Форум Рідного Міста

Руслана стала радником Януковича

Sergi Adamchuk - 21-5-2004 у 07:44

Які будуть прогнози щодо того, чи будуть концерти Руслани на підтримку кандидата Януковича?

Sergi Adamchuk - 21-5-2004 у 08:10

Щоб не допустити подальшого негативного розвитку подій, пропоную бажаючим висловити свої застереження на офіційному сайті Руслани:
http://www.ruslana.com.ua/forum/index.php?action=vthread&forum=...

Рост - 21-5-2004 у 08:39

Цитата звідти: "Не в тому річ, за відтасть свій голос Руслана Лижичко, головне щоб всі ми проголосували за кого треба"

Ви не можете припустити, що інакше вона б нікуди не попала і нічого б не було? Вона зробила все, що могла - для України. Тепер наша черга.
Я тільки надіюся, що в людей вистарчить мізків для цього.

Grabchuk - 21-5-2004 у 17:46

Руслана зі своїми найкращими українськими дикими танцями нарадить Януковичу, як зробити найкращу українську дику економіку :)

Остап_М. - 21-5-2004 у 17:56

Все як завжди. На Заході музиканти і митці навпаки подалі тримаються від політики, хіба що вдало критикують безглузді чи неправильні дії влади. В нас в "Совку" все навпаки - хто дає $$$$ той має пісьні на замовлення!!!

сумна - 21-5-2004 у 18:36

"Руки геть від Руслани!"
Пробачте, але ж вона не дурна. Я вірю, що Руслана зробить все, як треба. Бо вона послідовна, йшла до мети наполегливо і колір по дорозі не міняла. Думаю, і не змінить.

Grabchuk - 21-5-2004 у 19:01

Цитата:
Першим відправив користувач сумна
"Руки геть від Руслани!"


Та не сумуй.
Ніхто і не простягав руки :)

Lotty - 21-5-2004 у 20:43

Чула, жи Руслана запевнила, що політикою не займатиметься, бо нічого в ній не розуміє. Не дуже обізнана у тому, що входить в коло обов’язків секретаря (чи радника) по зв’язках з громадськістю - та невже ж вона тільки про музику і говоритиме?

Рост - 24-5-2004 у 07:38

Люди, ви що, самі не чули, а переповідаєте чужі байки?
Руслану призначено радником з питань культури. При чому тут політика, економіка і т.д?

Дорослій людині, переможцю Євробачення, запропонували консультувати прим`єра з питань, в яких вона компетентна, з огляду на наступне Євробачення у нас і т.п. Вона мала відмовитись? Чому?

Sergi Adamchuk - 24-5-2004 у 07:46

Цитата:
Першим відправив користувач NetGuy
Люди, ви що, самі не чули, а переповідаєте чужі байки?
Руслану призначено радником з питань культури. При чому тут політика, економіка і т.д?

Дорослій людині, переможцю Євробачення, запропонували консультувати прим`єра з питань, в яких вона компетентна, з огляду на наступне Євробачення у нас і т.п. Вона мала відмовитись? Чому?
\

Власне з того, що Руслана стала радником Януковича, якраз люди найменше хвилюються. Більше є причин хвилюватись, щоб Руслана не зайнялась активною підтримкою кандидата Януковича (ну там концертами...) і щоб це призначення не стало першим кроком до цього. Хай це малоймовірно, але все-одно лякає людей.... Руслана сказала, що не займатиметься політикою, але не сказала, що не робитиме музичних турів по Україні на підтримку кандидата.

Олексій Мачехін - 24-5-2004 у 08:00

Угу, може й вона ще його відкриватиме, як Африку. А що: стиль придатний до того.

Рост - 24-5-2004 у 08:39

Панове, ви неуважно читали мій перший допис в цьому треді.
Повторю - Руслана зробила все, що від неї залежало! Для нас!
А те, кого ми собі виберемо в президенти - це вже від нас залежить! Тому що це нам жити.
Ми змогли відчути гордість за те, що є українцями! Таке відчуття приходило до мене востаннє років .... не пам`ятаю скільки назад.

Коротше кажучи, вмійте, панове, відділяти добре від злого і робити правильний вибір!!! А то шуму підняли - Руслана те, Руслана се...

Василь Яворський - 24-5-2004 у 09:05

Панове, займеться Руслана активною розкруткою Януковича чи ні, то вже питання, як то кажуть третє. Вона своє вже зробила: не секрет, що більше половини молоді у нас космополітична, а тому для більшості молодих різниці між політиками немає (жоден не поп-співак, а тому всі однакові), а підтримка курсу Януковича (бо саме так то подали всі столичні телеканали) Русланою для отої космополітичної молоді буде таки сильним орієнтиром.

Олексій Мачехін - 24-5-2004 у 09:24

Питання в тому, що цю згоду буде використано. І, думаю, не раз.
Дай бог щоб саму Руслану використано не було.

Василь Яворський - 24-5-2004 у 09:41

Україна на сьогодні учень початкової школи у передвиборних технологіях, можливо тому у нас все так дико і не професійно. У тих же штатах (а там вже на виборах зуби з"їли) актори, співаки, та взагалі всі представники бомонду утримуються від оцінки політики будь-кого. Навіть коли когось із них напряму питають про їхні політичні погляди, то відповідь настільки ухильна, що складається враження абсолютної незацікавленості політикою. Єдиний випадок, коли представник мистецького світу може собі позволити підтримати когось із політики - це коли сам митець має плани увійти у світ політики. Ці світи настільки різні і окремі, що просто не можуть стикатися у жодній площині. А Руслану буде використано і не одноразово. Януекович не дарма взявся за особисте керування підготовкою до Євробачення, це зайвий привід з"явитися у ЗМІ у позитивній ролі, і здогадайтеся хто його завжди там буде супруводжувати.

Dmy - 24-5-2004 у 15:23

Цитата:
Першим відправив користувач сумна
"Руки геть від Руслани!"
Пробачте, але ж вона не дурна. Я вірю, що Руслана зробить все, як треба. Бо вона послідовна, йшла до мети наполегливо і колір по дорозі не міняла. Думаю, і не змінить.

Послідовно і наполегливо - це точно. В тому році її питали на телебаченні, як вона до реклами політиків? Руслана, сміючись, відповіла словами Кузьми: "Будуть жнива!" Такі да, жнива, люде!
Що не дурна - то факт! Все "як треба"!

Рост - 24-5-2004 у 15:42

Як я люблю нас, щирих українців.
Коли кричати ганьба - ми перші.
Коли закатати рукави і зробити щось не тільки для себе - тут нє, це ж важко! Тому - ганьба, ганьба, ганьба...

Sergi Adamchuk - 24-5-2004 у 15:58

2NetGuy
Думки в цьому топіку зводяться до того аби не допустити, щоб Руслана взялась активніше підтримувати Януковича.....
Знаєш (впевнений, що знаєш), деякі речі здатні сильно змінити людину (може й кучма до першого терміну український народ не вважав бидлом).... я б наприклад не хотів, би щоб Руслана асоціювалась навіть віддалено з Януковичем, саме цим і керуються дописувачі, а не тим щоб зганьбити Руслану, хіба її саму хоч раз тут засуджували. Мова йде про інше.

Тому здається ти явно перебільшуєш.....
от скажи, наскільки ймовірним ти вважаєш, що буде Руслана давати концерти в підтримку кандидата Януковича? І хіба ти думаєш що всі ми розумні такі і це не вплине на голоси молоді?
Крім того і Янукович тоді буде в Європі виглядати по-іншому, там то про те, що переможниця стала його радником (не "радником прем'єр-міністра", а "радником Януковича" саме так це звучить в ЗМІ) значно більше говорять ніж про його судимості.

Навіть якщо ймовірність найгіршого - часточки відсотка, краще висловлювати своє невдоволення до того як це стане стовідсотковою реальністю.

А "ганьба" чи щось подібне... тут ніхто такого не вживав....

Рост - 24-5-2004 у 16:23

1. Руслана доросла і достатньо розумна, щоб самій приймати рішення (про якесь "її використали" тут мова не йде).
2. Ми не вплинемо на її рішення в такий спосіб. Щоб вплинути на рішення людини такого масштабу потрібно бути людиною не меншого масштабу.
3. Щоб критикувати чиюсь позицію, потрібно володіти усіма фактами.
4. Замість тут обурюватися (читати "самоутверджуватися";), краще зробити щось реальне з того, що кожен вважає за доцільне.
5. Осуджуючи позицію Руслани в такий спосіб, як тут, осуджується все, що вона зробила. Так виходить, що краще б вона сиділа в Карпатах і ні на які Євробачення не їздила і нічого не вигравала.

Взагалі ця вся розмова в стилі тих, в яких осуджувався також і Ющенко за ті чи інші дії. Але є люди і є обставини. Кожен діє так, як може.

І ще. Характерна риса галичан - ми всі чудово знаємо, що повинен робити хтось інший.

Dmy - 24-5-2004 у 16:28

Цитата:
Першим відправив користувач NetGuy
Коли закатати рукави і зробити щось не тільки для себе - тут нє, це ж важко!

У цьому випадку таке зауваження особливо доречне.
Справді, Руслана останнім своїм вчинком "зробила" не тільки собі (собі-то просто зАробила), а от нам усім "зробила" так зробила :(
Краще б уже брала приклад із "щирих українців" - менше шкоди.

Рост - 24-5-2004 у 16:40

Цитата:

Краще б уже брала приклад із "щирих українців" - менше шкоди.


І поки ми всі беремо приклад з щирих українців, аби було менше шкоди, нами і правлять кучми, януковичі і т.п.
Де ви, щирі, але активні українці? Де ви, ті ідеали галичан, які би на тарілочці принесли нам все, що михочемо? Еге-гей!
Нема. Дивно, чого б це?

Олександр Чорнобиль - 25-5-2004 у 08:26

Колеги, а чи знає хтось преценденти, коли хтось з великих зірок шоу-бізнесу, кіно або спорту ставав радниками керівників держави? Приклади з Шварценеггером в адміністрації Рейгана і Пеле та Зіко в Бразилії не пропонувати. Шварценеггер явно зажди мріяв про Білий дім, а в Бразилії всі розбираються у всьому.

Василь Яворський - 25-5-2004 у 11:28

Так, Руслана ДУУЖЕ не дурна. Свою місію у передвиборній кампанії Януковича вона вже виконала, навіть якщо вона не даватиме концертів в його підтримку, не виступатиме із промовами чи інтерв"ю з пропагандою курсу Януковича, вона вже зробила те, що він від неї чекав. Але все ж таки Руслана не дурна. Мені видається, що тут спрацював давно відомий принцим "ти мені - я тобі". Спробуйте співставити відомі факти і до потаємних самі вийдете.
Отож:
1. Руслана має "Люксен"
2. "Люксен" займається досить широким спектром робіт у шоу- та рекламному бізнесі.
Отже, прибутки "Люксену" - це прибутки Руслани. А її чоловік себе вже не одноразово показав талановитим підприємцем.
3. Координатор проекту "Євробачення 2005 в Україні" є Янукович.
4. Всі роботи по проведженню та підготовці конкурсу пройдуть через руки координатора.
Всі, це означає що і технічне забезпечення і реклама. Тепер див пп. 1, 2. Отже "Люксен" зацікавлений у хороших контактах з координатором. А найкращий спосіб мати гарний контакт - стати його радником.
Вигода Януковича - постійно перебувати під прицілом телекамер у позитивному світлі. Період виборів припадає на той час, коли до "Євробачення" відносимутся доволі так холоднувато. Тобто за реальні результати говорити рановато, а видимість активної діяльності створити елементарно. Ну і звичайно, якщо при всьому цьому це підтвердить героїня подій, це просто бальзам на рани глядачів. От тобі і реальний підйом рейтингу.

сумна - 26-5-2004 у 18:17

Я розумію слабкість моїх аргументів, бо вони на рівні емоцій. І все-таки:
1. Захід такого рівня, як ювілейний конкурс Євробачення, буде потребувати не тільки коштів, а й координації. Тому цілком логічно, що підготовка покладається на прем’єр-міністра (ну не на міністра ж культури, за всієї поваги до нього). А маємо такого прем’єра, якого маємо.
2. Те, що прем’єр-міністр хоче мати радником з підготовки до Євробачення людину, яка бачила конкурс зсередини, мене не дивує. Дивувало б, якби радником стала людина, яка не побувала в Стамбулі.
3. Цілком можливо, що будуть зловживання у використанні виділених на конкурс коштів. Але скажіть мені, де тих зловживань нема?! Я давно дивуюся, куди поділися люди, які вважають справою честі мати чисті руки.

P.s. Отакі-то ми вдячні. Залишається хіба звести баланс плюсів і мінусів Русланиної перемоги. І сказати: чого її туди понесло?! Не мала баба клопоту... :)

Dmy - 26-5-2004 у 18:49

Є контраргументи
Цитата:
Першим відправив користувач сумна
Те, що прем’єр-міністр хоче мати радником з підготовки до Євробачення людину, яка бачила конкурс зсередини, мене не дивує. Дивувало б, якби радником стала людина, яка не побувала в Стамбулі

(наївно)
А чому б Сашка Ксенофонтова не призначити? Він хіба у подібних справах гірше за жінку розбирається?
Цитата:
Захід такого рівня, як ювілейний конкурс Євробачення, буде потребувати не тільки коштів, а й координації. Тому цілком логічно, що підготовка покладається на прем’єр-міністра. А маємо такого прем’єра, якого маємо

А перед Євробаченням майже гарантовано матимемо іншого.

Доречі, взагалі дивна ситуація. Головою оргкомітету заходу, що відбудеться за рік, призначають людину, яка

Тобто в найгарячішу й найвідповідальнішу добу на чолі підготовчої команди стоятиме той, кому воно все

Логічний висновок може бути один: як призначення Януковича, так і призначення Руслани не мають жодного стосунку до прагнення успішно підготуватись і провести ЄБ-05. Їхньою метою є успішне проведення зовсім іншого конкурсу.

сумна - 26-5-2004 у 19:54

1. Думаю, призначення Руслани мало на меті ще більше підкреслити значення її перемоги і було до певної міри репрезентативним. І зовсім не означає, що Ксенофонтова відкинули (до речі, він себе ніколи не вип’ячує, ви помітили?). Вони ж постійно разом працюють, не чужі люди.
2. Виходить, раз прем’єр-міністр зміниться, то треба було нікого не призначати відповідальним? Поставити три крапки і потім вписати? Якщо доведеться вести масштабне будівництво, то часу після виборів і призначення нового прем'єра може не вистачити.

Та й взагалі, ще нічого не відбулося, а сценарій вже найгірший. Прямо-таки “прєступний сговор” від початку до кінця. Тепер, якщо Янукович (не дай Боже) виграє, то будемо знати, хто винен: Руслана!

Ваші аргументи сильні, нема мови. Але що ж тепер робити? Може, оголосити, що Україна відмовляється від проведення Євробачення, бо в нас не ті люди при владі і нам взагалі не до того?

Dmy - 28-5-2004 у 15:39

Цитата:
Першим відправив користувач сумна
Виходить, раз прем’єр-міністр зміниться, то треба було нікого не призначати відповідальним? Поставити три крапки і потім вписати? Якщо доведеться вести масштабне будівництво, то часу після виборів і призначення нового прем'єра може не вистачити.
Але що ж тепер робити? Може, оголосити, що Україна відмовляється від проведення Євробачення, бо в нас не ті люди при владі і нам взагалі не до того?

Уявимо на хвильку, що наших владників в Євробаченні цікавить не власний піар, а, власне, Євробачення (гра слів). Таке от фентезі. Що робити? Звичайно, не оголошувати про відмову від проведення конкурсу. Найоптимальнішим кроком було б призначити людину, яка:

Справді, хай уже починає будувати, а не кандидувати. Часу обмаль.
Цитата:
Думаю, призначення Руслани мало на меті ще більше підкреслити значення її перемоги і було до певної міри репрезентативним. І зовсім не означає, що Ксенофонтова відкинули (до речі, він себе ніколи не вип’ячує, ви помітили?). Вони ж постійно разом працюють, не чужі люди

Ніхто не каже, що Ксенофонтова відкинули. Більше того, якщо хто й буде тут когось консультувати, то саме він. Але...
У прем'єра, Президента, спікера, а також інших посадовців і просто депутатів радників тих достобіса. Чи ми багатьох знаємо? Небагатьох. Тому що посада ця не така вже й позірна. Радиш - то й радь, отримуй зарплату. А коли про когось починають голосно кричати, то тут про радництво не йдеться, тут причини інші. Саме Сашко міг бути найприроднішим радником - тим що радить і не висовується.
Цитата:
Тепер, якщо Янукович (не дай Боже) виграє, то будемо знати, хто винен: Руслана!

Руслана, зокрема, хоча далеко не на першому місці. Але то вже її особисті проблеми.
Пригадується розповідь Неборака про проект "НебоРок", коли він сказав, що от коли ми писалися, багато хто з музикантів тим цікавився. Руслана, зокрема, заходила послухати. Щоправда, вона тепер встидається про то згадувати. А цього не треба встидатися, встидатися треба того, що вона сама наразі робить.
Начебто не в тему, але хто зна.
"Поет в Россії больше, чєм поет"

сумна - 28-5-2004 у 16:26

Ви мене вбили. Я здаюся.
Повержених не б'ють.
:)
Руслані треба, напевно, зробити те ж саме.

О, нехай-но приїде до Львова, ми їй все скажемо! ПлакАти з написом "Ганьба!" підготуємо. Запитаємо її, за скільки продалася. І чого взагалі така гола там по Стамбулу скакала! :)

Олексій Мачехін - 28-5-2004 у 16:43

Хто сказав що вона скакала гола?

сумна - 28-5-2004 у 16:50

Ну ви ж розумієте, про що я: з точки зору пуританської львівської клюмби її сценічний костюм - то те ж саме, що його відсутність. Порядна львівська панна має мати спідничку таку, щоб прикривала колінка.

:)

Це, звичайно, не до теми. Але мені боляче, що до Руслани таке ставлення. Виходить, її перемога справді не потрібна. Що ж, пошуки скалки в чиємусь оці, а особливо в оці тих, хто піднявсь трохи вище за інших - улюблена забава.

Тепер вже остаточно здаюся.

Олексій Мачехін - 28-5-2004 у 16:55

ага....

а то я грішним ділом подумав що ви сприйняли за правдиву ту брутальну підредаговану світлину, що до мене прийшла позавчора...

Odarka - 28-5-2004 у 16:58

Цитата:
Першим відправив користувач сумна
Ну ви ж розумієте, про що я: з точки зору пуританської львівської клюмби її сценічний костюм - то те ж саме, що його відсутність. Порядна львівська панна має мати спідничку таку, щоб прикривала колінка.

:)


Хто таке сказав, що вона львівянка? Тобто чиста львівянка???
Руслана на-пів з Рогатина:)

Dmy - 28-5-2004 у 17:29

Цитата:
Першим відправив користувач сумна
Тепер вже остаточно здаюся

Ну-у, так не чесно! Тільки-но почали :D
Цитата:
мені боляче, що до Руслани таке ставлення. Виходить, її перемога справді не потрібна. Що ж, пошуки скалки в чиємусь оці, а особливо в оці тих, хто піднявсь трохи вище за інших - улюблена забава

"Ті, хто піднявся" тут ні дочого. Хіба що, якби не піднялась, то прем'єр до себе не запросив би. З перемоги всі щиро раділи, достатньо почитати відповідний тред (навіть два). Проте є певні моральні принципи, як це не патосно звучить. І, як на мене, чим вище людина випхається, тим більше мусить бути її відповідальність.
З Русланою-то все просто. Вона мусить вийти на люди та голосно визнати одне із трьох:
або вона - дура і не розуміє, чому сприятимуть такі її вчинки;
або їй химерні подробиці "по великому барабану" - головне вчасно капусти настрогати;
або вона вважає, що чинний прем'єр - то справді саме ТА людина, якої потребує Україна, і вона життя зі здоров'ям (і не лише своє) ладна покласти, жиби привести його до чільництва (але в останньому випадку мусить бути готова, що колись їй можуть це згадати і перепитати, щоб пояснила докладно, причому не обов'язково ті, хто кудись прорвася, а просто совість має)

Юрій Миргородський - 2-6-2004 у 08:53

Судячи з фіналу Кубка України з футболу, Руслана стала першої "придворною" співачкою в Україні.

Dmy - 2-6-2004 у 14:56

Цитата:
Першим відправив користувач Юрій Миргородський
Судячи з фіналу Кубка України з футболу, Руслана стала першої "придворною" співачкою в Україні.

Цікаво, на відбіркових іграх ЧС-2006 у вересні хто гімна буде співати: аутсайдер Пономарьов чи переможиця Руслана? Вона в Стамбулі вже порепет[ир]увала. :lol:

Нормалайзер - 2-6-2004 у 22:09

Ех, мітить Бог шельму, мітить... Колись - рудим хайром, тепер - прізвищем...

Юрій Миргородський - 3-6-2004 у 09:27

Цитата:
Першим відправив користувач Нормалайзер
Ех, мітить Бог шельму, мітить... Колись - рудим хайром, тепер - прізвищем...


Щось в цьому є...

Sergi Adamchuk - 19-7-2004 у 14:13

без коментарів
http://pravda.com.ua/archive/2004/july/19/news/6.shtml

Grabchuk - 19-7-2004 у 18:26

Для забезпечення рівних можливостей на виборах треба, щоб Ющенко призначив своїм радником з культурних питань Вырку Сердючку:)

Tempika - 4-8-2004 у 06:34

..а поки що у Руслани більш важливі справи: http://www.kp.ru/daily/23331/30911/
:-))

Captivitas - 21-9-2004 у 09:32

Руслана отримала нагороду World Music Awards 2004

http://www.startua.com/news/c/2004-09/16-1106648.asp

сумна - 17-11-2004 у 18:14

Цитата:
Першим відправив користувач Dmy
[
З Русланою-то все просто. Вона мусить вийти на люди та голосно визнати одне із трьох:
або вона - дура і не розуміє, чому сприятимуть такі її вчинки;
або їй химерні подробиці "по великому барабану" - головне вчасно капусти настрогати;
або вона вважає, що чинний прем'єр - то справді саме ТА людина, якої потребує Україна, і вона життя зі здоров'ям (і не лише своє) ладна покласти, жиби привести його до чільництва (але в останньому випадку мусить бути готова, що колись їй можуть це згадати і перепитати, щоб пояснила докладно, причому не обов'язково ті, хто кудись прорвася, а просто совість має)


Я тішуся, що найгірші прогнози про Руслану не справдилися!

Nazar - 17-11-2004 у 18:24

До-речі, де про то пише?
Чи то телевізор, аналогічно Кличкам?

сумна - 17-11-2004 у 18:37

То пише 5-й канал і "Українська правда"

Nazar - 17-11-2004 у 18:46

Де саме?
БО я лише на 5 надибав таке:

"Руслана Лижичко запевняє, що ні за кого не агітує вона була і залишається співачкою.

Руслана:
- Я хочу щоб моя держава була об’єднана. Мені не подобається, що ці вибори намагалися розколоти Україну на два табори. Я хочу щоб моя країна була єдиною, від сьогодні і назавжди. Кожен повинен прийти на вибори, я закликаю до цього, так як хоче його серце".

Nazar - 17-11-2004 у 18:52

Знайшов хіба що у Сашка:
http://talk.uasound.com/showthread.php?t=1086

І на тому ж сайті цитата з УНІАН:
Переможниця конкурсу "Євробачення-2004" співачка Руслана ЛИЖИЧКО заявляє про свою підтримку на президентських виборах кандидата на пост Президента України Віктора ЮЩЕНКА.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона сказала сьогодні журналістам одразу після свого прибуття з Болгарії у міжнародному аеропорту “Бориспіль”.

"Ви знаєте, що я дуже довго утримувалась від політики, ви знаєте, що я максимально відмежовувала своє ім'я від політики, і знаєте, чому я це робила. Я не хотіла втручатися у виборчі перегони, тому що берегла перемогу на “Євробаченні”, аби цей факт лишився поза виборчою кампанією", - наголосила вона.

За словами співачки, зараз вона не має наміру агітувати за одного з кандидатів у Президенти або за іншого, проте хоче висловити свою громадянську позицію та повідомити співвітчизників про свій вибір. РУСЛАНА зазначила, що до такого рішення її спонукало багато неприємних фактів, про які вона отримувала інформацію з України, перебуваючи за кордоном. Проте, найголовнішою причиною сьогоднішньої заяви, за її словами, є факт затримання активістів студентських рухів у Львові, Черкасах, Вінниці, Сімферополі, Харкові, Миколаєві, Луганську та на Закарпатті.

"Я приєднуюся до позиції молодіжних та студентських організацій, які вимагають припинити переслідування українських громадян, зокрема студентів, за участь у громадянських рухах, звільнити з тюрем "всіх в'язнів сумління, забезпечити рівні умови кандидатам у Президенти та чесну процедуру підрахунку голосів у другому турі виборів, офіційно оголосити результати виборів не пізніше 23 листопада цього року", - йдеться у заяві співачки.

РУСЛАНА підкреслює, що право обирати владу – не лише громадянське право та обов'язок, але й особисте право кожного громадянина, тоді як сьогодні проти мешканців України намагаються використати "грубу силу та маніпуляції".

РУСЛАНА також зазначила, що можливо не стала б оприлюднювати свій вибір, проте змушена була це зробити зважаючи на те, що її ім'я останнім часом почали використовувати у різних контекстах. "Я принципово не заявляла про свою політичну позицію, але за мене "вибрали" інші. Почалося обговорення моїх "переконань" і тому настав час, коли я не просто хочу, а змушена заявити про свій вибір. У першому турі я голосувала за Віктора ЮЩЕНКА і сьогодні ще більше переконана у правильності свого вибору. Хоча б тому, що В.ЮЩЕНКО намагається об'єднувати український народ, а не ділити його на "сорти" і зіштовхувати заради власних інтересів", - сказано у заяві співачки.

Співачка також підкреслила, що їй не подобається намагання на цих виборах розділити Україну на Схід та Захід. "Я хочу, щоб моя Україна була єдиною – від сьогодні і назавжди", - сказала вона.

РУСЛАНА закликала громадян України 21 листопада обов'язково прийти на дільниці та проголосувати. Говорячи про свою підтримку затриманих студентів, вона нагадала, що сьогодні на Контрактовій площі Києва відбудеться концерт-страйк, присвячений темі звільнення студентів, в якому візьме участь її чоловік та продюсер Олександр КСЕНОФОНТОВ.

"Я прошу всіх висловити свою думку у мирних мітингах", - підкреслила РУСЛАНА. Вона додала, що в разі потреби готова теж взяти участь у мирних демонстраціях для того, аби оприлюднити свою громадянську позицію.

Відповідаючи на запитання про те, чи вплине її сьогоднішня заява на її роботу в якості радника прем'єр-міністра, РУСЛАНА підкреслила, що чітко розділяє для себе громадську діяльність та політичні перегони. "Не думаю, що моя позиція вплине на організацію конкурсу "Євробачення-2005", - зазначила вона.

"Я сумніваюся, що Віктор ЯНУКОВИЧ якось буде про це (заяву РУСЛАНИ - УНІАН) думати, якщо мова буде йти про імідж держави – це надто важливе поняття, щоб ним розмінюватись", - сказала вона.

Аргументуючи свою підтримку саме кандидата від опозиції РУСЛАНА підкреслила, що В.ЮЩЕНКО їй "глибоко симпатичний як людина". Вона повідомила, що він телефонував їй під час проведення "Євробачення-2004" та надавав "емоційну підтримку".

"Я хочу щоб до влади прийшла людина, яка підніме державу. Я дуже хочу прокинутися в Україні щасливою людиною", - додала вона.

UNIAN

сумна - 17-11-2004 у 19:04

Руслана змінила думку про Януковича і підтримала Ющенка

www.ПРАВДА.com.ua, 17.11.2004, 13:23, оновлено 17:10

Переможниця "Євробачення-2004" співачка Руслана Лижичко офіційно заявляє про підтримку на виборах кандидата Віктора Ющенка.

Про це йдеться в заяві співачки, оприлюдненій на її сайті, а також виголошеній Русланою в аеропорту Бориспіль.

"В першому турі я голосувала за Віктора Ющенка і сьогодні ще більше переконана у правильності свого вибору. Хоча б тому, що Ющенко намагається об'єднувати український народ, а не ділити його на "сорти" і зіштовхувати заради власних інтересів", - йдеться у заяві.

Руслана вказала, що вона є "учасницею акцій студентської непокори на світанку української держави". "Бачу, що на чотирнадцятому році незалежності проти студентів, які захищають право на власну думку, застосовують репресії. І просто не можу мовчати", - сказала вона.

Вона зазначила, що приєднується до позиції молодіжних і студентських організацій, які вимагають припинити переслідування українських громадян.

"Я відчуваю моральний обов'язок заявити про свій протест проти грубої сили та маніпуляції, що застосовуються до моїх співвітчизників", - зазначено в заяві.

Раніше у вівторок, перебуваючи в Болгарії, Руслана сказала, що збиралася взагалі відмежуватися від виборів – після того, як прем'єр-кандидат Віктор Янукович, зробивши співачку своїм позаштатним радником, публічно заспівав з нею зі сцени.

Однак за словами Руслани, зараз вона змінила свою думку і вирішила виступити на підтримку Ющенка, оскільки бачить місце України в Європі.

Нагадаємо, що після перемоги Руслани на "Євробаченні" Янукович призначив її своїм радником з культури на громадських засадах. В той же час вона зазначила, що не має наміру займатися політикою, а бачить себе виключно в музиці.

Під час виборчої кампанії Руслана не брала участі у концертах на підтримку Віктора Януковича.

Нагадаємо, що лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук підтримав Ющенка на минулому тижні, ставши його радником з молодіжної політики.

У середині жовтня лідер гурту "ВВ" Олег Скрипка став довіреною особою Віктора Ющенка у загальнодержавному виборчому окрузі.

За словами Скрипки, під час виборів музиканти розділилися на два табори. Одні, як, наприклад, гурт "Мандри", самі просили Скрипку, аби він влаштував їх у тур за Ющенка.

Інший табір – "естрадна тусовка, які і за Кучму грали, і за чортову маму будуть грати". Деякі з цих людей, за словами Скрипки, від сорому "ховають очі".

Говорячи про Руслану, яка раніше заявляла про свою повну аполітичність та неучасть у виборчій кампанії, Скрипка раніше зазначав, що всі пам'ятають, як вона співала разом з прем'єр-міністром. "Всі знають, за чий рахунок Руслана виграла "Євробачення", - додав тоді він.

"Українська правда"

Grabchuk - 17-11-2004 у 19:07

Вав! :)

Captivitas - 18-11-2004 у 11:22

Сьогодні у ранковому ефірі ТРК ЕРА Руслана постійно намагалась перевести політичну тему на тему Євробачення-2005. А свої "несподівані" заяви вона зробила лише на підтримку студентів, оскільки її чоловік теж приймав участь у молодіжних голодуваннях на початку 90-х років.

> Говорячи про Руслану, яка раніше заявляла про свою повну аполітичність та неучасть у виборчій кампанії, Скрипка раніше зазначав, що всі пам'ятають, як вона співала разом з прем'єр-міністром. "Всі знають, за чий рахунок Руслана виграла "Євробачення", - додав тоді він.

Руслана під час ефіру звернулася до Олега Скрипки з вимогою перевіряти інформацію про її фінансування, оскільки "Руслану фінансує сама Руслана".

Dmy - 16-2-2005 у 18:35

Руслана перестала бути радником Яну... (тьху ти, проти ночи) прем'єр-міністра

УНІАН:
Тимошенко відмовилась від послуг Сергія Бубки і Руслани Лижичко

І Майдан-піяр не допоміг... :) :rolleyes:
:P

Ярема П. - 17-2-2005 у 15:18

Щось Руслана така грайливо-мінлива, то з тим вона, то з тим, то голодує за правду, то раптом ні з того ні з сього в Молдові за владу співає... Типова львів'янка :mad:

Ярема П. - 18-2-2005 у 14:27

хм, схоже що тут теж не обійшлося без інтриг, принаймні Руслана оправдовується достатньо переконливо:
http://www.maidan.org.ua/static/mai/1108725933.html

Схоже, що в попередньому повідомленні я не мав рації.

Однак інша цікава стаття наводить на роздуми:
http://www.maidan.org.ua/static/news/1108715319.html