Форум Рідного Міста

проект " Школа молодих лідерів"

Святослав Шеремета - 1-6-2004 у 19:15

29-30 травня в смт. Славсько на відпочинково -оздоровчому комплексі " Калина Тростян" відбувся семінар " Школа молодих лідерів", який організували Братство Магістрів Академії державного управління ( " БРАМА" ), Західно-Український цетр політичних досліджень, громадська організація " Це моя держава", Інститут політичної освіти за підтримки управління у справах сім"ї та молоді львівської облдержадміністрації та відділу роботи з молоддю львівської міської ради. У семінарі взяли участь 30 учасників - активістів молодіжних організацій Львівщини та представники ВНЗ м. Львова.Тренери -викладачі , які представляли Братство Магістрів Академії державного управління ( " БРАМА" ), Західно-Український центр політичних досліджень та громадську організацію " Це моя держава" (і є між іншим дописувачами і навіть модераторами Форуму рідного міста) виклали у своїх лекціях молодим перспективним лідерам деякі аспекти повязані з діяльністю молодіжних громадських організацій, ідеологією, релігією, виборчими системами, інформаційними та PR-технологіями , менеджментом громадськими організаціями. У рольових іграх учасники семінару мали можливість засвоїти отримані знання та проявити креативний підхід до вироблення стратегії і тактики діяльності молодіжних громадських організацій, та ефективного менеджменту у громадському секторі. У роботі семінару взяли участь депутати львівської міської ради Юрій Батюк, Зеновій Гузар та Василь Трач, які поділились з учасниками власним практичним досвідом діяльності на громадсько-політичній ниві.
Даний семінар був першим заходом довготривалого проекту з серії семінарів-тренінгів " Школа молодих лідерів" який розпочали Братство Магістрів Академії державного управління (" БРАМА" ), Західно-Український цетр політичних досліджень та громадська організація " Це моя держава" та реалізовуватимуть протягом 2004-2006 років. Метою проекту є пошук, виховання та навчання молодих лідерів, які в майбутньому займуть провідні позиції у громадсько-політичному житті Львова , Львівщини та України.

Олександра Бабяк - 2-6-2004 у 11:17

Сучасні молоді лідери та їх становлення

На даний час в Україні діє велика кількість молодіжних громадських організацій, проте дуже часто трапляються випадки, що молодь про них майже не чула або й не знає взагалі. Причиною цього може бути як неправильна інформаційна політика об’єднань, так і недостатній кваліфікаційний рівень керівництва. Спробу вирішити дану проблему зробили ГО „Братство Магістрів Академії державного управління” (БРАМА), Західно-Український центр політичних досліджень та ГО „Це моя держава!”, Інститут політичної освіти за підтримки управління сім’ї та молоді ЛОДА та Відділу роботи з молоддю міськради, організувавши на минулих вихідних у смт. Славсько „Школу молодих лідерів”.
Семінар зібрав за одним столом членів 12-ти молодіжних організацій та широке представництво студентів львівських вищих учбових закладів. Молодь познайомилась, обмінялась досвідом, отримала нову інформацію та змогла на практиці (у рольових іграх) застосувати свій багаж знань. Захід також відвідали представники міської ради депутати Юрій Батюк, Зеновій Гузар та Василь Трач, які із задоволенням поспілкувалися із молоддю, передаючи їй свій досвід у цій справі.
Серед тем, що розглядалися на семінарі слід згадати лекцію про вплив ідеології та релігії на суспільство. Окрім організаційних питань співпраці організацій із ЗМІ, тренери вміло пояснили слухачам їхню важливу роль у громадському та політичному житті України та висвітлили основні політологічні та правові аспекти діяльності громадських організацій. Адже суть лідера проявляється не тільки у вмінні дбати про своє власне „Я”, а також у вмінні служити спільній ідеї та людям.
„Школа молодих лідерів” – це проект із низкою семінарів, метою яких є виховання нової української еліти. За словами голови ГО „БРАМА” Святослава Шеремети даний проект покликаний виховати нову когорту лідерів молодіжних громадських організацій, об’єднань. Організатори намагалися передати певні знання по лідерських якостях, менеджменту, політологічні знання. „На даний момент – пояснює С. Шеремета, – відчувається криза молодих лідерів. Ми переживаємо зміну поколінь у молодіжній політиці. Відомі особистості , що роками були генераторами ідей та подій у молодіжному середовищі по вікових параметрах переходять у дорослу політику або інші сфери , а нові молоді лідери ще не достатньо про себе заявили .” Організатори мають надію на довготривалість цього проекту, оскільки в одному-двох семінарах не можливо належним чином висвітлити дану тему. В майбутньому планується проводити семінари двох видів: звичайний, тривалістю два дні та для фіксованих груп молоді, які б проходили навчання в 3-4 етапи. Це дозволить збільшити об’єм поданої інформації і кількість осіб, що зможуть пройти цей вишкіл.
Можемо лише сподіватись, що слухачі даних семінарів зуміють успішно використати отримані навики на вибраній ними стежині.

КОМЕНТАР

Юрій Батюк
Депутат Львівської міської ради

На семінарі було піднято актуальні теми. Студенти та представники молодіжних організацій змогли послухати думку старших людей, перейняти їхній досвід. Я думаю, що такі семінари необхідно проводити. Вони не лише згуртовують молодих людей, дають можливість вдосконалення, наснагу до подальшої діяльності. Такі проекти необхідні, адже ми повинні залучати молоде покоління до активної праці в громадському політичному житті.

Зеновій Гузар
Депутат Львівської міської ради

Сам факт того, що такий семінар відбувся вже є позитивом. Було приємно спостерігати, як молоді люди активно вчились і працювали, впевнений, що це принесе вагомий результат на ниві громадського життя, зокрема на цьогорічних вибрах.
Серед побажань – хотілося б ширшого спілкування з тими людьми, які вже мають досвід такої роботи, бо одна річ – теорія і зовсім інша, коли люди вже мають досвід громадської діяльності.

Василь Трач
Депутат Львівської міської ради

Дуже приємно спостерігати за тим, як слухачі наполегливо працювали намагаючись у рольових іграх застосувати отриману інформацію. Старше покоління повинне передавати свій досвід громадської діяльності молодим. Ми сприятимемо проведенню подібних заходів, адже нам потрібнона високоосвідчена активна молода еліта.

Сергій Бєляєв - 6-6-2004 у 16:38

Додам від себе, як від одного із співорганізаторів. Такі проекти потрібні зараз не лише тому, що відбувається зміна поколінь у політиці. Поступово змінюється також і підхід до розуміння, яким має бути сучасний політичний лідер.

Україна вже більше 10 років є суверенною державою. Пройшли часи, які потребували вождів (чи то на броневику, чи на трибуні). Потрібні, насамперед, організатори (якщо комусь більше подобається - менеджери), які не лише вкидають у маси палкі гасла, але й здатні читко визначити ідеал, до якого має йти суспільство, основні цілі й завдання на цьому шляху, оцінити потребу в ресурсах та визначити їх джерела, спланувати та організувати роботу.

Проект "Школа молодих лідерів" певною мірою покликаний не лише надати суспільно, політично активній молоді знання, поради, прищепити навички. Важиливою його складовою є: прищепити погляд на політичну діяльність, як на специфічну управлінську діяльність у специфічній сфері людського життя.

На мою думку, учасники семінару сприйняли такий підхід. Свідченням цього стали цікаві і непогано опрацьовані проекти створення молодіжних громадських організацій, які розробляли та презентували учасники під час однієї з рольових ігор. Ці проекти торкалися таких важливих сфер, як розвиток туризму, працевлаштування молоді, релігійне виховання.

Нормалайзер - 6-6-2004 у 18:06

Два питання маю.
1. Для чого, в принципі, з"явилась ота тема? Бо, як на мене, вона - чисто з розряду "ох, мамо, але ж нас люде й хвааалять..."
2.(я вже десь хтів почути на форумі відповідь, але - на всіх язиках все мовчить, мо - благолєпствує?) Як можуть люди, які вчаться (чи - закінчили вже) Академію держуправління при Президенті України виступати проти Президента України?

Олександра Бабяк - 6-6-2004 у 20:38

Шановний, тема зявилася для того, щоб Ви почитали, що робиться у Львові і для того щоб потім не говорили що деякі МГО нічого для тої молоді не роблять.

Сергій Бєляєв - 8-6-2004 у 10:16

Цитата:
Першим відправив користувач Нормалайзер
Як можуть люди, які вчаться (чи - закінчили вже) Академію держуправління при Президенті України виступати проти Президента України?

А де Ви побачили виступи проти Президента України?

Олександра Бабяк - 8-6-2004 у 16:29

Раджу Вам, шановний Нормалайзер:), уважніше почитати вищеподану інформацію, щоб зрозуміти мету заходу, оскільки жодних антипрезидентських заходів проведено небуло. Не думаю, щоб розяснення молодим лідерам виборчого законодавства та законодавства про громадські організації, про вплив релігійних організацій на суспільство можна було віднести до цієї категорії. тому давайте без сарказму...:saint:

Хаварівський Устим - 8-6-2004 у 17:40

Перш за все, варто подякувати п.Нормалайзеру за пожвавлення обговорення щодо цієї теми, бо застосувавши хороший психологічний прийом (оформлений словами “для чого?” та “ох, мамо, але ж нас люде й хвалять...”) він “зачепив за живе” організаторів “Школи” та започаткував дискусію.
З іншого боку дається взнаки певна необізнаність досвідченого дописувача форуму із сучасними технологіями інформування загалу. Ця тема є свого роду прес-релізом, якому можна надати гриф “для ЗМІ”, і використання якого в умовах сучасності є настільки поширеним явищем, що подекуди дивуєшся наївності запитання Нормалайзера “для чого?”. Адже замітки Святослава Шеремети, Олександри Б. та Сергія Бєляєва носять повідомчий характер, позбавлений будь-якої емоційності з хвалебними одами, - це швидше інформування зацікавлених “з перших уст”, без переломлення інформації крізь призму “а я десь чув, що хтось щось там проводив, а шо воно – не знаю, але говорю”. Відтак, започаткування на форумі теми “Школи молодих лідерів” має, з одного боку, чітку мету – інформування допитливого читача, а з іншого - є унікальною нагодою обговорити, поцікавитися, поставити запитання (по суті) самим організаторам акції (так вже склалося, що майже всі вони “активісти” форуму).
Це стосовно питання 1.
Щодо питання № 2.
Люди, які вчаться (а тим більше – закінчили) Академію держуправління при Президентові України – це кількісно тисячі осіб!!! Ви що вчора бачили страйк чи виступ об'єднаних груп слухачів і випускників цієї Академії проти Президента України??? Інакше, на підставі чого Ви робите подібні узагальнюючі заяви-запитання??? Особисто я (як випускник Академії) розцінюю Ваше запитання як компроментацію та очорнення високого та почесного імені слухача/випускника Академії держуправління при Президентові України! (А може п.Нормалайзеру просто жабка сіла на груди...) Не конкретизувавши свого запитання (хто саме, і якого роду “виступи” Вам бачилися чи чулися), Ви кидаєте на себе неприємну тінь наклепника та здобуваєте “дурну славу”.

Нормалайзер - 8-6-2004 у 23:56

:lol::lol::lol:
Приймаю Ваші подяки :lol: (чесно визнаю, люблю що-небудь пожвавити:P, зазвичай в мене це виходить, може, візьме хто-небуть тренером на якісь тренінги ;) )

З іншого боку хай Вам взнаки не дається чи - певна, чи - повна, чи - непевна необізнаність досвіченого чи недосвіченого дописувача форуму:lol: Запевняю Вас, що дещо знаю про те, як інформувати загал.

Ви можете не вірити (ах, наївний Нормалайзер!), але я прекрасно в змозі дати собі звіт про те, що я читаю. І - про смисл, і, також напевно здивуєтесь - про форму і навіть (не буду кривити душею - не завше) про підтекст.

Ви абсолютно праві, пане Устиме, і я знову змушений з Вами погодитися (перший раз я погодився, що Нормалайзеру треба подякувати): ніде в первинному повідомленні нема хвалебних од. Ні-де. (правда, нема й заклику: питайте, друзі, цікавтесь, ми все розповімо. Якщо Ви намагатиметесь пояснити мені, що будь-що на форумі й виставляється для того, щоб задавати питання - я знову ж з Вами погоджусь. Більше того: я задав:D, аж два питання. І навіть, сильно тим тішуся, отримав відповіді). Але спробуйте на повідомлення пана Святослава, члена НРУ, помічника депутата (о, тут відразу, зауважте собі, можна й корені мого другого питання відшукувати... Чи НРУ нині - не в опозиції до Президента? Чи то - не то НРУ? Знаєте, стільки НРУ зараз всіляких.. Але не тіштесь наперед, про суть мого другого запитання буде кількома рядками нижче), подивитись очима людини, яка, скажімо так, не є членом НРУ, не балотувалась в депутати, не бере участі в тренінгах. Розумієте, до чого веду? Щоб не робити офтопік - пояснюю (і правильно роблю: якщо задане запитання розцінюється як "компроментація та очорнення високого та почесного імені слухача/випускника Академії держуправління при Президентові України!", як же буде розцінюватись, відповідь? :) ) :
- отже, запитання задане людиною, причетною до Академії при Пр (ай! чи таке некоректне скорочення - теж очорнення? :( )
- коментарі (чи - додаткова інфа) - також людьми, причетними до Академії при Пр.
- і... ніким більше (ну, мене, неінформованого і наївного - до уваги не берем)

Вважаєте, що я не мав підстави спитати, навіщо на форумі інфа, яка цікавить лише людей, причетних до Академії при Пр? Але тепер, після Вашого ґрунтовного, всебічного політ- і особистісно-коректного (то ж ви ж ніби - майбутні молоді лідери, я - ні, я можу й не бути коректним, а ви, які поведете мене кудись там - мусите: а раптом вам на президентських теледебатах підлу репліку кинуть, шо ж робити будете, лідери?) пояснення я вняв: то мене інформують і запрошують щось питати. Дякую. (Правда, незрозуміло, чого запрошують - всіх, а кпинять тільки з мене ;), я ж нічо не зробив, спитав, просили ж питати, нє?)

І тепер, плавненько так, до другого мого запитання.
Шановні друзі (відразу зауважу, що якщо у вас викликає заперечення звертання "друзі" - можете собі читати щось інше ;) ) ,

Слово "виступати" має також значення "починати робити дії". Насправді ви (добре було б, аби оце моє "ви" стосувалось усіх хто носить "високе та почесне ім"я слухача/випускника Академії держуправління при Президентові України!" - ех, веселить мене пафос :P - своєю цілком визначеною позицією, бажанням змін, баченням, як то робити і отриманими знаннями (навіть, і - дай Бог - на отих славських школах), хочете того чи - не хочете, але виступаєте проти особи, в Академії при якій - вчитеся чи закінчили :) (от цікаво було б, якби хтось повів дискусію в напрямку: ага!!! пани слухачі/випускники Академії при Пр - не проти Пр, а значить - за Пр... )

Одним словом, накрившись неприємною тінню наклепника та здобувши “дурну славу”, завершую сесю відповідь панам і панянці (чи пані - роблю вигляд, що - не знаю), які опосередковано признались, що вони не робили виступів проти Пр :lol:

ПеЕс.
1.Не завше питання потребує відповіді.
2.Не треба бачити ворога там, де його не є.
3.Пояснити власну позицію можна й без того, щоб сходити на особистості. Але як кпините, то хоча б уявляйте - з кого? А основне - за що.
4.Не будьте аж надто серйозними;) Вам що, не казали на тренінгах, що всі глупства в світі робляться саме з такими мімічними фрактальностями? ;)

ПеПеЕс.
Про жабу.
Цікаво, як би Ви, пане Устиме, зреаґували, якщо б взнали, що я - слухач Академії? Нє, не так: майбутній її випускник, високий і почесний, ітеде ітепе?

ПеПеПеЕс.
І як у світлі попереднього ПеПеЕс вам мої питання? (до речі, й це питання - не потребує конкретної відповіді).

Ну, ніби все.
(а, забув: як дяка за розкрутку теми цілком підійдуть якщо не вибачення за недружній "наїзд" то, хоча б щирий смайл в відповіді :) Сводіваюсь, тепер все виглядає зрозуміліше? Бо я щиро прагнув все заплутати ;) )

Андрій Пелещишин - 9-6-2004 у 00:21

Я одного не зрозумів - як з "наїзду" Нормалайзера, так і з відповіді потім Устима - а що, хіба студенти МАУП дають клятву вірності Л.Д. Кучмі? По ідеї, вони максимум, можуть бути вдячні Україні за надану їм можливість навчитися керувати державою, але ж ніяких обмежень на себе щодо політичних поглядів не беруть. Чи я помиляюся? В решті-решт Президентом був колисю Леонід Кравчук, тепер Леонід Кучма, а скоро буде Віктор (не знаю який).

На мою думку, це нормальна практика - вчити керувати державою не тільки представників владних партій а і опозиції. У такому сенсі навчання того ж Святослава, який очолює районний осередок опозиційного до влади політичного руху, є цілком логічним. І позиція його також цілком достойна - він вчиться, але не переконань не зраджує.

Нормалайзер - 9-6-2004 у 00:29

Пане Андрію!
Найдивніше, що я власне такої відповіді і очікував ;) Більше того, провокував саме її :)
Але чомусь від академістів її не дочекався :)

(до адміна, але шепотом) підказувати - зле! :0

Сергій Бєляєв - 9-6-2004 у 17:45

To Нормалайзер: Вибачте за пряме запитання. А яку ціль Ви переслідували, очікуючи "власне такої відповіді".

Запитав тому, що свого часу у компаніях часом траплялися люди, які розповідали політичні анекдоти і очікували "власне такої" реакції.

bandido - 9-6-2004 у 22:41

Школа лідера?
ІМХО це трохи дивно
я завжди думав, що лідером народжуються

Олександр Ганущин - 10-6-2004 у 09:08

Цитата:
Першим відправив користувач Андрій Пелещишин
Я одного не зрозумів - як з "наїзду" Нормалайзера, так і з відповіді потім Устима - а що, хіба студенти МАУП дають клятву вірності Л.Д. Кучмі? По ідеї, вони максимум, можуть бути вдячні Україні за надану їм можливість навчитися керувати державою, але ж ніяких обмежень на себе щодо політичних поглядів не беруть. Чи я помиляюся? В решті-решт Президентом був колисю Леонід Кравчук, тепер Леонід Кучма, а скоро буде Віктор (не знаю який).

На мою думку, це нормальна практика - вчити керувати державою не тільки представників владних партій а і опозиції. У такому сенсі навчання того ж Святослава, який очолює районний осередок опозиційного до влади політичного руху, є цілком логічним. І позиція його також цілком достойна - він вчиться, але не переконань не зраджує.


Щодо Віктора не знаю якого ... То .. Тут вірити треба а не знати:cool:

Похвалив нас Андрій. Опозиціонери, а диви - вчилися/вчимося. Направді - заклад пристойний, з відчиненими дверима. Для всіх, хто має: кадровий резерв на сьомий ранг державного службовця, (бажано б хоча мати 10 ранг держслубовця, це завідувач відділу чи головний спеціаліст районної ланки) а це начальник управління облдержадміністрції, чи помічник нардепа (у Києві, бо на місцях - 9). До того ж - направлення на роботи, точніше акт договір, про те що вас по закінченню приймуть 5 років калатати на державну службу і тут (увага !) на посаду не нижче 7 рангу (або на меншу, як виняток на якій був до того на держслужбі - 10). Бажаючих звичайно взяти молодих на посаду такого рівня як то кажуть... У звичайному "ритмі" держслужби до таких посад "доростають" так за років 10...

А тут вже і до Нормалайзера - нас згідно вищеописаного таки справді небагато... І таки трохи виступаємо від свого імені, раз ще ці школи які проводимо... А щодо особи при якій вчимося. Смію нагадати, що це пост, а не Л.Д.Кучма. От і все.

P.S. Документи на вступ до 13 червня. Так, що спішіть пане Нормалайзере. Для консультацій - в у2у, або 2990459

Олександра Бабяк - 10-6-2004 у 22:50

Бачу, питання у всіх вичерпались. А отже, інформація про Академію була надана повністю. Це тішить.