для наслідування.

Не знаю чому, але мені видається, що і всі ці судимості, це ПР для влади, можливо навіть не стільки Януковича

Олексій Мачехін - 19-5-2004 у 07:36

Що правда, то правда - па панятіям в Україні живе багатенько народу і для них ВЯ легко зробити своїм.

А для решти будуть байки про економічне зростання, розповіді а ля "Жить стало лучше, жить стало вєсєлєє" і, наостанок, якась баєчка про суперспецзавдання по моральному рятуванню наших колоній із яким ВЯ успішно впорався і після того був нагороджений призначенням на розкрадання, ОЙ, відновлення автобази.

Василь Яворський - 19-5-2004 у 08:43

Цитата:
Першим відправив користувач Monty
До речі судимлсті як я зрозумів зі ЗМІ не зняті, а погашені. Він відсидів скільки присудили. І ніби його нікто не реабілітовував.


Власне саме зняті. У 2002 році за поданням комітету ВР міністерство юстиції таки підписало документ яким судимості були зняті.

rost - 19-5-2004 у 08:57

Зняті, погашені, яка різниця? Що був повторний судовий перегляд кримінальних справ нашого героя? Викрили злочинців-слідчих, що сфабрикували обидві справи? Чи довели, що кількість вкрадених шапок, чи що він там крав, не тягнула на строк(перший чи хоч другий)?

Якщо людей судили несправедливо (Л. Лук"яненко, В. Чорновіл, М.Горинь та ін.) то вони своїх судимостей не приховували до 2002-го. І тим більше не влаштовували метушні з їх "погашенням" чи "зняттям".

Василь Яворський - 19-5-2004 у 12:39

Юридично між "знятою" і "погашеною" судимістю велика різниця. "Погашена" - та, що вважається відбутою, тобто такою, що була виконана і злочинець відбув покарання повністю, глибоко розкаївся і виправився. "Знята" судимість - це судимість, що вважається не легетавною, несправедливою, помилковою.
Але згоден, що суті справи це не міняє. "Погасив" Хам свої "ходки" чи "зняв" але він залишився тим ким є.

Остап_М. - 19-5-2004 у 12:53

Саме страшне в цій ситуації те, що всі про це знають і нічого не можуть вдіяти!!! Ну як людина з таким "хамським" минулим може претендувати на президентське крісло???

Василь Яворський - 19-5-2004 у 13:55

Так нічого і не вдієш, юридично він чистий, більше того: це ще перед ним винні, звинуватили, мовляв, чемного Вітюшу у гріхах смертних, полили брудом, ногами репутацію і честь його понівечили і все головне нізащо. А він, молодець, вистояв, гордо виніс усі несправидливості і випробування і он ким став...
Сумно, сумно і боляче дивитися як от такий от "мученик" зі всіх сил рветься до найбільшого корита в державі

rost - 19-5-2004 у 18:47

Цитата:
Першим відправив користувач Гадяч
. "Знята" судимість - це судимість, що вважається не легетавною, несправедливою, помилковою.

Це в Україні, і усьму світі, називаєиться реабілітацією. А "зняття" і "погашення" судимостей це бюрократичні винаходи сталінського законодавства. Різниця між ними була (і є, напевно) в ступені обмежень на право займати певні посади, але ні "знята" ні "погашена" судимість абсолютно не означає, що осудження було помилковим чи несправедливим.

Тобто, з точки зору закону, Хам вважається злочинцем-рецидивістом, що спокутував свою вину, без формальних обмежень займати будь-які посади.

Файталапа (з „Мікроскопа пана Юрка”)

Роман Голощук - 23-5-2004 у 10:40

Найняв собі Віктор Янукович як секретаря добре відому львів'янам Ганну Стеців. Троянського коня собі купив, слово честі. Тобто не коня, бо кінь чоловічого роду, але не в тому річ. Почала Ганя з того, чого взагалі робити не можна. Ні сіло, ні впало заходилася спростовувати той факт, що наш прем'єр-міністр починав як простий варнак. Про це в Україні вже й підзабули, а вона нагадала. В одному лише мала рацію: тюремний досвід, коли перебуваєш у вищих ешелонах влади, річ неоціненна. А в усьому іншому -- суцільні проколи. Яке керівництво з ведення пресових кампаній не візьми -- всюди чорним по білому написано: не можна нічого заперечувати. Навіть коли сказане про тебе -- відверта брехня. Заперечуючи, ти мимоволі тиражуєш звинувачення. Слід працювати на позитиві. Виборцям це подобається. От і розводилася би про урожай, про погоду і перспективи пенсіонерів. І що цікаво? Тоті брошурки з ведення пресових кампаній коштують копійки. Невже важко купити і прочитати? Тим паче, що платня начебто непогана. Ні, мабуть, київські журналісти як ті чукчі з анекдоту. Не читачі, а письменники.

Джерело - Поступ

Sergi Adamchuk - 24-5-2004 у 07:38

Вигідно зараз для самого Януковича, щоб саме тепер (коли до виборів че пів року) підняти гучний галас про його судимості. Добре він знає, що цього не уникнути, тому треба щоб це обговорювалось по далі від самих виборів. Через місяць про його судимості згадувати, буде якось навіть не оригінально - адже стільки вже буде сказано.....

Василь Яворський - 24-5-2004 у 08:59

Колись читав одну доволі цікаву книженцію (не пригадую ні назви ні автора) по передвиборних технологіях. Там був один такий прийом - затухання. Полягає він у тій деталі що згадав Sergius: кандитат сам повинен якумога далі до виборів (але не занадто) викинути на всенародний огляд якусь свою брудну одежину. Пройде чес, щось станеться цікавіше (якщо не станеться, то можна такі події і зробити як у фільмі "Хвіст витляє псом";) люди відволічуться, а журналюги до тієї одежини вже не вчеполяться, бо то буде не новинка і не сенсація.
Хам добре знається на цих особливостях людської психології і на цьому грає. Повірте, що нас чекають ДУУУЖЕ цікаві вибори.

Captivitas - 26-5-2004 у 15:09

25.05.2004 14:50
Як піарять Януковича?


Питанням медіа-ресурсу під Віктора Януковича „Телекритика” поцікавилася у експертів. Вони висловили досить протилежні думки: Олег Соскін, директор „Інституту трансформації суспільства”:

- І Ганна Герман, і Руслана Лижичко мають Львівський background, його мав і Кулик. Чи це випадково?
- Треба якимось чином Галичину на свій бік взяти, треба чимось нейтралізувати Ющенка. Лижичко – це суперхід. І дуже неприємний, бо наші популярні вони ж повинні розуміти доктрину тої групи, яка стоїть за Януковичем. Янукович – це лише певна вітрина, це маленька верхівка величезного айсберга

Володимир Сівкович, народний депутат України:

- Як ви вважаєте, наскільки своєчасною була славнозвісна прес-конференція Ганни Герман?
- Я считаю, что эта конференция была очень преждевременна. И это говорит только о том, что нет у Януковича на сегодняшний день, как кандидата в Президенты, системного сильного аналитического штаба, возможно, нету и центрального штаба. Ему нужен собственный штаб, а не штаб на Банковой или ещё где-то. Пока он его не создаст, то такие преждевременные пресс-конференции и будут происходить.

На счёт Русланы Лыжичко, то если бы у Януковича был бы хотя бы мало-мальски разумный штаб, то он бы договорился с Русланой Лыжичко, но официально назначил бы её чуть позже. Потому что сегодняшнее её назначение может сыграть ему в минус, если Руслана под давлением львовских демократических сил хоть и будет советником у Януковича, а петь будет за Ющенко.

(с) Телекритика