Форум Рідного Міста

Як це було у нас в Києві

Olena Krushynska - 1-11-2004 у 12:38

Вдень 31-го: у всіх якийсь піднесений настрій. Я не пам'ятаю, коли бачила на вулиці стільки усміхнених людей, як сьогодні. Особливо при виході з дільниць. А скільки сьогодні навколо оранжевого коліру!:)
Я рано вранці голосувала на своїй дільниці на Майдані Незалежності, так там було під сотню журналістів з камерами на нещасний десяток виборців. Ми відчували себе кінозірками:) Кадри з крупним планом моєї руки, яка вкидує бюлетень до урни, точно збагатять світовий кінематограф:).

Вечір та ніч:
Півночі тинялися під школою, де працювало в окремих приміщеннях три дільниці. Діяльність одної спостерігали через вікно, і навіть все добре чули.
Під дільницею спочатку було біля 10 осіб, в основному жінки та люди похилого віку, крім нас ще тільки двоє молодих людей.
Після першої години ми лишилися самі.
Але жодних підозрілих осіб навколо не помічено. Комісія начебто все законно робила, спостерігачі пильнували. Що буде далі, в ТВК, не знаю.
Результати по цих дільницях - на кожну біля 1200 за Ю та біля 300 за Я.
Мені розповідав спостерігач: на його дільниці був бюлетень, де у квадраті проти Ю. стояв плюс, а біля прізвища Януковича - напис "бандит!":) І зарахували! Бо волевиявлення не викликає сумніву у комісії.
Ще було прикольно у нас, коли голова комісії рахувала бюлетені: двадцять вісім, двадцять дев''ять...п''ятдесят! Ото було сміху. Там комісія вже ніяка сиділа. Міліціонерики молоді порозпливалися по стільцях. Махали нам лапками і посміхалися:)

Наталка - 1-11-2004 у 13:11

На дільниці, де голосував мій чоловік, все було не так райдужно, на жаль. Скільки людей за одну ніч!!! з 30 на 31 жовтня зникли без вісті зі списків! Скільки їх зомлівало в тісному коридорі райдержадміністрації! Але люди - молодці, бо більшість все ж дочекалася свого права голосувати. Але цим справа не обмежилася. На 177 бюлетенях стояв тільки один підпис. Далі можна не писати, бо насправді, це не вибори, це трагіфарс, і багато залежить від подальшого розвитку подій.
На моїй дільниці – проблеми зі списками. Багато. Причому члени ДВК твердять, що усі скарги розглянули, і внесли у додаткові списки і мене, і ще декого, але ранком з ТВК приїхало чиновне дядьо, і списки ці зникли. Люди мусили наново писати скарги.
Та все ж я хочу висловити вдячність членам ДВК на моїй дільниці – це усі мої шкільні вчителі. Як вони боролися за кожний голос! Як буквально ледве не за руки хапали виборців, і просили: "Не йдіть! Заберіть у цих... (далі не дуже цензурне) своє право голосу! Не будьте байдужими, це ваше життя!". При цьому – жодного слова про те, за кого слід чи не слід голосувати. Жодного тиску.
Я стаю перед ними на коліна, і цілую їхні руки - вони поводили себе саме так, як свого часу вчили мене. Напевне, вони теж боялися за своїх дітей - бо у них є діти та онуки. Напевно, їм теж треба годувати сім’ю - самі знаєте, які у вчителів зарплати. Але тут одне з двох: є гнилизна всередині людини, чи ні. Я ще раз наголошую, що кожен з моїх Вчителів дав мені величезну радість та гордість за них, за те, що я колись слухала їхні уроки.
Згідно з останніми даними, на нашій дільниці Янукович пролетів фанерою з 9%.

Asmera - 1-11-2004 у 13:40

На моїй дільниці все було спокійнісінько - тиша й благодать.Імена й прізвища правильні, дати народження теж, відкріпні приймалися

сумна - 1-11-2004 у 13:55

Гряде надзвичайна сесія Верховної Ради. Схоже, може з'явитися нова точка прикладення сили для силовиків?

Олексій Мачехін - 1-11-2004 у 14:17

Моя друга мама, моя улюблена теща, витворила пречудову річ 30 жовтні. Навпроти її вікна на бульварі Перова з балконів було звішено кілька плакатів з серії "ми обираємо Януковича".
Тут треба сказати, що плакати ці впираються прямо в вікно кухні і апетит від того просто зникає. :(

Як відомо, 30 - день вільний від агітації. Вона вдяглась і пішла в той будинок. Відбувся приблизно такий діалог:
- Ви знаєте, що сьогодні не можна агітувати?
- Так
- У вас на балконі висить агітація.
- Це не я, це ЖЕК повісив і заплатив гроші
- Моя справа - просто попередити. Просто зараз триває перевірка, вони складуть акт порушення і заведуть справу.
- Це не я....
І так далі.
В двох квартирах двері не відкрили. Але допоки вона дійшла до дому, всі три плакати вже було знято. І вона сіла пити чай :)