Форум Рідного Міста

Оригінальніcть мобільного телефону

Sergi Adamchuk - 23-7-2004 у 10:59

Як визначити самостійно чи купований телефон оригінальний чи ні? Зокрема цікавить Alcatel 331

Громов Сергій - 23-7-2004 у 11:27

Трошки незрозуміло що значить "оригінальний" ....

Якщо стосується оригінальності від виробника - то треба дивилися на деталі, і то, "чисті" мікросхеми можуть бути паяні в Польщі чи Чайні :)

Якщо "оригінальність" розуміється як "перші руки" - то майже ніяк :(

Sergi Adamchuk - 23-7-2004 у 11:36

Саме в розумінні "Оригінальність виробника" (що зроблено не в польщі, а тим більше не в китаї).

У багатьох оголошеннях з продажу пишуть "Оригінал". Ось наприклад прайс одного з магазинів http://www.pc-kiev.com/tovar.php?id_catovar=59, тут апарати поділяють на "Original" і "з гарантією 3 місяці" :-).

Наприклад, Siemens A55 залежно від "оригінальності" у одному й тому ж магазині коштує 91.40 або 69,30.

Лучишин Роман - 23-7-2004 у 12:11

Точно такіж "оригінальні" апарати продаюють у Львові купа фірм, поичнаючи з Nton. А інструкція надрукована в Одесі. Здається Менс такою дуркою не займається. Але хто його знає. Чесно кажучи найкраще взяти телефон у UMC разом з контрактом. Особисто мав таких два: Nokia 3410 i SonyEriccsson T100. З ними проблем не було. Там таких "оригінальних" не продають.

Анастасія Кулакова - 23-7-2004 у 14:06

Всі телефони поділяються на дві категорії: "білі" і "сірі".
"Білі" телефони ввозяться в Україну офіційно і від виробника. "Сірі" ввозяться з Польщі або Росії "у валізах". Розрізнити їх дуже просто. На "білі" телефони ви завжди отримаєте гарантію завода-виробника. На "сірі" або її взагалі не буде, або це буде гарантійний папірець магазину чи приватного підприємця. "Білі" телефони завжди трохи дорожчі через це.
І тут вже як повезе. Але гарантія виробника, на мій погляд, надійніша.
У Львові є магазин АЛЛО на Городоцький (він належть до всеукраїнської мережі), де весь товар "білий". Принаймі, наскільки знаю я.

Громов Сергій - 23-7-2004 у 14:13

А я ще так скажу :

мій "білий" телефон втік у сихівській маршрутці, на нього точно папірця нема і ціна йому 10 баксів - але від того він ТОЧНО не "посірів" :)

Sergi Adamchuk - 23-7-2004 у 14:15

На сайті alcatel.ru (alcatel.com) я не зустрів жодної згадки про представництва алкател в Україні. Може хтось знає чи є представництво його в Україні. .... Може в принципі всі алкательки в Україні чорні?

Анастасія Кулакова - 23-7-2004 у 14:28

Ні, Sergius, Ви не праві. Дехто з виробників техніки (не тільки телефонів) взагалі не мають представництва в Україні. Вона мають штаб-квартиру по СНД де-небудь у Москві, а в Україні мають дилерів і дистрибуторів, які цілком офіційно представляють їх телефони.
В Україні є лише три потужні всеукраїнські мережі, що представляють інтереси виробників всіх мобільних телефонів.
Це "Юнітрейд" (http://unitrade.com.ua), "АЛЛО" (http://allo.ua), "Астел" (http://astel.com.ua).
Подивіться на сайтах хто саме з них є представником alcatel.

Sergi Adamchuk - 23-7-2004 у 14:59

Таки є представництво в Україні: все просто http://www.alcatel.ua. У астела я вже дивився - у них лише 2 моделі алки. Дякую за інші.