Форум Рідного Міста

Байка про лоха або Кенон, бай, бай...

Нормалайзер - 1-6-2004 у 20:56

Пробив я вчора колесо. Як їхав на скали. Львів – люксусове місто. З одним суттєвим вивихом: дороги в ньому – зовсім не дороги, а так, напрямки. Не можна ж без „запаски” їхати, нє? От і я так подумав, зранку хапнув машину, їду на роботу: відпускні забрати заодно – на вулканізацію.

Їду і так си думаю: от шо би я вчора робив, якби завалив не одно колесо, а хоча б відразу два? Проїджаю Персенківкою під мостом Стрийської. І тут, перед самим мостом мене зліва ріже „Гольф”. Кручу вправо і – пшшшшшшшшшш... Гальмую. Лівий передній диск – завалений. Попереду мене від”їжджає „Москвич”, бачить мене, гальмує: „Ге, ти – на моє місце, я щойно „запаску” на перід поставив”. Радує мало: в мене то „запаска” – на шиномонтаж везлася....
Домкрачу. Викликаю підмогу. Приїжджають. Забирають обидва колеса.
Курю...
Зупиняється „Жигулі”.
- Проблеми?
- Нє, аллєс ін орднунґ ніби, вже...
- ОК...
Зупиняється „Фолькс” (може, й не „Фолькс”). Розпитує дорогу на Краківець... От же ж... Та от же плакат-вказівник...

Зупиняється Ромко з „Команчера”, впізнав мене, постійного клієнта... Каже, що вчора на трасі Сколе-Львів завалив два кола...

Бабахххх... Пшшшшшшшшшшш... Переді мною з шиплячим переднім лівим зупиняється „Гольфик”.... Третій за двадцять хвилин після ями під мостом...

В нього нема балонного ключа, але добра „запаска”. Дістаю свій наборчик. „дев”ятнадцятка” йомі підходить.

Зупиняється Міша з „Росану”.
- Ти шо тут?
- Дав от... Ти балонної „дев”ятнадцятки” не маєш?

Крутим колесо „Гольфа”

Коло моєї „Вектри” зупиняється таксі.
- Вам просили передати...

Таксі їде.
В мене в руках пакет. В пакеті - ... моя борсетка.
В ній:
- документи
- дозволи
- ключі
- фотографії дітей
- компакт, дискета і брелок-накопичувач 256 мегабайтний

В ній нема:
- грошей
- самого портмоне, де були документи
- цифровика Кенон А80-го
- ножа
- подаруночків з Туреччини

Зупиняється біле БМВ. То – Костя, мій кум.
- ***, ти шо – маніяк? – він до мене

Розказую йому все.
Малчаніє. Сачювствєєєєнне, переходяще в, мабуть, ржачку про себе...

Зупиняється коло нас "дев"ятка".
- Пацани, та я тут вчора два диски завалив...

Привозять колеса. Їду на роботу. На Володимира Великого – зо дві-три сотні таксівок і маршруток – похорон 19-літнього таксиста, задушили відморозки позавчора на Сихові. Магнітолу забрали...

(до речі, вчора ситуація з „накарканням” була така сама, накликав на себе: Костя міняє коло. Я – коло нього, всякі псевдоумності речу і кажу: „Може б то мені відразу шось міняти? Я, певно, - наступний...” Колесо я міняв вже хвилин за двадцять...)

SkyBrother - 17-6-2004 у 10:56

Так в який момент тобі борсетку бахнули?
Коли Гольфу колеса крутив?
До речі, там же ж через кілометр в бічній вуличці (не пам'ятаю назви) шиномонтаж. Я колись там на Таврії диски рівняв, і не раз - таврові диски дуже вже ям бояться.

Рост - 17-6-2004 у 11:18

Пора нам, друзі львів`яни, теж звикати, що центральний замок в машині - це необхідність. І навіть, якщо просто голову відвертаєш, а не те, що виходиш з машини. Усі двері постійно на замку, або усе цінне при собі, в кишенях.

rost - 17-6-2004 у 17:49

Вражає справжній гуманізм і професійна етика львівських трудівників чужої кишені. Особливо розчулило повернення флашки на 256М.

Товариш розповідав, як в районі галицького базару витягнули в нього ВЛІТКУ з НАГРУДНОЇ КИШЕНІ сорочки портмоне з $300 і авіаквитками, що коштували значно дорожче. "Гуманісти" по прізвищу на квитках вичислили телефон його матері, подзвонили і організували доставку портмоне з усім, крім звичайно доларів.Оповів він мені цю історію, щоб показати контраст між злодіями львівськими і французькими.

В Парижі на Монмартрі витягли у його дружини з сумочки (ох ці жінки з сумочками) згорток з доларами і кількома непроявленими плівками, відзнятими за майже рік в джунглях і пустелях Африки. Хоч доларів було більше але з їх втратою він змирився швидко. Найбільше душа боліла за плівками. Чоловік перекроїв свої плани, залишився ще на 4 дні і методично обходив всіх підозрілих чорнявих і кучерявих на Монмартрі благаючи допомогти повернути плівки. Він навіть пропонував їм гроші, але ... глухо, як у танку.

Користувач Олесь - 17-6-2004 у 17:56

Це не гуманізм і етика, а відсутність будь-якого страху бути впійманим. А якщо документи і т.п. віддали, відповідно менша імовірність, що жертва підійматиме шум. Французькі злодії бояться поліції, тому і не йшли на будь-який контакт. А в Україні то майже в порядку речей - взяти хоча би крадіжки авт - люди самі виходять на "братків" бо всі їх знають, взнають, скільки заплатити, і авто повертають.

vovka - 17-6-2004 у 18:04

Я вот недавно тоже колесо пробив. Біля Південного, точніше не пробив я спустило, якраз над вивіскою "Шиномонтаж 20м " :)
Виявилося що просто ніпель пропускав повітря. Поміняли зі зняттям колеса всього за 3 гривні.

А центральний це так, дуже зручно.

rost - 17-6-2004 у 22:26

Цитата:
Першим відправив користувач Користувач Олесь
Це не гуманізм і етика, а відсутність будь-якого страху бути впійманим.
Насправді, злодій/бандит в Україні це настільки звичне явище, що багатьма сприймається як неприємна, але невід"ємна частина життя. Їх дісно всі знають, і часто навіть звертаються за допомогою. Та й вони, як правило, і не приховують рід свого заняття перед знайомими. Як казав мій однокласник "Да я вор, але вор чесний. А це луччє чим вор-мєнт". Важко сказати, що "луччє", але певна логіка прослідковується.

Нормалайзер - 17-6-2004 у 22:37

борсетку влупив другий пасажир Фольксвагена, шофер якого розпитував про дорогу на Краківець перед вказівником на Краківець ;) він лежав на передньому сидінні :)

з досвіду. якщо у викраденому портмоне будуть гроші і документи - найчастіше документи віддадуть. можливо - за відкуп. якщо тільки документи - швидше за все їх викнуть, не дзвонячи й не домовляючись.


флешку, скоріш за все, просто не помітили - пощастило

rost - 17-6-2004 у 23:20

Цитата:
Першим відправив користувач Нормалайзер
з досвіду. якщо у викраденому портмоне будуть гроші і документи - найчастіше документи віддадуть. можливо - за відкуп. якщо тільки документи - швидше за все їх викнуть, не дзвонячи й не домовляючись.

Тобто, "професійна етика". Якщо на лохові заробив, то можна проявити великодушність, якщо ні то пішов він з свїми документами ... Хай на другий раз тримає там гроші для підстраховки.

Повернута флешка в силу обмеженої кількості звивин "чесного вора" скоріше всьго була не розпізнана. Бо товар це дуже ліквідний. Напевно трудівник чужої кишені покрутив в руках цю "чудну зажигалку" і вирішив, що вона "не паше".

Нормалайзер - 18-6-2004 у 09:50

найгірше - недооцінка противника.

я думаю, що інфу з флешки зняли, але то - несмертельно. маю навіть ідею, чому повернули, але то - дуже вже вузькопрофесіональна ідея.

Tempika - 18-6-2004 у 20:22

...гм... може, й дійсно флешку не розпізнали, а фотік (піздно розпізнаний як цифровий) може скоро
з*явитися у рубриці Продаю, Фототехніка *Ваш магазин* за смішною ціною, долярів за 100.

Нормалайзер - 19-6-2004 у 01:41

Цитата:
Першим відправив користувач Tempika
... фотік (піздно розпізнаний як цифровий) може скоро
з*явитися у рубриці Продаю, Фототехніка *Ваш магазин* за смішною ціною, долярів за 100.


ой, та дай Бог щоб - з"явився і щоб я то - помітив :) Він примітний: на об"єктиві - тріщина на зовнішньому кільці...

А ще я б зекономив долярів так з 300 :)

Tempika - 19-6-2004 у 07:07

...ти не чекай, а дай оголошення, що купиш цифровий фотік, недорого, може бути з ґанджами і дуже
користуваний :-))) може й задзвонять.

Нормалайзер - 19-6-2004 у 11:03

не задзвонять.
вони знають, з ким справу мають.

GZero - 2-7-2004 у 11:26

Цікава статейка в тему: http://a-r.ru/new_site/year2002/n15/Barsetochniki/1.htm