Форум Рідного Міста

Де купити українську книжку

Рост - 27-9-2004 у 08:19

Зокрема, книги серії "Коронація слова".

Київ. Інформація від Наталки:
Я згадала точну адресу ятки на Петрівці - а вона така жирна, як говорять моя юна подруга. Які там книги! А словників скільки! Дешевше я бачила лише на Форумі Видавців! Отой словник синонімів, 2-х томний, у Львовів коштував щось 70 грн., але то було недовго.
Отже, книжковий ринок "Петрівка", ряд 51, місця 5, 6.

ПС. Наталю, щось я неуважно слухав пана Ореста. Може ти пригадаєш, він говорив, хто у Львові продає коронаційні книжки. Або уточни, якщо не важко.

Наталка - 27-9-2004 у 12:32

Уточню обов’язково. :)

Наталка - 27-9-2004 у 23:14

Отже, за інформацією з перших рук: (від Божени Ковальскої, начальника відділу збуту ЛА "Піраміда" :) )
1) "Буква" Львів, вул. Шевська (є така? Бо там латинкою написано...)
2) Українська книгарня і книгарня НТШ (проспект Шевченка)
3) Книгарні "Дружба", "Дитяча книга" (площа Міцкевича)
Це - найкращі, а взагалі книгарень дуже багато. Тому - купуйте українське. Воно класне. :)

Андрій Пелещишин - 27-9-2004 у 23:30

2, 3 - цілком прийнятні.

1 - то "музей книги". З такими цінами, що хіба дивитися, які книжки існують, а потім шукати в іншому місці.

Наталка - 28-9-2004 у 12:58

Ага, то як у Києві "Сяйво" - Марина Мєднікова там коштує 20 з гаком гривень, ваша покірна слуга - 17-50, і - так далі. Класна книгарня, затишно, книги систематизовані, як то й має бути, але ціни... ЦІНИ... Тому я ходжу у "Сяйво" на екскурсію. :)
А в "Букві" біля метро Льва Толстого мені продавець, яка "нє понімаєт по-украински" сказала, що тепер вони принципово не продаватимуть українських книг, бо у них така політика - власник росіянин, і все таке... Знову межи очі плюнули. :( Тепер я в "Букву" не ходжу, хоча подейкують, що вона, "Буква" тобто, розділилася, і частина магазинів, як і раніше, любенько собі працюють з усіма книгами, які можна продати, а частина - принципова. Але наскільки це правда, не знаю...

tysovska - 29-9-2004 у 14:26

У "Знанні" на Хрещатику ціни також досить високі, але все одно на кілька гривень нижчі, ніж, скажімо, у "Сяйві". Але що стосується "Коронації", то зараз там вибір маленький. На "Петрівці" є два прекрасні кіоски "Книгоноша" (жовтенька така вивіска). Ціни нижчі навіть, ніж в "Українській книжці" (яка, здається, у тому самому ряді). Щоправда, з цінами петрушка виходить: "Коронація" на Петрівці набагато дешевша, а от "Фоліо" (скажімо, Загребельний) навпаки в "Знанні" дешевше. Тому попередній маркетинг ніколи не завадить.

Остап_М. - 30-9-2004 у 10:37

1 жовтня видавництво "ВНТЛ-Класика" на вул. Вірменській, 32 відкриває книгарню "Класикон". У книгарні, поруч із виданнями "ВНТЛ-Класики" та інших українських видавництв, будуть антикварні та рідкісні видання, класика, словники та довідники, книжки з філософії, психології, історії, мистецтва, есеїстика та художня література, дитяча література, література іноземними мовами, зокрема великий вибір книжок англійською мовою -- загалом більше ніж 2 000 найменувань книг.

У межах відкриття книгарні "Класикон" сьогодні о 17.00 Юрій Андрухович роздаватиме автографи на новому виданні свого найкращого роману "Перверзія". А о 18.00 у культурно-мистецькому центрі "Дзизі" відбудеться презентація книги Юрія Луцького "Роки сподівань і втрат" (за участю Юрія Андруховича, Віктора Неборака, Віктора Морозова, Ольги Лучук). У п'ятницю у "Дзизі" відбудеться зустріч з Віктором Шовкуном, автором перекладів українською мовою творів Мілана Кундери, Габріеля Гарсії Маркеса, Пауло Коельо та багатьох інших. Також цими днями з нагоди відкриття книгарні "Класикон" відбувається виставка ілюстрацій до книжки "Історія королівства Галичини", яку випустили газета "Поступ" та видавництво "ВНТЛ-Класика" у межах проекту "Бібліотека "Поступу".
Джерело: Поступ
http://postup.brama.com/dinamic/i_pub/usual.php?what=31124

MartinkaDP - 2-10-2004 у 22:18

Ще у Львові знаю "Каменяр" на Франка. Асортиментик посередній, але саме там я свого часу надибала "Історичні проходи по Львові". До цього мого приїзду їх ніде більше не бачила. Там є ще дещо давніше, чого вже ніде не знайдеш.

tysovska - 27-4-2005 у 13:39

У Києві на Пушкінській, 33-А відкрилася "Книгарня видавців". Вибір книжок хороший, ціни більш ніж помірні. Представлені і "Факт", і "Фоліо", і "Кальварія", і "Зелений пес", і "Універсум", і є дитячі книжки, і навчальна літ-ра. Книжки видавництва "Нора-друк" - взагалі за безцінь :)

Круціфукс. - 27-4-2005 у 17:16

Ще одна дуже асортиментна українська книгарня у Львові - "Глобус" (пл. Галицька, 12). Там буває і "Юніверс", і "Основи", і "Літопис", і ще дуже багато чого. Я регулярно закуповуюсь або в "Глобусі", або в НТШ.

tysovska - 31-5-2005 у 11:23

Інформація для зацікавлених киян:
Цитата:
31 травня о 16:00 відбудеться презентація книги "Замки та фортеці України" архітектора Віктора Вечерського та фотомайстра Сергія Тарасова.

Фотозйомка об’єктів проводилася два роки. За цей час відзнято величезний масив матеріалів – більше 1000 слайдів, які достойно представляють близько 80 фортифікаційно-замкових споруд України.

Презентація проходитиме в лекційній залі Києво-Печерського заповідника (Київ, вулиця Січневого повстання, 1, корпус 55).

Трошки більше і з малюнками - на сайті Освітнього порталу.

Нормалайзер - 31-5-2005 у 21:09

Найукраїнськіша книгарня ві Львові - Центр Української книги, на Володимира Великого, 34 (поряд з "Океаном")
Знаю, що - неЦентр, не дуже зручно.
В неділю - не робить.
Але:
Дешевше за "Букву"
Більше нашого, аніж в "Б"
Там презентації проводяться наших книжок (я от, коли був востаннє, слухав Наталку Очкур і Андрія Кокотюху - хтів, правда, Марію Матіос почути, але пані - не прийшли)
Продавці про книжки знають більше
(хочеться ще багато доброго сказати, але - не знаю що, от не відмовились вони "Антологію українського самвидаву" взяти, без глупої націнки :) - ну то так, шкурно-особисте, там просто і я втрафив)

запам"ятайте: Центр Української книги на Володимира Великого.

Hanor Narasson - 1-6-2005 у 12:24

Цитата:
quote]Оригінальне повідомлення від Нормалайзер
...
Центр Української книги, на Володимира Великого, 34 (поряд з "Океаном")
Знаю, що - неЦентр, не дуже зручно.
В неділю - не робить.
Але:
Дешевше за "Букву"



Твердження ВЕЛЬМИ спірне. Це залежить, як рахувати. В будні я працюю. Щоб приїхати до Львова - треба кидати роботу (збитки) і заплатити за маршрутку (ще додаткові видатки)
Львів'яни також заплатять 2 грн за маршрутку (туди-назад). Та і "Буква" трохи ціни вже опустила. Крім того, в "Букві" можна розрахуватися кредитною карткою - це якщо от зараз грошей бракує:baddevil:.

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Нормалайзер
...
Більше нашого, аніж в "Б"
...


Також можна посперечатися.
Конкретний випадок. Наталка Сняданко щотижня публікує в "Львівській Газеті" огляд книжок.
Одну книжку мені замовила дружина, щоб купив, коли поїду до Львова. В огляді прямо написано, що продається в "Центрі Української книги". Навмисне їду на Володимира Великого. В книгарні відповідають: "Ні-ні, у нас того немає!":o
Витягую і показую вирізку із позавчорашнього числа "ЛГ".:rolleyes: "-А, то Сняданко ще півроку тому взяла багато тих книжок і ще не повернула, а вони у нас по одній" :PНу як вам їх МММ? (маркетинг-менеджмент-мерчандайзинг):lol::lol::lol::lol::lol::P
А тепер попробуйте вгадати з одного разу, в якій книгарні я купив ту книжку того-ж дня. Підказка: назва книгарні починається на "Б".:P


Ще відносно маркетингу "Центру". Про зустріч з Наталкою Очкур і Андрієм Кокотюхою я так теоретично знав з форуму, а попав на неї зовсім випадково - просто від "Океану" жодна маршрутка не їде на Кульпарківську:mad:, прийшлося йти пішки. Жодної інформації ні в "Поступі", ні в "ЛГ" не було:(.
А от чомусь про презентації в "Букві" пишуть всі львівські газети (зокрема минулої суботи презентували "шматяну" книжечку для наймолодших).

Можливо, що в "Центрі" українських книжок значно більше, ніж в "Букві", але остаточно, того що в "Букві" бракує, то можна купити в "Українській Книгарні", або в книгарні НТШ або в на початку вул. Князя Романа, і не треба їхати далеко.

Галина Лев - 2-7-2005 у 01:19

:mad::mad::mad:Вчора в новинах ТРК "Люкс" крутили сюжет про фантомний книжковий ринок біля кінцевої трамваю "шістки". Гарна ідея. Це ділянка по вул.Липинського площею 3000м квадратових. Непоганий зв*язок з центром, та й скільки там до того центру... Гарно розмалювали перспективу такої "Петрівки" по-львівськи,-зустрічі видавців і авторів з народом, презентації і т.д. Сказали навіть, що запрацювати риночок міг би навіть до 1-го вересня цього року, але вгадайте у чому проблема???

Вгадали: наша дорога міська влада, зокрема обрані Вами, львів*янами, шановні депутати, ЯК ЗАВЖДИ, гальмують прийняття рішення про передачу земельної ділянки.

Хтось вражений? Я вже ні, але все ж муляє.
Запитання до Вас, дорогі книгомани:
ЩО ТАКЕ ЗРОБИТИ у цій ситуації?
Як достукатись до закам*янілих сердець бюрократів???:baddevil:

Галина Лев - 3-7-2005 у 19:53

І невже це нікого не хвилює?
Треба було нову тему відкрити...

Андрій Пелещишин - 3-7-2005 у 20:57

Я думаю, що в таких питаннях, як передача великих земельних ділянок в приватне користання завжди не все так просто як видається на перший погляд. І також не відомо, чи так вже певно, що ділянка буде використовуватися за призначенням? Є прецеденти - той же ж "меморіал жертвам репресій" у Львові (вгадайте де він є, точніше що є на місці, що було під нього відведено).

І де гарантія, що той ринок на загуминках користався би хоча би мінімальною популярністю для самоокупності? Більшість львівян досить слабо собі уявляють той район, а інколи і бояться. І з транспортом там не дуже (не знаю, де ви там побачили "непоганий звязок з центром" ). Думаю, якби таке відкрили, то хіба би піратські СД продавали.


А розмальовувати гарні перспективи у нас уміють.

Галина Лев - 3-7-2005 у 21:45

1.Взагалі хотілося б знати думку про саму ідею.
2.Виникла та пропозиція не в приватної особи, а в асоціації (кого не пам*ятаю, але щось близьке до видавців).
3.Туди з центру безперешкодно їздить 6-й трамвай, 24-та, 80-А, 45-та, 34-та і ще декілька маршруток.

Андрій Пелещишин - 4-7-2005 у 07:52

1. Сама ідея однозначно хороша, але мала би бути в центрі, або в розумній досяжності від нього. Такий ринок був би цікавий і гостям міста
3. Це не так багато насправді, більшість районів Львова не мають прямого сполучення з тими краями.

tysovska - 26-7-2005 у 14:59

У нас пройшла інформація, що ринок "Петрівка" найближчим часом закриється на реконструкцію - будівництво закритого торговельного комплекcу. Всім власникам яток обіцяють надати приміщення в новому комплексі. Але виникає дві проблеми:
1) Реконструкція триватиме 3-4 роки, тобто за цей час бізнес, ясне діло, тихо вмре;
2) Вартість оренди площі в новому комплексі буде на порядок вищою, ніж зараз.
Схоже на те, що з дешевими книжками цілоріч можна попрощатися. Тепер тільки треба буде ловити книжкові ярмарки - дві київські, одну львівську.

Олександр Шевченко - 26-7-2005 у 15:19

Тааак, знову доведеться у найближчі дні всю зарплату просадити на духовну їжу... :( Це ж тепер не тільки книжки, а й найкращий у Києві асортимент DVD накаже довго жити... :mad: Це часом не Сан Санич вирішив вкотре відзначитися?

tysovska - 27-7-2005 у 12:27

Ну, без Сан Санича тут точно не обійшлося...

Captivitas - 8-8-2005 у 15:59

Зі львівських книгарень ще забули "Рідкісну книгу" на Івана Федорова.
В останній свій приїзд там непогано закупив книжок. :)

MartinkaDP - 9-8-2005 у 02:52

о, точно. корисне місце. якби ще не одна деталь - графік роботи всіх або більшості львівських книгарень такий, що треба на них полювати %) - відчиняються пізно, зачиняються рано, в суботу ще раніше, перерва година, неділя вихідний. якось в інших містах книгарні не такі ледачі :)

Наталка - 9-8-2005 у 12:02

Це, дивлячись, які книгарні. :) Якщо мережа "Буква" чи "Орфей" - то так, там графік зручний. Якщо старенькі (де вони ще збереглися), то там стандартно, з 10 до 19, у суботу - з 10 до 18, неділя - вихідний. На Петрівці вихідний понеділок, і працює вона офіційно до 18-00, але фактично люди згортаються раніше. "Сяйво" дуже добре, вони працюють з 10 до 20, без вихідних, але ціни в них... :rolleyes:

tysovska - 31-8-2005 у 09:49

Сьогодні отримала "Друг читача". Вони справді підтверджують, що "Петрівку" будуть зносити, на тому місці, де зараз книжковий базар, буде стоянка для машин, що приїжджатимуть у торговельно-розважальний центр. У самому ж центрі обіцяють зберегти всі теперішні робочі місця (близько тисячі). Як це позначиться на цінах, поки що ніхто не прогнозує.

fish - 31-8-2005 у 14:35

Цитата:
Оригінальне повідомлення від tysovska
Сьогодні отримала "Друг читача". Вони справді підтверджують, що "Петрівку" будуть зносити, на тому місці, де зараз книжковий базар, буде стоянка для машин, що приїжджатимуть у торговельно-розважальний центр. У самому ж центрі обіцяють зберегти всі теперішні робочі місця (близько тисячі). Як це позначиться на цінах, поки що ніхто не прогнозує.

Петрівку знесуть? маячня якась. але тверезо розсудивши, останнім часом я таки частіше купувала книги у крамницях, а не на Петрівці... те, що бува рідкісне сподівалася там знайти, ніколи не знаходила.

MartinkaDP - 1-9-2005 у 00:12

мабуть, там треба точно знати місця. бо там багато такого, що в кожному місті на книжковому базарі є. всяка попса, хіба ще якісь підручники - так це всюди є.

fish - 1-9-2005 у 16:07

але там все розкладено по окремих поличках. і непотріб набагато простіше зігнорувати.

tysovska - 29-9-2005 у 12:25

Відкрила щойно для себе ще одну непогану книгарню:
Книгарня "Абзац", вул. Стрілецька, 13, м. Київ
(у дворі, але там є табличка над аркою, знайти легко). Дуже приємні дівчатка працюють. Запрошували мене приходити 6 жовтня, бо у них теж має бути новий "Поттер".
Багато довідниковї літ-ри, але художня теж є. Українська книжка впереміш із російською, причому приблизно в однаковій пропорції.
Тільки я не зовсім зрозуміла, за яким принципом там розсортовані книжки. Наприклад, є окремі полиці "Кальварії", "Піраміди", "Зеленого пса". Але перші дві в одному кутку приміщення, а третя - в протилежному. Серед художньої літ-ри чомусь часом трапляється нехудожня. Але якщо у вас є час, там приміщення досить велике, книжками не забите, можна все спокійно роздивитися й обрати для себе щось цікаве. Я спокусилася прологом і купила "Бульварний роман" Марії Матіос :)

spark - 29-9-2005 у 14:08

За назву цієї книгарні Богдан Жолдак вже може з ними позиватися :) Правда, в нього так називалася кав"ярня в оповіданні "Структура кави", але саме головний герой оповідання за сюжетом ту назву придумав. Факт беззаперечний, підтверджений кількома тисячами примірників його збірки :)

tysovska - 29-9-2005 у 15:02

Ще не відомо, хто до кого позиватися може :) А якщо книгарня виникла раніше, ніж була видрукувана книжка?

spark - 29-9-2005 у 15:23

Сумніваюся. Оповідання початку 90=х років. Книгарні стільки не живуть.

Dmy - 29-9-2005 у 17:54

Якесь інтуїтивне осяяння змушує сумніватися, що слово "абзац" придумав саме Богдан Жолдак

spark - 30-9-2005 у 08:42

Ну так і риму до нього, широковживаний русизм, теж не він придумав :)
Ні, гарна назва. Агресивна.

Hanor Narasson - 30-9-2005 у 13:45

Офтопічно до української книжки:

>Ну так і риму до нього, широковживаний русизм, теж не він придумав

Тут рима така ж, як i до українського "гаплик", годиться хиба для білих віршів :)

tysovska - 22-11-2005 у 12:46

Цитата:
Нещодавно в Луцьку відбулася презентація книгарні “Ваша книга”, де продається винятково література видана українською. Цей магазин з’явився в обласному центрі Волині з ініціативи Волинської обласної друкарні. Головний натхненник його появи - голова правління “Волинської обласної друкарні” Петро Головенко. Як зазначив пан Головенко, вони насамперед вони ставлядь собі за ціль відкрити аналогічні магазини в усіх райцентрах Волині. Вже дещо зроблено, в чотирьох із них такі магазини вже діють.

Зі слів Тетяни ЛагОйди, менеджера з питань книгопостачання і збуту, тут представлені в найбільшому асортименті видання волинських авторів, художня і дитяча література. До речі, остання складає відсотків 40 книжкового асортименту. Книги сюди довозять щотижня з Києва, Харкова, Тернополя, а віднедавна й із Ужгорода.

На відкриття завітали волинські письменники, журналісти та просто поціновувачі української книги. Був тут і заступник губернатора Волині Володимир Карпук, у якого, до речі, чи ненайбільша приватна бібліотека в області. Він зауважив, що ця книгарня, на його думку, стане осередком книжкового життя Волині, місцем, де читач зможе зустріти письменника і запам’ятає це назавжди. Задоволені таким почином і волинські майстри пера. Окрім продажу українських книг у подальших планах прокат та обмін книг, їх реставрація, створення "Луцького книжкового клубу“, видання “Волинської літературної газети” та інше.

Джерело - Майдан

Українська книга на Молдаванці

tysovska - 28-2-2006 у 10:53

Цитата:
Культурницький проект „Українська книга на Молдаванці”

Мета проекту
Створення культурного осередку на базі української книгарні в одному з центральних мікрорайонів Одеси (Молдаванка), де найменш розвинена культурна інфраструктура.
Про проект
Цей проект – (майже зухвала) спроба вторгнення української культури в „святая святих” одеського символічного космосу. Наразі йдеться не так про географію, як про літературну топологію одеського міту. Адже він живився перш за все єврейським (побутово) культурним харчем, а отже, міг би вербалізуватися – принаймні теоретично – і будь-якій іншій мові, окрім російської. Попри традиційну російськомовність усього обширу одеського літературного продукту ХХ століття, натхненники одеського міту – чи то в його егалітарному бабелівському, чи то у „високому” Жаботинському варіантах – ніколи не були цілком російськомовними. Справжні герої одеського міту користувалися в кращому випадку якимсь професійним арго, на продукування якого їх спонукали не надто жваві стосунки з представниками інших етносів. Отже, одеський міт – пізніша містифікація, що свідчила про занепад описуваної культурної ситуації й майже нездійсненне бажання її увічнити. Зрештою, це речі зрозумілі.
Та попри все, проект „Українська книга на Молдаванці” не ставить на меті українізувати одеську священну корову, з рогу якої вже давно п’ють вино інші пристосуванці. Йдеться скоріше про чи не перший в Одесі прецедент української експансії в саме осердя іншокультурного ареалу (чи то пак, „ореолу”). Для Одеси це означає майже те саме створити українську книгарню на розі Дерибасівської та Рішельєвської або поставити книжкову ятку серед рибного ряду на Привозі. Та проте це свідчить лише про нові реалії. Про символічну близькість великої культурної „аїдишен маме” та української неньки-культури, про незагарбницький, а лагідно-заколисуючий її полон, а вірніше – покорення (і певним чином укорінення) українського серця, про сумне життя української старої під наглядом „старшого брата”.
Та українська стара ще нівроку: „Не хочу бути (Лесиною) Бояринею, хочу бути Царівною”. І виходить, стомлена від гаптування рушників, штопання шароварів та сумного співу на подвір’ї й помічає, що тут ще не орано – не сіяно, що вже давно світ за очі посунули сусіди-євреї, що доми покинуто й оселі занедбано. Тож, хазяйновито роздивившись, вирішує осісти тут на Молдаванці, якщо на те ласка Божа. Добре, місце намолене.
Етап впровадження:
1. Відкриття спеціалізованої крамниці з продажу української книги в оновленому й переустаткованому приміщенні (Мечнікова, 31).
2. Презентаційні акції з залученням мас-медій.
3. Організація роботи „Молодої Просвіти” з залученням молодої авдиторії – випускників шкіл, студентів одеських ВУЗів (проект „Волонтери української книги”)

Планується:
1. Проведення літературних щотижневих читань одеських україномовних авторів.
2. Запрошення діячів української культури з інших регіонів.
3. Виділення експозиційних приміщень для будь-яких мистецьких акцій, виставок, презентацій.
4. Налагодження співпраці з мистецькими організаціями регіону й України в цілому.
5. Організація регіонального україномовного мистецького друкованого органу.
6. Створення безкоштовної загальнодоступної бібліотеки української книги.
7. Робота щодо промоції сучасного українського мистецтва й культури в цілому, дистрибуція української книги в регіоні.
8. Залучення інвестицій на розвиток української культури.

Організатори:
Культурницький проект „Українська книга на Молдаванці” запроваджується в Одесі Благодійним Фондом ім. І. Та Ю. Лип спільно з Одеською обласною організацією „ПРОСВІТА”, під егідою та за підтримки очолюваної видавництвом „ФАКТ” програми „2006 – рік української книжки в Україні”.

сумна - 13-4-2006 у 00:56

На Сихові з’явилася книгарня „Літера”. З чим і вітаю сихівчан. :-)
Але вибір української книжки там дуже бідний. Зрештою, як і у всіх „Літерах”. Таке вже, мабуть, у них спрямування.
Якісь дивні речі діються з книгарнями: „Буква” на вул.Шевській стала „Літерою”, зі всіма негативними наслідками. „Буква” на вул.Дорошенка – то така дивна книгарня, в яку треба ходити на ходулях або з драбиною, бо книжки розміщені на понад 2-метровій висоті. Щоправда, наче щось добудовували, може стало просторіше. В „Букві” на І.Франка не була, хоча й там, мабуть, не краще.
Хоча чого тут, власне, дивуватися: перерозподіл ринку.
„Українська книгарня” на просп.Шевченка взагалі тулиться на мізерній площі.

Ярема П. - 13-4-2006 у 17:31

Що, вже й у Львові від російського ширпотребу нема де дітися? На початку квітня я шукав у Львові відкритку з поздоровленням (на українській мові, звичайно), і не знайшов. Може погано шукав, але все одно факт фактом - я б ніколи не подумав, що таке може бути в мому місті.

сумна - 13-4-2006 у 22:16

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ярема П.
Що, вже й у Львові від російського ширпотребу нема де дітися?


На жаль, саме так.

Dmy - 16-4-2006 у 14:29

Книжковий світ
(використані цитати з іншого треду. Мені здається, тут продовження буде доречнішим)
Цитата:
Оригінальне повідомлення від tysovska
Вчора почав роботу зліт фантастів Європи "Єврокон", який потрапив до України завдяки тому, що Марина і Сергій Дяченки минулого року отримали на попередньому "Євроконі" звання найкращих фантастів… Паралельно з цим заходом проходить виставка "Книжковий світ"

Сьогодні – останній день. Може, хто ще встигне добігти…
Цитата:
Картина вельми сумна. Порівняно з тим, яка була виставка навесні, то це – просто село на болоті. Новинок практично немає, стенди бідненькі

Розбещені ви там, у Києві. Я от підрахував, що за 2 дні відвідувань вигріб з ярмарку 26 найменувань. Щоправда, кілька з них – необов’язкові – не хотілося ображати «живих класиків», яких видавці рекрутували на автоґрафсесії. Водночас, міг би набрати і більше, але й так повіз ото (і ще дещо – не виставкою єдиною) додому у «трьох руках».
Цитата:
"Піраміда", "Критика", "Факт" – як завжди. Новинок немає, але вибір непоганий і ціни, як то кажуть, конкурентні

Може, воно і не конче новинки: «Безодня» Пашковського, «Потойбіне» (українська ґотична проза ХХ ст. укладена Винничуком) (обидві «Піраміда»). Там і справді написано: 2005, але якось раніше не траплялись, навіть критика – майже ні.
Натомість «Осінь за щокою» Слапчука («Факт»), «Вправи зі стилю» Ремона Кено («Піраміда») у перекладі ще одного «видатного стиліста» Юрія Лисенка (який прозову частину переклав (у співавторстві) як Лисенко, а поетичну – під «справжнім» ніком – Позаяк) – новинки однозначні. Останню презентував посол Франції (за моєї відсутності :D – люди потім розповіли). Ще та таки «Піраміда» встигла хутко розпродати другий том «Жмутка казусів» Коха.
Також щойно і нарешті продовжилась українська серія Дяченків: до «Брамника» допасували «Шрам». Тобто вже маємо 4 штуки (плюс 2 книги про видатного мага Ліну Лапіну). Кажуть, буде 15. Сподіваюсь, Цуценята підуть далі за «Кальварію» – та теж розмахувалась, а видала аж 2 (3?) штуки книг.

Забавні враження окрім книжок
(суто з виставки, бо на конвент не ходив, із Сапковським не бачився, Гаррісон пробігав повз).
1. Усе ще не звично спостерігати письменників – подписантів. Воно сидить, бідне (або стоїть – Кокотюха, або хутко пробігає в мініспідниці, косячи під читачку – Роздобудька), вже півгодини без кави та пива, мається. А шо дєлать?! Продаж книжок – справа публічна, тут піар важливий. Тим паче – піар працює. Шкода їх, тож підходиш, спілкуєшся, купуєш. От я в інших обставинах навряд чи придбав би кокотюхіних «Шукачів скарбів» (вони з «Норкою», щоправда, наполегливо радили «Змію», але я сказав: «Дякую, є-є». Кокотюха, гад, спитав: «Є-то, є, а чи читав?» (воно йому тра – гроші-то сплачено?) «Ще нє, відповідаю, але збираюсь. Лежить згори на шафі у стопчику, чекає черги» (не скажу, коли дочекається).

2. На «Псах» автури було куди більше. Автоґрафи Сергій-Сергіїча Дяченка отримав у день його народження (на українських виданнях – так йому і треба, «москалю» :mad::P;)). Трохи познущався над «найкращим молодим фантастом Європи»-2005 Пузієм (чи то, блін, як, Арєнєвим) – натякнув, що його «Правила гри», як би так сказати … гірше за його ж «Бісову душу». Він, у принципі, не заперечував, бо почав щось мямлити про український переклад. Ага, ото ми не знаємо, що російський оріґінал іще нудніший.

3. Хто був найкращим у спілкуванні, так це Богдан Жолдак (хтось сумнівався?) Але його підставила «Піраміда» – завезла замало примірників «Шизотерапії», вони розлетілись у мент, і пану Богдану (інший би давно зробив ноги) довелось відпрацьовувати за інших. Мені, наприклад, підписав згаданого Пашковського. Підписав найкраще за решту – цілу сторінку (хоч і крупним почерком) без жодних кліше – майже «окреме оповідання», як бонус до 2 романів.
Цитата:
Непогано виглядає "Нора-друк"

4. Стенд «Норки». Виносний стелаж десь із 5-6 полиць. Нагорі надпис «Лауреати конкурсу “Коронація слова”». Як ведеться, модні та знамениті прізвища: Олександр Шевченко, Наталя Очкур, Марина Соколян, Андрій Кокотюха (як же без). На 2 верхніх щаблях. Нижче: Мануела Ґретковська, Марек Лавринович, Едґар По тощо. Питаю: «Невже Ґретковська теж лавреат “Коронації”?» (про Едґара Аллана якось і не зручно). Та ні, виявляється, тоті тільки згори. Але ж не написано. Люди бозна чого можуть подумати. Сходимось на тому, що «Коронація» могла б і грошенят підкинути за таку рекламу.

5. В іншому місці натикаємось на емблему отого паралельного збіговиська фантастів. Хто бачив: чи то Пегас, чи то зодіакальний Стрілець. Перша думка: «”із крильцями”, виявляється, бувають і жеребчики». Врешті, осяяння: тю, та це ж їхній «Євро-конь» власною персоною.
Звичайно, такі речі краще фотоґрафувати, як і наступну.

6. Оскільки приміщення надав інститут фізкультури, логічно, що захід відбувається у спортзалі. Деінде висять баскетбольні кошики. Над одним із них – на щиті вивіска головорґанізатора: «Медвін». При ретельнішому осмисленні «скульптурна група» виростає у символ:
«Біла діра української культури
кошик для спонсорських пожертв»

По-перше, навіть при бажанні не так вже й легко туди щось покласти – висота 3,05 м;
по-друге, все одно кошик – нормальний баскетбольний – із дірявою сіткою, тобто без дна.
Клади – не клади, хіба для очистки совісті.

ЗІ. Манюсіньке уточнення. «Єврокон» потрапив до України не тому, що минулого року звання найкращих фантастів отримали Дяченки (а Арєнєв – найкращого початківця, ги-ги). Насправді, місце зустрічи планується за 2 роки. Наприклад, ще до «Єврокону»-06 було відомо, що Конвент-07 відбуватиметься в Данії. 2004 у Пловдиві (?) на 2006 претендували Київ і Москва. Так на голосуванні ми їх побили з перевагою щось удесятеро (що значить мати досвід демократичних виборів, а надто – демократичного підрахунку голосів :P).
Цитата:
"Нора-друк", привезла новинку – книжку Дмитра Джангірова "Іміджмейкер з Москви" (ви мені скажіть, це той самий одіозний Джангіров? бо я книжку вчора так і побоялася купити і спитати теж не зважилася)

Угу. Саметой. Побратим Корчинського (не плутати з Борсюком). Хлопець має багату біоґрафію – на кого лишень не працював. Ну, власне, як і будь-яка шльондра, чому дивуватись.

tysovska - 6-5-2006 у 14:42

Здерто в Отара Довженка:
Цитата:
Ще раз про книжки

Мабуть, зі здивуванням львів'яни дізнаються, що книжковий ринок Львова значною мірою захоплений російською видавничою групою АСТ. Її першим великим проектом у нашому місті був фірмовий магазин „Буква” на вул. Шевській. Ця мережа діє сьогодні в багатьох великих містах України. Ця ж видавнича група АСТ сьогодні має книжкові супермаркети торговою площею 240 кв.м. на ринку „Південному” та 600 кв.м. – у новому ЦУМі. З 1 лютого на вул. Шевській функціонуватиме новий проект АСТ – „Літера”. А „Буква” працюватиме на вул. Дорошенка (120 кв.м.) та Івана Франка (100 кв.м). Ми недарма зазначаємо торгові площі, адже саме вони дозволяють книгорозповсюджувачеві ефективно функціонувати – читач іде туди, де ширший асортимент. На жаль, за відсутності державної підтримки, українські книгарі не змогли розгорнути у Львові такої потужної мережі. Торгові площі українських книгарень не перевищують 100 кв.м., а переважно становлять від 20 до 50 кв.м. Та й небагато їх є: „Українська книгарня”, „Глобус”… Є „Центр української книги”, але його функції скоріше просвітницькі. Український книжковий підприємець за 12 років відвертого лобіювання державою російського книговидання витіснений на ятки, в місця, куди шанувальники української книжки заходять зрідка. Саме тому співвідношення української та російської книжки на львівському книжковому ринку становить 9:1 не на користь України.
(с)Ярослав Сватко

Перекладаю:

Купуючи книжку в "Букві" (="Літері"), ви:

1.Легітимізуєте дикі націнки (до 150-200% ціни видавництва), що існують у цих мережах і стосуються переважно українських книжок, внаслідок чого російський переклад майже завжди дешевший за український.

2.Вкладаєте гроші в експансію російських книговидавців і книгорозповсюджувачів в Україну, 95% ринку якої вони й так уже володіють.

3.Втрачаєте гроші, адже ті самі книжки можна купити значно дешевше в інших книгарнях. Це стосується не лише українських, але й російських книжок, які на ятках та в маленьких крамничках можуть коштувати дешевше, ніж у супермаркеті.

Джерело

Дуже цікаво почитати саме гілку - полеміку щодо того, якою має бути книгарня і як і кого варто підтримувати.

tysovska - 17-5-2006 у 12:41

Отут випадково натрапила на часопис "Вітчизна" - багато чого можна прочитати просто з сайту. В останньому числі, наприклад, Віктор Савченко - я пару його книжок колись читала з задоволенням.

tysovska - 17-5-2006 у 12:47

До речі, про книжкову виставку 11-14 травня. Була в останній день. Незважаючи на те, що "культових" видавництв майже не було, а були, в основному, державні й регіональні, мені дуже сподобалося. Набрала повну торбу книжок за вельми помірними цінами. Просторий зал (на Лівому березі), відвідувачів чимало, але тисняви немає. "Піраміда" продала мені майже свіжу Марію Матіос (про містера і місіс Ю-ко в країні укрів - я все ніяк не могла ризикнути її купити, хоча вона вже кругом продається) і ще книжечку одного французького стиліста - дуже прикольну, я потім про неї напишу. Ще одну історичну подарували просто так :). "Веселка" виглядала чудово - привезла багато нових книжок для підлітків, прекрасно оформлених. В-во Олени Теліги стенд мало маленький, а книжки цікаві. Словом, дуже гарно.

Андрій Пелещишин - 17-5-2006 у 13:39

А я вчора був у Мукачево. Так у мене склалося враження, що правильна відповідь на поставлене у заголовку теми питання є "ніде не купиш".
Принаймні в найбільшій в місті книгарні "Літера" (досить велика як для райцентру, 2 поверхи. Але ж Мукачево не такий вже і простий райцентр). небуло жодної книжки українською мовою.
Я вражений.

Dmy - 17-5-2006 у 14:11

Цитата:
Оригінальне повідомлення від tysovska
"Піраміда" продала ... книжечку одного французького стиліста - дуже прикольну, я потім про неї напишу

Часом не оцю?
Цитата:
«Вправи зі стилю» Ремона Кено («Піраміда») у перекладі ще одного «видатного стиліста» Юрія Лисенка (який прозову частину переклав (у співавторстві) як Лисенко, а поетичну – під «справжнім» ніком – Позаяк)

Цю "Піраміда" (в особі посла Франції) презентувала на "Книжковому світі".

dr.Trollin - 17-5-2006 у 18:07

http://bozi.livejournal.com/352915.html?thread=10275219
23 травня у Львові, о 12-00, по вул. Бузковій, 2, відбудеться відкриття нової книжкової гуртовні фірми "Книжкові джерела".
На цю приємну подію запрошені відомі письменники Андрій Курков, Лариса Денисенко, Андрій Кокотюха, Наталка Очкур. Також в цей день за участю цих письменників заплановані прямий телеефір на 12-ому львівському каналі в
ранковій програмі та о 17-00 зустріч з читачами в Українській книгарні на пр. Шевченка, 18.

tysovska - 18-5-2006 у 09:01

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy
Часом не оцю?

Саме цю.

Ремон Кено. ВПРАВИ ЗІ СТИЛЮ

Я хотіла про неї написати, бо вона мені здалася вельми неоднозначною. Там є такі чудові знахідки, що просто викликають гомеричний регіт. Наприклад:

(стор. 16) - АНАГРАМИ. Не передруковуватиму, це треба просто читати - це супер :)

(стор. 17) "Свище вітрище, мчить автобусище, а в автобусищі їде парубчище, справжній здоровище - ножищі як стовпищі, ручищи наче кліщі..." і т.д.

(стор. 30) "Вже було послє двенацяти, як я упхався в автобус "Се". Заліз, значить, закампасірував талона, дивлюся шо до чого, коли зирк - такий хлопець прикольний, шия як тіліскоп довга, а на шляпі, де вобше лєнта в усіх культурних людей, так у нього вірьовка косічкою закручена..." і т.д.

(стор. 44) "Із кахканням і рохканням автобув "С" пискнув гальмами і зупинився біля притихлого тротуару..." і т.д.

Але водночас там є такі переклади, які абсолютно не мають смислу. Наприклад, стор. 15 (словоскладання): Я задньо-майданчико-тісно-автобусив..." і т.д. Як на мене, можна було і трохи попотіти й зробити справді цікаво - вигадати кілька прикольних неологізмів. На жаль, я не знаю французької, тому не маю змоги порівняти, як там було в оригіналі. Або стор. 50 (з перестановкою слів) - взагалі вийшла повна дурня.

А взагалі книжка прикольна, мені сама ідея з різними стилями сподобалася.

tysovska - 18-5-2006 у 09:04

Цитата:
КИЇВ

Книгарню „К.С.”, розташовану за адресою вул. Будівельників, 4 (біля м. "Дарниця") буде відкрито у суботу, 20 травня о 13:00.
На відкриття запрошено провідних українських авторів, журналістів, КВК „Хуторяни”.

Після відкриття буде фуршет та розіграш призів, всі бажаючі зможуть підписати книжки.

Джерело

Dmy - 18-5-2006 у 18:15

Цитата:
Оригінальне повідомлення від tysovska
Не передруковуватиму, це треба просто читати - це супер :)

Я передрукую, бо це читати справді треба

(Попередньо, щоб усім було ясно, Раймон Кено (з Лисенком і Ковалем) дев'яносто дев'ятьма різними способами-стилями переповідає один і той же сюжет. Якщо лаконічно, то такий

ЛАКОНІЧНО
Нас кілька їхало вкупі. Якийсь не дуже розумний на вигляд молодик заговорив із паном, що був поряд із ним, а потім відійшов і сів. Дві години потому я знову його побачив; він був із приятелем і вони говорили про одяг.

АНАГРАМИ (перестановка літер у кожному слові)
У авсуботі "С" в огидну кіп димокол корів тацявидд стеши з юговод юдоух колюгорня, у комулеви пекласію із кровоюшо затмісь читріск висрався з моськи з парівсажи, яйки онбиті гоой намносив ховавтш. Кришиначав на огонь, нів вденьшоки тянемвус ол львіного сімця.
Зрече угодин я взону павичбо гоой болипуз увкозла Зерналас, з кобу Мирської цілуви. Плохець яство з мишоварте, яйки мойу видра: "Боті берта улоб б тришипи ещі одогон калигуз ан тьопла". І закопував йцом. дику сема (отбот ан порохузір лапать).

ПЕВНІ ВІДМІННОСТІ
В автобусі (не плутати із тубусом) я побачив (але не почавив) чоловіка (але не чоло над віком), із капелюхом на голові (а не з капелою на волн), оповитим плетеною шворкою (а не оковитою з топленою шкваркою). У нього була (не голуба, а) дуже довга шия (не як у дога Яші). А що людей було забагато (не любо, де все зібгате), його штурхонув якийсь пасажир (а не ворохнув під пасом жир). Він обурився (але не відрубився), та, побачивши вільне місце (а не повивчавши вельми Місяць), на нього швидко сів (хоч не всі видко шви).
Я побачив його пізніше (але не повчав із ніши) перед Сен-Лазарським вокзалом (а не в залі, де Сара з бокалом), коли він балакав із другом (а не балик клав крУгом), про гудзик на пальті (а не пазик на культі).

НЕЗНАННЯ - так і уявляється допит в камері попереднього затримання.

На захист СЛОВОСКЛАДАННЯ зауважу, що воно дю-юже нагадало мені стиль доктора Тролліна (не той, що 2 повідомленнями вище - це цитата, а звичайний).


Головний висновок і користь від книжки. Вона, в першу чергу, для тих, хто подумує писати сам, брати участь у якихось конкурсах чи видаватись без того (а й то, навіщо геніям конкурси?)
Любі друзі! Прочитайте уважно! А потім прикиньте, чи володієте ви стилем хай не так, як Кено або Позаяк, але чи спроможні ви утнути щось подібне? Якщо ні - не пишить, принаймні на люди - пожалійте ваших читачів, займіться краще ділом. Або тренуйтеся, замість ранкової і вечірньої цигарки. Це ж як сольфеджіо з гаммами.

tysovska - 30-5-2006 у 12:48

Цитата:
«Методичну книгу» виганяли методично

Книгарня «Методична книга» належала до профільних, який в Українській РСР було не так вже багато. Знаходилася вона на Подолі, на вулиці Ярославській, 30. <...>

...«Методична книга» якось трималася на плаву, - розповідає Людмила Василівна, яка працює в книжковій торгівлі 42 роки і сьогодні має замість магазину «точку» на Петрівці. –Зарплати, звісно, мізерні, виторги невеликі, а тут ще Подольська адміністрація, в чиєму відомстві знаходиться книгарня, почало підвищувати орендну плату. Ми апелювали до президентського Указу, де таким, як ми, передбачалися пільги. Нам відповідали, що ми – комерційна структура. Суму 22 тисячі гривень на рік «Методична книга» потягнути не могла. А коли там дізналися, що я пенсійного віку, взагалі почали виживати зі свого місця. Єдина для нас можливість хоч якось викрутитися – зробити приватизацію. Але для цього потрібні гроші, яких узяти ніде.


Далі відбулося наступне. Любов Лещенко звернулася за порадою і по допомогу до Голови Української Асоціації книгорозповсюджувачів Олександра Афоніна. Той порекомендував певних людей, які допоможуть з приватизацією, але для цього їх треба ввести в склад членів трудового колективу і надати відповідні майнові частки. Одним із цих благодійників виявився В’ячеслав Кредісов, заступник Міністра оборони України. Він погодився інвестувати в «Методичну книгу» певні кошти, пообіцяв зробити ремонт, заплатити колективу зарплату і залишити книгарню книгарнею. Крім того, взяв на себе покриття боргів перед постачальниками.


Я тримав у руках протокол збору трудового колективу магазину і заяви людей про те, що свої майнові частки вони передають безоплатно панові Кредісову. Директор магазину напевне знає, що людям після цього були виплачені грошові компенсації, які помогли б протриматися на час пошуку нової роботи. Вони були не надто великими. Отримавши, таким чином, «контрольний пакет», пан Кредісов негайно перепродав приміщення. Ясно, що книжкового магазину там уже нема і навряд чи він там буде.


Півтора року приміщення взагалі пустувало, на дверях висів амбарний замок. Любов Лещенко каже: це пов’язано з тим, що нові власники хотіли також приватизувати бомбосховище, що належить магазину . Виграти справу в суді і повернути магазин жодних реальних перспектив не було. До речі, через деякий час В’ячеслав Кредісов через якусь провинність опинився під слідством і провів кілька місяців за гратами.

Уся стаття

tysovska - 7-6-2006 у 12:49

Отут http://lib.proza.com.ua/authors/1/ досить великий збірник суч. укр. літ. Хоча сам сайт я не люблю, та й не поділяю думки, що тексти варто викладати в інтернеті безплатно, проте для когось ця збірка може стати в пригоді, якщо купити книжку немає змоги.

Андрій Пелещишин - 17-6-2006 у 06:53

У Львові за адресою вул. Нижанківського 5а ніби зявилася якась "Академічна книгарня".
Чи хтось там був? Що це за книгарня?

tysovska - 21-9-2006 у 08:50

До речі, якщо раптом хтось не знає, "Книгарня видавців" переїхала на Пушкінську, 1/3, в приміщення кнайп-клубу "Купідон" і називається тепер просто "Книги". Ціни суттєво підвищилися, але все одно вони нижчі, ніж, скажімо, в "Сяйві".

І копіюю сюди повідомлення пана Тараса Гулки стосовно гуртовні у Львові.
Цитата:
Стосовно гуртовні - то це на Бузковій, 2 (бічна Зеленої, за Сафарі, навпроти Інтермаркету) і ціни там дійсно дуже гарні.

Книгарні "Буква" залишаться в Україні

tysovska - 18-10-2006 у 10:38

Цитата:
Антимонопольний комітет дозволив товариству з обмеженою відповідальністю "Книжкові інвестиції" (Київ) купити більше 50% акцій закритого акціонерного товариства "Мережа книжкових супермаркетів "Буква" (Київ). Про це повідомила прес-служба АМКУ.

Представник АМКУ повідомив, що комітет вивчив заявку "Книжкових інвестицій", придбання пакету ще не відбулося. За даними АМКУ, "Книжкові інвестиції" - новостворена компанія, яка не здійснює господарської діяльності.

Раніше "Буква" заявляла про намір польської компанії Empіk, дочірньої компанії NFІ Empіk Medіa&Fashіon, купити 65% її акцій. Договір про наміри компанії підписали в серпні.

У травні АМКУ дозволив компанії Halfax Concultans Lіmіted (Нікосія, Кіпр) купити 25% "Букви".

За даними Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку на липень 2006, 24,94% "Букви" володіє Halfax Concultans Lіmіted, 10,099% - ТОВ "Халфакс-Інвест".

У червні вартість необоротних активів "Букви" становила 8,787 млн гривень, оборотних активів - 15,709 млн.

Ніхто не знає, чий це капітал - "новостворена компанія"?

tysovska - 27-10-2006 у 09:26

Про київські ціни:

Раніше чи не найдешевшим кіоском була "Книгоноша" на "Петрівці". Зараз та сама книжка в "Книгоноші" - 20 грн., а в "Сяйві" - 20,66 грн., у "Знанні" - 20 грн. Тобто різниці нема. Цікаво, за рахунок чого виживатимуть оті кіоски, якщо в книгарнях для покупців набагато зручніше?

Dmy - 4-12-2007 у 12:04

Цитата:
Оригінальне повідомлення від tysovska
До речі, якщо раптом хтось не знає, "Книгарня видавців" переїхала на Пушкінську, 1/3, в приміщення кнайп-клубу "Купідон"
Якщо, раптом, хтось не знає :-/, "Книгарня видавців" заповіла довго жити. Без галасу і мітингів протесту.
В час, коли стурбоване поспільство голосно обговорювало "зону культурного лиха", тут тихо інвентаризували книжки. Чужі вже не продавали - лише свої (тобто Норкини) – на особисте прохання :) (я на пам'ять купив "Мізерію").
За швидкістю зростання київської орендної плати жодний московський газ не встигне. Ми навіть пожартували, що варто спробувати офіс українського видавництва і крамницю із продажу українських книжок перенести, приміром, до Варшави - вийде не просто дешевше, а вигідніше.
Власне, КВ разом із Петрівкою – це були 2 точки, які я в київських літ~шопінґах відвідував однозначно. Тепер, мабуть, доведеться остаточно переключатися на інет~закупівлі.

tysovska - 5-12-2007 у 10:14

Але ж ця книгарня була в "Купідоні" і нібито мала якісь пільги від Покальчука? Там, правда, приміщення паршиве, в самому кінці зали, накурено й кухнею смердить, і книжки дорогі, та все одно...
На Пушкінській нещодавно ще одну книгарню відчиняли, вже не пам'ятаю, який номер. Хоча, як на мене, Пушкінська - настільки тиха вуличка, що на ній і який-небудь "Адідас" довго б не протримався - там практично ніхто не ходить. Абсолютно немає відсотку випадкових відвідувачів, тільки цілеспрямовані.

Dmy - 5-12-2007 у 11:49

Покальчук - це ще не Черновецький :(
Розповіли, що постійно намагалися вивести магазин хоча би на нуль, від видавництва відкусювали. Але збільшення оренди за нетривалий період вчетверо нерви вже не витримали.
А місце... не знаю, мені подобалося: виходиш із крамниці у кнайпу, можна ще посидіти, попити чогось, закупи роздивитися. До того ж індоді культурні попадаються - з ноутбуками, а то і взагалі в окулярах. А на розі Прорізної не так вже і малолюдно. Якби брали нормальні гроші, й українська книжка могла існувати.

Наталка - 5-12-2007 у 15:38

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Dmy
... А на розі Прорізної не так вже і малолюдно. Якби брали нормальні гроші, й українська книжка могла існувати.


Я чула, що цю книгарню мало чи то викупити, чи орендувати подружжя Логушів, і зробити там знову... книгарню :) - але не маю інформації, чим ті перемовини з ними закінчилися.
І ще чула, що у центрі Києва, десь за Оперним театром, має скоро відкритися книгарня, що називається "Є". Навіть таке казали, що будуть там тільки україномовні книги. Приміщення для неї хтось придбав дуже велике, але хто це зробив, і чи вдасться їм наповнити близько 300 кв.м. торгівельної площі лише україномовної книгою, я ще не знаю.

Лєна Дадукевич - 17-12-2007 у 19:38

Мій чоловік недавно купив книжечки для дошкільнят українською дуже навіть симпатичні і за розумну ціну в маркеті "Вам".:)

Катерина Задорожна - 18-12-2007 у 09:38

21 грудня біля Оперного театру в Києві буде відкриття нового книжкового магазину "Книгарня "Є". Наскільки зрозуміла, то це має бути читальня-магазин "з найбільшим асортиментом українських та англомовних книг" (за словами дівчинки-промоутера :)).

Андрій Василенко - 19-12-2007 у 13:06

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Катерина Задорожна
21 грудня біля Оперного театру в Києві буде відкриття нового книжкового магазину "Книгарня "Є". Наскільки зрозуміла, то це має бути читальня-магазин "з найбільшим асортиментом українських та англомовних книг" (за словами дівчинки-промоутера :)).


Так, відкриття книгарні заплановано на 21 грудня. Адреса магазина м. Київ, вул. Лисенка, 3 (режим роботи з 9-00 до 21-00). Запрошуємо мешканців і гостей столиці!
У книгарні заплановані зручні місця для читання, дитячий куточок, книжкові полиці для безкоштовного обміну книжками "Є буккросинг" ("Є буккросинг" стартує 21 грудня о 14-00 за участі українських зірок) та Wi-Fi Інтернет.

Андрій Василенко - 19-12-2007 у 13:15

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Наталка
... і чи вдасться їм наповнити близько 300 кв.м. торгівельної площі лише україномовної книгою, я ще не знаю.


Будемо намагатися, але буде ще англомовна література та зовсім трошки літератури російською мовою (щоб не писав Путін нашому президенту листів, що книгарня у центрі Київа дискримінує російську мову :rolleyes: )

Максим Стюфляєв - 19-12-2007 у 13:31

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Андрій Василенко
Цитата:

буде ще зовсім трошки літератури російською мовою (щоб не писав Путін нашому президенту листів, що книгарня у центрі Київа дискримінує російську мову :rolleyes: )
Та хай пише! Ще будемо зважати на втручання чужого президента у наші внутрішні справи!:mad: Нехай дбає про становище у СВОЇЙ країні! Що нам його думка?

Ярема П. - 20-12-2007 у 10:38

Найприкріше те, що тема досі не втратила актуальності. Ну посудіть самі, чого тільки вартує назва теми. Я б ще розумів, коли б це питання ставилося на якомусь форумі за кордоном.

tysovska - 17-1-2008 у 10:05

Була вчора в новій книгарні "Є" на Лисенка. Трохи хитрий вхід із двору, довелося пошукати. Величезне приміщення, книжок поки що небагато. Є натяк на загальну систему, але яка система на полицях із художньою літ-рою, для мене так і лишилося загадкою. Зате націнки на книжки неймовірно малі: напр., книжка "Факту", яка на виставці просто від видавництва коштує 10 грн., тут коштує 11,34 грн. Націнка в 1 грн. 34 коп. - просто смішна у порівнянні з іншими книгарнями. Цікаво, так і далі буде - чи це на період завоювання клієнта? Є в книгарні і аудіокнижки, і музика. Дали зразу карточку на 2% знижки.

Hanor Narasson - 17-1-2008 у 17:21

вулиця Лисенка у Києві чи у Львові?

tysovska - 18-1-2008 у 10:52

У Києві, це позаду Оперного театру.

Лєна Дадукевич - 21-1-2008 у 13:08

У Львові на Лисенка теж є якась книгарня з українськими дитячими книжками.

Роман Голощук - 8-6-2008 у 11:52

Команда мистецької агенції "Наш Формат" відкриває мережу книгарень по всій території України, в планах - в кожному обласному центрі. Наразі вже працює крамничка в Івано-Франківську, а цими днями відкрилася книгарня-магазин у Львові за адресою вул. Листопадового Чину, 3.

У новій книгарні великий вибір української аудіокниги - тексти від Гомера до Андруховича. Крім аудіокнижок, в крамничці будуть книжки київських видавництв.

Значне місце відведене і для української музичної продукції. Тут можна буде знайти записи молодих гуртів, а також перевіреного часом рафінованого року, фолку, попу, репу, хіп-хопу та інших форматних музик.

Джерело: http://www.zaxid.net/newsua/2008/6/8/123027/

Serg Selev - 28-7-2009 у 23:13

Книжки українською мовою є у магазині Академкнига
http://akademkniga.lviv.ua/ua/cat-a91.html

Наразі на сайті виставлено лише півсотні, бо багато роботи з розміщенням наукових книжок, але український розділ буде постійно оновлюватись щоб задовольняти вимоги львівського споживача. :)

Соломія Федушко - 2-8-2009 у 23:13


"НТШ" на проспекті Шевченка та магазин "Глобус", там найдешевші ціни і завжди щось новеньке, це у Львові

Юрій Сєров - 3-8-2009 у 20:25

Можливо уже згадували це місце. Недалеко від вул. Зеленої, на одній з бічних вулиць, в районі Сільпо, є книжкова гуртівня. Не можу детальніше пояснити, може хтось мені допоможе. Там можна купувати книги дешевше ніж в магазинах.

Лінда Коваль - 3-8-2009 у 21:13

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Юрій Сєров
Можливо уже згадували це місце. Недалеко від вул. Зеленої, на одній з бічних вулиць, в районі Сільпо, є книжкова гуртівня. Не можу детальніше пояснити, може хтось мені допоможе. Там можна купувати книги дешевше ніж в магазинах.

Це не гуртівня Книжкові джерела пана Михайла Ватуляка? Я там була колись, досить давно. Їхня адреса - вулиця Бузкова, 2.
http://kd-lvov.narod.ru/plan.html

Юрій Сєров - 3-8-2009 у 21:24

Саме вона, дякую! :)

Соломія Федушко - 3-8-2009 у 22:22

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Лінда Коваль

Це не гуртівня Книжкові джерела пана Михайла Ватуляка? Я там була колись, досить давно. Їхня адреса - вулиця Бузкова, 2.
http://kd-lvov.narod.ru/plan.html


Дякі, піду на закупи :sing::sing::sing:

Катерина Слобода - 4-8-2009 у 19:59

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Соломія Федушко

Дякі, піду на закупи

Підеш...Якщо знайдеш...:baddevil:

Соломія Федушко - 4-8-2009 у 20:29


:sing::sing::sing: а мені шукати не треба, я знаю де це є!!!:lol:

сумна - 20-9-2009 у 00:28

Ну і ось - в нас вже є своє "Є". :-)
П'ята за порядком книгарня мережі "Є" (після Києва, Харкова, Івано-Франківська, Володимир-Волинського) - у Львові, просп.Свободи, 7.
Книгарня дуже сподобалася! Може тому, що старанно заплющувалося очі :-) на деякі недоліки, як-от завислі комп'ютери, черга, знервований і не дуже ґречний персонал. Мабуть же не розраховували на стількох відвідувачів, а вони взяли і прийшли - у такій кількості, що вже встигли вичовгати повстяне покриття на сходах. :-)
Можна лише вітати зусилля людей, які не йдуть за попитом, а формують попит. Відсоток мотлоху на полицях мінімальний. Про ціни не можу нічого сказати, бо якось вони мені не тримаються голови, щоб порівнювати. Але до кінця вересня діє акція, за якою можна отримати дисконтну картку на 3-відсоткову знижку. Інтер'єр складається з кількох залів, все таке камерно-затишне, стриманий дизайн. Трохи тіснувато, але це не страшно. :-) Форум книговидавців привив нам звичку оглядати книжки у стиснених умовах. :-)

Катерина Слобода - 20-9-2009 у 21:21

Недавно хіба подумала- чому у Львові нема тої книгарні, а вона вже тут-як-тут. :)
Незручності, думаю, тимчасові... До речі, десь чула, що там безкоштовний доступ до Інтернету. Чи то правда?

Ярема П. - 20-9-2009 у 22:28

В Києві безкоштовний, дуже зручно, думаю вони і у Львові таке мали б зробити.

сумна - 20-9-2009 у 22:48

Справді, декларують безкоштовний wi-fi.
До речі, номер телефону книгарні - 272 85 74.

Андрій Зайдлер - 25-9-2009 у 10:27

В Івано-Франківську безкоштовний wi-fi є в наявності. Перевірено.

Катерина Слобода - 3-10-2009 у 20:42

1 жовтня у Львові навпроти Домініканського собору на вул.Ставропігійська,4 (вхід з вулиці Федорова) відкрився новий книжковий магазин із назвою «Книгарня на Федорова».
http://kultura.lviv.ua/nova-knigarnya-na-mapi-lvova.html

Цікаво який там асортимент книг та ціни...

Dmy - 3-10-2009 у 20:53

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Катерина Слобода
відкрився новий книжковий магазин із назвою «Книгарня на Федорова»...
Цікаво який там асортимент книг
Апостол, Євангеліє, Псалтир, Біблія (видання Острозького автономного національного університету); Буквар?:D

Ірина Матвіїв - 24-1-2010 у 18:07

Як чудово, що у Львові багато книгарень, звісно деякі з них закриваються, але на їхньому місці з"являються нові, щодо того, де найдешевше можна купити українську книгу то можу порадити магазин на вул. В.Великого, він десь приблизно так і називається Українська книга, там гарний асортимент книг і ціни в порівнянні з "Буквою" значно дешевші, десь приблизно такі ж як в книгарні "Є".... а ще просто чудова книгарня у видавництва " Свічадо", книги для будь-якого читача починаючи від найменших читачів закінчуючи їх бабусями, які можуть знайти там чудові кулінарні книги...:)

Катерина Слобода - 24-1-2010 у 19:49

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ірина Матвіїв
а ще просто чудова книгарня у видавництва " Свічадо"

Скажіть, будь ласка, а де вона є?

Соломія Федушко - 24-1-2010 у 20:02

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Катерина Слобода
Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ірина Матвіїв
а ще просто чудова книгарня у видавництва " Свічадо"

Скажіть, будь ласка, а де вона є?

вул. Лисенка, 2 у Львові

Катерина Слобода - 29-7-2010 у 11:02

У Львові на вул. С. Бандери, 33 – в приміщенні, де раніше були розміщені гральні автомати, відкрили книгарню української книги імені Богдана-Ігоря Антонича. http://zik.com.ua/ua/news/2010/07/29/239072

Катерина Слобода - 2-8-2010 у 15:39

Незабаром у Львові з'явиться ще одна українська книгарня. Продовжуючи роботу у напрямку створення умов для розповсюдження української книжки у Львові, міська рада прийняла рішення надати Львівській організації Національної спілки письменників України для організації книжкової торгівлі (книгами сучасної національної української літератури, зокрема, письменників Львівщини) в оренду терміном на 10 років приміщення по вул. Цеховій, 9. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради. http://maidanua.org/static/news/2010/1280735820.html

Сизоненко Алла - 22-3-2016 у 20:28

А я щоб далеко не ходити замовляю книги через интернет, зараз теж замовила для брата книгу Роїної О.М. "Захист прав споживачів" http://rozetka.com.ua/6519388/p6519388/ :)