Форум Рідного Міста

Захімікачена Бібрка

Василь Яворський - 13-8-2004 у 15:57

Не знаю, чи до того розділу пишу але як ні то вибачаєте, варто всетаки створити розділ "Екологія" але менше з тим, пишу сюди, бо то є трохи таки бардак.

Отже останнім часом йдуть полеміки щодо заводу "Полісинтез в Бібрці. Вони там якийсь такий матеріал використовують, що й не вимовиш. Але вся та інформація настільки заплутана і не зрозуміла, що виникає відразу ряд запитань. Отож, хто може знає на них відповіді, то будь-ласка скажіть:
- Давно вже там той завод чи ні?
- Якщо давно, то чим раніше займалися?
- Якщо тим самим, то чого раніше мовчали?
- Що той хімікат шкідливий, то зрозуміло але не зрозуміло чим саме?
Хто знає, то як не шкода поділитися, поділіться будь-ласка.

Користувач Олесь - 13-8-2004 у 16:18

Як показує досвід, якщо такий галас здіймають навколо підприємства, то це підприємство хочуть поставити на коліна щоб або зліквідувати, або дешево купити/продати. Конкретна шкода для здоров'я - наприклад донецькі шахти. Скільки там гине шахтарів? Але шахти не закривають, бо "є на то причини". Або, чи проїжджали ви коли-небудь коло Миколаївського цементного заводу? Протестуючих мешканців я там ніколи не бачив. Але ландшафт - перманентна зима.

Nazar - 13-8-2004 у 16:24

Насправді мешканці Миколаєва існують з протестом проти тої зими (А це дійсно жах!!! - все присипано цементним пилом), але багато хто з місцевих працює там, тому то замкнуте коло.

А що до Бібрки, то часто там буваю, але чомусь не зауважував ефектів того заводу.