Форум Рідного Міста

Orkut - мережа друзів у інтернеті

Sergi Adamchuk - 1-6-2004 у 08:25

Порівняно недавно відкрився у Інтернеті новий сервіс orkut (http://www.orkut.com)

Це свого роду мережа друзів, зареєстровані люди декларують інших зареєстрованих як своїх друзів, кожен може виставляти ранг своїм друзям (від "ніколи не зустрічався" до "найкращий друг";). Можна створювати об'єднання (Comunity) людей за інтересами. Кожне об'єднання має свій власний форум. Об'єднання на orkut'і дуже нагадують їх аналог на сайті ICQ. Зареєструватись на оркуті можна лише, після одержання запрошення від вже існуючого члена.

Засновником сервісу є співробітник Google на ім'я Orkut (прізвище його я не берусь вимовити, звучить якось як естонське чи фінське чи ще якось). Цікаво, що Google виділяє кожному своєму працівнику один робочий оплачуваний день на тиждень для роботи над власним проектом (правда згідно контракту все створене співробітниками Google у робочий час є інтелектуальною власнстю Google). Поки що Google не дуже то й вважає цей сервіс своєю частиною, на самому сайті написано "affiliated by Google", але не здивуюсь якщо скоро у Google з'явиться новий сервіс "Пошук людей та об'єднань". Доречі, сам проект розболений на платформі .Net (тобто на базі платформи Microsoft).
Є об'єднання "Україна", яке на сьогодні не дуже чисельне, налічується близько 130 членів, а от Естонія має понад 4000 членів і їх число дуже швидко росте.

Оригінал цього повідомлення тут: http://newsua.blogspot.com/2004/05/orkut.html