Форум Рідного Міста

Звіт про поїздку в Закарпаття

vovka - 18-7-2004 у 18:46

По замках Закарпаття планували поїхати вже місяць.
І вот цієї суботи зібралися і зранку виїхали.
Значить 4 чоловік. Дві дівчини, два хлопця. Я і одногрупник зі Стрия.
Машина - ВАЗ 2108.
Заправив в майже пустий бак 20 літрів 92 у Львові.
Виїхали десь в 8:00 зі Львова. Поки всіх позбирав...
Десь в 9 були в Стрию. Ну до Стрия нецікаво, був нераз, ГАЇшників небуло. Дорога хороша. Машин мало.
100-110 без напряга. (більше боявся, бо майстри попередили що в першу тисячу після заміни там чогось в моторі, воздух пропускав, це якась резинка чи щось в тому плані, бажано не їхати більше 100-110 ) .

Після Стрия десь районі Сколе і далі будують дорогу. З розмахом. Неміряно техніки, Камазів, будівельників. Кірпа старається :) Стоять люди з прапорцями і по черзі прпускають машини, бо відкрита тільки одна полоса. Але черг немає.
Їдем далі. 100 навіть в горах, якщо не за фурою то можна тримати навіть на зубилі без проблем. Щоправда місцями є погані участки на стиках невідремонтованої і вдремонтованої доріг. Там різниця в 10 см і як не загальмувати, то магнітола в мене збиває СД :) Ну але до Ужгорода таких місць десь 2.
Недоїждаючи до Мукачева десь 70 км, починається міліція :) Гаїшники стоять ну буквально кожні 30 км. Це зразу замітив. У Львівскій області так ніодного і не бачив. В Карпатах як завжди дощ, у Львові було хмарно .

Доїждаємо до Мукачева. Бачимо здалеку замок. Красота.. Звернули з траси, поїхали туда. Дорога до самого замку. Стоянка 2 грн. Вхід 3 грн. Фотографувати можна. Ну тобто замок можна а всередині музеї вроді би нє, ну але ми фотографували і ніхто нічого не сказав.
Враження класні. Замок схожий на замок :) Мури здоровенні, три поверхи. Класно..
Вобщєм подивилися, і поїхали в Ужгород. Бензину залишилося десь 5 літрів, дозаправив ще 22 на Нафтогазі при трасі. Ціна 2.75 за 92, хоча по дорозі було і по 2.60. Ну але то якісь підозрілі заправки.
По дорозі в Ужгород як завжди ДАЇ, ну але там дорога то просто капець . Я ще на таких не їхав. Є ділянка так кілометрів 15-20 - автобан. 3 ряди з кожної сторони. Жодної ями. Як для літаків.. Я їхав справа, так як 100-110 то я обганяв хіба поодиноків Волги і Москвичі. Решту на Бехах, мерсах, октавіях пролітали мимо :) Зустрічні моргали про ДАЇ. Заїхали в Ужгород. КИнулося в око якісь не такі правила. На кільці пріорітет у тих хто їде не на кільці. Знаку не бачив.
Розпитали в магазині де є замок. Продавець так почав пояснювати, що аж ніяково стало.. Чуть лі не все скзав що знав :) В замку нічого особливого як на мене. Він більше схожий на музей. Там виставки всякі.. В Мукачево набагто цікавіше .

Поїхали на річку УЖ. Трохи брудна. Погода супер. Жара.. Сам Ужгород враження не справив, як на мене, якби не річка, то взагалі б сумно було.. Львів куда цікавіший для мене став виглядати після того :)

Проїхали размо від стоянки у Львові до річки в Ужгороді 300 км. Десь в 18:30 поїхали назад.
Ну назад вже нікуди не заїжджали, бо хотілося вже додому.
На виїзді з Ужгорода перед перехрестям якийсь з Октавії тип виліз і почав нам махати мол як до ЛЬвова добратися :) Сказав що мол прямо. Подивився на номера - КА . Він певно не бачив що в нас також ТС, а не РЕ і РТ :)

Назад по трасі їхати одноманітно. Гір нема. Пряма дорога. Купа виноградників. За Мукачевим обігнав якусь Таврію на спуску , якраз перед ДАЇ. Ті трохи криво подивилися але не зупинили.. Хотя я вже приготувався :)
При трасі стоїять продавці всього :)
Кошики плетені, абрикосиЮ персики вино.. Але як на мене трохи дорого, точніше не дешево. Персики - штук 8, 10 грн, абрикоси по 5. Штук 10 великих. Вино по 6,8,12 грн за 1.5 бутилку.

При вїзді в Карпати почався сильний дощ, гроза.. І тут одній з наших дівчат пришла геніальна ідея , мол "Давайте звернем з траси, і поїдемо через Славське, я знаю дорого". Я чогось купився, бензи вроді ще був на 100 км хватило б... Як оказалося зря :) Тому що там де Воловець треба було повернути наліво, що ми як нам здавалося зробили правильно. Тільки десь за 40 км (а дорога хороша, 1 км вгору і 10 потім вниз на нейтралці, так десь з 30 км проїхав на нейтралці, зі швидкістю 80) , я побачив підозрілу табличку в якомусь селі - тіпа Хуст прямо, Синевир направо.. Шото тут не то подумалося.. Прийшов розпитав в народу на зупинці. Витягнув з багажника карту :baddevil:
Опа. Тіпа приїхали.. Вернулися назад до розвилки на Долину і Воловець. Вилізли біля річки трохи подихати повітрям :) Година десь півдевята.
Поїхали в Долину. Дорога не така щоб супер, але більше-менш 80-90 без проблем. Ям нема. В одному місці ремонт моста, тому була невелика черга.
Заїхали в Долину десь за 80 км. Заправилися, бо залишилося десь 7-8 літрів. А до долини заправок 0. Жодної. Може погано дивився, але не найшов. За 80 км і жодної заправки. Залив 11 літрів 92 на ОККО. по 2.70.
Ну і там далі до Стрия через Болехів , мимо Моршина. КОроче до Стрия зрообили крюк кілометрів в 70, ну може менше.
Зі Стрия вже стемніло. Десь година 21:30 . Ну то з зупинками. В Стрию одного висадили, ще поговорили хвилин 20 і поїхали...
Зі Стрия до ЛЬвова вже темно. Машин мало, зустрічні сліплять.. У ЛЬвові були десь в 23... Поки порозвозив всіх по домах і на стоянку - рівно 24.

Як виявилося - поломка була єдина, десь на якомусь етапі заклинив замок багажника. Де і коли поняття нема. Ключ не лвазить і все. Так як би хто там чогось запхав..
А решта ОК.

Ітого проїхали 650 км. Бензину пішло десь 48 літрів. Всього купили на 53 літра, ну але ще залишився в баку. Ще одна поділка. В мене так показує коли його ще трохи є. Не так щоб аж дуже мало, але витрата нормальна як на мене.
Ітого всі довольні, хоть і з пригодами, але добралися прекрасно. Я трохи втомився, так як 650 км за день - це вперше :) Ну але ні про що не шкодую...

Tempika - 19-7-2004 у 07:44

...звіт на звіт :-)
поїхали тиждень назад в Крехівський монастир... маршрутка 4 грн. з автостанції на Хмельницького
(АС-2), номер 123-й, здається, їде 9.00, 10.30, 12.00 і так далі.
до самих воріт – трохи менше години... в 10.30 їде великий мерсік, тому дорога спокійніша... краса
там неземна, спокійно, чисто, гарно... від джерела навіть пекінесотерь*єр Мася не хотіла йти :-))
в печерах нічого особливого, я сама не полізла, а тільки фоткала тих, хто лазить... :-) біля печер
дуже слизька земля, тре мати солідні кеди, – я ледве не розбила фотік об каміння... якщо є час,
то краще йти довгою дорогою... за монастирем по стрілці і прямо прямо прямо... а якщо ліньки
здійснювати паломництво, то зразу за монастирем повертаєте по огорожі направо – і ось воно,
джерело... ну і біля печер і в лісі дофіга комарів, а біля джерела їх як вітром здуло :-)) ось
фотки: http://public.fotki.com/tempika/krehiv/

Андрій Пелещишин - 21-7-2004 у 00:27

На жаль, цього року ніде не їзджу, а колись також їздив машиною (як пасажир) в Ужгород зі Львова. Водієм був якийсь камікадзе (колишній автогонщик - службовий шофер транспортної фірми, яку ми тоді консультували). Дорога Мукачево-Ужгород - гарна, і машинки там справді достойні ганяють

А враження відтих країв приблизно такі ж як у Вовки. Мукачівський замок - то сила! Правда, я в ньому був ще в середині девяностих і недавно. То тоді мені більше сподобалося - все було відкрите, і можна було лазити де завгодно.