Форум Рідного Міста

Сихів.

Ігор Луцький - 28-10-2004 у 10:43


Ігор Луцький - 28-10-2004 у 10:47

Я колись,а точніше 3 роки тому мешкав на Сихові.І зараз згадую цей час з ностальгією.На Сихові було добре,як і взагалі у Львові.Та нажаль я там вже не мешкаю.Ні на Сихові,ні у Львові. Тому просив би вас шановні користувачі розповідати мені тут про те як живе Львів загалом,і Сихів зокрема.

Dмитрик - 28-10-2004 у 19:31

гарячої води вже другтй тиждень немає, про опалення тут і не чули. нещодавно світло вимикали -- все як завжди :D Життя на о. Сихів триває і тривають наші пригоди ;)

Ігор Луцький - 2-11-2004 у 11:54

2 Dмитрик.Ну при мені ще топили,і вода була гаряча.А ви з Сихова?Якщо так,то скажіть в якій школі навчалися?

сумна - 2-11-2004 у 15:50

О Сихів!.. Кілька років тому в “Поступі” на останній сторінці була чудова іронічна стаття про цей благословенний район. Якщо не помиляюся, автор ховався під псевдом “Майкл”.

З того часу дещо, звичайно ж, змінилося. І навіть на краще:
а) З’явився т.зв. “сихівський міст” на перетині просп.Червоної Калини із залізничними коліями станції Персенківка. Посеред мосту щит з написом: “Збудований за дорученням Президента України Кучми Леоніда Даниловича”. Так що матимемо згадку. Було б незле, якби кожен президент будував на Сихові що-небудь помпезне на згадку про себе.
б) Церква Різдва Пресвятої Богородиці гарнішає з кожним днем: стіни облицьовують білими плитами, від чого аж світлішає навколо. Білі стіни ще більше підкреслюють гармонію споруди і красу бань.
в) Неподалік церкви успішно працює супермаркет “Арсен”. Місце дуже вдале: нарід після Служби Божої суцільним потоком йде туди по харчі. Час від часу простір між “Арсеном” і церквою заповнює пересувний луна-парк з каруселями, гойдалками і т.п. Його сусідство із церквою налаштовує на філософський лад.
г) Сихів став знаною “крапкою” (кажуть, найбільшою у Львові) з торгівлі секонд-хендом. Широкі тротуари дозволяють зручно розмістити розкладачки з лахами.
д) Відремонтовано деякі внутрішньоквартальні вулиці, ті, що не ремонтувалися з часів будівництва.
е) Почав працювати кінотеатр, що колись звався імені Довженка, а зараз просто – “Кіно”.
є) В багатьох місцях квартири перших поверхів в будинках переоблаштовують на невеличкі магазини, кафе, аптеки.

А поза тим, все залишається незмінним:
а) Сихівчани все такі ж “люмпени” (це я не в образу, так воно є, і я одна з них). Тут просто не можна бути інакшим. Бо око постійно ковзає і наштовхується на щось потворне, а ноги постійно потрапляють в щілини між плитами тротуару чи ковзаються на качанах, лушпинні та інших відходах. На цілий мікрорайон жодного книжкового магазину (принаймні я жодного не бачила).
б) На кожному кроці імпровізовані базари: жінки і дівчата всіх вікових категорій продають все, що родить земля на городі, в саду чи в лісі, розклавши цей крам просто під ногами на газетах, веретах і т.п.
в) Зі стаціонарних базарів найкраще мені знайомий отой, що біля торгового центру “Іскра”. Щоб туди зайти, треба минути вузький прохід між ятками, де продають якісь бридкого вигляду брили під назвами курячий фарш, печінка і т.п. При цьому треба затамовувати подих, бо дуже смердить. На самому базарі треба не тільки дивитися на товар, а ще й пильнувати, щоб не втрапити ногою в яму. Зі мною одного разу сталася така халепа: маючи обидві руки зайняті, я влетіла в таку яму і добряче гепнулася, позбивавши коліна, долоні, носаки нових мештів. Тут же до мене підскочила якась милосердна жіночка зі словами: “Ой, ви не дуже вдарились? На цьому місці кожного дня кілька людей падає”, і простягнула мені кавалок паперу, щоб я могла повитирати з себе болото. Від цієї щирості мені аж перестало боліти.
г) Найгарніше Сихів виглядає восени. Зрештою, не лише Сихів.
д) Найгірше Сихів виглядає навесні, як тільки зійде сніг. Тоді всюди - в дворах, попід парканами і огорожами, на пустирях - вилізає на світ величезна кількість сміття. До Великодніх свят це сміття більш-менш прибирають, за винятком пустирів. Перед Великодніми святами сихівчани білять вапном не тільки дерева, а й всі бордюри, що виглядає, як на мене, досить-таки моторошно (асоціюється з цвинтарем).

На цьому, мабуть, зупинюся...
:)

jaguara - 3-11-2004 у 03:46

2 сумна: знаєш якусь "діскатєку" в районі "Іскри" ( у більш-менш терпимому радусі)? :) бо нам якось із милим пригоріло саме тупу діскатєку, бо на пристойні танці на Сихові ми навіть не сподівалися, але єдиний відчинений кабак об 11й ночі був катастрофічним у найгіршому сенсі цього слова :)

сумна - 4-11-2004 у 13:30

2 jaguara:
Ну, в силу свого віку я якось не цікавилась танцями ... :D
Якщо трохи від'їхати від "Іскри" по вул.Зеленій, є такий собі нічний клуб "Сафарі". Правда, там деколи пострілюють, була така інформація :)

сумна - 4-11-2004 у 19:13

Останнього часу на Сихові доводиться мало не щодня спостерігати ... феєрверки. Часом в районі "Іскри", часом - магазину "Рось". Я спочатку думала, що то бавиться якийсь йолоп. Але потім вирішила, що то щаслива людина. Якщо йому ЗАРАЗ хочеться це робити. :)

Ігор Луцький - 5-11-2004 у 11:24

2 сумна.Вітаю тебе(вас) з Днем народження.

Ігор Луцький - 5-11-2004 у 11:29

2 сумна:Я читав вашу розповідь про Сихів зі сльозами на очах.На повному серйозі.Адже я прожив на Сихові 9 років.З 1992 до 2001року.Я ще маю надію повернутися туди.

Ігор Луцький - 5-11-2004 у 11:33

Я знаю ще коли кінотеатр Довженка працював,я ходив туди в кіно.Базарчик біля Іскри теж знаю.Супермаркет Арсен я вже не застав.Памятаю ринок Шувар,біля нього я недалеко мешкав,там де будинки МЖК.Церкву Різдва Пресвятої Богородиці я ще памятаю без білих плит.
Сихів зараз класний,якщо судити з вашої розповіді.Пишіть ще.

сумна - 5-11-2004 у 12:15

Дякую, милий Ігоре!
Обіцяю продовжувати сихівські хроніки, бо й сама приросла до Сихова душею...
Розкажи, як доля закинула Тебе у Нікополь.

Анастасія Кулакова - 5-11-2004 у 12:20

А я цього літа вперше побачила Сихів. І саме до майданчика біля кінотеатру Довженка, про який йдеться. Я приїхала до Львова якраз на День Конституції вранці, а ввечері поїхала до Сихова на концерт. І вражень море.
В той день десь близько шостої пішов досить сильний дощ і я все вагалась, чи їхати чи ні. Потім була пригода з тим як доїхати з Лук'яновича. Година-пік, маршрутки, в яких не тільки стоять, але вже й висять люди, мокра з голови до ніг. Водій мені підказав де я маю вийти. Я сподівалась одразу ж побачити кінотеатр, а перше, що побачила, була велична церква, з якої виходили дві жінки у білих хусточках і одна з них несла в руках квіти.
Потім був концерт, раптом скінчився дощ, вечір був насичений.
Після того я ще у серпні навмисне приїхала до Сихова. Мені було цікаво подивиться на нього вдень і при сонячній погоді. Я була майже як дома. Хто був у Дніпропетровську, то знає такий відносно новий мікрорайон, що виник на теренах старого передмістя - Червоний Камінь. Один в один - Сихів. Такий же кінотеатр, поруч з ним супермаркет (тільки не Арсен, а BILLA) і церква Різдва Пресвятої Богородиці (УПЦ). Такі ж будинки і секонди, така ж відстань до центру Дніпропетровська. От так буває.

Громов Сергій - 5-11-2004 у 14:03

Нічого розказувати про свій Сихів не буду, бо бачу його переважно з вікна маршрутки як їду до праці :(

А з вікна 9-го поверху видно Зелену, де ж-д станція - теж мало цікавого. Тим не менше не маю жодного бажання їхати в інший район Львова на "ПМЖ" :)

Вода гаряча вже тече, опалення - палиться, ліфт - їздить, навіть у під'їзді ремонт зробили.

Анастасія Кулакова - 5-11-2004 у 16:50

Маю пропозицію до тих, хто постійно, або тимчасово мешкає не у Львові. Мені справді Сихів схожий на Червоний Камінь, то може й ще в якихось інших містах України, окрім Дніпропетровська, є мікрорайон дуже схожий на Сихів. Слушною думкою буде та, що всі "спальні райони" у великих містах схожі один на одний, але умовою буде: розташованість на певній відстані від міста, церква-кінотеатр-секонди-стихійний базар поруч серед висоток, концерти на якісь свята.

Ігор Луцький - 11-11-2004 у 11:27

2 сумна.Як мене закинуло до Нікополя?Та через власну безглуздість у пошуках кращого життя.Тепер я розумію що помилився глобально.І зараз мені просто здається не можливо щось змінити.Знаєте як Робінзон Крузо,коли в кінці його вже забрав корабель,і він говорить,що "я готовий вистрибнути з корабля і пливти назад на той острів",щось схоже зі мною.Коли я покидав Сихів мабуть робив це не свідомо,бо не уявляв мабуть яку помилку роблю.Зараз я користуюся повними перевагами цієї помилки.Уявіть як живеться україномовній людині в середовищі малороському,отож бо й воно.Ще таке я жив у City,а зараз живу в Town,ось така ціна необдуманих вчинків.Так що можу дати пораду всім хто переїздить,дуже добре все обдумувайте.

jaguara - 11-11-2004 у 13:34

Вирахувала я одну подібну місцину у Харкові, але одна біда -- концертів там не буває. і відстань до центру важко визначити, така чи не така -- як користуєшся лише метро, аби з того спального району видобутися, то не дуже виходить співставляти з львівськими маршрутками :)

Анастасія Кулакова - 11-11-2004 у 13:52

Ага! З Червоного Каменя також метро ходить (ну і маршрутки теж), власне там тупік. Відстань до центру Дніпропетровська 12 км. А як називається той масив у Харкові?

jaguara - 11-11-2004 у 14:05

2 Нанушка: Салтівка.

Ігор Луцький - 12-11-2004 у 11:55

Щось не дуже цікаво читати про ті райони.Бо Львів це Львів,а Дніпропетровськ,Харків не мають того духу,тієї аури.Як сказав колись Роман Чайка,що та Україна це потойбіччя.

Анастасія Кулакова - 12-11-2004 у 12:52

Ну так, звичайно, це не Львів, це навіть не підробка, це просто якісь співпадіння. Але ж, на превеликий жаль, живемо-то не у Львові. І їздити до Львова та ще так, щоб хоч на тиждень кожного разу, частіше за два рази на рік у мене, наприклад, не виходить. А так - згадка про Львів поруч.

Ігор Луцький - 13-11-2004 у 15:08

2 Нанушка.Не можу сказати,що ви не права.Але всеж таки.

Ігор Луцький - 17-11-2004 у 11:25

Чому ніхто більше не висловлюється стосовно Сихова.

сумна - 17-11-2004 у 13:39

Сихів, як і вся Україна, завмер в очікуванні виборів. Де-не-де знову синьо-білі бігборди, але менше, ніж попереднього разу.
З найближчих очікуваних подій, окрім виборів, - в кінотеатрі "Кіно" наступного тижня буде світова прем'єра фільму про Олександра Македонського. Фільми про переможців для нас якраз актуальні.
А поза тим - жодних змін, хіба похолоднішало. Чекаємо першого снігу і виборів.

jaguara - 17-11-2004 у 15:38

Цитата:
Першим відправив користувач Ігор Луцький
Щось не дуже цікаво читати про ті райони.Бо Львів це Львів,а Дніпропетровськ,Харків не мають того духу,тієї аури.Як сказав колись Роман Чайка,що та Україна це потойбіччя.

вони просто інші, зі своєю власною аурою. а потойбіччя у контексті християнської міфології імплікує негативні конотації, і мені дуже не подобається, коли мене таким чином відносять до мешканців меншвартісних міст. нічого не хочу закинути Чайці, але от Вам, Ігоре, можу. Не розвивайте дурні стереотипи про поділ, дехто їх зара активно використовує для виборчої компанії, і скажіть мені, що це нормально. я про Ваш коханий Львів і Сихів, який насправді абсолютно нічим не відрізняється від спальних районів у інших містах, теж можу висловитись. але ж мовчу, правда? От і Ви толеруйте

Ігор Луцький - 19-11-2004 у 11:23

2 jaguara.Я жодним чином не роблю поділу.Там де його дійсно нема.Я ж нічого поганого не сказав про ті міста та райони,а якщо ви щось таке і підмітили,то це ж моя субєктивна думка.

Ігор Луцький - 15-12-2004 у 13:21

Що це про Сихів вже забули. А Сихів теж же буде святкувати Новий Рік.

сумна - 17-12-2004 у 09:10

Наш Сихів сьогодні вранці являв собою картину, гідну бути увічненою: сірі будинки, голі дерева, а над всім цим у небі – скупчення розмаїтих хмар: і перистих, і важких, і якихось смугастих... І - справжня феєрія жовтогарячого, місцями навіть помаранчевого! (були ще й інші кольори, але ці домінували :-). І все це – широкими мазками! :-)

Dмитрик - 17-12-2004 у 18:14

Сьогодщні рано спостерігав цю красу збираючись на іспит -- просто неймовірно, я прокинувшись довго-нудно тер очка, думав що то сон :) було дійсно дуже фантастично

ТА момент неприємний таки залишається -- ні гарячої води ні опалення (останнє майже відсутнє) :( :(

ZT - 17-12-2004 у 23:10

Цитата:
Першим відправив користувач сумна
Наш Сихів сьогодні вранці являв собою картину, гідну бути увічненою: сірі будинки, голі дерева, а над всім цим у небі – скупчення розмаїтих хмар: і перистих, і важких, і якихось смугастих... І - справжня феєрія жовтогарячого, місцями навіть помаранчевого! (були ще й інші кольори, але ці домінували :-). І все це – широкими мазками! :-)


- це справді щось! На це варто спеціально приходити дивитися. Від такого неба, якщо на землі ще й сніг лежить, все навколо отримує специфічне, неземне забарвлення.
При чому зимою такі ранки на Сихові - звичне явище... А влітку навпаки - маємо фантастичне вечірнє небо :)

...так що приїжджайте всі на Сихів :)

Реплікант10322195 - 18-12-2004 у 15:00

Цитата:
Першим відправив користувач сумна
Наш Сихів сьогодні вранці являв собою картину, гідну бути увічненою: сірі будинки, голі дерева, а над всім цим у небі – скупчення розмаїтих хмар: і перистих, і важких, і якихось смугастих... І - справжня феєрія жовтогарячого, місцями навіть помаранчевого! (були ще й інші кольори, але ці домінували :-). І все це – широкими мазками! :-)

Хех, а я в осени таке спостерігаю під час вечірніх пробіжок на полі біля Зубри. Смішно, одного разу знайомий, який зіставляв мені компанію зауважив пожар в будинках, які розташовані на відстані 1км від поля, а це насправді було небо підсвічене фантасмагоричним сонцем.
Шось типу такого (урль), тільки фотка через свою двомірність ніколи не передасть справжнього вигляду :)

Ігор Луцький - 21-12-2004 у 11:43

А я вже й забув, чи бачив щось таке. А чи є зараз біля кінотеатру ім. Довженка, чи як його тепер називають "Кіно", Новорічна ялинка?

сумна - 21-12-2004 у 12:16

Так, Ігоре, ялинка є, але... Мені чомусь сумно було на неї дивитися. Щось вона мені таке символізувала невеселе. Кидалися в очі куці гірлянди з дощику, які не сягали донизу. Чи то навмисно, щоб нарід не шарпав, бо ми ж такі... :) А може її ще просто не встигли остаточно прикрасити, а я вже розкритикувалася?
Думаю, гарнішою буде ялинка коло базару "Шувар", принаймні минулого року так було.

Ігор Луцький - 29-12-2004 у 15:13

Щиро вітаю всіх з Новим 2005 роком.

Ігор Луцький - 7-1-2005 у 14:05

Сихів так як і весь Львів вітаю з Різдвом Христовим.

Ігор Луцький - 12-1-2005 у 12:33

Сихів і надалі буде зберігати мовчанку? Чи може поспілкуємось?

Ігор Луцький - 19-1-2005 у 11:49

А цікаво, чи Сихів має свій район? Районний військомат і т. ін.

сумна - 19-1-2005 у 13:46

Наш славний Сихів має всі атрибути окремого міського району, навіть районну податкову інспекцію. Хоча є, власне, спальним районом, і зі значних платників податків (окрім підприємств торгівлі) можна назвати хіба завод "Іскра". Районна адміністрація наразі розташована в пристосованому приміщенні дитячого садочка на вул.Зубрівській. Чи існує райвійськкомат, мені невідомо.

Ігор Луцький - 13-2-2005 у 12:01

А як відзначає день усіх закоханих романтичний Сихів? Які будуть заходи. можливо концерт, чи ще щось?

MartinkaDP - 13-2-2005 у 21:33

До речі, останнім часом у мене склалося враження, що на Сихові живе найбільше романтиків. Чи не кожен цікавий хлопець виявляється з Сихова...

Ігор Луцький - 14-2-2005 у 13:40

Ну і я теж, майже з Сихова.

сумна - 26-2-2005 у 13:27

На Сихові запахло весною.
По тротуарах треба ходити уважно, бо з-під снігу на кожному кроці повилазило, пробачте на слові, собаче лайно. :-)
Особливо чітко окреслилися ділянки, де під землею проходить теплотраса. Асфальт там зробився сухенький, на газонах де-не-де травичка зеленіє. Знову пригадалася колишня мрія: от якби хтось взявся на цих місцях зробити щось схоже на зимовий сад чи оранжерею. Це ж готовий безплатний підігрів землі знизу, треба лише зробити скляне накриття на зиму, на літо його забирати. А на зекономлені гроші найняти озброєного охоронця, щоб все це цілодобово захищав від громадян, яким неминуче захочеться що-небудь позичити додому. Або порозбивати. :-)

сумна - 28-2-2005 у 17:48

Щось я про ту сихівську весну наврочила... :-)

Ігор Луцький - 1-3-2005 у 13:50

Мої спогади про Сихів з кожним днем слабшають. Та я ще пам`ятаю яка там весна. Шкода що я не там (на Сихові).

Громов Сергій - 25-8-2005 у 14:46

А що "Сихів" ?!! :D

Вчора був дощик - якби на стріху відерце не стояло - мав би чергову побілку стелі !

ZT - 28-8-2005 у 15:18

фоток немаю :(, але як тільки куплю "цифру", то наклацаю скільки завгодно :)

(я сі тішу, бо біля мене (Шувар) не лише нове будують, а й старі дороги ремонтують :) )

Василь Яворський - 29-8-2005 у 12:28

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Нанушка
Ага! З Червоного Каменя також метро ходить (ну і маршрутки теж), власне там тупік. Відстань до центру Дніпропетровська 12 км. А як називається той масив у Харкові?


Ну от і вже не така відстань. Від сихівського мосту до оперного театру по прямій то 4 з невеличким хвостиком км, а якщо так по головних вулицях то між тими ж точками майже 5 км, а до кінотеатру звідтам ще майже 2 км по прямій (а там і є майже пряма).
А 12 км від церкви по прямій навіть не знаю де буде (карти не хватило) на виїзді зі Львова по вул. Б. Хмельницького показало 9 км 319 м.
От за це я Львів і люблю :D , і ще люблю - бо він Львів.

Громов Сергій - 17-10-2005 у 11:49

Трошки обіцяв і я - не раніше як куплю цифрового фотіка, а тепер певно не скоро :rolleyes:

Громов Сергій - 18-10-2005 у 08:53

Трошки не Сихів - але варто уваги http://misto.ridne.net/viewthread.php?tid=4009 ролик у поданому мною топіку

Громов Сергій - 18-10-2005 у 16:15

Зараз трохи сумно - дощ і вітер

Але фотік я пожичив - на вихідні маю наміри пошлятися по Сихові, прошу замовляти пейзажі :lol:

Громов Сергій - 19-10-2005 у 16:26

Прошу мені відзначити чимось (чи червоним чи як) місця що цікавлять :sing:

26.jpg - 162kB

Яндрух - 20-10-2005 у 22:27

Вечірня прогулянка вечірнім Сиховом.
(Ов, трохи завеликий розмір файлів. Надалі буду трохи меншими робити. Та й коли темно, напевно, тре-а брати штативчик, щоб не розмивалися кольори.)

!!! O н о в л е н о !!!

Cuxiv_evening.jpg - 21kB

Юрій Карпенко - 21-10-2005 у 18:07

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Яндрух
Вечірня прогулянка вечірнім Сиховом.
(Ов, трохи завеликий розмір файлів. Надалі буду трохи меншими робити. Та й коли темно, напевно, тре-а брати штативчик, щоб не розмивалися кольори.)


Зі знімком все зрозуміло. Ясно, де це. Бо КІНО класний орієнтир. :-)
А чи можна зробити підписи в галереї, для немісцевих?
Було б непогано. :-)

Тобто, більшість сюжетів розпізнаються й так. Але деякі - ні.

Яндрух - 22-10-2005 у 10:38

Шановні друзі! Спокійно! Все буде гаразд!
Я тут трохи тих знимок підредагував (зменшив розмір) і скоро закачаю їх цілу копицю!
Ба більше, в неділю – була б тільки гарна погода! - вирішив ше трохи полазити Сиховом і околицями й назнимкувати ще деяких визначних місць за видна.

Громов Сергій - 24-10-2005 у 08:22

Цитата:
Оригінальне повідомлення від Ігор Дзвін
...... Ви там з новими фотками не баріться!:)


Як знято - так і подано - хіба що повернув пару фоток. Потім можливо хтось у хтмл-сторінку оформить :P

Знімав не зовсім те, що обіцяв - маршрут трошки не від мене залежав, а від понеділка - знову дощ.

Громов Сергій - 24-10-2005 у 12:49

Ага, ідучи з сім'єю - фоткати сторонніх дівчат :sing:

Яндрух - 24-10-2005 у 14:22

Недільної погожої теплої осінньої днини вешталися ми всеньким Сиховом. Тож дещо й назнимкували.
А що там важко дібрати глузду, що ж там на тих знимках зображено, то це через те, що: або восени вже стало мало сонця, або фотокамера стала "брикатися", або ж покірний всіх отут слуга, либонь, не вельми який фотограф...
(Та дівчат таки якось та й назнимкував!..)

Cuxiv_daylight.jpg - 71kB

Яндрух - 25-10-2005 у 07:22

Та яке ззаду?!! Там ше й спереду також є!
(Просто тре-а уважно дивитися.)
А зрештою, як хто хоче, то, уклавши певну угоду, :lol: можу вислати другу - набагато пікантнішу - частину світлин, яка не ввійшла до нашої публічної фотогалереї.
(Там - даю голову на відсіч! - є на шо дивитися!)

Яндрух - 25-10-2005 у 14:26

Ну та не полюбовна, а... :2cents:
:lol:

Яндрух - 26-10-2005 у 13:15

Я ото подумав, шо я, мабуть, трохи поспішив із тим, щоби налагодити всякі там "угоди" на придбання моїх знимок: це твори високої мистецької вартості! А всяке "високомистецьке" - самі знаєте яке: воно не має вартості, є безцінне! Тому я їх збираюся зберегти нащадкам, дітям-онукам-правнукам: нехай споглядають, яке було мистецтво на початку 21 віку!
(Але якщо вже дуже "приспічило", щоб споглянуте "мистецтво такого плану", можете собі заглянути в нашу motoctopinky: там один покірний слуга (чистий вар'ят!) в кінці кожного допису дає лінки на такі самі "високомистецькі твори"! Тільки, правда, вони не такі "безцінні", як ті перші... Тому він їх і подає...)
:lol:

ZT - 20-3-2007 у 00:24

А ось і свіжі фотки. Район Шувару. :rolleyes:





1024х768: 1, 2, 3, 4, 5, 6
`

Олександр Дєдик - 28-3-2007 у 08:08

Ігор Дзвін, от для вас знайшов
http://syhiv.nashlviv.com/