Форум Рідного Міста

Зінченко і Ющенко - найсильніший крок опозиції.

Василь Яворський - 15-6-2004 у 14:14

Вже цього тижня має відбутися довгоочіуване утворення коаліції між НУ і БЮТ, по оцінках аналітиків туди приєднається і СПУ (мені вце щоправда слабо віриться). Очолити передвиборчий штаб коаліці має Олександр Зінченко, навіть якщо Мороз і не долучиться до спілки. Як на мене це буде найсильніший крок опозиції на цей момент.

Олексій Мачехін - 15-6-2004 у 14:26

А як на мене НУ зажрались. Маючи попередню домовленість віт БЮТ вони нахабно переманюють під себе осередки цяцянками і розповідями про "надійність". Так нормальні люни не чинять.

Василь Яворський - 15-6-2004 у 14:30

Як на мене зараз неварто звертати увагу на дріб"язковість НУ. Те що НУ зараз грає трохи не чесно я не заперечую і також осуджую це, однак завжди потрібно визначитись проти якого зла боротися бо на всі фронти нас не вистачить.

Олексій Мачехін - 15-6-2004 у 14:40

Я згоден, пане. Але боротись зі злом підсираючи партнерів непродуктивно. Це значить що навіть в кращому випадку боротьба не закінчеться а продовжиться між переможцями.

Василь Яворський - 15-6-2004 у 14:51

Згоден. Але маємо те що маємо. Ще коли ПРП і Рух тільки запрошували Ющенка очолити опозиційний рух було видно було видно, що Ющенко це Ющенко, а НУ це НУ. Є у Віктора Андрійовича така схильність обліплятися слизькуватими людьми і ніц з тим не зробиш.

Рост - 15-6-2004 у 14:53

Схильність... Це не схильність, імхо, а реалії. Дайте йому грошовитих, впливових не слизькуватих людей, думаю, він із задоволенням ними обліпиться.

Олексій Мачехін - 15-6-2004 у 14:54

В тому то й проблема, що чим більше я про все це дізнаюсь, тим сильніше впевнююсь що СИСТЕМА не зміниться. Методи у них чомусь однакові. Я розумію, що, можливо, тут по іншому не можна, алеметоди застосовуються до союзників і це доволі тривожний дзвіночок.

Василь Яворський - 15-6-2004 у 14:57

Можливо і так. Однак це не заваджає йому особисто залишатися собою. Саме з цієї причини я його підтримую і буду голосувати тільки за нього, хоча Тимошнко і як політик і як лідер мені більше подобається.

Рост - 15-6-2004 у 15:01

У свій час, в інституті я дуже недолюблював мат.статистику, теорію імовірності і т.п. Ну не можна робити висновків, не маючи інформації про УСІ чинники впливу.
Так і тут - ми не знаємо усього, тому робити висновки, думаю, не можна. ІМХО.

Олексій Мачехін - 15-6-2004 у 15:01

Тут я згоден. Але президент то не тільки особистість, це команда і її методи управління державою. У НУ вже є свої бандюки, методи такі самі як у сучасної влади. То ж за що голосувати? За переділ держави між "грошовитими впливовими слизькуватими"? Я розумію, що це реальність. Але ж яка вона паскудна.

Рост - 15-6-2004 у 15:04

Паскудна... Іноді бачиш тільки негатив... А колись і бачиш, як з поганого щось добре виростає... Потім знову по колу...
Тра жити, а не мудрішкувати :)

Олексій Мачехін - 15-6-2004 у 15:06

Так, Росте, ти зара мені розповіси що думати не треба перед тим, як голосувати?
Хто сказав що позитиву нема? Позитив буде. Але навіть в найкращому випадку після виборів нас чекає нова криза.

Рост - 15-6-2004 у 15:09

А хто казав, що буде добре? Я лише надіюся, що буде трошки краще :)
Щодо "думати перед голосуванням", то все правильно. Я лише застерігав не робити неправильні висновки через брак достовірної інформації.

Василь Яворський - 15-6-2004 у 15:10

Я сподіваюся, що Ющенко візьме певною мірою приклад з Путіна. Але в одному я впевнений, що Ющенко на сьогодні єдиний вихід для України. Інакше пора збирати манатки і відправляти жінок і дітей десь до нормальних країв, а самим "добре вигострить сокиру і заходитись вже будить".

Олексій Мачехін - 15-6-2004 у 15:14

Не візьме, бо українцям не потрібен Путін. Сокири? бігме чимдалі більше про це думаю :(

Василь Яворський - 15-6-2004 у 15:19

А це і сумно і лякає. Я не кажу що ярий противник радикальних мір, але все одно вважаю це найгіршим виходом. А щодо Путіна, то на мою думку нам потрібен лідер такого складу: рішучий, безкомпромісний, однаково жорсткий і з ворогами і з союзниками. І що найголовніше розумний і розсудливий. Такий, що може навести лад у державі.

Олексій Мачехін - 15-6-2004 у 15:22

>Такий, що може навести лад у державі.
Отут не згоден. Це - путін. А потрібен той, що "дозволить навести лад у державі". Бо Україна не імперія, їй потрібне самоврядування.

Василь Яворський - 15-6-2004 у 15:35

Самоврядування в нас є нині, кожен начальник ЖЕКу сам собі голова. Жодна система самоврядування ані в нас, ані десь за кордоном не привела до наведенні порядку. Порядних людей у нас одиниці, а "порядний чиновник" звучить взагалі як нонсенс. Так "якщо на всіх місцях порядок, то у загальному також порядок" але в нас на кожному місці буде свій порядок, який веде тільки до загального бардаку. Централізація влади це не ознака імперії, це необхідна умова контролю над процесом. У мене на підприємстві кожне робоче місце має самоврядування у розумних межах, вони самі приймають рішення як виконати те чи інше завдання, але завдання ставляться таки центральною владою і таки центральна влада забезпечує роботу всіх місць, а інакше буде до певної міри анархія і безлад.

Олексій Мачехін - 15-6-2004 у 15:40

Ми зараз маємо централізовану владу. Кожен начальник ЖЕКу підставить свою ... місцевій адміністрації. Що це дає? Совок.

Василь Яворський - 15-6-2004 у 15:56

Та ніхто нікого не слухається. Я займаюсь кур"єрськими доставками по місту. Один час нашими послугами користувались місцеві адміністрації. Адміністрація дає вказівку ЖЕКу прибрати скажімо сміття. ЖЕК дає відписку, що сміття прибране, через тиждень нова писулька про той самий смітник тільки скарга підкладена від іншого жильця. Така сама картина при спілкуванні "горсов"єта" з "райсов"єтом", і "облсов"єта" з "горсов"єтом", а сімітники де були там і є. Згідно закону "Про місцеві органи влади" в нас централізованість виражається тільки у поборах в держбюджет і виплатах з держбюджету. Ніхто нікого не боїться, бо ніхто нікому особливо не підпорядкований, бо занадто мало є таких питань у які по ЗАКОНУ можливе втручання скажімо Києва.

Рост - 15-6-2004 у 16:02

Ні, Олексію, зараз нічого подібного нема. Є зараз кругова порука - свій до свого по своє. А централізованої влади, що передбачає той же централізований, ієрархічний контроль і відповідальність - немає. Тому що наводити порядок з теперішніх привладних ніхто не намірений, в каламутній воді можна своє робити безкарно, прикриваючись загальним безпорядком.

Зараз, фактично, є декілька паралельних гілок, в межах яких кожен робить, що хоче. І є вічний апарат, який є, практично, незалежний від влади, бо до його повного перетрусу ні в кого руки не дійшли.
Пригадую непогану статтю, колись опубліковану в пресі "Хвіст виляє собакою". Коротше кажучи, клєрк живе і перемагає.

Олексій Мачехін - 15-6-2004 у 16:07

А для прибирання сміття треба втручатись Києву?
Просто перед тим, як змушувати прибирати сміття, треба дізнатись чи має він на то гроші.

Олександра Бабяк - 15-6-2004 у 16:54

Зінченко для НУ корисна людина, з його біографією і досвіду співпраці з есдеками він є просто безцінний. Можливо хоч він належним чином скоординує передвиборну діяльність НУ.

Андрій Пелещишин - 15-6-2004 у 18:20

Вибір Ющенка дійсно сильний. Зінченко вплива людина (віце-спікер), мабуть знає як проривати інформаційні блокади (має досвід керування великим телеканалом), гарний менеджер (знову ж - зробив один з найуспішніших телеканалів), вмілий політтехнолог (таке враження, що відносно успішне блокування дій влад в Мукачево - виключно його успіх, а не натовпу депутатів від НУ які "просвяткували" перемогу Балоги. Фактично він працював як "антикризовий менеджер" )

Інше питання - чим Ющенко віддячиться. Не вірю я, що Зінченко тільки з переконань пішов до ВАЮ. Дуже вже в нього переконання "пластичні".
Моє припущення - це пост Головий ВРУ. Що цілком логічно - нема напевно зараз в Ющенка кандидата на цю посаду, щоби нормально сприймався більшістю депутатів. Представники НУ і БЮТ в парламентських бійках дещо радикалізувалися, Мороз не хоче бути союзником і на посту спікера буде пхати реформу по обмеженню повноважень Президента, Литвин остаточно опинився серед противників, очоливши провладну партію і заявивши, що НАПУ підтримуватиме єдиного і неповторного кандидата від влади..

Grabchuk - 15-6-2004 у 18:24

Цитата:
Першим відправив користувач Андрій Пелещишин
Литвин остаточно опинився серед противників, очоливши провладну партію і заявивши, що НАПУ підтримуватиме єдиного і неповторного кандидата від влади..


...не остаточно,

далі буде...

Олексій Мачехін - 16-6-2004 у 08:11

Литвин ще може висунутись, доречи.

Василь Яворський - 16-6-2004 у 09:45

Не думаю, що Литвин висунеться, занадто слабкі в нього позиції. Гадаю, що у влади є якийсь темний коник але то не Литвин. На таку думку наштовхує поведінка Януковича, занадто вона нахабна. Думаю, що він може бути так званим "обіднім генералом", а коли все закрутиться висунеться хтось назразок Кірпи і Янукович відійде на його користь.

Олексій Мачехін - 16-6-2004 у 10:13

Кірпа має меньше шансів за Литвина. Але то ніц. Будемо чекати.

Grabchuk - 16-6-2004 у 11:45

Угу. Чекати уже не довго.

Василь Яворський - 16-6-2004 у 12:09

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
Кірпа має меньше шансів за Литвина. Але то ніц. Будемо чекати.


Тут як подивитися, Кірпі є що показати, залізниця виглядає гарно, літаки почали літати. Мало хто знає, що залізниця заборгувала 15 млрд грн в бюджет. А Литвин, так серединка на половинку, слабкий і нерішучий. Але то може бути і не Литвин і не Кірпа, а хтось про кого всі знають але ніколи не розглядали його як кандидата у президенти. Поживемо побачимо, вже залишилось небагато.

Ігор Мартинів - 16-6-2004 у 14:22

Якщо хочете Путіна - буде вам Смішко.

Олексій Мачехін - 16-6-2004 у 14:30

прошу? а ху із Смішко?

Ігор Мартинів - 16-6-2004 у 14:35

Так само колись усі питали, а ху із Путін...

На сьогоднішній день - голова СБУ.

Олексій Мачехін - 16-6-2004 у 14:50

Гм, цікаво буде якщо так буде...

Ігор Мартинів - 16-6-2004 у 15:00

Цілком ймовірний сценарій.

Знімають з реєстрації Януковича. Тоді Ющенка. За той час Смішко уже встигає з шумом завалити якогось олігарха, чим здобуде популярність в народі. Нічого людям іншого не залишиться як проголосувати за цього героя.

А взагалі чим вам не подобається кандидат Кучма? Він сто разів "клявся нам на п%#$раса" шо на третій термін не піде. Але ж ми усі забули, що, згідно рішення Верховного Суду, поточний термін Кучми насправді лише перший :)

І це лише два сценарії з дуже багатьох, які уже на Банковій детально продумані.

Олексій Мачехін - 16-6-2004 у 15:21

Ви забули що в разі зняття Януковича почнеться стріляннина і разборкі па панятіям у крупних маштабах. В цей проект вбабахано доволі грошенят аби їх втратити через якусь реєстрацію.

Ігор Мартинів - 16-6-2004 у 15:40

Ну так само можна передбачити масові акції протесту після зняття Ющенка, але погодься, в цій країні можливо все бо цій владі на нарід нас%ать з високої вежі.

dr.Trollin - 16-6-2004 у 17:29

Кирпа... хлоп гарний, але методи у нього чисто Беріївські.
Результати (мо';) й видовищні.
Спокій у колективі (мо';) і повний, але відсів (отої громади) як завеликий (трохи).

Ігор Мартинів - 16-6-2004 у 18:02

Кажуть Кирпа б"є своїх підлеглих :)

Василь Яворський - 17-6-2004 у 13:24

:) ага, а ще з хлопчиками спить :) , то занадто по-бульварному, реально (згідно перевірених офіційних фактів) Кірпі можна закинути тільки те, що довів борг Укрзалізниці до 15 млрд грн. Проте він має гарну відмаску - сервіс залізниці і її зовнішній вигляд тепер десь трохи нагадує світовий, хоча й досягнуто цього було занадто великою кров"ю.
Щодо Смішка, сценарій можливий але:
1. Смішко не зможе хапнути олігарха так, щоб заплескала вся Україна, бо тоді олігарха треба такого, щоб його знала вся Україна.
2. Смішко апсолютно не має слави політика, з Путіним було простіше, його зробили ВО "Царя" і він собі тої слави нажив до виборів, Смішко цього зробити не встигне

Ігор Мартинів - 18-6-2004 у 09:40

Цитата:
Першим відправив користувач Гадяч
Кірпі можна закинути тільки те, що довів борг Укрзалізниці до 15 млрд грн.

Прошу пана, ви надто ідеалізуєте нашого залізничного ватажка :)
Цитата:

Щодо Смішка, сценарій можливий але:
1. Смішко не зможе хапнути олігарха так, щоб заплескала вся Україна, бо тоді олігарха треба такого, щоб його знала вся Україна.
Ради бога, є ще час олігарха і розкрутити і завалити :) Хоча кандидатур ітак є достатньо. Є ж у нас Порошенки, Тимошенки, непокірний Волков. Зрештою, жертвою тоталітарного режиму заради "великої мети" (залишитись при владі) можуть стати навіть вірні пси, ви це маєте розуміти. Мені навіть видається, що це більш вірогідно бо переконливіше виглядатиме для народу. Народ уже звик до тиску на бізнес опозиції.

Василь Яворський - 18-6-2004 у 13:22

Його ідеалізую не я, наші ЗМІ. Весь негатив який хоч десь проскакував абсолютно бульварний і мало правдоподібний.
Щодо Смішка, то своїх садити ніхто не буде. бо перед виборами не зменшують фінансових запасів. А опальних чіпати просто не вигідно, бо це може викликати відповідну реакцію з боку опозиції і розкрутку теми політичних переслідувань. Щодо розкрутки нових, то тут є дійсно замало часу.