Форум Рідного Міста

Літній відпочинок. Які плани?

Grabchuk - 10-6-2004 у 18:44

Народ, як плануєте відпочивати? Може десь будемо разом відпочивати в Криму, чи Болгарії. Або в Карпатах? Можна було би зустрітися, чи хоча б досвідом похвалитися - хто чо кльового бачив.
:)

Андрій Пелещишин - 10-6-2004 у 22:26

Відпочивайте в Моршині. Мені сподобалось. Три роки там відпочивав. Супер.
можете тут глянути http://perlyna.ridne.net/

Правда цього року там мене ви не зустрінете. Дитина мала. Нічого не зробиш.

Олександра Бабяк - 10-6-2004 у 22:45

Боюсь в зв"язку з певними обставинами (типу "робота";) )єдиний відпочинок - диван удома. А так хочеться в Карпати:(

Олександра Бабяк - 10-6-2004 у 22:47

То Андрій Пелещишин:
Малі діти - це просто чудо!!!! Тут тішитись треба, бо це ж і є відпочинок (з невеличкою морокою вкупі).

Наталка - 10-6-2004 у 23:37

Мій відпочинок влітку - Київ, Дніпро, і то ще тішуся, що маю річку у місті. На інше грошей бракує. А що хотіла б - то Карпати і південний берег Криму. В Карпати, може, восени виберуся...

dr.Trollin - 11-6-2004 у 07:41

(тоскнозітхаючи) угу... відпочинок... А що воно таке?

Tempika - 11-6-2004 у 07:43

...буду продовжувати освоювати околиці льовова... усю ніч снилося виниківське озеро :-)) за пагорбами ховалося
покинуте місто, а за пеньками - мохнаті рожеві гриби :-) дуже чомусь хочеться в прибалтику - ніколи не була, а друзі
кличуть. тре пашпорт :-(((

Олексій Мачехін - 11-6-2004 у 09:47

Ну зі свого досвіду я не раджу їхати на ПУК (південне узбережжя Криму), бо в цій абревіатурі міститься все - високі ціни за відсутність сервісу, надвисокі ціни за дуже посередній сервіс + ніхто не гарантує що буде тепле море. Розваг окрім екскурсій нема. Там дійсно чудовий клімат, проте не для відпочинку а для лікування від туберкулезів різних там, тощо. Якось мені на пляжі повідала одна пані що приїзджає сюди виполіскувати рота, бо в неї, бачте, щелепа вигниває. Якось мені одразу перехотілося купатись :)
Якщо їхати на море мокнути, то на Азовське, бо воно завжди тепле і влітку не штормить і, на відміну від різних євпаторій, на запорізькому узбережжі нема таких каналізацій, що проривають в море. Щоправда інфраструктура там погано розвинена, але пляжів повно і майже всі безкоштовні. Проте я б цього року пішов в гори. Але не піду, бо треба терміново зробити в хаті ремонт і, якщо залишиться час, городити хату в селі. Отаке.

Користувач Олесь - 11-6-2004 у 09:48

Може хтось міг би порадити, де можна відпочити на південному березі Криму. Вже років 10 в Криму не був, цікаво би було подивитися, як там. Може хтось має якісь лінки на порядні бази відпочинку, санаторії тощо, або телефонні контакти.

Олексій Мачехін - 11-6-2004 у 10:42

Тоді я ще розповім про деякі особливості відпочинку на сучасному ПУК від Ялти до Алупки (незнаю як в бік Алушти, але не думаю що сильно відрізняється).

1. Минулого року безкоштовний вхід був лише на один велми зас... пляж завширшки 50 метрів поблизу Месхору.

2. Як і раніше, на цілодобове водопостачання годі сподіватись за винятком кількох будинків, що тримаються на одному водогоні з престижними санаторіями. (Про санаторії - окремо)

3. Звісно, ціноутворення цілком залежить від віддалення будинку від моря. Тобто чим далі і вище, тим, звісно, дешевше. Безпосередньо на узбережжі туляться санаторії і приватних володінь майже нема. Від перших приватних будинків до моря йти щонайменьше хвилин 20 - пів години. Назад більше, бо йти доводиться круто вгору. Таким чином, обираючи дешевше житло прирікаєш себе на один похід до моря на день (можна, правда, повечерявши вночі сходити), бо йти додому, там готувати обід і вертатись до моря здебільшого ліньки, навіть якщо живеш у найближчий смузі приватних будинків. Лишається підживлюватись в тамтешніх кнайпах.

4. Санаторії то окрема тема. Більшість з них і Месхор зокрема продає приблизно на 20%-30% путівок більше за кількість спальних місць. Розрахунок іде на те, що туристам нема куди подітись - вони вже приїхали. Тобто треба бути готовим певний час ночувати в кабінеті лікаря, якого відправили у відпустку, чи у дитячому спортзальчику. Доречи Месхор має відремонтовані і невідремонтовані номери. Особливої різниці мало, тим більше що в номері часу проводиться небагато, але ціна різниться суттєво.

5. Розваги: різноманітні екскурсії в гори, печери і місцеві палаци. Є канатні дороги і розважальні автомати. Але, якщо чесно, набридає то все доволі швидко. Тим більше що запрошуючи вас на екскурсію, розмалюовують зазвичай так, ніби то 8 диво світу а насправді нічого особливого зазвичай нема (де є - непротовкнутися від таких самих як ви :) ).
Як приклад - екскурсія в кримську Швейцарію. Завезли в невеличку долину, яких в Карпатах 3 навколо кожної гори. Чому Швейцарія? Ну бо якийсь швейцарець сказав що тут як у них - дуже подібно. Доречи, хто був в Карпатах - не купуйтесь на розповіді про водоспади Криму. Просто для місцевих сама наявність води що звідкілясь крапає то вже є диво.

6. Дикуном. Тобто якщо знайти незалюднене місце, то, звісно, можна й наметом стати. Кажуть таке є десь східніше Феодосії. Але тоді треба попіклуватися про питну воду, яка в Криму в дефіциті.

Все, що написано - особиста суб`єктивна думка, що ґрунтується на власному досвіді і досвіді батьків, що формувався протягом 5 років відпочинку на ПУК (власне, лікуватися дитину возили).

Asmera - 11-6-2004 у 12:16

У мене за десь за тиждень почнеться відпустка і я поїду до моря :) Крим.Мабуть, що Судак.Квитки вже є - тож все це буде неодмінно))
Ще є плани на Шацькі озера, Луцьк, Ужгород, Кремінець із Дубно....але це ще лише плани

Василь Яворський - 11-6-2004 у 12:43

Море! Море! Море! Море! Крим... 80% Ялта, 20% Феодосія... Але десь так піл кінець липня

Odarka - 11-6-2004 у 16:36

Цитата:
Першим відправив користувач Наталка
Мій відпочинок влітку - Київ, Дніпро, і то ще тішуся, що маю річку у місті. На інше грошей бракує. А що хотіла б - то Карпати і південний берег Криму. В Карпати, може, восени виберуся...


Наталочко я думаю. що твій відпочинок все ж таки буде в Карпатах:) Якщо все буде добре:)

Demyan - 11-6-2004 у 16:40

Дививс по всім прогнозам тепло буде лише десь в перші тижні серпня. Решта днів - дощ сонце, дощ сонце...температура нижче середнього. Отож їхати ближче Криму не варто. Враховуючи це а також те що є досить троха роботи, вирішив не йти в відпуск літом, а назбирати троха грошей і десь взимку поїхати по гарячим путівкам в Єгипет. Теж відпочинок, можна й засмагнути взимку, і в морі покупатися.
А літом можна і так на вихідні в гори..... Тим більше що на день конституції та незалежності можна і на більше днів сходити....

Наталка - 11-6-2004 у 16:49

Цитата:
Першим відправив користувач Odarka

Наталочко я думаю, що твій відпочинок все ж таки буде в Карпатах:) Якщо все буде добре:)


Як мені цього хочеться! :) Бо була нещодавно на своєму улюбленому Трухановому острові - суцільний жах: пляшки порожні, биті і ще ні, купа кафешок, де музика гуркоче (здогадайтеся, яка)... Раніше Труханів був відносно "диким" (порівняно з Гідропарком), і за це я його любила. Але є ще більш-менш незасвоєна Десенка (в межах Києва, не знаю, яка там вода щодо чистоти, але краєвиди невимовно гарні) і власне Десна - але то за містом.

Так що я, в свою чергу, запрошую до Києва! :) :saint:

Tempika - 11-6-2004 у 20:51

хочу в київ :-) ще ні разу не була... :-(

Наталка - 11-6-2004 у 21:44

Направду, мабуть, Київ - не найкраще місце (і місто) для відпочинку влітку, якщо тільки не сидіти в наметі десь на березі Десни, але все одно - місто чудове! Приїздіть! :)
До слова, Ялта для мене в якості відпочинку - це як провести час на Хрещатику, де поруч море. Безліч машин, інфраструктура більш-менш непогана, але повітря і море брудні, людей багато, штовхаються усі... Як на мене, відпочинок сумнівний. Подобаються місця за Аю-Дагом, між власне Партенітом (перекладається, як місто Діви) і Алуштою, але до Алушти не дотягуючи. Там - чисте море, не так багато народу (хоча зараз все забудовується, так що це не надовго), і - просто мені там подобається.
Але погоджуюся з Олесем - на підвденному узбережжі Криму природа неймовірної краси, однак ціни нереальні, вищі за сьомі небеса, а рівень послуг - нижче домашніх капців... Зате є море. :)

Нормалайзер - 12-6-2004 у 12:43

ох, знову всім заздрю ;)
бо вже відгуляв відпустку.
два тижні був на морі, у турків - дуже кльово.
тиждень - в горах, у румунів - ну... мабуть ліпше, ніж на морі, на верхах ще сніжники ;)

Капітошка - 12-6-2004 у 17:49

Ви як хочете, а я тікаю з Києва. Тут життя нестерпне, ще відпочивати? НІ, нізащо. Я піду в далекі гори, на широкі полонини. Слухати шепіт смерек та бігати по горах за мавками.:P

Наталка - 12-6-2004 у 18:00

Ага, тільки з мавками обережніше! ;) Що ж до нестерпного життя, то з цим я б посперечалася... Хоча теж залюбки пішла би в далекі гори, червону руту пошукала б, але - хіба що пішки. :saint:

Капітошка - 12-6-2004 у 18:17

Коли закоханий в інше місто і ти живеш не в ньому, то життя справді нестерпне. Це як жити за кордоном, тебе тягне додому, до рідних. :yawn:

Nazar - 12-6-2004 у 21:35

У мене троха кращий досвід Криму, як у Олеся.
По-перше - відсутність на пляжі люду (на тому куди ми їздимо) - це ЗУК, по друге - добрий номер з цілодобовою гарячою водою у ванні, із львівською кухнею у столові (навіть моя Зоряна все! їла:) ), пляж безкоштовний:), розваг у вечері багато, до пустинного пляжу (жодної душі в біноклі) - 25-30хв від номеру (до людного 3хв).
Вартість минулого року 80грн/чол/добу.
Цього року також поїдемо.
Там не абищо - але дикий пляж то супер.

Grabchuk - 14-6-2004 у 17:40

Цитата:
Першим відправив користувач Наталка
Цитата:
Першим відправив користувач Odarka

Наталочко я думаю, що твій відпочинок все ж таки буде в Карпатах:) Якщо все буде добре:)


Як мені цього хочеться! :)


Мо, зустрінемось на Говерлі на річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України?

Наталка - 14-6-2004 у 19:19

Хороша ідея! :) Не обіцяю напевне, однак все зроблю, щоби вирватися. :saint:

Asmera - 14-6-2004 у 20:41

У вихідні навідали Пущу Водицю та відкрили купальний сезон- клясно! :) Трохи прохолодно, але дуже гарно -та й водичка чиста.Раджу всім :)

Tempika - 14-6-2004 у 21:05

....учора шашличили у винниківському лісі :-) наробили знимок купу – 94 шт.... дуже там кльово, оброблю фотки – самі
побачите.

Олексій Мачехін - 15-6-2004 у 08:21

Що до Пущі-Водиці. Цієї весни туди також їздив. Як виявилось, біля русалчиного озера (те, що біля кінцевої трамваю) повирубали і загадили ліс. То дуже і дуже прикро :(

2Наталка:
Десенка (доречі має свою традиційну назву.... чи не Чорторий?), то лише затока Дніпра і, отже, вода там дніпровська - не дуже чиста. А от місця і справді класні. Щоправда вони вже давно популярні серед "дикунів" і тому знайти там містечко для намету так, щоб поруч ніхто не стояв і не заважав музикою стає чимдалі складніше :(. А щеостаннім часом пішла мода організовувати там виїзні діскацєкі на річкових трамваях. Кілька разів вже було - орозставив намета а ввечері підходить судно, вигружає нарід і врубає музіку. Але після Десни це направду найкраще в Києві місце для відпочинку.

Ще є плавні на південь по Дніпру за Конча-Заспою до Козинки, але і вони вже здебільшого поділені між шарашками, що влаштовують виїзні пікники. Це також "дарує" звуковий фон але забеспечує відносну чистоту місцевості, бо тут всі зацікавлені в її збереженні.

2Назар. Класно :) Якщо колись їхатиму на Чорне море, обов`язково скористаюся порадою :)

Tempika - 15-6-2004 у 10:37

...назнимкувала 94 штуки :-)) не лякайтеся, тут усього 40 – http://public.fotki.com/tempika/vinniki/
пароль misto
вот такі вони винники... я чула, що за тим платним винниківським озером є ще одне... цікаво, як туди добратися?

Наталка - 15-6-2004 у 19:34

Здається, це все ж протока. Ось що я накопала про Чорторий.
"Історична місцевість на острові між основним руслом Дніпра і Десенкою (побл. Московського і Петрівського мостів через Дніпро). Назва — від характеру течії Дніпра (старослов. «чорторий» — глибока яма). Ч. також зветься річище Дніпра від урочища Ч. до мосту Метро (загальна довжина бл. 13 км). Подекуди до Ч. зараховують також Десенку (починається побл. гирла Десни) і Русанівську протоку (між Ч. і мостом Патона). Згадується з 1147. Тепер — зона відпочинку. З 1972 на частині території Ч. — парк Дружби народів".
Це я знайшла в географічній енциклопедії (один з підрозділів загальної веб-енциклопедії Києва). Ось посилання: (трохи оф-топ, але тільки трохи...). :)
http://wek.kiev.ua/

Веселка - 15-6-2004 у 22:42

Раджу попробувати відпочити у Шацьку в наметовому містечку. Намет -5 грн, машина-3грн доба. Чи навпаки. Їсти :або сам,або бабці варенички,налиснички і т. д. привезуть, або на Медику. Водичка - супер(я маю на увазі Пісочне).

Роман Голощук - 15-6-2004 у 23:11

Цитата:
Першим відправив користувач Веселка
Раджу попробувати відпочити у Шацьку в наметовому містечку.


А якщо трохи з кращим комфортом? Може у Вас є інформація по базам відпочинку, чи у приватному секторі?
А Пісочне - то супер. Але й Свитязь теж не погане :)

Олексій Мачехін - 16-6-2004 у 08:07

Цитата:
Першим відправив користувач Наталка
Здається, це все ж протока. Ось що я накопала про Чорторий.


Наталочко, повір - затока. Досліджено по мапі і власними ногами :cool:

Рост - 16-6-2004 у 08:50

Веселці
А що, зробили наметове містечко на Пісочному? І де там конкретно?

Роману Голощуку
У Львові мало не кожна друга турфірма пропонує відпочинок в Шацьку. Вкупі з доставкою до самих воріт бази. Але вигоди там здебільшого такі собі, середненькі.
З харчуванням - там таки в останні роки дуже популярні оті місцеві жіночки ж варениками, налисничками і т.д. Мабудь, найсмачніше в такий спосіб.

Asmera - 16-6-2004 у 09:31

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
Що до Пущі-Водиці. Цієї весни туди також їздив. Як виявилось, біля русалчиного озера (те, що біля кінцевої трамваю) повирубали і загадили ліс. То дуже і дуже прикро :(
На знаю, котре там русалчине..Ми були, здається, на 7й лінії...Хай краще Володимир скаже, що то за озеро:D Бо я в Пущі не орієнтуюся...:(

Grabchuk - 16-6-2004 у 11:17

Хтось був в Солотвино (Закарпаття) на солених озерах? Як там з сервісом?

Наталка - 16-6-2004 у 15:39

Добре, Олесю, най буде затока, хоча в усіх довідниках, які я читала, і на мапах Десенка (Чорторий) подається як протока, так само, як і Русанівська. Але я Чорторий ногами не досліджувала, вірніше, досліджувала, але не настільки. :)
А що до Солотвино - мій знайомий там був. Попереджаю, се з чужих слів, але сам відпочинок він хвалив, просто у захваті був, сказав, що лікування дійсно там роскішне, але він був дикуном - так він сказав.

А ось що я знайшла: (я вас посиланнями ще не замучила?)
http://alergo.zaua.com/alergo/solotvino.html
Мені особливо сподобалася заувага "І народні депутати, і прості смертні". Господи, спаси і збережи, вони що, усі чотириста з гаком - із клану Маклаудів? Аааааааа!!! :D

Олексій Мачехін - 16-6-2004 у 15:51

По мапі там перетинок невеличкий а направду дамба засаджена тополями :)
Що ж до подання, то колись і гавань київська була протокою, але під час повіні там намило перетинку. Відтоді там затока.

А ще раніше...... а ще раніше Дніпро взагалі йшов дещо іншим руслом. Зокрема вважається що старі річища проходили там, де зараз Холодний Яр :)

Наталка - 16-6-2004 у 17:07

А ще раніше Либідь була судоходною річкою! :) Все, здаюся! Суха теорія... ;)
А от що мене дійсно зацікавило в якості оздоровлення - так це солоні озера. Треба свою подругу туди відправити, вона алергик...

Volodymyr - 16-6-2004 у 19:27

Цитата:
На знаю, котре там русалчине..Ми були, здається, на 7й лінії...Хай краще Володимир скаже, що то за озеро:D Бо я в Пущі не орієнтуюся...:(
Ну... А нащо тоді я? ;) Русалчине - то скоріш Сапсаїв Став - я так думаю, бо Карачун для відпочинку та купання давно вже ніяке... :( Ми були на Горащисі - що справді навпроти сьомої лінії :) Можна буде спробувати наступного разу сходити до Двірця, наступний ставок що нижче тієї річки ;) , Котурки...

Олексію, а де саме провели вирубку? Бо Сапсаїв/Русалчине/ великий став...

Asmera - 16-6-2004 у 20:47

Домовилися :) підемо до Двірця ( хоч я і не знаю, що і де воно))))Назва подобається

Олексій Мачехін - 16-6-2004 у 23:11

Біля джерельця, як іти від пам`ятника партизанам. Ми там завжди зупинялись а зара там страхіття

Веселка - 17-6-2004 у 08:07

2 Роман Голощук:

Минулого року приватний сектор біля Лісової Пісні без душу(душ в озері:D) коштував 30 грн. - доба, про бази не знаю.

2 NetGuy:

Наметове містечко спорудили біля бази Лісотехнічного, недалеко від Медика (недоїжджаючи до Медика направо).
Є там охорона, податкова, що плату збирає:D, проведено світло, воду, місця для вогню, довгі дерев"яні столи під дашками і WC.
До озера можна йти 15-20 хв. на Підсунду або 2-3 хв. через базу Лісотеху до Пісочного. Ще можна розлягтись десь по дорозі на Підсуду.

Роман Голощук - 17-6-2004 у 09:59

Веселці і NetGuy:
Дякую за інформацію

Tempika - 17-6-2004 у 10:21

...у мене таке враження, що київські вже домовилися про зустріч на природі під аромат смаженого... :-)))
а що львів*яни?

Олексій Мачехін - 17-6-2004 у 10:46

Цікавий поділ - київскі і лвів`яне.
Ми кияни, пані :)

Tempika - 17-6-2004 у 11:01

...а слова *київський* у словнику нема? :-)))

Олексій Мачехін - 17-6-2004 у 11:12

є :) ну, скажімо, кійвське населення.

Tempika - 17-6-2004 у 11:13

...а я творчо ставлюся до укр. мови :-))

Станкевічас Сергій - 18-6-2004 у 11:24

Цитата:
Першим відправив користувач Tempika
...а я творчо ставлюся до укр. мови :-))


А вчора коментатор творчо назвав футболістів збірної Франції французцями. :)

Grabchuk - 30-6-2004 у 17:24

На наступні вихідні планую поїхати в Яремче ( як правильніше - Яремче, чи Яремча? По дорозі в це карпатське містечко зустрічаються декілька показчиків з різними варіантами назви).

Руслан Кравець - 1-7-2004 у 00:57

А я з дружиною вже цього літа на морі побував. В Алушті.Тиждень. Правда, офіційно це називалося участь в науковій конференції. Яку (участь) постарався звести до мінімуму.

Як на мене, найбільший недолік червня на ПУК - холодне море. Але в липні та серпні, коли море тепліше, туди наїжджає купа люду.

На мій погляд, якщо їхати відпочивати власне на море - позасмагати та покупатися - краще шукати дешевші та менш людні місця, ніж ПУК.
В Криму - це західне узбережжя між Євпаторією та Севастополем. Є ще також Азовське море - воно відчутно тепліше, мілкіше, там немає медуз, а пляжі піщані.
На заході Криму також піщані пляжі.
На ПУК пляжі - це галька. Причому платна або закрита для доступу. В Алушті більшість пляжів належать окремим санаторіям, на які є доступ тільки по перепустках (звичайно тільки на свій). Є кілька міських пляжів - 2 грн./чол./день.

Взагалі, як на мене, на ПУК варто їхати, якщо є бажання поєднати відпочинок на морі з екскурсіями, і подивитися на справді мальовничі краєвиди - поєднання моря та гір.
Вартість екскурсій, які пропонуються в Алушті, коливається від 15 десь до 70-80 грн. з дорослого. Для дитини на 5 грн. дешевше.
Найдешевша (15 грн.) - годинна прогулянка на теплоході вздовж узбережжя.
Зрештою, можна їздити й самому (якщо звичайно не на теплоході:)).
Ми, наприклад, їздили самі в Нікітський сад.
Вартість поїздки в сад з екскурсією - 35-40 грн. з дорослого.

А якщо не хочете моря чи якоїсь іншої великої води, то що може бути краще Карпат?

Юрій Сєров - 1-7-2004 у 06:00

Цитата:

як правильніше - Яремче, чи Яремча?

Мені здається Яремче. Принаймні так моя бабця називає. В тих краях совєти так понаковеркали на свій лад... Делятин по їхньому Ділятін. Жах!

Де порятуватися від болячок?

Роман Голощук - 1-7-2004 у 20:26

Сонячне літо кличе на морські узбережжя, галькові пляжі та в затінок пальм екзотичних курортів світу. Відновлення фізичних і духовних сил гарантовано, проте не всім. Людям, які мають хронічні недуги, заморські краї можуть навіть зашкодити. Як стверджують провідні спеціалісти, особи з різноманітними хронічними болячками повинні обирати місце для поліпшення здоров’я за порадою лікаря.
У такому разі найкращими для відпочинку й оздоровлення є рідні місця, адже до тутешнього клімату ми призвичаєні з дитинства. Тим паче, що на території Львівщини – чимало санаторно-курортних зон. Цілющі мінеральні джерела, грязьові ванни й аромат рідних лісів здатні повернути силу кожному. Сьогодні “Газета” пропонує вашій увазі невеличку ознайомлювальну екскурсію найвідомішими курортами нашого краю.
Трускавець
Кожного року на цьому популярному бальнеологічному курорті лікуються та відпочивають близько 200 тисяч українців і гостей з-за кордону. Адже на території Трускавця зосереджені чималі запаси підземних мінеральних вод із чотирнадцятьма природними джерелами, а також поклади “гірського воску” – озокериту. Курорт відомий насамперед завдяки лікувальній “Нафтусі” з високим умістом органічних речовин нафтового походження. Воду радять пити лише в бюветі, оскільки на органічні речовини негативно впливає доступ повітря. Інші мінеральні води Трускавця – “Марія”, “Софія”, “Броніслава”, “Юзя”. Остання багата на речовини гліцеринового походження, тому є чудовим замінником дорогих масок і кремів для тих, у кого проблеми зі шкірою.
Які ж болячки лікують у Трускавці? Порятунок тут знаходять пацієнти із захворюваннями нирок і сечовивідних шляхів, обміну речовин (цукровий діабет, ожиріння, сечові діатези), органів травлення (гастрити, гепатити, жовчнокам’яна хвороба, коліти, дисбактеріоз кишківника), ефективно борються із супутніми недугами – порушеннями опорно-рухового апарату, хворобами серцево-судинної, нервової та бронхіально-легеневої систем, гінекологічними захворюваннями.
На базі єдиного у Трускавці ендокринологічного відділення при санаторії “Каштан” лікують цукровий діабет. Програма процедур доволі цікава – хворі п’ють слабо мінералізовану “Нафтусю”, проходять кисневу терапію, приймають вуглекислі ванни та дотримуються збалансованої дієти.
На тих, хто мріє про струнку фігуру, в санаторіях Трускавця чекають курс очищення організму за допомогою промивання кишківника мінеральними водами, сеанси медового та гідролазерного масажу, підводний душ-масаж, а також курс спеціальної гімнастики під керівництвом інструктора.
Лікувальні заклади обіцяють допомогти чоловікам, яких турбують захворювання простати, пропонують комплексну систему оздоровлення – мінеральні води, теплотерапію, фізіотерапевтичні процедури, лікувальну фізкультуру та масаж.
Моршин
Унікальні джерела мінеральних вод цього курорту сприяють лікуванню захворювань шлунково-кишкового тракту. Всі санаторії Моршина – це лікувально-профілактичні заклади, які спеціалізуються на боротьбі з недугами печінки, підшлункової залози, жовчовивідних шляхів.
Для людей із хронічним гастритом, ентероколітами особливо корисною є вода джерела №1. Хворим із патологією печінки, жовчовивідних шляхів і шлунка допоможе вода із джерела №6, яке експлуатують із 1968 року. Із джерела №4 видобувають воду, яку використовують як сечогінну при лікуванні діатезів, сечокам’яної хвороби та хронічних пієлонефритів.
Торф’яною гряззю в санаторіях Моршина лікують гінекологічні недуги, простатити, застосовують її при електрогрязевих процедурах. Озокерит як аплікацію використовують у боротьбі проти захворювань органів травлення, опорно-рухового апарату (артрити, остеохондрози, артрози), урологічних та гінекологічних недуг.
“Немирів”
Цей відомий український курорт завоював славу завдяки сірководневій воді вже близько 200 років тому. Його вважають найкращим сірководневим курортом України.
У “Немирів” приїжджають “сердечники” – люди із хронічними захворюваннями міокарда, серцево-судинним неврозом, гіпертонією, вадами серця без недостатності кровообігу.
Це єдиний у нашій державі спеціалізований санаторій для лікування хвороб шкіри, зокрема після опіків. Тут успішно позбавляють екземи, псоріазу, свербцю, дерматиту, червоного плаского лишаю. Сірководневі купелі зменшують активність утворення післяопікових рубців. У санаторії відкрито спеціалізовані реабілітаційні відділення для лікування післяопікових станів.
“Немирів” унікальний не лише тим, що багатий на найбільш концентровану сірководневу воду в Україні, а й тому, що має ще й мінеральну воду “Анна”, яка посилює тонус і рухову активність кишкового тракту, покращує утворення та виділення жовчі, а також має протизапальну дію. Цей курорт рекомендують жінкам і чоловікам, які страждають на безпліддя. Сірководневі ванни допоможуть також особам, які хворіють на поліартрит, артрит, остеохондроз, радикуліт, неврит. У санаторії здійснюють реабілітацію літніх хворих із віковою патологією.
Тут практикують сучасні методики лікування, зокрема: фітотерапію, психотерапію, голкотерапію. Заїзд триває від 12-ти до 24-х днів.
Східниця
Слава до цього селища прийшла після того, як у 1956 році виявили джерело мінеральної води “Нафтуся”. А 1976 року населений пункт отримав статус курорту, відтак приймає близько 60 тисяч відпочивальників щороку. Більшість джерел Східниці за якісними показниками та складниками не мають аналогів. Проте з описаних геологами НАН України 500 джерел найкраим визнано “Нафтусю”. Спектр захворювань, які лікують завдяки цій воді, справді широкий – це недуги нирок, печінки, жовчовивідних шляхів, шлунково-кишкового тракту, анемії, порушення обміну речовин. Окрім цього, “Нафтуся” здатна вивести з організму радіонукліди, що має особливе значення для людей, які постраждали від чорнобильського лиха. Лабораторні дослідження східницької води довели, що її споживання значно корисніше для організму хворого, ніж найновіші медикаментозні препарати. Свою лікувальні властивості “Нафтуся” зберігає, навіть якщо її розвести 1:200-250.
Нині в Східниці сформовано мережу лікувально-оздоровчих закладів. Одним із найбільших є санаторій “Карпати”, який щомісяця приймає близько 300 пацієнтів. Спеціалізується на лікуванні захворювань нирок, печінки, шлунка, цукрового діабету, виведенні з організму радіонуклідів, а також реабілітації осіб, які перенесли різноманітні операції. В основі ж лікування – мінеральні води “Нафтуся”, “Содова”, “Залізиста”, а також ванни, масажі, душ Шарко, зрошення кишок, озокеритові аплікації. На курорті впроваджують нові унікальні методи лікування простатитів, жіночого безпліддя, потенції, енурезу.
Спеціалісти ж уважають, що унікальність санаторію “Карпати” полягає не лише в нових методиках лікування та споживанні цілющої мінеральної води, але й в особливостях довкілля: чисте, насичене ефірними смолами гірське повітря дозволяє відчути силу природи Східниці та повністю забути про надокучливі болячки принаймні на три-чотири місяці.

Віра Карпінська

Джерело - Львівська газета

Grabchuk - 2-7-2004 у 17:10

Цитата:
Першим відправив користувач Юрій Сєров
Цитата:

як правильніше - Яремче, чи Яремча?

Мені здається Яремче. Принаймні так моя бабця називає. В тих краях совєти так понаковеркали на свій лад... Делятин по їхньому Ділятін. Жах!


Так поназивали, що яремчанці самі не знають, як правильно.

Карпати, зустрічайте! Я вже їду.

Anais - 5-7-2004 у 17:32

Добридень, шановне панство!
Побачивши один раз Львів, виникає бажання повертатися до нього знову та знову. Тому підмовила подругу відпочити цього року саме у Львові та у Карпатах. Але знайти у Дніпропетровську турфірму яка б допомогла б організувати такий відпочинок досить важко. Майже усі пропонують Трускавець, Моршин та санаторії у іньших містах. А ми хочемо не лікуватися, а просто цікаво відпочити, побачити красиві краєвиди, оглянути замки. Пошуки у інеті мало що дали. Тому буду вдячна за будь-які поради щодо того, куди можна поїхати, де можна зупинитися, можливі ціни.

To Anais

Роман Голощук - 5-7-2004 у 22:55

Львів вартує того, щоб його відвідали!
Перегляньте наступні теми - впевнений, що Ви знайдете багато цікавого для себе:
Де зупинитися у Львові
Замки Львівщини
Допоможіть організувати подорож до Львову!

Юра Кириченко - 6-7-2004 у 03:44

От зараз похвалюся, заздріть лежебоки! Весною ходив в Крим, облазили все південне узбережжя, купались в морі і під водоспадами, спускались в печери. Їздив в Полтаву на Мазепа фест. Взяв автограф у Михайла Барбари. Пригнув з парашутом в Сутисках. На Івана Купала друзі виїжають на Буг і роблять баньку, але я туди нажаль не потрапляю. Ще я пропустив сплав на катамаранах по Бугу весною, але нарік надолужу.

В планах на серпень чи вересень Львів і Карпати. А ще печери в Хм. області. Хотів би зїздити на вельсипедах з дружбаном до Польші, але то, мабудь, пізніше.

Якщо будуть пропозиції, будьласка звертайтесь, завжди радий відмовити :).

Lotty - 6-7-2004 у 05:18

2 Юра Кириченко: Заздрю. :)

dr.Trollin - 6-7-2004 у 11:09

2Юра Кириченко Хотів би зїздити на вельсипедах з дружбаном до Польші,
а ви вже пробивали інформацію?
-- які тепер правила перетину з "вель-сипедами" кордону:
-1- можна переїхати через піший перехід (приміром у Медиці), чи тільки переносити у напіврозібраному (зняті колеса) стані?
-2- правила реєстрації на митниіці - вистарчить їм номера нарамного для безмитного зворотнього ввезення?

Олександр Ганущин - 7-7-2004 у 09:33

Цитата:
Першим відправив користувач Веселка
2 Роман Голощук:

Минулого року приватний сектор біля Лісової Пісні без душу(душ в озері:D) коштував 30 грн. - доба, про бази не знаю.

2 NetGuy:

Наметове містечко спорудили біля бази Лісотехнічного, недалеко від Медика (недоїжджаючи до Медика направо).
Є там охорона, податкова, що плату збирає:D, проведено світло, воду, місця для вогню, довгі дерев"яні столи під дашками і WC.
До озера можна йти 15-20 хв. на Підсунду або 2-3 хв. через базу Лісотеху до Пісочного. Ще можна розлягтись десь по дорозі на Підсуду.


А телефони цього привсектору є ??? 30 грн. це я зрозумів без харчування ??? А до речі, як з базами у контексті цін ???

На рахунок Солотвина. Нічого там доброго нема. Людей маса. Стати нема де на березі. (це все принаймні станом на минулий рік). Вхід дві гривні. Парковка для машин під сонцем. Кажуть є приватний сектор, але де - не знаю .... Озера невеличкі. Не радив би туди їздити - все Закарпаття там

Анастасія Кулакова - 7-7-2004 у 14:31

To Anais
Ви знаєте, я тиждень провела у Львові та Львовський області (щойно повернулась до Дніпропетровська). Приїхала у відрядження і залишилась ще на кілька днів. Так от щодо аренди житла не мала жодних проблем. Однокімнатна квартира в центрі Львова коштувала 50-60 грн. на добу.

Щодо Криму. Я кожного року, з дитинства і досі подорожую Кримом. І дуже раджу всім не їхати до Крима влітку. До початку жовтня клімат і температура води не дуже відрізняються від літньої, а людей на 90% менше, та й ціни на все дешевші. Ще хочу порадити для активного (і пасивного) відпочинку селище Новий Світ біля Судака. Краса надзвичайна. Не даремно навіть монархи там відпочивали. Там і досі є "царський пляж", надзвичайної краси бухти, зарості ялівцю...

Користувач Олесь - 7-7-2004 у 14:57

Цитата:
Першим відправив користувач Нанушка
Щодо Криму. Я кожного року, з дитинства і досі подорожую Кримом. І дуже раджу всім не їхати до Крима влітку. До початку жовтня клімат і температура води не дуже відрізняються від літньої, а людей на 90% менше, та й ціни на все дешевші. Ще хочу порадити для активного (і пасивного) відпочинку селище Новий Світ біля Судака. Краса надзвичайна. Не даремно навіть монархи там відпочивали. Там і досі є "царський пляж", надзвичайної краси бухти, зарості ялівцю...


В Новому Світі я був, це дійсно добре місце. А Ви не маєте якихось контактів там, щоб винайняти житло? Готелі чи приватні помешкання.

Анастасія Кулакова - 7-7-2004 у 16:50

Я маю контакти у Судаці.
У Новому Світі житло наддороге (минулого року $10-15 "з носа" і більше, а там, де дешевше, то немає води). Ми зазвичай зупиняємось у Судаці (там до НС 7 км.)

Користувач Олесь - 7-7-2004 у 16:56

Цитата:
Першим відправив користувач Нанушка
Я маю контакти у Судаці.
У Новому Світі житло наддороге (минулого року $10-15 "з носа" і більше, а там, де дешевше, то немає води). Ми зазвичай зупиняємось у Судаці (там до НС 7 км.)


Дякую за конкретну інформацію! Бо планую відпочинок в Криму.
Якщо 10-15, то ще може бути, залежить що входить в ціну? Це в приватних власників? Тільки кімната, чи відокремлена кімната+ванна+кухня?

Анастасія Кулакова - 7-7-2004 у 17:25

Стільки коштує пристойна кімната в приватному секторі з окремим входом. Зручності (душ, кухня та все інше) загальні на декількох квартирантів. Можу порадити сміливо їхати і на місті ви легко знайдете масу варіантів, прямо на вокзалі, де на вас чекатеме ціла юрба власників і посередників.

Роман Голощук - 7-7-2004 у 20:35

Цитата:
Першим відправив користувач Нанушка
Я маю контакти у Судаці.


О, це добре. Чи не могли б Ви дати конкретну інформацію (телефон, адресу) де можна зупинитися у Судаку?

Веселка - 7-7-2004 у 20:40

2 Олександр Ганущин:

Вибачте, але з базами допомогти не можу, а телефончик попробую знайти.

Анастасія Кулакова - 8-7-2004 у 08:44

1. Надзвичайно комфортабельний приватний отель з усіма зручностями ($20 за номер). (06566) 2-20-25 Власники - Юля, Віктор.
2. Ще пристойні кімнати у приватному секторі за адресою вул.Спендіарова, 48 ($5-8 "з носа";), але я не можу знайти телефон. Ще пошукаю дома як слід і, якщо знайду, то напишу.

Роман Голощук - 8-7-2004 у 08:56

Нанушко, дуже дякую. Я власне збираюся у серпні поїхати до Криму. Тому і збираю інформацію. Все таки вагаюся: чи їхати за путівкою, чи "дикарем" у приватний сектор?

Користувач Олесь - 8-7-2004 у 08:58

Цитата:
Першим відправив користувач Нанушка
1. Надзвичайно комфортабельний приватний отель з усіма зручностями ($20 за номер). (06566) 2-20-25 Власники - Юля, Віктор.


Це в Судаку? І 20 паперів за номер чи з особи? Дякую!

Анастасія Кулакова - 8-7-2004 у 11:14

Так, це в Судаку і це за номер (двомісний).

Олександр Ганущин - 8-7-2004 у 15:23

Цитата:
Першим відправив користувач Веселка
2 Олександр Ганущин:

Вибачте, але з базами допомогти не можу, а телефончик попробую знайти.

Буду дуже вдячний:)

Tempika - 9-7-2004 у 06:13

...хто б що порадив побачити у нас, у львівській області?.... щоб був ліс, озеро, замок, ну і ще яка
краса історична, і можна було добратися маршруткою або електричкою?... олеський, підгорецький замки,
берестечко, крехів, унів не пропонувати, це вже бачили :-))

Капітошка - 15-7-2004 у 10:37

Була два дні на селі. Мала трохи повозитися з малим. Діло дійшло до розбитого коліна і подряпин на руці, звісно у мене. Я не пам"ятаю, коли востанне так смачно падала. Та крім цього наїлася шовковиці та вишень. Отако!!!:D

Веселка - 19-7-2004 у 23:22

Підкамінь.Там є церква-фортеця, але я вже здається про це десь писала.
Дуже раджу Луцький замок.(але це Волинь) Краса... Волиняки кажуть, що треба нашу Замкову гору з їхнім замком з"єднати. Тільки на чиїй території:D

Веселка - 19-7-2004 у 23:25

Таки писала. Див. Найкращі міста України,ст.2

Юра Кириченко - 30-7-2004 у 01:57

Людоньки, а може хто знає чи є такий собі туристидний довідник України. Як зараз такого видати, то був би бестелер. Хто тут видавець, а ну накинулись на ідею і розхапали ...

Я тут по крихтах збираю місця які не завадило б відвідати

Олексій Мачехін - 30-7-2004 у 08:38

Є, Юро, таке вже є. Зара не згадаю як називається, але велика зелена книжка. Дуже люблю її гортати, у деяких місцях вже був.

Веселка - 30-7-2004 у 13:54

А можна все-таки почути її назву і упорядника?

Олексій Мачехін - 30-7-2004 у 14:05

Ввечері, або завтра, гаразд? Я на роботі, далеченько від книжки.

Grabchuk - 30-7-2004 у 16:27

От якби можна було по Інтернету переміститися додому і подивитися на книжку, було б кльово!:)

Олексій Мачехін - 30-7-2004 у 16:46

Я можу і посканувати обкладинку. А що саме треба?

Олексій Мачехін - 30-7-2004 у 21:38

Україна
Науково-популярне видання
(українською та англійською мовами)
Київ, Спалах 1998
Автор вступної статті Павло Загребельний
Автор статей до розділів Володимир Бурбан
Відповідальна за випуск Е. Я. Уманцева

В книжці дуже багато чудових світлин і цікавої інформації.
Видання подарункове і доволі дороге.

До речі на обкладинці - центр Львова з Замкової.

Формат 70х90 1/8 папір крейдований.

Влодко - 31-7-2004 у 21:17

То Olexiy
стільки подробиць і все про одну книгу, а про тираж забув!

Обирай перше краще місто на мапі і на екскурсію - фонтан шукати, забава така класна, не повірите доки не спробуєте!

Олексій Мачехін - 31-7-2004 у 21:19

Тираж не вказаний

Олексій Мачехін - 31-7-2004 у 22:28

Наклад теж не вказаний :(

Олександр Чорнобиль - 19-8-2004 у 15:20

Без жодних планів побував 10 днів в Затоці на Одещині. Якщо забути про невідповідність цін на послуги і продукти їх якості та (особливо) комарів - все було супер. Чудова погода і тепле море. Цього року воно ще й досить чисте чомусь було...

Captivitas - 19-8-2004 у 17:22

Цитата:
Першим відправив користувач Олександр Чорнобиль
Без жодних планів побував 10 днів в Затоці на Одещині. Якщо забути про невідповідність цін на послуги і продукти їх якості та (особливо) комарів - все було супер. Чудова погода і тепле море. Цього року воно ще й досить чисте чомусь було...


Пане Олександре, краще б Вам було на косу між Затокою та Кароліною-Бугазом поїхати - там море чистіше. ;)

Віра Шелест - 19-8-2004 у 21:04

знаєте, сьогодні посиділа трохи коло Михайлівського собору - з внутрішньої сторони - десь хвилин 15, а таке відчуття, що цілий день відпочивла - втоми просто не відчуваєш. Затишно, пташки цвірінькають... а колір! ви бачили той колір - синій, фіалковий і ще щось - у ньому потонути можна..
то я б запропонувала, як альтернативу, приблизно такий відпочинок: хвилин 10 дивишся на небо, 5 - на травичку і жучків, іще 5 - роздивляєшся береги якоїсь річки і т.д.....

Grabchuk - 26-8-2004 у 18:15

Спробував добратися за один день до Обсерваторії на горі Піп Іван. Не вдалося. Дорога займає дуже багато часу (тим більше що з нами були представниці прекрасної статі). Поки видерлись на гору (в народі - Вухатий камінь), з якої до Обсерваторії приблизно 1,5 км, була вже шоста година вечора і треба було спускатися, поки не стемніло.
Прийдеться повторити спробу ще раз, але вже напевно в наступному році.

Ярема П. - 19-2-2005 у 13:30

Пропоную на це літо ще оце:

http://misto.ridne.net/viewthread.php?tid=3452

Hanor Narasson - 25-4-2012 у 21:45

А порадьте яку хату на Шацьких озерах...

А то з інтернету - то ціни як на ПУК, а душ літній і надворі...:mad:

Demyan - 26-4-2012 у 08:52

Цитата: Початково розміщене учасником Hanor Narasson  
А порадьте яку хату на Шацьких озерах...

А то з інтернету - то ціни як на ПУК, а душ літній і надворі...:mad:

Там так і є ціни дуже високі. Причому міняють на ходу - найкращий варіант їхати і тоді шукати вибирати, але всеодно як на мене дорого

Hanor Narasson - 26-4-2012 у 22:50

Тааак... Викреслюю.

А хто щось скаже про Дністер біля Заліщик? Щось таке розказували про якісь непогані бази відпочинку на злитті Дністра і (іскюз май френч) Серету...

Demyan - 27-4-2012 у 09:31

Якщо Дністер то в області каньону біля хотина.

Hanor Narasson - 27-4-2012 у 20:49

Цитата: Початково розміщене учасником Demyan  
Якщо Дністер то в області каньону біля хотина.


А яке там житло? Бо жінку з дітьми, а тим більше кохану тещу:baddevil: в "гадючник" селити не хочу...

Demyan - 28-4-2012 у 07:38

Ну тут вже залежно від самої програми і що хочеться від поїздки. Можна наприклад в Камянець подільску "осісти" - а потім собі вдень їздити туди, в хотин ще кудись, там є на що дивитись. Чи хочеться біля водойми і самого Дністра?

Юрій Сєров - 3-5-2012 у 20:50

А що порадите відносно Криму цього року?

Які місця, приватний сектор чи якісь бази, які ціни орієнтовні...

Hanor Narasson - 5-5-2012 у 12:42

Цитата: Початково розміщене учасником Юрій Сєров  
А що порадите відносно Криму цього року?

Які місця, приватний сектор чи якісь бази, які ціни орієнтовні...


Мої минулого року зупинялися тут: http://domzdorovia.aybk.ru/contacts.shtml

Там плюс, що є басейн.
Місце знайшов через інтернет. Керувався в першу чергу вибором "посьолка". Місхор сподобався найбільше.

Тетяна Павлова - 10-5-2012 у 12:09

Цитата: Початково розміщене учасником Юрій Сєров  
А що порадите відносно Криму цього року?

Які місця, приватний сектор чи якісь бази, які ціни орієнтовні...


Пропоную відпочити у Севастополі. У нашому місті є багато історичних місць, є багато пляжів як у самому місті, так і за містом. Є де жити - сдаємо кімнати в приватному секторі Стрілецької бухти. У номері 2-х спальне ліжко, нова білизна, душ, сан. вузел, телевізор, холодильник. Невелика кухня - мікроволнова пічка, ел. чайник, посуд. Все нове, тількі збудоване. У дворі є місце для відпочинку і для машини. Неподалік пляжі Пісочний, Сонячний, старовинне місто Херсонес. До іншіх пляжів можна достатися протягом 30 хвилин. Також поруч ринок, супермаркети та центри розваг.

Ярема П. - 10-5-2012 у 12:39

Вартість винайму напишіть, будь ласка, якщо не секрет.

Тетяна Павлова - 10-5-2012 у 13:23

Цитата: Початково розміщене учасником Ярема П.  
Вартість винайму напишіть, будь ласка, якщо не секрет.


Ні, зовсім не секрет. Вартість номеру на двох - 150-200 грн/доб в залежності від місяця. Ласкаво просимо!

Горват Корнелія - 11-5-2012 у 09:11

ІМХО, краще вже подалі від центральний міст.......

Hanor Narasson - 11-5-2012 у 13:13

Нєєєє... В Севастополь - ні ногою. Там же за українську мову гопота починає "домахуватися". Це при тому, що я говорив до дітей.

Тетяна Павлова - 11-5-2012 у 13:28

Цитата: Початково розміщене учасником Hanor Narasson  
Нєєєє... В Севастополь - ні ногою. Там же за українську мову гопота починає "домахуватися". Це при тому, що я говорив до дітей.


То, мабуть, давно було. Зараз усе інакше. Ось дівчинка відпочивала з Київа, розмовляла рідною мовою - ніхто вже навіть не звертав уваги. Не знаю хто вас "домахувався", але дурні бувають скрізь. Жаль, що зіпсували вам настрій...

Hanor Narasson - 11-5-2012 у 13:40

Дададададададада!!! И "русскій марш" звичайно не ходить...:lol:
І в магазинах, коли купую, звичайно ж, стараються відповідати українською...:baddevil:

Зрозумійте ж нарешті - до того часу поки в Севастополі будуть прославляти "всё русское" - галичани туди дітей навряд чи повезуть. Якщо вже виховувати дітей на "імперському минулому" - то краще до Відня возити!:cool:

Андрій Пелещишин - 12-5-2012 у 11:53

Півтора роки тому був в Партеніті - якогось дискомфорту на національному грунті не відчув.
Взагалі зараз Крим чим раз тим більше живе з українських туристів, тому світогляд буде неминуче змінюватися.

Тетяна Павлова - 12-5-2012 у 12:19

Відповідаю пану Hanor Narasson. Якщо б Ви частіше приїджали у Крим і не вважали Крим російським, то відношення б ще раніше змінилося. Змініть своє відношення - Крим є Україна! Хоч би хтось бажав інакше. І треба це підтверджувати своєю присутністью у Криму. Ви маєте такі ж самі права, навіть більш, ніж росіяни. Не позбавляйте себе і ваших діточок такого щастя, як Крим!

Hanor Narasson - 12-5-2012 у 16:18

Цитата: Початково розміщене учасником Андрій Пелещишин  
Півтора роки тому був в Партеніті - якогось дискомфорту на національному грунті не відчув.


Так то Партеніт, а то - Севастополь...
Поминувши навіть те, що їхати відпочивати "на море" до міста - так трохи дивно...

Юрій Косаренко - 4-6-2012 у 10:55

Сьогодні саме приїхав з Славська – чудове місце для відпочинку. Пощастило з господарями, господиня чудово готує. Щоправда жінка була незадоволена тим, що ми жили не біля лісу, зате поруч була річка і я навіть спіймав дві форельки. Відпочивали в «Ковальській садибі», телефони найшли на сайті http://vk.biz.ua. Всім гарно відпочити)