Форум Рідного Міста

Відставка Марчука

Андрій Пелещишин - 22-9-2004 у 15:23

Відправлено у відставку міністра оборони. Ніби й прогнозовано (після двох доган та й не військовий він) , але якось тривожно.
За місяць до виборів відставка міністра оборони, до того ж авторитетного та впливого політика, який має свою позицію (що далеко не завжди співпадала з позицією Головнокомандуючого) і напевно готового ігнорувати деякі накази згори, вселяє тривогу та сумнів.

Юрій Карашівський - 22-9-2004 у 18:31

Важко проводити аналітику ТАКИХ перестановок. Марчук - велика фігура на українській політичній шахівниці. Колишній "гебіст", володар стосів компромату на всіх головних гравців на владному олімпі, за деякими даними - організатор прослуховування кабінету Кучми. Масна фігура. Разом з тим, саме Марчук провів ревізію армії і заявив про мільярдні розкрадання не лише грошей, але й техніки. Буквально два дні тому виплили нові факти: речник ГПУ повідомив, що завершено слідство у справі щодо викрадення та вивезення за межі України 4 КРИЛАТИХ РАКЕТ!!! і про наміри групи іноземців закупити в Україні зброї ще на 800 млн. доларів, а також вербування на нашій території бойовиків, підривників і інших військових (мало які канали про це сказали взагалі). Поки що ГПУ не підтверджує і не спростовує причетність до цих оборудок чиновників Міноборони та "Укрспецекспорту", але ракети - не сірники, їх просто так не вивезеш.
Крім того, Марчук "завалив" приватизацію Балаклавського рудкомбінату (передбачалося, що його винесуть за межі Балаклавської бухти і прихватизують з іншими рудпромівськими підприємствами. Краплинка в морі, але важлива). На Марчука "повісили" ще й вибухи на складах, після яких, в принципі, він сам мав би піти у відставку.

Висновки три (не буду оригінальним, їх може зробити будь-хто, але все ж озвучу):
1. Марчук почав "заважати" у зв'язку з останніми скандальними подіями в оборонці і його вирішили усунути від прямих важелів;
2. Марчук потрібний в іншому важливому місці (наприклад, поставити його керівником того ж "Укрспецекспорту";) для реалізації певних тіньових справ;
3. Влада готується до "силових" виборів і їй потрібен генерал, який або все організує гладко і професійно, або стане "цапом-відбувайлом".

Щодо третього пункту: "бютівець" Турчинов сьогодні з парламентської трибуни заявив, що під Києвом готуються спецзагони для дестабілізації ситуації в країні під час і після виборів. Можливо, всі ці пункти пов'язані між собою, оскільки рішення, що приймаються вгорі спонтанно, вже давно стали нормою. Треба почекати ще трохи - і версій відставки Марчука стане більше. Однак навряд чи вони будуть наближеними до істини...

Юрій Карашівський - 24-9-2004 у 20:19

Ну от, на, задється, найважливіше питання ми відповідь отримали - Кузьмук. Старий новий міністр. Як сказав пан Кучма, з "досвідом" (Бровари - ракета у житловий будинок потрафила, Чорне море - ракетою збито пасажирській літак, Скнилів - військовий літак потовк на смерть людей - прим авт.).
Чим не вгодив Марчук - слово за експертами і, можливо, за ним самим. Будемо чекати.

marco - 24-9-2004 у 23:21

Гарна кличка Кузьмука нині прозвучала в телеефірі - "Снайпер" :-)

Євген Марчук = Master of Suspense

Круціфукс. - 29-9-2004 у 21:28

Як вам Марчук на 5-му каналі? Аж півгодини говорив! Цікаво би почути ваші враження.

Ігор Мартинів - 30-9-2004 у 00:01

Склалось враження що Марчук-99 повертається :)

сумна - 30-9-2004 у 17:10

Марчук виглядав дуже і дуже пристойно, як поінформований і мислячий політик. Ну і хитрий, звичайно. Особливо вигідно він виглядає на фоні деяких кандидатів в президенти, які несуть повну муру (їх виступи на УТ-1 – просто репортажі з палати № 6).
Запитання лише одне – з ким Марчук, бо чіткої відповіді він так і не дав.

Юрій Карашівський - 30-9-2004 у 17:25

Не знаю ,як вам, а мені його відповіді не видались переконливими. Він знову вихиляв хвостом як міг, хоча почав дуже добре - із дорікань на адресу Л.Д.К. і критики Януковича.