vovka - 18-7-2004 у 18:46
По замках Закарпаття планували поїхати вже місяць.
І вот цієї суботи зібралися і зранку виїхали.
Значить 4 чоловік. Дві дівчини, два хлопця. Я і одногрупник зі Стрия.
Машина - ВАЗ 2108.
Заправив в майже пустий бак 20 літрів 92 у Львові.
Виїхали десь в 8:00 зі Львова. Поки всіх позбирав...
Десь в 9 були в Стрию. Ну до Стрия нецікаво, був нераз, ГАЇшників небуло. Дорога
хороша. Машин мало.
100-110 без напряга. (більше боявся, бо майстри попередили що в першу тисячу після
заміни там чогось в моторі, воздух пропускав, це якась резинка чи щось в тому
плані, бажано не їхати більше 100-110 ) .
Після Стрия десь районі Сколе і далі будують дорогу. З розмахом. Неміряно техніки,
Камазів, будівельників. Кірпа старається
Стоять люди з прапорцями і по черзі прпускають машини, бо відкрита тільки одна
полоса. Але черг немає.
Їдем далі. 100 навіть в горах, якщо не за фурою то можна тримати навіть на зубилі без
проблем. Щоправда місцями є погані участки на стиках невідремонтованої і
вдремонтованої доріг. Там різниця в 10 см і як не загальмувати, то магнітола в мене
збиває СД Ну але до Ужгорода таких місць
десь 2.
Недоїждаючи до Мукачева десь 70 км, починається міліція Гаїшники стоять ну буквально кожні 30 км. Це зразу замітив. У
Львівскій області так ніодного і не бачив. В Карпатах як завжди дощ, у Львові було
хмарно .
Доїждаємо до Мукачева. Бачимо здалеку замок. Красота.. Звернули з траси, поїхали
туда. Дорога до самого замку. Стоянка 2 грн. Вхід 3 грн. Фотографувати можна. Ну
тобто замок можна а всередині музеї вроді би нє, ну але ми фотографували і ніхто
нічого не сказав.
Враження класні. Замок схожий на замок Мури
здоровенні, три поверхи. Класно..
Вобщєм подивилися, і поїхали в Ужгород. Бензину залишилося десь 5 літрів,
дозаправив ще 22 на Нафтогазі при трасі. Ціна 2.75 за 92, хоча по дорозі було і по 2.60. Ну
але то якісь підозрілі заправки.
По дорозі в Ужгород як завжди ДАЇ, ну але там дорога то просто капець . Я ще на таких
не їхав. Є ділянка так кілометрів 15-20 - автобан. 3 ряди з кожної сторони. Жодної ями.
Як для літаків.. Я їхав справа, так як 100-110 то я обганяв хіба поодиноків Волги і
Москвичі. Решту на Бехах, мерсах, октавіях пролітали мимо Зустрічні моргали про ДАЇ. Заїхали в Ужгород. КИнулося в око
якісь не такі правила. На кільці пріорітет у тих хто їде не на кільці. Знаку не
бачив.
Розпитали в магазині де є замок. Продавець так почав пояснювати, що аж ніяково
стало.. Чуть лі не все скзав що знав В замку
нічого особливого як на мене. Він більше схожий на музей. Там виставки всякі.. В
Мукачево набагто цікавіше .
Поїхали на річку УЖ. Трохи брудна. Погода супер. Жара.. Сам Ужгород враження не
справив, як на мене, якби не річка, то взагалі б сумно було.. Львів куда цікавіший
для мене став виглядати після того
Проїхали размо від стоянки у Львові до річки в Ужгороді 300 км. Десь в 18:30 поїхали
назад.
Ну назад вже нікуди не заїжджали, бо хотілося вже додому.
На виїзді з Ужгорода перед перехрестям якийсь з Октавії тип виліз і почав нам
махати мол як до ЛЬвова добратися Сказав що
мол прямо. Подивився на номера - КА . Він певно не бачив що в нас також ТС, а не РЕ і
РТ
Назад по трасі їхати одноманітно. Гір нема. Пряма дорога. Купа виноградників. За
Мукачевим обігнав якусь Таврію на спуску , якраз перед ДАЇ. Ті трохи криво
подивилися але не зупинили.. Хотя я вже приготувався
При трасі стоїять продавці всього
Кошики плетені, абрикосиЮ персики вино.. Але як на мене трохи дорого, точніше не
дешево. Персики - штук 8, 10 грн, абрикоси по 5. Штук 10 великих. Вино по 6,8,12 грн за 1.5
бутилку.
При вїзді в Карпати почався сильний дощ, гроза.. І тут одній з наших дівчат пришла
геніальна ідея , мол "Давайте звернем з траси, і поїдемо через Славське, я знаю
дорого". Я чогось купився, бензи вроді ще був на 100 км хватило б... Як оказалося
зря Тому що там де Воловець треба було
повернути наліво, що ми як нам здавалося зробили правильно. Тільки десь за 40 км (а
дорога хороша, 1 км вгору і 10 потім вниз на нейтралці, так десь з 30 км проїхав на
нейтралці, зі швидкістю 80) , я побачив підозрілу табличку в якомусь селі - тіпа Хуст
прямо, Синевир направо.. Шото тут не то подумалося.. Прийшов розпитав в народу на
зупинці. Витягнув з багажника карту
Опа. Тіпа приїхали.. Вернулися назад до розвилки на Долину і Воловець. Вилізли
біля річки трохи подихати повітрям Година
десь півдевята.
Поїхали в Долину. Дорога не така щоб супер, але більше-менш 80-90 без проблем. Ям нема.
В одному місці ремонт моста, тому була невелика черга.
Заїхали в Долину десь за 80 км. Заправилися, бо залишилося десь 7-8 літрів. А до
долини заправок 0. Жодної. Може погано дивився, але не найшов. За 80 км і жодної
заправки. Залив 11 літрів 92 на ОККО. по 2.70.
Ну і там далі до Стрия через Болехів , мимо Моршина. КОроче до Стрия зрообили крюк
кілометрів в 70, ну може менше.
Зі Стрия вже стемніло. Десь година 21:30 . Ну то з зупинками. В Стрию одного висадили,
ще поговорили хвилин 20 і поїхали...
Зі Стрия до ЛЬвова вже темно. Машин мало, зустрічні сліплять.. У ЛЬвові були десь в
23... Поки порозвозив всіх по домах і на стоянку - рівно 24.
Як виявилося - поломка була єдина, десь на якомусь етапі заклинив замок багажника.
Де і коли поняття нема. Ключ не лвазить і все. Так як би хто там чогось запхав..
А решта ОК.
Ітого проїхали 650 км. Бензину пішло десь 48 літрів. Всього купили на 53 літра, ну але
ще залишився в баку. Ще одна поділка. В мене так показує коли його ще трохи є. Не
так щоб аж дуже мало, але витрата нормальна як на мене.
Ітого всі довольні, хоть і з пригодами, але добралися прекрасно. Я трохи втомився,
так як 650 км за день - це вперше Ну але ні про
що не шкодую...
Tempika - 19-7-2004 у 07:44
...звіт на звіт :-)
поїхали тиждень назад в Крехівський монастир... маршрутка 4 грн. з автостанції на
Хмельницького
(АС-2), номер 123-й, здається, їде 9.00, 10.30, 12.00 і так далі.
до самих воріт – трохи менше години... в 10.30 їде великий мерсік, тому дорога
спокійніша... краса
там неземна, спокійно, чисто, гарно... від джерела навіть пекінесотерь*єр Мася не
хотіла йти :-))
в печерах нічого особливого, я сама не полізла, а тільки фоткала тих, хто лазить...
:-) біля печер
дуже слизька земля, тре мати солідні кеди, – я ледве не розбила фотік об каміння...
якщо є час,
то краще йти довгою дорогою... за монастирем по стрілці і прямо прямо прямо... а якщо
ліньки
здійснювати паломництво, то зразу за монастирем повертаєте по огорожі направо –
і ось воно,
джерело... ну і біля печер і в лісі дофіга комарів, а біля джерела їх як вітром здуло
:-)) ось
фотки: http://public.fotki.com/tempika/krehiv/
Андрій Пелещишин - 21-7-2004 у 00:27
На жаль, цього року ніде не їзджу, а колись також їздив машиною (як пасажир) в
Ужгород зі Львова. Водієм був якийсь камікадзе (колишній автогонщик - службовий
шофер транспортної фірми, яку ми тоді консультували). Дорога Мукачево-Ужгород -
гарна, і машинки там справді достойні ганяють
А враження відтих країв приблизно такі ж як у Вовки. Мукачівський замок - то сила!
Правда, я в ньому був ще в середині девяностих і недавно. То тоді мені більше
сподобалося - все було відкрите, і можна було лазити де завгодно.