Форум Рідного Міста

Невже Ющенко готовий здатися?

Василь Яворський - 20-8-2004 у 13:08

До виборів залишилося менше двох місяців. Попри це маємо до певної міри затишшя. Центральні телеканали оголосили Ющенкові інформблокаду, окрім хіба скандалу з побиттям міліціонера в якому показують кандидата-опозиціонера таки з не гарного боку. Здавалося б Ющенко мав би вжити таких масових сасобів, щоб влада просо не змогла його ігнорувати але жодної інформації (навіть по 5 каналу) немає, тільки скандал з слідкуванням, ну і ще по 5 про Камаз. Де зустрічі з виборцями? Де активність? Ющенко здався? Чи може інформація про те, що його рейтинг "замерз" його не хвилює?
Вікторе Андрієвичу, робіть щось, бо я особисто не хочу жити у великому бандитьському Донецьку!
Якщо тут є хтось, хто знає чому довірені особи Ющенка сплять, т о просвятіть мене.

dr.Trollin - 20-8-2004 у 14:23

може і продалаися.
може і ще не розкрутилися
мало що може бути...

ПС. я, правда за Мороза голосуватиму -- той, принаймні, напевне не продасть

Андрій Пелещишин - 20-8-2004 у 14:51

Маю підозри, що багато хто з його активістів очікували (або ще й очікують) легкої перемоги і досить високий рейтинг Януковича (хоч далеко і не переможний) кинув їх у депресію.
Як завжди навпевно вистачає організаційних проблем.

Я думаю, що перехід на "протеснтний" спосіб ведення кампанії Ющенка зубомовлений саме тим, що він відчув, що його команда не здатна далі працювати на "позитив", а міняти щось уже пізно.

правда не потрібно забувати про непрогнозованість виборів та наявність "тузів у рукаві". Згадайте хоча би вражаючу та несподівану перемогу Буняка у Львові. Ото був досвід.

Василь Яворський - 20-8-2004 у 15:07

Якщо хтось у штабі Ющенка сподівався (а тим паче сподівається) на легку перемогу, то таких потрібно було в шию гнати ще на самому початку. Невже Ющенко настільки наївний, що вірить у свою легку перемогу? Невже він ніколи не був на сході і не говорив з простими людьми, не тими хто ходив до нього на зустрічі, а з тими, хто туди не прийшов? Невже активіст може ВПАСТИ У ДЕПРЕСІЮ від того, що в опонентів вищий рейтинг? Так він і буде вищий, якщо оці так звані "активісти" будути рюмсати і жувати сухі соплі поки Тигипко працює.

Андрій Пелещишин - 20-8-2004 у 16:09

Сподіватися на легку перемогу могли. Згадайте хоча би ультраоптимістичні рейтинги кінця цієї зими.
У людей рівня Ющенка та Януковича є серйозна проблема - відсутність можливості реально поспілкуватися з простими людьми, які не є їхніми прихильниками.
І в Януковича проблем вистачає. Припускаю, що більша частина його активістів навіть не цікавляться результатами виборів, а розраховують на "освоєння коштів".

І, якщо чесно, скажу свою думку - якщо Ющенко програє - то він сам винен. Я не маю на увазі програш "по-мукачівськи", я маю на увазі програш на умовно-чесних виборах. Бо мати таку перевагу, ресурс та просто талант і програти - то не має виправдання.
Правда, я з великою імовірністю усе-таки прогнозую перемогу Ющенка. У нього є певний запас і по рейтингу і можливим діям. Одні теледебати перед другим туром можуть 5-10% йому добавити. Дуже вже рівень впливу на аудиторію у ВЮ і ВЯ відрізняються. А такі випадки радикального впливу теледебатів трапляються дуже часто (згадати хоча би 10% ріст популярності Клінтона коли він переміг Буша). Та й на виборах Кравчук-Кучма таке було.
Ще один хід - мобілізація прихильників. Що мало місце наприклад на попередніх виборах, коли владі вдалося настрашити загрозою червоного реваншу. Тепер Ющенко може спробувати розіграти карту "кримінального реваншу" чим він і займається, а сторонники ВЯ можуть просто розслабитися під шум переможних реляцій наших ЗМІ. (до речі сама ця тема є ілюстрацією даного припущення).

Усе-таки я знову згадую львівські вибори мера. Коли напевно ніхто не сумнівався у перемозі Куйбіди, якого підтримали практично всі впливові партії і рейтинг у нього був і вплив у комісіях. А результат - його прихильники на вибори ішли слабо, а за Буняка сунули як на "останній та рішучий" а дехто, припускаю, навіть "по-приколу" голосував. Результат получився вражаючий на скільки я пригадую (десь в півтора рази пан Любомир обійшов пан Василя).

Василь Яворський - 20-8-2004 у 16:30

Саме так, а зараз шанси на програш у чесній боротьбі у Ющенка є. Євелика частина людей, що підтримують Симоненка або Мороза. Особливо прихильники Мороза ще не визначились за кого будуть голосувати у разі виходу у другий тур Ющенка і Януковича. З ними зараз потрібно працювати. Всетаки виборчих технологів у Ющенка немає. А ті що є мабуть просто занадто самовпевнені, а принамні прочитати якусь мудру книгу могли б. Ситуація взагаліто майже хрестоматійна. Зрозуміло одне, якщо у другий тур Ющенко увійде з другим результатом, то вибори він програв.
Щодо виборів Буняка, то там просто штаб нинішнього мера добре спрацював. Куйбіду підтримали партії, а Буняка показали як вибір звичайних мешканців. За куйбіду агітували офіційно, Буняк же розвісив папірці "Буняк - негр". Властиво та сама ситуація, що й зараз з виборами президента - постійно на слуху, постійно в опозиції, постійна дія на маси.

Олександра Бабяк - 20-8-2004 у 22:16

Ніхто не вірив ніколи у легку перемогу. З нашою владою в це важко повірити. Пане Василю, Ви запитували де зустрічі з виборцями - так не дають можливості. Певні сили (кожен знає) докладають максимальних зусиль, щоб Ющенко не міг зустрітися з виборцями. Зараз Ющенко обїжджає південь та Схід України. Можливо скоро опинеться у Донецьку.

Василь Яворський - 21-8-2004 у 11:00

Цитата:
Першим відправив користувач Олександра Бабяк Пане Василю, Ви запитували де зустрічі з виборцями - так не дають можливості. Певні сили (кожен знає) докладають максимальних зусиль, щоб Ющенко не міг зустрітися з виборцями.


Хто заважає Ющенкові просто вийти на вулицю десь у людному місці. Так як це свого часу робив Єльцин. В кожному місті є своя площа де постійно крутяться люди. Чим спонтанний мітинг гірший за запланований

Цитата:
Першим відправив користувач Олександра Бабяк Зараз Ющенко обїжджає південь та Схід України. Можливо скоро опинеться у Донецьку.


І, судячи з новин навіть по 5-му каналу, він там тільки міліціонерам пики б"є за допомогою власної охорони.
Нє, панове, з таким підходом до передвиборчих перегонів він каші не зварить.

Tempika - 21-8-2004 у 13:12

...якийсь він трохи нерішучий і боязливий, цей ющенко :-))
насправді не все вирішують гроші... наприклад мені вже
противно дивитися на всю цю розкрутку януковича...
може ющенко йде *від противного*... бо багатьом, як
і мені, весь цей пресинг мас медіа вже поперек горла :-))

dr.Trollin - 21-8-2004 у 13:20

http://www.livejournal.com/users/alexbard/2808.html

цікава т.зору одного мого Харківського колеги.
зокрема "антиМорозівське" обгрунтування.
За коммунистов я голосовать не буду. Не разделяю их взглядов. За социалистов тоже. Украина не может пока себе позволить реализовывать обширные социальные программы. Эта возможность появится в процессе подъема экономики. Поэтому сначала необходимо начать поднимать экономику.
З котрим я не згоден (занадто легко (особливо ВладцЯм) привикнути до приведення України до "жебрацтва" "антисоціального";),
але, принаймні, розумно сформульовано.

Василь Яворський - 21-8-2004 у 13:28

Вже у Львовві Ющенко почав втрачати прихильників через свою боязливість і нерішучість, а що казати про інші регіони? Так нас вже дістав пресинг з боку кандидатів, то нехай на ту основну масу населення впливає тільки центральне телебачення, так виходить?

Андрій Пелещишин - 7-9-2004 у 18:40

Щось я оцього не зрозумів
Цитата:

Центральний штаб кандидата в президенти Віктора Ющенка не буде проводити exit-poll (опитування виборців на виході з дільниць) на президентських виборах в жовтні. Про це сьогодні на прес-конференції заявив перший заступник керівника центрального штабу Ігор Гринів, повідомляє кореспондент «proUA».

Він вважає, що exit-poll – це серйозний запобіжник фальсифікації виборів.

http://ukr.proua.com/news/2004/09/07/161719.html

Дивна логіка. Чи це опечатка? Пару днів тому всі нашоукраїнці говорили про найбільший в історії екзіт-пол, а тут таке..

Dmy - 7-9-2004 у 19:00

Воно все якесь невичитане. Певні алогізми є й далі. Наприклад,
"є люди, які бояться сказати, що вони за Ющенка
і люди, які встидаються сказати, що вони за Януковича”,
– ... співвідношення таких людей 1 до 3"

Тобто 1:3 - це співвідношення тих, хто боїться до тих, хто встидається. Але водночас "можна говорити про зростання фактору страху перед владою в українському суспільстві" (а не сором'язливості, як логічно було подумати).
Та й взагалі стаття якась строката і "мозаїчна" - схоже, із різних шматків різних файлів, а може і компів.

Чекаємо спростування?