Форум Рідного Міста

Лічильник в кожному таксі?

Олександр Чорнобиль - 12-7-2004 у 10:06

Думаю всі вже чули, що ВР прийняла закон, але здається тільки в першому читанні.
Які є міркування з того приводу? Потрібно воно нам (тим, кому доводиться таксі користуватись) чи й так обійдемось?

Лучишин Роман - 12-7-2004 у 10:18

Варто було б. А то інколи таксисти користуються вашим незнаням і суттєво завищують тарифи.

Sagittarius - 12-7-2004 у 13:54

Я думаю обов'язково потрібно. Тільки но появилось у Львові Еталон-Таксі в машинах були лічильники і проїзд по лічильнику був відсотків на 20 дешевший в порівнянні з іншими машинами. А про приватні таксі і говорити нема чого - деруть страшно. Набагато вигідніше користуватися радіо-таксі.

Олександр Чорнобиль - 12-7-2004 у 14:18

Але не факт, що радіо-таксі необхідні лічильники. Адже лічильники рахуватимуть час, який ви проводите в таксі, а в такому місті як Львів, це може бути йой як невигідно (для пасажира).
Наразі достатньо знати тариф фірми і подивитись, щоб на початку шляху водій обнулив спідометр. Потім лиш множиш кілометраж на ціну.

Користувач Олесь - 12-7-2004 у 14:21

Мають бути лічильники, а крім того водій має на вимогу пасажира видавати підтвердження про оплату.

Олексій Мачехін - 12-7-2004 у 14:23

А хіба лічильники не кілометри рахують???

Олександр Чорнобиль - 12-7-2004 у 14:36

Не маю досвіду з нашими лічильниками. Знаю, що радіотаксі "000" їх мають, але це дороге таксі, тому не користувався.
Був в Лондоні. Так там лічильники рахують не кілометри, що дуже б"є по кишені, бо в годину пік проїхати по Лондону три кілометри займає чи не півгодини.
А який сенс тоді в лічильнику, якщо є спідометр?

Користувач Олесь - 12-7-2004 у 14:54

Цитата:
Першим відправив користувач Olexiy
А хіба лічильники не кілометри рахують???

Ну та ж так було наприклад за Союзу в тих державних таксі. Кілометр коштує стільки-то, хвилина стільки-то. Сума збільшується залежно від того, що швидше мине - хвилина чи кілометр.

Vitalik - 12-7-2004 у 16:12

Можливо питання не втему, але якщо пам"ятаєте то на Новий Рік таксисти брали по двійному тарифу, наскільки це було легально?

Юрій Сєров - 19-11-2007 у 23:26

У місті з’явиться «зеленооке» таксі

«Легального» перевізника можна буде розпізнати за вогниками «Вільно – зайнято»
Нелегальних таксоперевізників у Львові поменшало. За три місяці роботи мобільних груп у складі представників ДАІ, управління транспорту Львівської міської ради, профспілкової організації таксистів та представників асоціації “Львівське таксі”, 729 машин отримали ліцензійні картки, 23 перевізникам видали ліцензії, ще 600 авто обладнали таксометрами.

Останнє, зазначають фахівці, зручно, перш за все, для пасажирів. Їхати в машині з лічильником вигідніше і безпечніше. По-перше, ціна за проїзд визначається точно, а не “на око”. По-друге, пасажир отримує фіскальний чек. Якщо під час проїзду його здоров’ю завдадуть шкоди, цей документ може стати доказом для слідства. Належно обладнане авто на вулицях міста можна впізнати за сигнальними вогниками. Як і за радянських часів, червоний означає – машина зайнята, зелений – вільна.

Щоправда, у відсотковому вимірі співвідношення між нелегальними та легальними перевізниками виглядає не так оптимістично. Станом на травень містом курсувало приблизно 5000 таксі. “Але й належно обладнаних було значно менше”, - зазначив голова асоціації “Львівське таксі” Леонід Бойко.

На відміну від маршруток, ціни на таксі найближчим часом зростати не будуть. Принаймні цього не робитимуть перевізники, об’єднані асоціацією “Львівське таксі”. Кілометр проїзду і надалі коштує 2 гривні 50 копійок. Ціна за мінімальний проїзд (до 4 кілометрів) - 12 гривень.

Найближчим часом міська рада має намір навести лад із автомобільним транспортом біля Залізничного вокзалу. Там планують встановити щось на зразок контрольно-пропускного пункту. Перевізники, які не уклали усіх необхідних угод, права в’їзду на територію не матимуть.
Джерело - Високий Замок

Павло Жежнич - 19-11-2007 у 23:39

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
На відміну від маршруток, ціни на таксі найближчим часом зростати не будуть. Принаймні цього не робитимуть перевізники, об’єднані асоціацією “Львівське таксі”. Кілометр проїзду і надалі коштує 2 гривні 50 копійок. Ціна за мінімальний проїзд (до 4 кілометрів) - 12 гривень.

Не підніматимуть ціни, бо вже трохи підняли, і між таксофірмами існує жорстка конкуренція - не за копійки вони возять.

Роман Голощук - 20-11-2007 у 11:26

Позавчора їхав на радіотаксі різних фірм: в один бік іномаркою з лічильником - видали чек і коштувало мені 17 грн., в назад вертався розбитою "копійкою" без лічильника і заплатив 20 грн. :(
Так що я за легальних перевізників обладнаних лічильниками!