Форум Рідного Міста

Країна мрій

Олексій Мачехін - 2-7-2004 у 09:06

10-11 липня, 14:00
Співоче поле, Київ.

Відбудеться фольклорний фестиваль Країна мрій.
Української підтримки майже нема - головні партнери посольства інших країн :mad:

В програмі різноманітні фолькові гурти, майстар-класи народних танців і народних промислів.

Дяка Олі Смоляр за Скрипку в ефірі Проміня, який проанонсував надцікаву подію. Де там моя вишиванка???

Сайт: http://krainamriy.com/

Наталка - 2-7-2004 у 15:00

І дякую Олесю за те, що проанонсував цю подію на Форумі. :) Зараз запишу в календар!
Це - організатори:
Оргкомітет фестивалю "Країна мрій",
Громадська організація "Арт Екзистенція",
Всеукраїнська Асоціація Молодих Дослідників Фольклору,
Головне управління культури та мистецтва м. Києва,
Київський Міський Центр Народної Творчості,
Український центр народного мистецтва "Музей Івана Гончара".
А це - "група підтримки". :saint:
Британська Рада
Посольство Фінляндії в Україні
Чеський культурний центр
Юридична компанія "Василь Кісіль та Партнери"
Євген Карась - Голова правління Асоціації діячів сучасного мистецтва, Голова правління Міжнородного фонду "ГАТАМЕЛАТА", директор галереї "Ательє Карась", директор "Арт-консалтинг бюро";
Ігор Рогошевський - Президент консантингового центру "Менеджмент-консалтинг Сервіс";
Дитяче видавництво "А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га";

Олексій Мачехін - 11-7-2004 у 20:50

Щойно звідти.
Нажаль програму фесту вибити заздалегідь не вдалося і тому перший день я пропустив заради другого. І таким чином пропустив українські танці :( Щоправда заслав шпійона і він сказав що там ніхто не вчив, а просто танцювали.

А сьогодні було надзвичайно класно. Дуже сподобались жіночки з Трояну (рівенщина). Навчили трохи танцювати, дуже добре співали. Як слухав, аж не вірилось що сиджу в місті, уявляв що в лісі сиджу і все навколо просто недоречно якось тут з`явилось.

Хотів звіт написати, але передумав, все одно не зможу передати атмосферу. Фестиваль надзвичайний, хоча переважна більшість народу себе обмежила лише фінальним концертом і втратила 95% програми. Хоча не мені судити, можливо комусь сценічна музика краща за автентику.

А загалом, так я майже цілий день танцював. Спочатку з росіянами (із Йошкарали, їхньої мови я не розумію, здається марійська), потім з литовцями - то взагалі було щось надзвичайне. Натовп біситься а вони нордично спокійні :) - танцюють.

Ще була шабелина білоруською, виявляється, є у них свій варіант (я паєду на увкраїну жонушку шукаць).

Словом, то було надзвичайно. Хто не був - втратив каупу задоволення, не кажучи вже про якісь здобутки інших і, головне, наших культур.

Останнє. Я розумію, зол бабИ з полісся цього форуму не читатимуть, але мушу щось їм таки написати щоча б і тут. Коли я прийшов їм дякувати за їх спів, вони мені побажали дожити до їх років і ще більше :)
Я не знайшов що відповісти - мабуть замолодий ще. Так от, навзаєм таки зичу їм бодай тут многая літа і, якщо вже доживу до їхніх років, то їм бажаю мене пережити. Бо спілкування з ними - несамовите щастя. Нехай таких людей на землі буде більше.

Наталка - 11-7-2004 у 23:51

Ага, мені надзвичайно сподобалися білоруси - "Палац" називається. Розмовляли білоруською і файно співали. :) Окрім білоруської "Шабелини", змішаної з "Із-за гори кам’яної" (пам’ятаєте, "Ой, верніться, літа мої, хоч на час у гості"?), у них ще є своя "Гей, бики, чого ви стали?", класні ліричні народні пісні, колядки і щедрівки, надзвичайно схожі на наші, і взагалі - вони класні. Кримські татари теж засмакували, особливо жартівлива пісня про тещу, чомусь доволі серйозна музично - "Хайнана" називається. Взагалі я згодна з Олесем - там усі були класні, у мене ноги гудять та відвалюються, але я втішена, яко мале дитя - натанцювалася, наспівалася, наспілкувалася (навіть з шотландцями ;) ), вісім годин промайнули, як вісім хвилин. Усім без винятку учасникам і гостям фесту зичу - многая літа!!! :saint:

Олексій Мачехін - 12-7-2004 у 09:09

О, щось я тебе серед танцюючих не бачив :(

Nazar - 12-7-2004 у 09:15

Добре вам там було...
Молодці!
Вчора в Старому Селі після лицарського турніру у Замку якась дівчина також вичла старому танцю, мій Остапчик навіть вивчив один рух:)

Лучишин Роман - 12-7-2004 у 10:42

Особисто мені найбільши сподобалися чехи (Сhankishou).
А взагалі це просто супер.

Ще доволі непогано Олежик Скрипка "перефарбував" Орлів :)

Наталка - 12-7-2004 у 13:54

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
О, щось я тебе серед танцюючих не бачив :(


Були ми, були - я і чоловік! Він в такому захваті, а хто б знав, з якими криками я стягнула його з дивану у його "єдиний законний вихідний" (с) і потягнула на фест! :D А тепер ходить і канючить: "Я ще хочу!". :saint: І я ще хочу, але все хороше... далі ви знаєте.
Ще гуцули мені дуже сподобались (Космацька капела), і польська "Капела древутна". Все було - супер!!!

Олексій Мачехін - 12-7-2004 у 13:58

А ти мене бачила?

Наталка - 12-7-2004 у 14:02

Не-а. Хоча головою крутила, але людей досить багато було; крім того, я періодично наштовхувалася на знайомих і зупинялася з ними поговорити. :) Я бачила навіть головного редактора "Кальварії" Петра Мацкевича - у них ятка була біля входу. Але тебе - не бачила... хоча здогадувалася, що ти десь є. :)

dr.Trollin - 12-7-2004 у 14:12

(розстроєно) ех, і чого вони (лицаротурнірці) не вивісили десь тут оголошення про???
Я б теж на нього вискочив би :(

Олексій Мачехін - 12-7-2004 у 14:15

Тю, Сергію, ти ж казав що з ними знайомий? Ніби з Галицьким левом...

dr.Trollin - 12-7-2004 у 16:36

взагалі-то так (хоч і не знаю іх теперішньої назви) -
сусіда (нiк-"Конан";) один з тАмошніх зброярів
але відірвався з тою наукою від реального світу :(
вщент... :(
єдине що -ото на Форумі текстом перекинутись, листа якого написати
ну і у дворі (людей у мимопроїжджих тролейбусах чудуючи :) )
клинком повимахувати...
А на реальні здибанки - то тєжко. Часу обмаль навіть на їх тренування забрести :((
Ну ніц.
(життєстверджуюче) Зато дисертацію (во ім‘я Укр. Науки) доб‘ю!!

А от хто ходить донатудить (на топічні виступи) так то:

http://www.livejournal.com/users/yetya/9972.html
(yetya)@ 2004-07-12 11:23:00
Fata Morgana, чи Країна Мрій?
Ніби перейнявши естафетну паличку від щойно завершеного фестивалю у Шешорах, Київ святкував новий, дуже-дуже надіюсь, такого, що стане традиційним, фолк-фесту “Країна Мрій”, головним генератором ідеї та організатором якого є Олег Скрипка.
Печерське Співоче поле, перетворилось на ці вихідні на острівці етнічних культур, які своїм колоритом наповнили атмосферу фестивалю справжніми живими відчуттями – ну де б ви ще могли побачити, як дівчата в українських вишиванках прогулювались у компанії хлопців у шотландських кілтах, а бабуні та вусаті діди у кресанях не мали відбою від уваги камер та мікрофонів журналістів, але для мене хітом став чорношкірий хлопака у чорній вишитій сорочці з сережкою у вусі, що продавав глиняних розмальованих півників! :)
Впродовж двох днів на малих сценах виступали етнічні гурти з Польщі, Чехії, Угорщини, Румунії, Білорусі, України, Литви, Росії, Шотландії, Фінляндії, Словаччини; ярмарок виробів народних майстрів гудів як вулик; а також, прямо тут, можна було поспостерігати за роботою гончарів, ткаль і ковалів, а у Майстерні народних танців всі охочі могли в реальному часі розучити традиційні танці під живий інструментальний супровід.
Особисто я ризикнула випробувати у своїх руках відчуття живої глини, тобто, сіла за гончарне коло, попередньо пройшовши містичний ритуал омиття рук і ніг. Те, що мені вдалось відчути – просто змішання почуттів!
Уяви ,ти відчуваєш, як під твоїми руками поступово нагріваючись, починає оживати шмат звичайної глини, матеріал стає піддатливим, слухає кожного твого поруху і натиску... хм, але власне, мова йшла про фест... ;)

Всі чекали на родзинки вечора - Велику сцену на вечірні концерти мали відкривати Олег Скрипка, Н.Матвієнко, гурти “KарпатiяnS”, “Мандри”, “Здоб ші Здуб”, представивши нові роботи в стилях Етно-рок, етно-джаз, сучасний романс та інші.
Молодь розмістилась прямо на зелених галявинках, нічим не сковуючи прояви своєї енергії – можна було скакати, танцювати прямо тут, благо простір дозволяв.
Гаряччччіє фіннннскіє парррні не розчарували глядачів – вони навіть на сцену виходили повільно, чим вже визвали легкий смішок серед глядачів та анекдоти на цю ж тематику...:) Далі “розкумарювати” публіку вийшли запальні хлопаки з “Карпатіанс”, які навіть трембіти задіяли у свому виступі (Руслана ховається :)), а потім... потім був справжній сплеск енергії, музики, і вибухова суміш фолку та року – “Cankisou” з Чехії, з крейзі барабанщиком та "забійні" “Здоб ші Здуб” із презентацією нової програми!!! (щось на кшталт Бреговіча, але більш драйвове. Мабуть, це і є те, що можна назвати етно-ф”южин культурою :)
Ні, я, звичайно, не раз спостерігала (і брала активну участь) у тому, що називають масовим концертним драйвом, але тут я стала свідком того, як фолк-музика у вмілих руках музикантів здатна розбудити у людей мабуть, якісь містичні відчуття з минулого, несучи життєствердну енергію стародавніх ритуалів наших предків. Танцювали всі і скрізь!!! Втриматись було неможливо, саме повітря насичене було такою енергетикою, що витанцьовували навіть солом’яні “Купала”, що стали оберегами фестивалю. Нарід так розходився, що, здається, повною несподіванкою стало якесь трохи завчасне завершення виступу. Майже 20 хв., по тому всі і далі стояли під сценою, скандуючи “Здоб ші здуб” і “ відєлі ночь, гулялі всю ночь до утра”, натякаючи на вимогу продовження “банкету”. Але. Це “але” було у суворому регламентованому часі проведення фесту, і нічого вже тут не поробиш. Вссе гарне рано чи пізно закінчується, але, на жаль, зазвичай, рано...

Тим більше, що це лише врадження від першого дня фестивалю, а те, що творилось на вечірньому виступі “Мандрів” та Скрипки наступного вечора, можна собі лишень уявити!!!

Думаю ,що найгірше можливе у фолк-фестах – це почуття награності, театральності. Тут такого не було. Тут було те, що можна назвати Справжнім Фолковим Драйвом. Так виглядає вона, "країна Мрій"...
Страшенно тішить відчуття, що на кінець-то Україна стає схожою на Україну!

До речі, не за горами Лемківська Ватра у Польській Ждині.
Як кажуть, все пізнається у порівнянні.... ;)

Current Mood: і досі драйвове!!!
Current Music: КарпатіянS

Юрій Сєров - 5-6-2008 у 17:04

Цього року, на п'ятому фестивалі "Країна мрій", який пройде 21-22 червня, власнику найкрасивішої вишиванки подарують фотоапарат.

Юрій Сєров - 12-6-2008 у 12:56

Цьогорічна Країна Мрій познайомить з японською культурою та відкриє літературні сцену
krainamriy.com
У Києві пройде міжнародний етнофестиваль Країна Мрій ‘2008
На цьогорічному V Міжнародному фестивалі Країна Мрій ‘2008, який відбудеться 21-22 червня на Співочому полі в Києві буде представлена культура японського народу та вперше діятиме літературна сцена.

Фестиваль розпочнеться з традиційного з видобування Живого вогню, який буде пронесено Великою Купальською ходою від Андріївської церкви на Співоче поле Києва, а далі дійство розгорнеться на сценах Під Стінами Лаври, Зеленій Галявині, Кобзарській сцені, у Майстерні Танців, на Майданчику Козацьких Розваг, на Фірі – пересувній сцені, а також на Головних Денних і Вечірніх підмостках.

Дітей бавитиме і водночас навчатиме Дитячий майданчик, а придбати собі незабутню пам’ятку про відвідини Країни Мрій ‘2008 можна буде безпосередньо у ремісників на Алеї Майстрів.

21 червня різнобічно буде представлена культура японського народу на Майданчику Українсько-Японського Центру. Допитливі зможуть повчитися танку бонодорі, зануритися в чайну церемонію по-японськи, спробувати себе у каліграфії, і навіть покуштувати японської піци окономіякі.

Також на Майданчику Козацьких Розваг бажаючі зможуть відкрити для себе бойове мистецтво Країни Перших Променів Сонця він наставника і учителя Курокі-сан, повідомляють організатори дійства.

Цьогорічним запровадженням стане Літературна сцена. «Це моя давня мрія, аби на нашому дійстві з’явився куточок, присвячений не лише співаному, а також і сучасному українському писаному слову” – ділиться таємницею головних натхненник фестивалю Олег Скрипка.

Підмостки красного письменства буде споруджено у дворику музею Гончара. З них гості дійства зможуть почути відомих українських літераторів, етночитання молодих віршотворців та подивитися справжню поетичну виставу.

На підтримку українського книгарства від музею Гончара і до Алеї Майстрів розгорнеться Український книжковий ярмарок під опікою Братів Капранових.

Гості дійства зможуть побачити на власні очі перебіг глибокого друку на справжньому офортному станку, а охочі – навіть приміряти на себе ремесло друкаря. На ярмаркові діятимуть дві невеличкі сцени: Зелений Запорожець та Чумацький Віз. На них показуватимуть свої уміння та вільно спілкуватимуться з читачами майстри-письменники.

З розкладом подій V Міжнародного дійства Країна Мрій ‘2008 можна ознайомитися на офіційному сайті фестивалю.

http://ua.korrespondent.net/showbiz/490862