Форум Рідного Міста

Яке наше майбутнє у випадку перемоги Януковича?

Sergi Adamchuk - 6-10-2004 у 14:14

Цікаво дізнатись як люди уявляють наше життя після виборів, якщо переможе Янукович.

Andriy_ts - 6-10-2004 у 15:15

ЦЕ буде пекло для одних , а інших -- рай . Я не хочу ,щоб Львів став райцетром Донецької області

Користувач Олесь - 6-10-2004 у 15:35

У випадку перемоги Я. (читай - перемоги влади, навіть якщо Я. замінять на когось іншого з тої ж кліки) Україну чекає а ля Білорусь. Тобто майже герметична ізоляція від світу, обійми Росії, найнижча в світі квартплата, паради на 9 травня і 7 листопада. На Заході ведеться мова про санкції щодо України у випадку фальшування виборів - наприклад, відмова у в'їзді до США, ЕУ і ряду інших країн для українських посадових осіб, відмова у видачі кредитів тощо.

Лучишин Роман - 6-10-2004 у 15:54

Що буде? Будемо жити по панятіям.

Odarka - 6-10-2004 у 15:58

Переможе Ющенко:)))

Dмитрик - 6-10-2004 у 16:03

Одарко! Ти як завжди маєш рацію!!! :D

Користувач Олесь - 6-10-2004 у 16:09

Цитата:
Майте на увазі: вибори закінчаться, життя продовжуватиметься, а ми зробимо висновки. Я подивлюся потім, куди ви дінетеся, – заявив В. Янукович.


http://www.gazeta.lviv.ua/2004/10/06/NewspaperArticle.2004-10-05.34...

Tempika - 6-10-2004 у 18:27

...та ніц не зміниться... багаті багатітимуть, бідні ставатимуть біднішими...
і ніяких перспектив, як ото зараз.

Василь Яворський - 7-10-2004 у 08:45

Не стане Уекраїна Білоруссю, ніколи не стане, хіба б Симоненко президентом став, а цього не станетсяф то вже точно. І не все так само залишиться як при Кучмі (щоправда не для нас з вами) - переділ сфер впливу буде і то "канкрєтний" між пацанами пуцуватими з Донецька і Київськими Медведчуками-Суркісами і Пінчуками-Кучмами. На сьогодні є тільки одне питання: А ВИБОРИ ВІДБУДУТЬСЯ???

Sergi Adamchuk - 7-10-2004 у 09:50

Потрібно описувати сценарій, якщо голосуєте за "інший сценарій"

freewill - 7-10-2004 у 09:55

Нічого не зміниться. Провал у розвитку ще на 5 років.

vps - 7-10-2004 у 10:15

А безпорядки все ж таки будуть. Принаймі побиті вікна. Що ж стосується долі держави, то вона суттєво не зміниться. Янукович - слабкий президент, яким буде керувати Кучмівсько-Медведчуківська команда. А при спробі рухнутись в бік своїх, донецьких... Я думаю у нинішньої влади на нього вистачить компроматів.

Лучишин Роман - 7-10-2004 у 10:57

Вот що буде: http://home.comcast.net/~jelsomino/yaurk_map.gif

Остап_М. - 7-10-2004 у 14:12

Цілком погоджуюсь.
А ще вся реклама буде такою:
http://www.ham.com.ua/index.php?action=tomu

Odarka - 8-10-2004 у 09:43

http://home.comcast.net/~jelsomino/yaurk_map.gif - ось що буде

Sergi Adamchuk - 12-10-2004 у 10:58

Цікаво, що результати цього самого опитування на "центриськоорієнтованому" сайті практично не відрізняються від результатів на "Рідном Місті", а ще нам кажуть про розкол.

http://www.uaportal.com/cgi_bin/vote_in.cgi?voteid=549&show=1

Юрій Карашівський - 14-10-2004 у 18:51

Думаю, не варто сьогодні мріяти, якою саме буде Україна ПІСЛЯ виборів (цього) не може сказати жодна ворожка). Треба зосередитись на тому, якою вона буде ПІД ЧАС виборів. Чи готові ви відстоювати своє право на чесні вибори? Чи готові хапати за руки тих, хто буде підкидати в скриньки зайві бюлетені? Чи готові чекати всеньку ніч на вулиці під виборчкомом результатів? Чи готові визнати Януковича за президента, якщо він переможе чесно?

Чарівник з міста Гамельн - 14-10-2004 у 19:16

> Чи готові визнати Януковича за президента, якщо він переможе чесно?

А що ще залишиться робити? Якщо його виберуть чесно, то народ отримає те, що заслужив.

Тому я готовий його визнати. Тільки треба буде починати з'ясовувати, чи справді Ірландії потрібні програмісти, як про це подейкують...

fish - 15-10-2004 у 08:27

Я розумію, що я - не воїн, не вмію битися і навіть погано бігаю. Тому волію профілактичні заходи. Кого можу - переконую, кого нема чого переконувати - переконую агітувати.
У кого є знайомі зі сходу - не полінуйтеся дізнатися їхню позицію. Це ви там у себе все розумієте, а у нас навіть Каптівітас і той вагається. Ні, за Януковича начеб і мало хто хоче, але і Ющенкові не вірять - телебачення...

Наталка - 15-10-2004 у 16:25

Цитата:
Першим відправив користувач Юрій КарашівськийЧи готові визнати Януковича за президента, якщо він переможе чесно?

Він не переможе чесно, бо вибори - це не лише той день, коли у скриньку кидають бюлетені. То про яку чесність йдеться?
Здається, в Ірландії також потрібна обслуга - офіціантки, тощо...

Користувач Олесь - 15-10-2004 у 17:28

В Ірландії всі професії потрібні. І не тільки в Ірландії. От лише мене не покидає така думка, що зараз ажіотаж з голосуванням за кордоном використають для обліку заробітчан, а за умови приходу до влади ВЯ почнуть з них лупити гроші - бачив щось таке у передвиборчій програмі ВЯ - зробити, щоб закордонні українці повернулися додому. Це ж можна не конче зробити, створивши добрі умови в Україні - простіше зробити нестерпним життя тим, хто намагається дати раду собі за кордоном, щоб змусити їх повернутися.

Андрій Пелещишин - 15-10-2004 у 19:04

Що буде, якщо Янукович стане Президентом? Ще кілька років триватиме сумерковий час. Усі "прилипали" швидко переповзуть від одного лідера до іншого; на вулицях побільшає крутих джипів з ТТ-номерами; стара влада буде безжально викинута на вулицю (згадайте де тепер соратники Кучми-94), ті хто важав себе хитрішим за інших зрозуміють які вони дурні, по щілинах порозповзаються ті, хто бився за кандидата, надіючись на його вдячність і отримавши за свої зусилля доброго тумака; з України виїде ще трохи людей, трохи повоюють за неподілену власність, когось поховають; пролетарі ще більше люмпенізуються і будуть готові підтримати когось нового, в кого буде не 2 ходки в юності, а 4 в зрілому віці; ..
Це роки на 3 (рахую з пармалентськими виборами). А потім - наджорстке протистояння в суспільстві, яке буде викликано збігом соціально-економічних, етнічних та культурних причин, протистояння з появою абсолютно нових, нікому зараз не відомих (навіть самим собі) лідерів, які будуть стояти на зовсім інших ідеологічних засадах, ніж теперішні. Форми, зміст та результат протистояння передбачити зараз не можливо.
Моя порада - виїзджайте з цієї країни. Поки є ще можливість.

Я залишаюся.

Наталка - 15-10-2004 у 20:03

Та всі залишаються. Надія вмирає останньою...

Круціфукс. - 15-10-2004 у 20:07

Мені здається, що останнє повідомлення Андрія Пелещишина - це найсильніша література, яка могла бути написана в час теперішніх виборів. Я теж залишаюсь.

Святослав - 16-10-2004 у 00:11

Аналогічно!

Dмитрик - 16-10-2004 у 00:42

то наша країна і ми її діти, то наша земля, то наша Україна! -- нікуди я не поїду!

Наталка - 16-10-2004 у 00:48

Та знову ж таки, ніхто нікуди не їде, просто деколи бісить власне безсилля, дивишся на те, що коїться навкруги, і дивуєшся крізь сльози, для чого людям голова.
Емігрувати? "Куди ви їдете, кому ви треба там? А тут кому? Не знаю, що на це сказати"! (с)
Не погоджуюся з тими, хто вважає це легким шляхом. Мовляв, тікають боягузи, щурі з потопаючого корабля, і т. д., і т. п. За кожним таким рішенням - долі, і не мені це пояснювати, бо це азбука, а тут усі дорослі люди. Як бачите, вибір робити нелегко. Люди вагаються, вірять телебаченню, бояться втратити роботу, на якій платять двісті гривень, бояться "злого націоналіста" Ющенка, і "добрий проффесор з Енакієво" їх теж не приваблює. У мене перший порив - крикнути, так щоб їм вуха заклало, а потім прочистило, схопити тих віртуальних "рабів німих", трусонути і спитати, чи вони сліпі, чи, за перепрошенням, тупі, чи вони вже овочі?! Чи вони живуть на Марсі і звідти не бачать, що їхні підвищені пенсії з’їло підвищення цін, що державу розпродають, і все - тихо, майже всім - байдуже?! Але я цього не роблю. І не робитиму. Я телефоную друзям у провінцію, я їх переконую, хтось з моєї сім’ї обов’язково буде спостерігачем на виборах від Ющенка, але я досить доросла - чи мудра - чи теж байдужа - чи (підставити слово), щоб усвідомлювати - за те рішення, яке приймаєш ти особисто, ти особисто й відповідаєш. І одне я можу сказати напевне, і за це одне я підпишуся під кожним словом:
Ніколи ні від чого не зарікайтеся!

jaguara - 16-10-2004 у 01:09

а уявіть, Наталю, як бісить власне безсилля, коли сидиш за бугром і навіть не варишся у цьому всьому... я минулого року (коли була історія із грузинськими виборами) почитавши новини в інеті та можливі перспективи для України, впала в такий транс, що просто припинила їх читати на довгий час -- очі не бачать, серце не болить. от лише з місяць тому як знову почала.
...і за пару тижнів визріла до того, що якщо ніц не допоможе, і проффесор переможе, то я не хочу повертатися у його -- вже не мою -- країну... але я завжди була оптимісткою, тож не розраховую на цей варіант.

Наталка - 16-10-2004 у 01:13

2 jaguara: Дуже добре уявляю, бо маю такі самі почуття, після деяких новин їм валідол жменями та погрожую продати телевізор. Обидва - з кухні, маленький, і з кімнати. І теж так само на деякий час просто роблю собі інформаційне голодування... :( Не знаю, чи я оптимістка, але я вірю в те, що все буде добре, і це не сліпа віра, можливо, звичайна надія... але вона мене тільки й підтримує зараз.

jaguara - 16-10-2004 у 01:20

от і я тішуся з того, що мої колеги усі визначені, і усі вправляють мізки родичам у провінції. може поможе... сподіваюся, надія не помре навіть останньою.

сумна - 16-10-2004 у 10:49

Це, мабуть, прозвучить занадто пафосно, але для мене перемога Януковича стане ще однією особистою драмою(а до того, судячи зі всього, йде, - адмінресурс побиває). Тоді вже точно Україна для мене обмежиться дверима мого помешкання, а назовні буде чужа територія, де заправлятимуть хами.

fish - 16-10-2004 у 11:16

Я теж вправляю мізки всім, кому можу. З пенсіонерами насправді не так важко, просто треба розмовляти з ними їхньою мовою. От зразок моєї промови, якою я пишаюся.

За Януковича? Ви шо! Ви знаєте, що він обіщає? Це ужас! Це в нас такого ще не було. В газеті писали, пообіщав повипускать всіх ворів, даже гвалтівників, тіки таких, шо не вбивали. Утішив! Це у нас такий прєзідєнт буде? Нє, хай вони там собі шо хочуть роблять, я буду голосувать за Ющенка, даже не тошо він такий хороший, а хотя б тошо він його зможе витіснить. Це нам по тілівізору брешуть, думають, ми нічо не понімаєм, а в городах всьо знають, по статістікє Ющенко даже чучуть більше набирає, чем Янукович.

fish - 16-10-2004 у 11:17

P.S. мені дуже личить образ простої сільської дівчини...

Наталка - 16-10-2004 у 13:27

2 fish: Промова - супер просто! А на мене моя колєжанка в селі образилася. Правда, вона молода... Сказала, що телевізор вона не дивиться, бо голова у неї одна, і їй просто ніколи й угору глянути, а голосувати буде за Ющенка. Але боюся - таких свідомих небагато.
2 сумна: Не надто пафосно, для мене це стало б трагедією, але ж яка обробка йде! Все включили, що можна, і а більше - що не можна! Але ми мусимо триматися - оце, напевно, дійсно звучить пафосно, але якщо не ми, то хто?