Форум Рідного Міста

Взламано "магазинні" мітки

Андрій Пелещишин - 29-7-2004 у 23:31

Взаламано радіочастотні мітки, які використовуються для маркування товарів у супермаркетах (там де потрібно проходити через спеціальну брамку). Чіпи вважалися надійним засобом від крадіжок у магазинах самообслуговування і навіть у нас уже інколи використувуюся (я принаймні один такий магазин у Львові знаю).
Автори взламу не розробляли (і не мали такої мети) абсолютно працюючого рішення, проте розроблена програма демонструє вразливість цієї технології.
Для перепрограмування чіпів (наприклад зменшення вартості товару на якому він вчеплений) достатньо кишенькового компютера з підтримкою Java (типу Палму або PocketPC) та пристрою читання карток, що підєднаний до КПК.

Юрій Сєров - 30-7-2004 у 02:02

Хм, де б дістати пристрій читання карток :)

Tempika - 30-7-2004 у 05:29

...певно, схемка є в інеті... тре пошукати :-)))

Demyan - 30-7-2004 у 08:21

так то воно так, але слід бути обережним. Оскільки на екрані продавця висвічується і сам товар. Якщо перегнути палку і скажімо на плитку шоколадки 100г. поставити ціну 1,00 грн. То продавець (оператор) може замітити це і тоді будуть пробелми, тобто кримінал :(.

Олексій Мачехін - 30-7-2004 у 08:30

Та останні три дописи - вже як не кримінал, то принаймні його прагнення.
Зламати можна все, і дросельні мітки на одязі і цінові на товарах. Але тут, мабуть, має в середені щось вмерти. А в кого вмерло - для тих є камери візуального спостереження в залі.

Tempika - 30-7-2004 у 11:02

...а просто відірвати мітку не можна?.... :-)

Demyan - 30-7-2004 у 11:05

Цитата:
Першим відправив користувач Tempika
...а просто відірвати мітку не можна?.... :-)


і далі що? на цій же мітці є інфо про товар. хіба ховати в кишеню? але деякі мітки ставлять в такі місця що їх не відірвеш просто так, треба помучитись....а для цього вже є камери.
І взагалі краще викинути ту ідею з голови, а працювати, та нормально купляти товар в магазині.

Олексій Мачехін - 30-7-2004 у 11:11

Мене взагалі дивує розвиток теми крадіжки на форумі.

Користувач Олесь - 30-7-2004 у 11:25

Цитата:
Першим відправив користувач Андрій Пелещишин
Для перепрограмування чіпів (наприклад зменшення вартості товару на якому він вчеплений) достатньо кишенькового компютера з підтримкою Java (типу Палму або PocketPC) та пристрою читання карток, що підєднаний до КПК.


Для зменшення вартості товару злодієві достатньо заготувати собі наліпки з відповідними штрих-кодами - це можна зробити в багатьох стандартних програмах, в більшості магазинів ціну зчитують саме з штрих-коду, а не безконтактним методом. Тому кваліфікований касир пильнує, чи відповідає опис товару, який зобразився, самому товару. Безконтактні засоби застосовуються для запобігання прихованому виносу товару з магазину. Професійні злодії для їх знешкодження здебільшого користуються стандартними засобами від самого ж виробника цих захисних систем. Тому рятують вони від злодіїв-аматорів. Основна захисна роль - все ж на працівниках служби безпеки магазину, які моніторують торговий простір за допомогою камер або безпосередньо.

І раджу дану тему розглядати в контексті "поради власникам магазинів як запобігти крадіжці", щоб не було недорозумінь.

Андрій Пелещишин - 30-7-2004 у 11:37

Власне, моє перше повідомлення і мало за мету попередити людей, які мають стосунок до магазинів та супермаркетів, бо в нас часто економлять, і можуть вирішити, що якщо вже заплачено за якесь обладнання то можна розслабитися..

Дана новина не взята з якогось супер-хакерського форуму а пройшла по багатьох популярних лентах новин..

Тему закриваю.