Форум Рідного Міста

Виборчі наліпки

Олександр Ганущин - 11-6-2004 у 09:50

Кампанія от-от стартоне. Точніше вже стартувала. І скоро всі наші стовпи - стіни у Львові (і не тільки) будуть заліплені по самі... всілякими наліпками. Пропоную почати на форумі обговорення того, що зараз ліпитимуть, оцінку їх змісту та якості, якості виконаної "заліпувальниками" роботи, масштаби. Може вийти цікаво.

Отже сьогодні...
Листівка формату А5, чорнобіла, різограф або офсет "Хто нажився на бензині" і три обличчя ЛК ВЯ ВМ. Ступінь заліпки Львова середня, магістральні вулиці і частково всередині кварталів.
Як там з іншими регіонами:)

А ще у нас була Пора, Кучмізм це - 7 варіацій (безробіття, злидні, корупція хто там ще пригадає...):)

Олександра Бабяк - 11-6-2004 у 09:54

Доповню трішки злочинність та безнадія...

А нові наліпки непогані, щоправда деякі вже встигли зірвати.

Олександр Ганущин - 11-6-2004 у 10:11

Ну так жекмани ж працюють

Остап_М. - 11-6-2004 у 11:51

Є ще наліпки від "Свободи" і "Чистої України". А також "Спротив" (який розшукує воду)....
Думаю таких наліпок буде ще багато. Але не знаю чи це однозначно добре чи погано. Бо будь-яка інформація є корисна. Хоч тотально все ліпити не слід!!!

Олександр Ганущин - 11-6-2004 у 13:34

"Cпротив" це давніше, "Чисто" - минулий тиждень. А більше ніби у місті не спостерігається.

Олександра Бабяк - 11-6-2004 у 16:03

Чула, що одного студента з Франківського р-ну затримали. Курочка сказав, що буде шукати тих хто наклеїв.

Odarka - 11-6-2004 у 16:15

Поки що ті наліпки, що бачила там сказана правда...ті люди які цим займаються розумні хлопці та дівчата...
Можливо нарешті почнуть говорити правду, бо вже дістала та брехна в ЗМІ

Василь Яворський - 11-6-2004 у 16:34

Наліпки серії "Кучмізм" ліплять просто небайдужі. Свого часу пройшов заклик до молоді аби залучилися ось на цьому сайті http://maidan.org.ua/ там було розміщене посилання на джіпеговий файл з зображенням тих листівок у натуральний розмір і заклик їх розклеювати. Гадаю, що то не останні наліпки "Кучмізму". Взагалі мені то десь так віддалено нагадує 88-90 роки, але тоді то було значно небезпечніше і мабуть тому значно активніше.

Олександр Ганущин - 11-6-2004 у 16:44

Цитата:
Першим відправив користувач Олександра Бабяк
Чула, що одного студента з Франківського р-ну затримали. Курочка сказав, що буде шукати тих хто наклеїв.


Було таке. Щоправда і відпустили одразу ж . Зрештою, тоді з Буняком та водою (Я прийшов дати вам воду - до речі теж до цієї теми) теж затримували. У них вказівка така - когось таки взяти мусять...

А от що Курочка казав - де це було завтра розкажеш...
Мо з часом і галерею яку зробимо. З голосуванням за найкращу роботу.

Згадав. Ще було дві серії Свободи. Перша - "Де твоя Свобода", друга - більш провокативна - "Владу в чисті руки...." До речі перша хвиля була і в Києві теж. А чи була друга, кияни???

Captivitas - 15-6-2004 у 09:42

З інформації ВВС "Пору" курирує Сербський рух спротиву.

Олексій Мачехін - 15-6-2004 у 10:03

А скажуть... скажуть... що "їх фінансує ЗАХІД!!!"

Олександра Бабяк - 15-6-2004 у 17:56

Скажуть, обовязково! На когось же спихнути треба.
А оті затримання студентів все ж популярності налпкам і тим хто їх ліпить додає.

Остап_М. - 16-6-2004 у 17:56

Нові наліпки:
1) "Чиста Україна" - Чистий закон брудне застосування....
2) Свобода + Комітет свободи - Прокуратура кому ти служиш???

Captivitas - 17-6-2004 у 09:23

Трошки старенька, але "Хто нажився на бензині"

Олександр Ганущин - 18-6-2004 у 12:52

Листівка двоколірна А6 "Так Ющенко до кінця менше 150 днів коаліція молоді "Наша Україна"

Досить добре дивиться

Captivitas - 21-6-2004 у 11:56

Цитата:
Першим відправив користувач Остап_М.
Нові наліпки:
1) "Чиста Україна" - Чистий закон брудне застосування....


це вони мабуть про себе :(


В нас відбулася акція департації Ющенка до Центрально-Африканської Республіки, представництво якої є в місті. Організатори, якась Слов"янська гвардія.

Олександр Ганущин - 21-6-2004 у 14:42

Наступна серія А5
"Хто вкрав 10 мільярдів з бюджету" Знайомі обличчя...........

Остап_М. - 21-6-2004 у 16:20

2 Captivitas:

20-06-2004 15:55 Майдан-ІНФОРМ
"Чиста Україна" миє будинок ЦВК.

Версія до друку // Редагувати // Стерти // URL: http://maidan.org.ua/static/news/1087736136.html

20 червня 2004 року о 10.00 перед будинком Центрвиборчкому в м. Києві пройшов другий етап акції громадянського руху „Чиста Україна” під назвою „Досить бруду! Хочемо чистоти!”.

Дивіться фото з акції у фотоархіві Майдану: http://maidan.org.ua/n/foto/1087735785

У ході дійства активісти руху символічно помили будівлю ЦВК, закликаючи новообрану комісію до чистоти. Громадянський рух прагне у такий спосіб позитивно вплинути на нову виборчу комісію, чиста і прозора діяльність якої є запорукою чесного обрання достойної влади в країні. Час акції обрано невипадково, адже саме у неділю відбуваються позачергові вибори народного депутата у 151-ому виборчому окрузі (Полтавська область), результат яких може мати вирішальне значення для розстановки політичних сил у парламенті.

Численні випадки зловживання так званим адміністративним ресурсом свідчать, що „нечисті” виборчі технології впевнено перетворюються в традицію українського політикуму. Обрання нової виборчої комісії є, можливо, останньою нагодою перервати цю тенденцію.

"Чиста Україна" заявляє:
Ми вважаємо, саме ці вибори, які є першими для новообраного ЦВК, доведуть або спростують готовність все ще „чистого” виборчкому залишатись таким і надалі. Ми переконані, що „очищення” будинку на площі Лесі Українки дасть новим членам комісії символічний шанс зберегти чистоту власної совісті.

http://maidan.org.ua/static/news/1087736136.html

dr.Trollin - 21-6-2004 у 19:27

кгм...
"Чиста закон -- Чиста Украина"...

Олександра Бабяк - 22-6-2004 у 17:24

Я вже почала збирати колекцію наліпок. Щоб підстрахуватися, то навіть дві. Непогані альбомчики вийшли. :D Колись покажу.:D
Дуже тішить , що наші так активно працюють.;)

Олександр Ганущин - 28-6-2004 у 10:25

Львів. "Нам пора для України жить". З'Явились на початку тижня. Та сама "Пора". А4 листок покраяний на 6 штучок. Клеїли добре....

Остап_М. - 28-6-2004 у 17:36

Сьогодні в центрі Львова роздавали газету "Чиста газета"... (ГР "Чиста Україна";)

Це не наліпка... але зміст цікавий...

Зокрема, є "звернення Татуська до українського народу":
Вісім років тому Верховна рада України прийняла основний закон – Конституцію. І ось уже у восьмий раз я радо користуюсь зайвою нагодою, щоб звернутись до вас, так сказать, із привітанням.
Бо лише у такі дні я можу, скориставшись із вашого святкового настрою, знову переконувати всіх, що в країні все гаразд, а моя влада – найкраща. Лише в такі дні я можу, користуючись телеканалами і газетами, які мені належать, переконувати себе в тому, що я – достойний керівник молодої держави. І, здається, лише у такі дні я згадую, що таке Конституція. Адже Президенту вона не потрібна. Вона потрібна вам.
Я дуже радий, що багато із вас так мало знають про Конституцію і свої права. А ті, хто знають, втрачають голову. В прямому розумінні цього слова. Мені приємно, що ви приділяєте стільки уваги своїм щоденним проблемам і не витрачаєте своєї дорогоцінної енергії на такі питання.
Кожного дня я переконуюся в тому, що можу порушувати усі закони. І Конституцію також. Я вдячний усім тим, хто розуміє моє скрутне становище і дає мені повну свободу дій. Мені дуже приємно відчувати таку підтримку, адже кожен мій злочин громадськість сприймає із тихим, а часто і з гучним схваленням.
Особливу подяку хочу висловити тим, хто допомагає мені здійснювати демократичне і прозоре керівництво нашою державою. Недаремно ж кількість правоохоронців в Україні у кілька разів перевищує чисельність армії. Адже лише цей апарат дозволяє мені впроваджувати на практиці досвід світових зразків народовладдя – Білорусі, Північної Кореї, Туркменістану, а за багатьма показниками навіть перевершувати їх. Спостерігаючи, що відбувається у наших далеких і близьких сусідів, я мрію і працюю над тим, щоб зберегти в Україні таку важливу і таку дорогоцінну стабільність. Стабільність – моє улюблене слово. Мені узагалі подобаються слова, які мають дуже багато значень. Тішить, що вже багато років становище молодих людей в нашій країні залишається стабільним.
Мені, як президенту України, дуже приємно відчувати також підтримку з боку великого бізнесу. Показово, що крупні бізнесмени, загартовані суворими умовами злочинного світу, беруть на себе ще й таку важку ношу державного управління. Погодьтесь, несправедливо було б не нагородити їх високими державними званнями і посадами. Чи міг би я так сміливо і вдячно дивитись їм у вічі, якби не передав у їхнє користування великі підприємства і багату копалинами українську землю. Хіба ж можна порівнювати працю державного службовця із працею студента, хлібороба чи вчителя? Вона незрівнянно важча! І виконувати її здатні лише міцні, добре організовані люди, які по кілька разів пройшли підготовку в спеціальних закладах.
Як і в кожної людини, у мене теж є мрія, і я роблю все, аби щодня вона ставала реальністю. І так обов'язково буде. Адже поганий той політик, який не мріє стати національним героєм. Саме тому я робитиму все, аби влада в Україні й надалі користувалась принципами, за якими керую я. Моє життя так склалося, що я займаюся політикою. І спостерігаючи за тим, як поступово в нашій країні міцнішає демократія, я мрію тільки про одне, аби не відбулося жодних катаклізмів, які можуть завадити цьому. Але я впевнений у вас, дорогі співвітчизники. Адже ми навчились добре співіснувати… Громадяни – існують. Президент і його оточення – живуть. Ось основне досягнення двох моїх президентських термінів.
Тож у цей знаменний день дозвольте привітати вас і наперед подякувати за те, що зробите, я переконаний, правильний вибір у жовтні. Вибір на користь стабільності, якої мені вдалося досягти. На користь керівників держави, добре забезпечення яких гарантує нам мир у державі й усуває небезпеку страйків і повстань державних службовців. :lol::lol::lol:

Олександр Ганущин - 28-6-2004 у 18:28

ЇЇ цю агітку/наліпку/іншк треба відшукати. Прошу Остапа_М заслати її мені (буду вдячний) скановану на мило...

fish - 29-6-2004 у 11:13

Кому там треба в колекцію?
у нас активізувалися прихильники Корчинського і вивішують отаке http://www.sg-ua.narod.ru/mafpa.jpg по місту.

Реакція запоріжців мені подобається, але передати її у чемному товаристві, мабуть, не вийде ;)

Captivitas - 29-6-2004 у 11:46

Цитата:
Першим відправив користувач fish
Кому там треба в колекцію?
у нас активізувалися прихильники Корчинського і вивішують отаке http://www.sg-ua.narod.ru/mafpa.jpg по місту.

Реакція запоріжців мені подобається, але передати її у чемному товаристві, мабуть, не вийде ;)


Це як раз була наглядна агітація до вищезгаданої акції

20 червня - акція Ющенко у Президенти Центрально-Африканської Республіки, представництво якої є в місті.
Судячи з посад підписантів звернення - вони представники правої ідеології. :D

Остап_М. - 29-6-2004 у 14:53

2 Олександр Ганущин:
На сайті http://www.chysto.com є розміщена та газета. Можеш собі скачати або просто почитати. До речі для цього треба мати "Акробат", бо в мене наприклад не було спочатку і я нічого не міг зробити...

Олександра Бабяк - 30-6-2004 у 12:42

То Олександр Ганущин:
"Нам пора для України жить" - не агітка, а реклама заходу, поетичного вечору, якщо не помиляюсь.

Captivitas - 1-7-2004 у 11:13

Трошки оф-топ, але не знаю куди притулити

Політичного SMS-спаму - не буде :) "Кучмазірка" встановила фільтри.
http://www.korrespondent.net/main/97211

Captivitas - 9-8-2004 у 14:56

"Де твоя свобода?" (побачено у Калуші та Жидачеві). Напис поруч з портретом Шевченка.

Vitalik - 9-8-2004 у 16:51

ТОМУ ЩО Я. БАНДИТ

Мабуть Янукович, може надоїло приховувати (очевидну) правду:D.

Олександра Бабяк - 1-10-2004 у 18:58

Спробую зробити короткий огляд останніх наліпок. Їх хоч і небагато, та безподобні...;-)
Для початку пригадаймо дівчину (на деяких наліпках хлопця) на фоні вечірнього Києва та портрету Шевченка, а внизу наліпки текст„Пора вставати”.
Наступний цикл наліпок Пори – „ПОРА зрозуміти”: на чорному тлі лого провладних ЗМІ таких як Інтер, „1+1”, „Сегодня”, „Факти” та УТ-1. Наліпка містить написи: верхньому лівому куті на жовтому фоні „Пора зрозуміти”, а в низу, на червоній полосі „Вони брешуть” (минулого тижня бачила такі ж наліпки, проте роійськомовні).
„Чиста Україна” запропонувала нашій увазі наліпку із жовтими та чорними полосами з лівої сторони якої розміщене фото Я...ча із зеківським номером, з лівого боку велика літера „Я” і трішки нижче „президент?”. Наступна наліпка „ВОР должен сидеть в тюрьме” Глеб Жеглов”
Своє продовження отримала серія наліпок „Що таке кучмізм?”. Новенькі „Кучмізм – це Я”.
Нарешті Львів почав любуватися і яскравими наліпками від Ющенка „Так! Ющенко!”. Бо їх дійсно Львову бракувало.
Останні, на мою думку найнеповторніші наліпки „медведчук за януковича. а ти?” та „здесь был Я.”
Ось так... Здається, нічого не пропустила. Окрім плакату Мороза... Тільки треба згадати що там написано.

Остап_М. - 7-10-2004 у 08:26

Чорнуха проти Ющенка
Схоже, протягом останніх днів "Нашій Україні" вдалося частково зірвати одну із складових завершального етапу знищення Ющенка, який мав початися в ці передвиборчі тижні.
У суботу і вівторок ющенківці "накрили" дві точки, де масово виготовлялися або зберігалися плакати і агітки проти лідера "Нашої України". Але у середу історія могла набути несподіваного завершення – де вже команда Януковича виявилася б скривдженою, а нашоукраїнці – розбишаками.

Спочатку наприкінці минулого тижня депутати нагрянули у типографію "Новий друк", де виготовлялися антиющенківські листівки, шкільні щоденники з агітацією за Януковича та фото дівчат без білизни і з розсунутими ногами. Не встигла громадськість здивуватися, який дивний бізнес у сина лідера НДП Валерія Пустовойтенка та чи є зображення статевих органів порнографією, як грянув новий скандал.

У вівторок на території Виставкового центру, що знаходиться на балансі у Держуправління справами адміністрації президента, знайшли ціле море "чорнухи", яке сусідила із агітаційними плакатами "Раїса Богатирьова – за Януковича".

Оцінити точно число знайденої на складі №56 антиющенківської поліграфії неможливо. Депутати, присутні вночі на складі, називають 300 мільйонів екземплярів.

Представник Ющенка у ЦВК Юрій Ключковський заявив, що на складі 150 тон матеріалів вартістю в "сотні мільйонів доларів". Це при тому, що, як відомо, закон про вибори забороняє кандидату витрачати на себе більше 10 мільйонів гривень.

Зранку міліція взяла під охорону цей склад. Однак протягом ночі листівки і плакати рвалися "нашоукраїнцями", тож невідомо, що залишилося охоронцям.

Як зазначив Ключковський, знайдене ними увечері вівторка на складі "лише залишки, оскільки основна частина продукції вже вивезена раніше у різні регіони". "У нас є ряд фактів, які засвідчують наявність подібного у Донецьку, Львові, Криму та в інших областях".

"Друкована продукція частково виготовлялася у Словаччині, про що свідчать наявні в упаковках сертифікати. Футболки агітаційного характеру виявилися виготовленими в Угорщині. Проте будь-яких документів, які б засвідчували законність та легальне походження усіх цих матеріалів, зокрема, митних декларацій, у керівників складу не виявилося".

"На запитання щодо накладних на цю продукцію керівник складу відповів: "Які накладні? Ми ж дорослі люди!" Фактично склад Державного управління справами використовується як підпільна перевалочна база для нелегальної – прихованої від оподаткування – та контрабандної продукції", - додав Ключковський.

"Вихідні дані інших друкованих матеріалів фальсифіковані – зазначені "липові" друкарні, значно занижені тиражі. Так, листівки-наклейки, на яких зазначено наклад 1 000 примірників, упаковані у пачки по 2 000, і таких пачок кожного виду виявилося на складі понад 500. Таким чином, мільйонний тираж занижено у тисячі разів!"

Член "Нашої України" Сергій Соболєв повідомив, що така ж продукція, яку знайшли на складі на виставці, літаком була направлена до Запоріжжя. І її розповсюдженням займалася райадміністрація.

Власниками виявлених агітматеріалів назвалися технічні кандидати в президенти Роман Козак і Олександр Базилюк.

Законність такої продукції із готовністю прокоментував представник Януковича в ЦВК Степан Гавриш – виступати проти кандидата не є порушенням, а агітацію можна вести "у будь-якій формі, як за, так і проти, за винятком обмежень, установлених законом".

"Будь-який кандидат у президенти має право вести агітацію проти іншого кандидата, якщо це не порушує його честь і гідність, не порушує права і свободи людини, не пов'язано із закликами до насильницької зміни існуючого ладу", - вважає Гавриш.

"Але в будь-якому разі це повинна визначати не група радикально й емоційно налаштованих депутатів, це повинен визначати суд. Це вимагає серйозного експертного вивчення, щоб оцінити, чи дійсно має місце порушення".

Щоправда, Гавриш нічого не сказав, чи закон дозволяє наводити неправдиві відомості у вихідних даних листівок, а тим більше друкувати їх накладами, які перевищують виборчий фонд кандидата.

Зрештою, Гавриш назвав ці події "початком війни штабів" з боку Ющенка, хоча подібне формулювання він уже кілька разів використовував протягом літа.

Крім того, на думку Гавриша, з боку штабу Ющенка ще й має місце "спроба не втратити сплеск суспільних емоцій, що зв'язані з дискусією навколо хвороби Ющенка".

А член Центрвиборчкому Марія Ставнійчук фактично визнала нездатність ЦВК протидіяти появі таких листівок. "Навіть якщо допущено серйозне порушення, то серйозні санкції неможливі", - сказала вона увечері в ефірі "5 каналу". І порадила депутатам-опозиціонерам: "Перед тим як звинуватити когось, треба закласти у закон відповідні повноваження для ЦВК".

Але це не все. У середу вдень "нашоукраїнці" виявили ще один склад із невідомою агітацією на території того ж Експоцентру. Кілька годин члени фракції Ющенка намагалися пройти у приміщення, однак міліція відмовилася відкривати двері.

Яка там знаходиться продукція, побачив депутат-соціаліст Юрій Луценко, який уже ввечері побував усередині разом із есдеком Шуфричем.

Ось що розповів Луценко у інтерв'ю "Українській правді":

"До мене надійшла інформація від помічника нашого депутата, який працював у спецслужбах, що на складі №13 зберігаються листівки "Мороз за Януковича". Коли я приїхав на місце подій, то побачив 25 депутатів "Регіонів України" і СДПУ(о) під складом, на якому висіла табличка "приміщення орендоване депутатом Григорієм Бондаренком (фракція "Регіони України";)".

Сам він заявив, що нікого туди не пустить, а на складі зберігається агітаційна література. Я запропонував пройти всередину, однак Бонадренко відмовився. Коли під'їхав автобус для завантаження продукції, я почав його блокувати. Через деякий час Нестор Шуфрич все ж таки запропонував пройти на склад.

Я перевірив усі приміщення складу – там достатньо велика кількість агітації за Януковича – брошури, наліпки, плакати, бігборди, футболки, на всіх вихідні дані. Наскільки вони відповідають побаченому мною числу продукції - я не беруся судити.

Ні проти Мороза, ні проти інших опозиціонерів я листівок не виявив. Може, лише 20 пачок книжки Скачка "Журналіст проти месії".

На мою думку, все напруження навколо цього складу було певним сценарієм. Після того, як у вівторок команда Януковича надзвичайно прокололася з брудними листівками проти Ющенка на складі №56, сьогодні вони планували витягнути на провокацію, агресивні дії нашоукраїнців, щоб нівелювати події навколо першого складу. Щоб ющенківці влаштували погром, а потім провладні канали б показали, що нічого антиющенківського на складі не було".

Джерело: Українська Правда"
http://www.pravda.com.ua/archive/2004/october/6/4.shtml

P.S: Оглянути зображення можна на:
http://chysto.com/index.php?item=ChornyjPR

Лучишин Роман - 7-10-2004 у 11:02

Сьогодні замітив цікаву річ. Вночі на вул. Б.Хмельницького (в районі Рогатки) зявилися виборчі плакати хама на комжному стовпі. Я б про них і не написав якби не! Вони наклеєні на висоті як мінімум на 2 метри! Так щоб не позривали. Виникає питання: у штабі янека працюють одні гіганати? :D

Олексій Мачехін - 7-10-2004 у 11:38

Просто до Львова нарешті докотилась технологія клейки без драбин. Пристосування це з`явилось в Києві ще 10 років тому.

Остап_М. - 7-10-2004 у 14:03

Продовження історії з агітками у Виставковому центрі. Хроніка подій 6 жовтня
Блок партій "Наша Україна" зажадав від Міністерства внутрішніх справ і Генпрокуратури розслідувати виготовлення і розповсюдження агітаційних матеріалів, спрямованих на дискредитацію кандидата на Президента Віктора Ющенка. У запиті йдеться, що лише на одному із складів "Експоцентру" в Києві знайшли близько 150 тонн агітматеріалів антиющенківського змісту. Взагалі це - від 300 до 500 мільйонів примірників листівок, загальна вартість яких сягає 50-ти, а може і більше мільйонів гривень.

Нового розвитку історія з агітками у Виставковому центрі набула в середу після анонімного дзвінка народним депутатам з блоку "Наша Україна". Анонім повідомив про величезну кількість чи то порнографічної, чи то політичної провокаційної поліграфпродукції.

Володимир Філенко, народний депутат, "Наша Україна":
- Чотири народних депутата повідомили в міліцію, аби вони приїхали сюди і перевірили, чи ця інформація є правдивою. Поки що ми бачимо, що міліція нічого не робить, більше того, вона навіть не намагається зайти всередину.

Зазирнути всередину було можливо лише з дерева. З такої відстані видно хіба що величезну кількість друкованої продукції, роздивитись яку неможливо. Тим часом біля складу скупчувались народні депутати. Близько шостої вечора їх налічувалося вже до трьох десятків, здебільного з фракцій "Наша Україна", "Регіони України" та СДПУ(о). Народні обранці очікували тривалої облоги, тому були привезені столики та їжа з японського ресторану. Виявилося, що нардепи ще й вміють вправно їсти суші паличками.

За півгодини депутати з "Нашої України" вирішили більше не чекати і розійшлися . Потім з'явились буси. Біля павільону їх зупинив соціаліст Юрій Луценко. Він вимагав пропустити його всередину. Нарешті член СДПУ(о) Нестор Шуфрич погодився провести його досередини.

Юрій Луценко, народний депутат, СПУ:
- Провокаційної продукції ні проти Ющенка, ні проти Мороза ні проти якогось іншого кандидата я всередині не бачив.

Відразу за Луценком потрапити на склад зажадав Юрій Кармазін. Однак цього разу Шуфрич із соратниками з Регіонів України відмовились його пропускати. Так і не потрапивши до приміщення, Кармазін стверджував, що на складі знаходяться книжки з компроматом на Ющенка. Коли мікроавтобус під'їхав до виставкового центру, народний депутат Кармазін його не пропускав і тоді хтось вирішив силою розчистити шлях для машини. Почалася штовханина.

Підсумок - взаємне звинувачення у нападі.

Нестор Шуфрич, народний депутат, СДПУ(о):
- Сьогодні ви були свідками, як на склад, де зберігається агітаційна продукція кандидата в президента Віктора Януковича депутатом з "Нашої України" фактично був здійснений напад. Мені соромно за свого колег, які користуються такими методами ведення політичної боротьби.

Юрій Кармазін, народний депутат, "Наша Україна":
- Керував молодчиками Горбаль. Коли ми запитали у тих провокаторів, що штовхали народних депутатів, щоб вони представились, то наші люди навмисно тримали руки в кишенях, щоб нас не могли в чомусь звинуватити.

Поки палали пристрасті, буси були успішно завантажені, павільон знову замкнений і сенс продовжувати стояти під ним відпав.

Віталій Бондаренко, народний депутат, Регіони України:
- Треба всім розходитись, займатись своїми справами. Бо нам треба готуватись на завтра до сесії, а всім решта тут присутнім зайнятись своїми справами. Дякую всім за увагу і за участь.

Депутати залишали виставковий центр з почуттям виконаного обов'язку з високо піднятими головами. За 15 хвилин вже ніщо не нагадувало про баталії.

Костянтин Ігнатчук, Михайло Путята, 5 канал