Форум Рідного Міста

Металопластикові вікна - "за" і "проти"

Vlotsk - 10-8-2004 у 15:18

Планую поставити сабж. У зв"язку з тим хотілось би почути думку компетентних людей з приводу того:
1. Який профіль варто обрати?
2. Чи справді вітчизняні профіля суттєво гірші за зарубіжні?
3. Які нюанси варто врахувати, приймаючи рішення про встановлення?
4. А може, взагалі, не варто? :)

Василь Яворський - 14-9-2005 у 17:01

Я не зовсім професіонал але ставив у себе вдома і багато чого по цій темі взнавав. Значиться профіль найкращий Salamander і ще якийсь, який точно не памятаю. Наші профілі вітчизняні і справді значно гірші за нормальні іноземні. Чим гірші? Тим що вони вицвітають, якщо білі то жовтіють. Бачив таке на власні очі. Найголовніше потрібно добре продумати як то вікно буде відкриватися, бо найчастіше його робліть з глухими відсіками і без кватирок, замість кватирки вертикальне відкривання. Тому варто добре цей момент продумати. Друге: важливо чи є дуже шумно там де Ви хочете його поставити. Оскільки металопластикове вікно в першу чергу шумоізоляція. Можливо таки буде краще дерев"яне. А про варто-неварто: я особисто не шкодую!

Demyan - 15-9-2005 у 08:52

взагалі не рекомендують ставити вікна вдома там де нема витяжки (в кімнатах) можна на кухні в ванні, вони мають малу пропускну здатність повітря. Карщий варіант деревяні вікна з утеплювачами....дорожче зате набагато краще через дерево потроха проходить повітря і краще взимку, коли вікна фактично не відкривають. мене переконали ставити дерево.

Василь Яворський - 15-9-2005 у 14:15

Дерево краще не в певних випадках а у всіх, але тут також береться до уваги і фактор ціни

Андрій Пелещишин - 15-9-2005 у 20:05

Маю дилетантські питання щодо пластикових вікон
1. Чи роблять пластикові вікна "традиційного формату", тобто з квартикою і тп. Мені особисто оцей спосіб відкривання з вертикальним нахилом не подобається.
Як це відображається на ціні?
2. Чи реально до пластикових вікон примуцувати антимоскитну сітку?

Олексій Мачехін - 15-9-2005 у 20:10

Не маю особливих знань що до цін, але кватирку зробити цілком реально за гроші. Ти тільки враховуй що це позначиться на площі скла - профіль пластикових вікон дещо ширший за дерев`яний і тому світла буде меньше. Краще вже просто відкривати туж високу кватирку по вертикальній осі але не на всю.
Антимоскітки теж є і коштують свої гривні.

Тарас Гулка - 15-9-2005 у 21:50

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Пелещишин
Маю дилетантські питання щодо пластикових вікон
1. Чи роблять пластикові вікна "традиційного формату", тобто з квартикою і тп. Мені особисто оцей спосіб відкривання з вертикальним нахилом не подобається.
Як це відображається на ціні?
2. Чи реально до пластикових вікон примуцувати антимоскитну сітку?


Відповідь:
1. Роблять. В більшості випадків проектувати можна фактично довільну конфігурацію (в межах розумного). Від вертикального нахилу можна відмовитися без проблем. Буде тільки дешевше. Якщо фірма відмовляється таке зробити - значить беруть оптом і не намагається напрягаютися
Доречі, майже завжди роблять відкривання у двох площинах. Вертикальну можна просто не використовувати.
2. Реально. Зрештою зараз пропонують вікна де вже встановлена така сітка. Навіть можна замовити вікно, яке покривають смолистою прозорою плівкою. Врезультаті ваше вікно жодна каменюка не проб'є

Загальні відомості.
Металопластикові вікна мають таку важливу штуку як кількість камер. тобто кількість металевих профілів розділених між собою пластиком. Традиційно пропонують 3-камерні. Трохи дорожчі але якісніші 5-камерні.
5-камерні якісні з двох причин:
по-перше, більше камер - тепліше і тихіше
по-друге, більше камер - надійніше стоять великі пройоми, тобто якщо вікно має великі окремі секції, то 3-камерний профіль може покрутитися.

Саламандер - 5 камерний. Саламандер також, доречі виготовляється у нас.
Є багато хороших профілів, які привозять з Бельгії або з Бундеса і у нас тільки збирають.

А взагалі маю хорошого знайомого, який маю свою невелику фірму яка такими вікнами займається. На днях попитаю в нього детальнішу інформацію і скину.

vovka - 15-9-2005 у 22:51

В мене пластикові вікна вже більше 2 років.
Величезний плюс - це шумоізоляція. Хіба літак пролітає - тоді щось чути :)
Вертикальний нахил - ну спочатку здавалося що буде незручно, а зараз привик.. Ніяких проблем не відчуваю... Навіть зручно виявилося.. Крім того зрозуміло що є ще й традиційне горизантальне відривання.. Або тільки якесь одне, або взагалі вікно може не відкриватися ( так дешевше, і деколи не потрібно)..
Ну і зимою тепліше. Нічого за вікном не свистить, не дує і так далі :)

Andreas - 16-9-2005 у 19:58

Щодо пропускання повітря (компенсація природньої витяжки та витрати кисню на горіння газу на кухні). В сучасних вікнах мають бути спеціальні повітряні клапани - вони з вигляду як щілина в профілі. Будете замовляти - прослідкуйте, щоб були.

Nazar - 19-9-2005 у 16:58

Москитна сітка майже невидима.
Про вентиляцію - то є і профіль, і система замків, яка пропускає трішки.

І взагалі - варто.

Кутузік - 9-12-2005 у 16:04

Ще одне дилетанське питання.
Наприклад, я купив квартиру в новобудові. Зараз вона якраз добудовується. Наступний етап - встановлення металопластикових вікон.
Я так розумію, вікна будуть виставляти середньої якості - не найкращі, але і не найгірші. Чи доцільно доплатити будівельній організації, щоб вони встановили вікна зпрофілем (українською звучить, як Рехау, чи щось у цьому роді)

Василь Яворський - 9-12-2005 у 16:12

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Кутузік
Ще одне дилетанське питання.
Наприклад, я купив квартиру в новобудові. Зараз вона якраз добудовується. Наступний етап - встановлення металопластикових вікон.
Я так розумію, вікна будуть виставляти середньої якості - не найкращі, але і не найгірші. Чи доцільно доплатити будівельній організації, щоб вони встановили вікна зпрофілем (українською звучить, як Рехау, чи щось у цьому роді)


Залежить від того, який профіль ставлять будівельники. На свої очі бачив, як в одному (мабуть елітному) будинку стояли вікна з профілем Саламандер (один з кращих).

Юрій Сєров - 7-6-2006 у 14:01

Чи хтось щось чув про профіль KBE?
Наскільки я знаю він дорожчий за REHAU і дешевший за Salamander. Чи достатньо він якісний? Збираюся ставити, але це мабуть бути ближче до осені.
Можливо хтось може навести якісь ціни, щоб трохи зорієнтуватися.

Андрій Пелещишин - 23-7-2006 у 19:14

Один з міожливих мінусів металопластику, з яким я зіткнувся - підвищення вологості приміщення, і як наслідок - небезпека плісняви на стінах
:(

Юрій Сєров - 23-7-2006 у 20:04

Мабуть треба провітрювати більше, якщо це проблема вікон. Цілком можливо, що причиною цього є клімат.

Яндрух - 24-7-2006 у 10:41

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрія Пелещишина
Один з можливих мінусів металопластику, з яким я зіткнувся - підвищення вологості приміщення, і як наслідок - небезпека плісняви на стінах
:(

Так і є. За рахунок їхньої неабиякої герметичності.
На селі в нас один "гусподар" торік зробив "євроремонт" у своєму будиночку (з цегли): поставив скрізь оті металопластикові вікна і відразу в усіх кімнатах побілив "снєжкою". Позакривав все наглуго і... забрався з сім'єю десь на два тижні на курорт.
По приїзді виявив, що на побілених стінах з'явилася... цвіль!
Мусив відшуровувати.

Отже, висновок: снєжка та повинна ДОБРЕ висохнути, перш ніж наглуго зачиняти вікна. А вони зачиняютьс ну майже герметично! Як ілюмінатори..:-)
Ну, але там є т.зв. "режим мікровентиляції": вікно в зачиненому стані має шат на 2-3 мм, тому і не дує з вулиці вже аж так сильно, а є більш-менш нормальна вентиляція.
http://kiev2000.com/news/view.asp?Id=122643&Part=10

Hanor Narasson - 12-2-2007 у 21:59

Щоб не починати нову тему:

1.Хочу поставити нові вікна (може металопластикові).
2. Вікна на такому рівні від землі, що можна залізти.
3. Ставити решітки не хотів би (подвір'я, північна сторона, і так темно)

Питання:
1.чи бувають "броньовані" склопакети, і скільки коштують (і наскільки дорожче від звичайних)?
2. наскільки вони надійні?

Тарас Гулка - 12-2-2007 у 22:09

Є пакети, які покривають прозорою епоксидною смолою. Розбити фактично неможливо, максимум дають тріщини. Але і їх ламають. Кілька раз сильно б'ють, щоб пішло багато тріщин, а потім ріжуть епоксидну плівку. Правда і грати ріжуть :)

А ще можу порадити зайти в головний офіс Львіввікнопласту. Колись мені замдиректора тієї контори хвастався, як вони на полігоні випробовували броньовані склопакети стріляючи по них із піштолєтів :)

Тарас Ільчишин - 13-2-2007 у 08:10

Hanor Narasson, як на мене , то вже ефективніше буде поставити сигналізацію

Hanor Narasson - 13-2-2007 у 09:03

Укріплення і сигналізація - це різні речі.:2cents:

Рост - 13-2-2007 у 11:35

Я вже маю досвід з різними вікнами, тому напишу.
Для себе вирішив - в службові приміщенні (офіс, якщо дома, то кухня) ставиться металопластик.
Тому що дешевше ніж дерево десь в півтора-два рази.
Тепер про різні фішки.
Профіль - я вибрав kbe, наговорили мені, що він трохи екологічніший, ніж саламандер. Так чи ні, не знаю, ну але вибрав та й вибрав.
Далі. Такі вікна бувають для різного клімату. А продавці, в боротьбі за "а у нас дешевше" на цьому не наголошують, якщо прямо не запитати. У нас треба брати морозостійкий профіль, а то покриються ваші рами інієм зсередини, будете знати, на чому зекономили. Також замовляючи вікна, не забувайте про усілякі підвіконники і інші необхідні додаткові опції, бо про них продавці теж часто "забувають" в момент замовлення, чи в рекламі, а випливає все, коли привезуть вікна ставити.
Стосовно вікон-дверей з бронепакетами.
Я такі поставив собі в офіс. Ну, щоб усілякими ролокасетами не псувати фасаду.
Виробник запевняв, що для того, щоб проломитися крізь пакет потрібно не менше 7-8 хвилин для профі, а до мене охорона значно швидше приїде, офіс їх недалеко, тому все нормально.
Тепер про дерево. Дерево рулить. В кімнаті (поки одній, бо на все одразу грошей не вистарчило) поставив. Замовляв на ........ (кому треба - координати дам особисто), якщо не розглядати, що затягнули на 3 тижні, то вікно дуже хороше. Ще кращі роблять хіба на ..........., але вони ще дорожчі.
Враження від дерев`яних вікон розчудові. З металопластиком не порівняти.
Ну а ціни. Одинакові за розміром вікна (1300х1400) обійшлися: металопластик 1300, дерево 1900.

Nazar - 13-2-2007 у 12:21

Про дерево - то маю гіркий досвід. Я зекономив на шклопакеті (виявляється є багатокамерний!) і мені на дорожнючий профіль скапує конденсат з шкла. Це жах!
А от з металопластиком задоволений! Тримається, не потіє, то я б рекомендував лише профіль Тіссен Полімер, в порівнянні з ним саламандри та кебеєшки виглядають як китайці.
Все решта в підтримку комента Роста (підвіконники, їх монтаж, бронь і т.д.)

Тарас Гулка - 13-2-2007 у 18:00

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Nazar
Я зекономив на шклопакеті (виявляється є багатокамерний!) і мені на дорожнючий профіль скапує конденсат з шкла. Це жах!


Якщо це втішить, то я в кухні на дешевший профіль поставив двокамерний шклопакет - конденсат так само капає. :(
Правда, на кухні, може, пари більше.

Юрій Сєров - 6-3-2007 у 15:46

Вчора бачив дерев'яні євровікна. Так от зовні в нижній частині з них злазить лак. Не знаю, скільки вони простояли, але, думаю не надто довго. І не думаю, що вони дешеві.

Андрій Пелещишин - 10-8-2007 у 18:07

Такі питання:

1. Скількокамерний профіль рекомендується? 3,4,5 - ти камерний? Чи є якась різниця?
2. Скільки пластин скла рекомендується в вікні? 2,3? Чи бажаним є якісь спеціальні покриття

Усе це для квартири, жодних особливостей. Хіба те, що квартира трохи холодна.

Andreas - 10-8-2007 у 18:18

2 Андрій Пелещишин

1. Без різниці. Бажана наявність вентиляційної щілини.
2. Якщо Ви у Львові живете достатньо однокамерного склопакету, якщо, припустимо, в Москві, потрібен вже двокамерний.

Холодних-теплих квартир не буває. Як Ви палите, така і буде квартира. Бувають квартири з високим теплоспоживанням і з низьким. Так от, затрати на двокамерний склопакет не компенсуються економією на теплі, якщо розрахунквоа температура для опалення вища, ніж -22°С

Олексій Мачехін - 10-8-2007 у 18:45

Однокамерний пакет на північному боці у холодну пору може іноді промерзати біля профілю.
Кількість умов зацінив? :) У мене намерзає трохи льоду раз-два на рік на кухні через велику вологість, проте це зовсім мені не заважає.

Andreas - 10-8-2007 у 18:58

Цитата:
Олексій Мачехін
Однокамерний пакет на північному боці у холодну пору може іноді промерзати біля профілю.
Кількість умов зацінив? :) У мене намерзає трохи льоду раз-два на рік на кухні через велику вологість, проте це зовсім мені не заважає.


Зацінив. Ви в Києві живете? Там розрахункова температура -21°С.
Розрахункова температура не є абсолютно мінімальною. У Львові, наприклад, при розрахунковій температурі -19°С бували морози до -35°С.
Пару разів на рік всяке може бути. У нас раз-два на рік маленьки землетруси бувають.

Олексій Мачехін - 10-8-2007 у 19:00

Andreas
Я, власне, Андрію писав щодо кількості камер в пакеті.

Andreas - 10-8-2007 у 19:06

Цитата:
Олексій Мачехін
Andreas
Я, власне, Андрію писав ...


Ну, я й написали б "2 Пелещишин", невже важко? Тим більше (як можна здогадатися) я також Андрій.

Тарас Гулка - 10-8-2007 у 19:47

В мене 5-камерний пакет, 3 скла, жодних нарікань. Батьки минулого року поставили 3-камерний, 2 скла і зимою внутрішні резинки (ущільнювачі) почали цвісти :( Але підозрюю, що справа саме у якості фурніури, а не у кількостях пакетів і скла.

Юрій Сєров - 11-8-2007 у 01:32

Вікна допоможуть, якщо холодно в кваритирі через перетяги (щілини у вікнах. Десь чув, що набагато ефективніше обкласти пінопластом зовнішні стіни.
Однокамерні склопакети бувають з якимось додатковим теплозберігальним напиленням. Трохи дорожче, але не суттєво.
Я б брав 5-камерний - менше шансів, що покрутить (принаймні таке чув від знайомих, які продають ті вікна)

Павло Жежнич - 11-8-2007 у 02:13

Вже рік як маю металопластикові вікна - задоволений.
Профіль KBE, 1-камерний склопакет (напилений для теплозбереження), 3-камерний профіль. Фахівці не радили брати більш-камерні вікна, бо на наші зими достатньо. Зиму перезимував, і навіть 10-15 градусів морозу.
Конденсат збирається рідко. Наглухо ніколи не закриваю - принаймні тримаю на мікрощілині - для вентиляції достатньо.

Nazar - 11-8-2007 у 12:28

Я брав 5 камерний профіль "Тіссен полімер". Не те, що цей вибір був моїм власним результатом досліджень, я більше змавпував від друзів, які займаються різними вікнами, і чомусь майже одноголосно для себе поставили саме ці профілі.

Андрій Пелещишин - 28-11-2007 у 14:10

Поставив цього року, трикамерний профіль, двокамерні склопакети з теплоізоляційним покриттям. У кімнатах стало десь на 3 градуси тепліше у порівнянні з минулим рокому. А у найбільшій - взагалі на 5 градусів.

Andreas - 2-12-2007 у 01:04

Цитата:
Андрій Пелещишин
У кімнатах стало десь на 3 градуси тепліше у порівнянні з минулим рокому. А у найбільшій - взагалі на 5 градусів.


То опалення в Вас краще запрацювало. Насправді тепловтрати через вікна не відіграють вирішального значення, принаймі такого, як намагаються нам його препіднести продавці вікон.
Ну, хіба що, через переплети старих вікон в Вас повітря "свистіло", тоді так, може бути...

Андрій Пелещишин - 2-12-2007 у 01:06

Цитата:
Ну, хіба що, через переплети старих вікон в Вас повітря "свистіло", тоді так, може бути...

Ну не свистіло, але штори хиталися. І ніяка теплоізоція не допомагала.

Andreas - 2-12-2007 у 14:15

"Хиталися штори" - то вже "свистіло" з точки зору теплотехніка. Тобто, повітря надходило до Вашої кімнати зі швидкістю 0,5...1 м/с, порядка 10-15% тепла Ви витрачали на підігрів того інфільтраційного повітря - от Вам і 3° Ваші. Вікна заклеювати треба.

Юрій Сєров - 2-12-2007 у 14:32

В мене теж така проблема була. Останній поверх, високо, відповідно вітряно. Навіть при заклеєних вікнах дуло. З новими вікнами значно тепліше.

Уляна Дідич - 6-12-2007 у 21:34

А при дуже високій вологості в квартирі можна ставити металопластикові? А то мене конденсатом налякали, відраджують. Кажуть - краще на добру столярку поміняти...

Андрій Пелещишин - 6-12-2007 у 22:19

Думаю, що можуть бути проблеми

Ярема П. - 7-12-2007 у 11:26

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Уляна Дідич
А при дуже високій вологості в квартирі можна ставити металопластикові? А то мене конденсатом налякали, відраджують. Кажуть - краще на добру столярку поміняти...


Проблеми будуть однозначно. Мій вуйко так само поставив вікна при великій вологості, як наслідок поцвили стіни. Я зробив з того висновок - все таки краще потратитися і ставити на кожне вікно вентиляцію. В мене стоїть отаке . Плісіні нема.

Andreas - 7-12-2007 у 19:30

Яремо, то ніяка не вентиляція, а повітряний клапан для притоку повітря на компенсацію природньої витяжки (з ванни-туалету-кухні) та компенсації витрати повітря на горіння газу при газовій плиті чи пічках. Але - річ вкрай необхідна. При будь-якій вологості.

Щодо вологості - треба ліквідувати причину великої вологості спочатку, а потім вже до вікон братись