Форум Рідного Міста

Мордація по-львівськи

Яндрух - 1-10-2004 у 10:47

Ночувавши сьогодні в селі, вставши рано, вирішив оглянути якісь новини по ТВ. Ну, так як 5-ий канал в Жучках не показує, мусів оглядати решту - шо показує. Так і знав: анінайменшого натяку про майбутні наші президент. вибори - неважливо, чи заанґажована ця інформація, чи ні! Зовсім немає!!

Як на мене, тема наших виборів для нас - тема № 1: де б ви не були, шо б ви не робили і шо б ви не їли...
Недарма сам Гліб Павловський назвав вибори кризовим станом у суспільстві, й відтак, усе має бути спрямовано не подолання цієї кризи. Але тільки не в нас.
Так, принаймні, є у світі, у тих же Штатах: надати виборцеві максимум, лавину інформації про даний предмет (об'єктивність/необ'єктивність її - вже інше питання).
А американські теледебати у прямому ефірі вважаю правдивим вінцем американської демократії.

Ну, а сьогодні вранці, на Жучках, вставши, отже, й забажавши собі дізнатися чогось про "наш предмет"... - а ДЗУСЬКИ!!! Всьо там було: і якісь кулінарні рецепти, вранішні інтерв'ю з якимось чуваками, в новинах - сюжети про школярів, ше там шось було дітко знає шо, а про вибори - ні слова.

А на довершення клацнув си на 12 (дванайцятий, як у нас кажуть) канал - там теж ішла якась із тих ранкових телепередач: по-рагульськи (мабуть, синонім по-львівськи...), віддекорована студія, і хлопчик та дівчинка незґрабно читають сьогоднішню пресу в ефір. Але, ой, леле - а чо ж він, той хлопчик, такий варґатий, а чому стрижених "під жужика" пускають в ефір... а чому в тої кралі такий відьмацький вигляд.... чому в тих "телеведучих" з дикцією не все гаразд...

Та враз прояснилося: ну дуже вже обличчя тих молодих людей скидаються на фейс одного львівського чиновника... Так і постали певні аналогії: ще один владоможець за допомогою адмінресурсу на телеканалі обласного значення дає старт професійній кар'єрі свом діточкам (з одним "таким" і його князем ми вже знайомі, нє?)
Навчаються дітки самим іно тільки азам, практикуються, самі, без фахової допомоги професіоналів - а навіщо (ше бери їм гроші плати!): во, маєш студію, камеру, прямий ефір - і говори, говори, а ті дебіли по той бік екрану н'хай слухають, н'хай дивляться... Потім, як станеш "зіркою", будуть тебе впізнавати на вулиці, дівки будуть за тобов табунами бігати... Вчися доню, вчися синку... а батько вам допоможе...

Отакий був сьогодні у мене ранок.
Хто хоче зазнати собі такого - нехай дивиться всьо шо завгодно, тільки не 5-ий, а головне - як є бажання послати всіх і вся під три чорти, то моя вам порада: вперто, попри все, дивіться 12 канал!
А-а-а-а-а-а-а-а-а!!!!!!!
(Правдива мордовня...)