Форум Рідного Міста

Віддайте Львову Галицький ринок!

Роман Пришляк - 20-8-2004 у 16:00

Недавно я чув на ТРК "Люкс", що львівська міська рада вчергове намагається вирішити проблеми Галицького ринку шляхом його продажу. При цьому новий власник матиме право перепрофілювати ... а от що саме - аварійні будинки навколо чи й сам ринок - залишилось незрозумілим. Я дуже прошу п. Ростислава Пелещишина і всіх компетентних осіб прояснити це.
Якщо перепрофілювання дозволене, я буду різко протестувати і закликатиму до протесту всіх однодумців. Галицький ринок існує не одну сотню років, він вцілів за Австрії, Польщі, совітів і Куйбіди. Тільки теперішній владі, владі з нельвівським чи неміським мисленням, як делікатно сказав хтось у "Поступі" (точно не пам'ятаю), він став на заваді?
Крім збереження історичного середовища Львова, велику несправедливість вчинено щодо мешканців центру Львова. Якщо раніше шлях до ринку тривав 5 хв, до чому я тепер повинен бігти до Краківського 25 хв?! І потім стільки ж у зворотній бік! Чи влада планує все забудувати "Арсенами", і ніде буде свіжої зеленини купити?!
До речі, влада зобов'язана перед прийняттям подібних рішень виносити його на обговорення населення (так стверджує прийнятий кілька років тому нормативний акт, назви не пам'ятаю), чи я помиляюся?
Буду радий, якщо моє обурення марне, і Галицький нам повернуть. Наперед вдячний за інформацію та відгуки.

Василь Яворський - 20-8-2004 у 16:06

Я звичайно не компетентний представник міськради, але все ж таки дещо петраю. Впевнений, що Галицький і після ремонту залишиться Галицьким. Щодо прилеглих будинків які стоять тільки тому, що сперті на рештування, то тут швидше за все щось нове таки збудують але сам ринок залишиться ринком. Жоден інвестор не стане його закривати, бо як ринок він зможе заробляти більше грошей. Та й всюдисущі бабці-продавці нікуди з-під нього не підуть, занадто прикормлене місце.

Роман Пришляк - 20-8-2004 у 22:59

Дякую! Ваші слова та й до Бога! Хоча щодо бабок-продавців, то на них надія мала. Ще й не таких влада ламала... Але чому мовчать шановні представники міськради?

Роман Пришляк - 26-8-2004 у 12:29

Пишу лише для того, щоб ще раз нагадати про своє прохання до п. Ростислава Пелещишина і всіх компетентних осіб подати якусь вірогідну інформацію. Дякую!

Grabchuk - 26-8-2004 у 17:53

Не знаю специфіки даної конкретної ситуації, але я, взагалі то, підтримую винесення за межі центральних частин міст різного роду ринків-базарів, які псують зовнішній вигляд та страшенно засмічують прилеглу територію.
Правда, моя думка сформована в основному ситуацією в Івано-Франкіську, в якому на відстані в пару сотень метрів від Ратуші і навколишньої площі з абсолютно європейським виглядом розташовані два промислові базари, які своїм брудом і жахливим виглядом ніби промовляють, що до Европи нам, виявляється, ранувато.

Tempika - 27-8-2004 у 06:05

...взагалі Галицький ринок дійсно був щурятником посеред міста... а наші *нові українці*,
власники ринків, чомусь патологічно не вміють зробити з продовольчого ринку щось
гарне, чисте і приємне до відвідування... подивіться на краківський ринок, на привокзальний...
ну не місце в центрі міста базару... тим більше, з такими високими цінами... відкрили б
хороший супермаркет, наприклад, той же барвінок... але ж базарна мафія не дасть....
я живу на любінській і майже не ходжу тепер на базар... хапаю на перехресті той кабачок або
баклажан, і усе... і все тому, що у нас повно хороших магазинів, які тепер змагаються за
покупця зниженням цін. :-))) ну і давно пора відродити овочеві магазини, а бабцям дати
хороші пенсії... ну це я вже розмріялась... :-)

Василь Яворський - 27-8-2004 у 11:07

За порядком потрібно слідкувати, для цього у нормальних державах є і санепідемстанція, і пожежники, і інші служби. Тільки в нормальних державах від них відкупитися не можна. Ринок (продуктовий чи промисловий) в центрі міста може бути (приклад: Басарабський ринок у Києві) але необхідно, щоб і служби контролю теж були, а в нас їх нема, тобто є тільки назва і кишені ходячі відстовбочені, щоб класти до них було зручніше.

dr.Trollin - 27-8-2004 у 13:18

Басарабський ринок... _колись_ таке було.

Роман Пришляк - 29-8-2004 у 13:46

Ні-ні, пані і панове з Любінської;-), не переконаєте, Галицький ринок у центрі повинен бути. З санітарним контролем і всім необхідним, звичайно. До речі, після ремонту він виглядав цілком порядно. Вам байдуже, а нам, мешканцям центру, що робити?? Теж купувати на розі без усякого санітарного контролю? Чи в магазинах серійно-фабричну продукцію невідомого географічного походження? Магазини хай теж будуть, але на Галицький ще моя бабця у свої молоді роки ходила, і я теж відмовлятися не збираюся.