Форум Рідного Міста

Туристичні доходи ростуть

Роман Голощук - 1-9-2004 у 22:15

За перше півріччя цього року туристичні підприємства Львівщини обслужили майже 53000 туристів, з яких понад 16 тисяч – іноземці, котрі відвідали наш регіон. Про це повідомив під час засідання Ради з питань розвитку туризму при голові ЛОДА голова ради Богдан Матолич.
Статистика свідчить, що цього року до нас завітало іноземних туристів на 20% більше, ніж торік. Проте директор ВАТ “Львів Інтуртранс” Василь Попович запевнив, що не варто надто тішитися: “Це не туристичний ріст, це відгомін буму нестабільності у світі. Зараз на політичній карті світу Україна виглядає доволі стабільно”, – пояснює він.
Пан Матолич також наголосив, що за півріччя обсяг реалізації туристичних послуг становив понад 27 мільйонів гривень, а це на 37% більше, ніж у 2003-му. Це доволі позитивна цифра, адже за останні роки різко знизилася кількість суб’єктів туристичної діяльності через певні зміни законодавства. Якщо минулого року туроператорів і турагентів на Львівщині було понад 300, то зараз їх лише 141. Цьогоріч збільшилася також кількість надходжень до держбюджету від туристичних підприємств.
Богдан Матолич розповів, що поряд із цими показниками зростає й державне фінансування туристичного сектора. “Кошти з бюджету йдуть винятково на промоційну діяльність: поліграфію, виставки тощо. Ці кошти не призначені для ремонту доріг чи чогось іншого”, – пояснив пан Матолич. Планують, що наступного року на ці потреби Львівщині виділять 600 тисяч гривень.
Portal.lviv.ua
Джерело - Львівська газета