Форум Рідного Міста

Новий старий скандал з продажем СП "УМЗ", або провокація проти Ю...

Василь Яворський - 15-6-2004 у 14:08

Генпрокуратура підняла справу заведену близько двох років тому про продаж контрольного пакету СП "УМЗ" російській компанії МТС. Справа у тому, що продаж був трохи з порушенням законодавства, оскільки сума угоди перевищує максимальнодопустиму. Можливо хтось більше в курсі деталей, бо цього моменту я щось сам не зрозумів. Але всі стежини тягнуть до тогочасного прем"єрміністра (продаж було здійснено три роки тому), тобто до Віктора Ющенка. Відповідно у всьому звинувачують саме його.

Олексій Мачехін - 15-6-2004 у 14:23

Цікаво чим карається страшний злочин "переповнення державного бюджету"??

Василь Яворський - 15-6-2004 у 14:33

Всласне на скільки я так чув там справа не у "переповнені" а влесне у заниженні ціни. Здається йдеться про частку "Укртелекому", котра продалася десь вполовину від своєї реальної вартості.

Олексій Мачехін - 15-6-2004 у 14:39

"Справа у тому, що продаж був трохи з порушенням законодавства, оскільки сума угоди перевищує максимальнодопустиму."

Може я чогось не зрозумів?

Василь Яворський - 15-6-2004 у 14:44

Щиро кажучи я сам не все докінця зрозумів. Наскільки я знаю, то є чи то закон, чи то рішення щодо максимальної суми продажу власності державних структур та державними структурами іноземним власникам. Окрім того, це я точно пам"ятаю був скандал щодо продажу частки "УМЗ" що належить "Укртелекому" за занижинеми ставками. До речі трохи не в тему щось подібне сталося зараз з "Криворіжсталлю" частку вартітю 10 млн продали за 7 млн.

Олексій Мачехін - 15-6-2004 у 14:47

Там був шкандаль із часткою Укртелекому -телекомівці не хотіли її віддавати державі, проте були таки змушені.