Форум Рідного Міста

Студентська революція в Сумах

Остап_М. - 28-6-2004 у 08:54

В місті Суми під протекторатом ректора, нардепа від СДПУ (о) об'єднали три ВУЗи. Проте студенти вважають, що це знищить нормальну вищу освіту в місті і сьогодні о 10.00, незважаючи на заборону влади проводять акцію протесту.

P.S:
Звернення сумських студентів

Ми, студенти та викладачі - учасники руху опору проти об’єднання сумських ВНЗ, звертаємось до громадських організацій, об’єднань, політичних партій, профспілок, до всіх мешканців України солідаризуватися з акціями протесту, які відбуваються в понеділок, 28 червня, на День Конституції України в місті Суми. В цей же час на площі Незалежності буде розгорнуте наметове містечко.
Ми вимагаємо:
1. відміни Указу Президента, розпорядження Кабінету Міністрів і Наказу Міністра освіти щодо об’єднання сумських ВНЗ;
2. усунення Олександра Царенка з посади тимчасового ректора СНУ;
3. збереження робочих місць усіх викладачів ВНЗ;
4. відміни відпрацювань та переатестації бюджетників, яку запроваджує тимчасовий ректор СНУ Олександр Царенко.
Просимо вас не бути байдужими до проблеми об’єднання, а значить і до долі 30 000 студентів Сум. Молодь – наше майбутнє, а якісна освіта – основна умова розвитку цивілізованого суспільства. Підтримавши наші вимоги, ви зробите вагомий внесок в розбудову демократії в Україні.
Студенти не хочуть мовчати, коли тимчасовий ректор СНУ, народний депутат України, член фракції СДПУ(о) Олександр Царенко змушує їх відпрацьовувати у дві зміни кожного дня на території навчального закладу, коли їх Alma Mater перетворюється на концтабір (студентські квитки слід зранку здавати, а після закінчення праці – забирати!), коли за дві години руйнуються напрацювання десятиліть – розформовуються кафедри та факультети ВНЗ, коли в переддень Дня Конституції з фронтону Сумського державного університету знімають державну символіку.
Сьогодні, 27 червня 2004 року, невідомі вдерлися додому до батьків студентського ректора Сумського державного університету Ірини Меркун і погрожували їм розправою в разі участі в мітингу їхньої доньки.
На інших організаторів завтрашнього мітингу також чиниться тиск, за приміщенням обласної організації Спілки української молоді, де збираються студенти і викладачі, велося спостереження.
Стало зрозумілим, що в нинішніх умовах, враховувати думку студентів влада не збирається. Ми вимагаємо відміни указу щодо створення СНУ!

Оргкомітет студентського спротиву.
:o:(:wow:

Остап_М. - 28-6-2004 у 17:38

Шкода, що студентів в нас так мало і ні в кого не виникає ніяких міркувань....:mad::(

Андрій Пелещишин - 28-6-2004 у 18:07

Чесно кажучи, саме звернення не настільки інформативне, щоби бути достатнім. Я десь бачив в Неті гарний анадіз ситуації в Сумах, але сьогодні я не зміг його знайти. Дещо є і на УкрПравді.
Ситуація виглядає аномальною. Навряд чи об'єднання 4-х вузів може піти на користь.
Ситуація особливо пікантна, враховуючи те, що зараз починаються вступні іспити.