Форум Рідного Міста

Націоналістичні організації України об’єднуються

Олексій Мачехін - 17-6-2004 у 14:33

Націоналістичні організації України об’єднуються, – про це заявили керівники КУН, ВО “Свобода”, ОУН та ОУН(р) на прес-конференції в УНІАН 16 червня. Об’єднання відбувається на основі спільної заяви “Єдність – запорука перемоги”, яку підписали: О.Івченко, голова Конгресу Українських Націоналістів, О. Тягнибок, голова Всеукраїнського об’єднання “Свобода”, М. Плав’юк, голова Організації Українських Націоналістів та А. Гайдамаха, голова Організації Українських Націоналістів (революційна).

Історична значущість цієї події полягає також в тому, що нарешті об’єднаються ОУН (Мельника) та ОУН (Бандери), які понад 60 років не співпрацювали, хоч і діяли на досягнення спільної мети – Незалежної Соборної України. Протягом 13 років незалежності України новостворені націоналістичні організації були роз’єднанні і діяли по-окремо, що не могло не відбитись на результативності їхньої діяльності.

Організаціями вже створено робочу групу, що займається опрацюванням ідеологічних та політичних засад об’єднання націоналістичного руху. Очевидно, що ідейною основою об’єднання стане український націоналізм Дмитра Донцова.

Голови організацій висловили стурбованість щодо майбутнього України через неспроможність нинішньої влади забезпечити майбутнє України як суверенної, національної й демократичної держави, про що свідчить: наступ на українську мову, масовий виїзд українців за кордон, орієнтація вищого керівництва держави на Росію.

На конференції керівники націоналістичних організацій заявили, що єдиним реальним претендентом на перемогу на виборах від національно-патріотичних сил є Віктор Ющенко. З ним вони пов’язують єдиний шанс змінити стан речей. Одночасно вони закликали членство своїх організацій активно включитися у роботу структур блоку Віктора Ющенка “Наша Україна”.

http://www.maidan.org.ua/static/news/1087468884.html