Форум Рідного Міста

Розвал парламентської більшості

Андрій Пелещишин - 9-9-2004 у 18:07

Якось різко і несподівано почалася остання сесія ВРУ перед виборами Президента. Більшість успішно припинила існування. Висувальники кандидата в Президенти виходять з більшості тому що прем'єр (та ж сама людина) їх не влаштовує.. Дива..
Може і уряд будуть міняти?
А як же ж конституційну реформу приймати в такій ситуації?

Grabchuk - 9-9-2004 у 18:37

Аграрії кучкуються з недепістами-промисловцями. А кандидати то в них різні... Чи вже ні? ... А може ще ні?

Юрій Карашівський - 10-9-2004 у 13:00

Цитата Кравчука (про депутатів, що звалили з більшості): "... вони вже принюхуються до того, хто буде наступним президентом... розклали вже свої яйця по різних корзинах. І, скажу вам, такі мордовороти є на багатьох виробництвах!.."

Dmy - 10-9-2004 у 16:30

Тек-с, дехто занервував. Висловлювання якісь непарламентськи, чомусь відразу: "Мордовороти". Це що, натяк, жи хлопці дзядку Макаричу "на виході з більшості" писок начистили, чи як?

Але все їдно краще слухати військових: ті - без дипломатій.
Генерал Олександр Кузьмук (фракція ТРУтнів ("Трудова Україна", тобто)): "Якщо переможе єдиний кандидат (доречі, в світлі останніх подій що значить "єдиний"?), вони ще приповзуть! Покаються!" Це - дослівно.
І ще цікавий вислів, за текстом, але приблизно: "Вони отримали купу медалей, відзнак на День Незалежності, а тепер хочуть ще інших відзнак". Тобто п. Кузьмук прямо натякає, жи "вони" на ДН від Президента отримали свої "грамотки" за вірне служіння режиму (а не за те, що в грамотках понаписано). Нє, таки люблю я генералів слухати :D

Dmy - 10-9-2004 у 18:39

Навздогін. Знайшов на Обкомі цитату з Кузьмука (російською, тобто у перекладі). Є ще деякі неточності, зокрема не "Віктора Януковича", а саме "єдиного кандидата", ну і ще дещо, наприклад, про «лизать» я не пам'ятаю.

Кузьмук: главное – «ордена»! А аграрии и прочие ещё будут «лизать» у Януковича

Бывший министр обороны, а ныне депутат фракции «Трудовая Украина» Александр Кузьмук с присущей ему еще со времен стрельбы по самолету на Чёрным морем прямотой прокомментировал смысл и последствия исхода депутатов из парламентского «большинства».
А. Кузьмук сказал сегодня в Верховной Раде журналистам буквально следующее:
«Заявления аграрной фракции и «Деминициатив» вызывают больше эмоций, иронии, нежели трагедии. Разговоры о каком-то давлении – беспредметны. Недавно – на день Независимости Украины – их представители получили рекордное количество орденов и почетных званий. В их сегодняшних действиях больше политической конъюнктуры, нежели политической позиции. Я уверен в том, что в случае победы Виктора Януковича все они приползут, посмотрят на него влажными глазами, лизнут и еще... укрепят наше большинство.
Но я на месте премьера не ждал бы, когда наступит это время. Что надо сегодня сделать? Надо всем, кто подписывал соглашение о создании парламентско-правительственной коалиции, и прежде всего, премьер-министру, уволить с работы всех тех, кого делегировали в правительство фракции и группы, приостановившие членство в большинстве или вышедшие из него».
Остап ТЕСЛЯ, 10 сентября 2004. 19:03
(с) Обком

Олександра Бабяк - 10-9-2004 у 20:38

Це тішить, але дуже мені прикро за Тараса Чорновола. Спрацювався з Януковичем. Про це думала, але вірити не хотілося. А.Чорновіл прокоментував: "брати Чорноволи завжди працюють на благо держави". Ну, от вам і повна протилежність батька.

Grabchuk - 11-9-2004 у 10:46

Чекаємо, хто наступний. Далі буде....

Grabchuk - 11-9-2004 у 10:47

Прикольна ілюстрація до теми в Поступі
http://postup.brama.com/dinamic/i_pub/usual.php?what=30254

Лучишин Роман - 13-9-2004 у 11:14

Рано чи пізно мало б це статися.
Чорна більшість шита білими нитками. Надто добре це замітно.