Форум Рідного Міста

Судак-2004. Короткий звіт.

Роман Голощук - 21-8-2004 у 13:13

Час перебування: 8.08.2004-18.08.2004.
Дорога: Потягом (купе). Квитки дістав через знайомих. (10 грн. зверху). Порахувавши витрати вирішив, що компанією з 4 чоловік зручніше і вигідніше їхати автом.
Проживання: Їхав за „наводкою” Нанушки. Домовлялися за 3 тижні наперед. Коли приїхали – виявилось, що ціни зросли майже удвічі, бо як казав господар - сезон :(;. Довелось переглядати свої бажання з боку фінансів і шукати компромісні варіанти. У кінцевому результаті мешкали у комфортабельному 2-х місному номері зі зручностями (туалет, душ, телевізор, холод. камера) – але у чотирьох ;) І коштувало це 32 $ (або 8$ на людину) (у ціну входило довезення/забирання на чистий пляж).
Харчування: У господарів була кухня – так що в основному готували самі. Кілька разів господар (за додаткову оплату) готував плов, варив рапанів і мідій (під пиво – супер!), шашлик. Під час екскурсій пробували „їхню” кухню: шаурма, лангман, манти і т.д. Порція у середньому коштували 8 грн. І ще – вино! Господар продавав сухе червоне вино за 6 грн. за 1 л. Ми випивали в середньому по літрі на брата за день.
Погода: Супер! Дощ нас обминав – хоча кілька раз була злива. Температура повітря була 25-30. Температура води: 24-26.
Пляж: Міський пляж Судака дуже брудний і багатолюдний – купався там тільки 2 рази і то у ночі ;) Господар вивозив нас своїм „бусіком” на невеличкий чистий пляж на Меганом (20 хв. їзди). На пляжі був бар (пиво – 6 грн. кухоль!) і постійно звучала ненав’язлива музика. Також була „тарзанка” – 5 грн. Якщо вже не було сил смажитись на сонці – можна було сховатися під навіс бару.
Ціни: У магазинах і на базарі основні продукти харчування були на 10-20 коп. дорожче ніж у нас. На пляжі – 2-3 рази :(. Фрукти і морепродукти досить дорогі.
Екскурсії: Господар возив людей з тур фірм і коли були місця брав і нас. Так ми відвідали і карстові печери (Мармурову і Червону) та водограй (26 м.), полазили по горам (Караул-Оба- Царський пляж - наскрізний грот, грот Голіцина – Новий Світ), відвідали жіночий монастир, де прийняли купіль у лікувальних джерелах, ловили рибку на озері, були на дегустації вин, гуляли Генуезькою фортецею, пірнали з аквалангами (150 грн. за балон) і т.д. Зекономили близько половини вартості, якщо порівнювати з „офіційними” екскурсіями.
Дозвілля: на набережній і Курортній алеї розташовано купа барів, дискотек і ресторанів з своїми „шоу-програмами”. Ці „шоу” здебільшого примітивні: усякі Вєрки Смердючки і двійники і тому подібне :mad:. Майже усюди, для того щоб потрапити за столик треба замовляти на певну суму – від 40 до 150 грн. за чоловіка.
Контингент відпочиваючих: Росіяни, білоруси, поляки та українці. Рідну мову, хоч і зрідка, але можна було чути. Усі продавці розуміли, коли ми зверталися до них українською – але звісно відповідали на „общепанятном” :mad:.

Підсумок: Відпочинок був цікавим і активним. Але вже у серпні я у Крим не поїду – ціни явно завищені. Між іншим у Судаку плавальний сезон закінчується тільки у середині жовтня! Головна „фішка” ПУК – поєднання моря і гір. Краєвиди просто неймовірні!

Sashko - 21-8-2004 у 14:18

Добавлю ще свої рекомендації стосовно поїздок у СУДАК:
В таке місце дійсно варто їхати своїм автом, собівартість починається від 3 чоловік, а коло та незалежність Вашого відпочинку одразу збільшується на порядок, от я знаю що Роман не встиг потрапити у Коктебель, мав би авто - тоді усе б обмежувалося тільки б його силами та втомою ;)
Також часом перебування можна зробити так званий "бархатний" сезон - то десь кінець серпня початок вересня - і море тепле, і ціни помірні, тільки вечір/ніч стають прохолоднішими у середині вересня, та й натовп "крутих" людей значно меншає :P

-=IGO=- - 14-2-2005 у 21:42

Цього літа що було ціни просто штучно підняли. Взагаліто казали типу що налоги в них збільшились, але я думаю шо то просто відмазка, всім їм хочеться побільше коштів з відпочиваючих зібрати.
Але Судак то є супер. Туди хоч раз а варто поїхати. Хто вміє плавати і глибоко ниряти то взагалі йому ціни нема - можна половити рапанів і зварити-всмажити, а так то на самому базарі вони ой як дорого коштують. А в морі їх є досить багато, головне не при самому березі ловити) а де вже піску багато.

В серпні саме краще туди і їхати. А якщо на машині то ще краще. Тоді можна взагалі по всьому або частині узбережжя поїздити, зупиняючись часом в палаточних місцях. Особливо добре полазити по горам біля Нового Світу(Можевельниковая роща) - дуже чисте повітря далеко не повсюди можна зустріти.

Але якщо ви не любитель гір тоді вам краще в Судак не їхати))

І на останок про погоду. Там долина зі всіх сторін де суша є - оточена горами, тому і рідко там є дощі, але як вже є то в основному дуже сильні і потім відповідно і штормити починає не слабо. Шторм може затянутись на декілька днів. А вода тоді така мутна стає, що залишається хіба що на хвилях гойдатись)) Або вже тоді краще в той час зїздити на яку екскурсію - головне не водну.