Форум Рідного Міста

Хто на кого працює?

Олексій Мачехін - 1-11-2004 у 14:26

Ну от як ви вважаєте?

Олексій Мачехін - 1-11-2004 у 15:37

Зараз поясню:
Я проти бандитів, категорично. І я вважаю що вони мають сидіти в тюрмах (Хто про це тільки вже не казав). Але я б хотів щоб чесні люди боролися з бандитами а не з усіма працівниками штабу Я., бо ці речі для мене особисто не тотожні.

Я, може і безпідставно, але таки вірю, що чесні люди без громадянської позиції можуть залишатись чесними людьми.

Так само я вважаю - якщо бандюк має подібні до моїх політичні переконання, то бандюком він від того не перестає бути.
Будьласка, не сприйміть це як звинувачення проти когось.

Користувач Олесь - 1-11-2004 у 15:44

Треба подумати, що змушує чесну людину працювати на бандитів: страх за себе, за близьких? Чи ще щось?

В кожному разі Олексія можна перефразувати так:
"Але я б хотів щоб чесні люди боролися з бандитами і з тим, що змушує чесних людей працювати на штаб Я."

Може бути?

tysovska - 1-11-2004 у 15:47

А все-таки Червоненко, хоч і рветься до влади, на голову кращий за інших бандюків, бо він прекрасно розуміє, що при Ющенкові йому не вдасться відверто красти і т.д., тобто, він погоджується, що в житті є місце чесності. Тоді як Медведчук, скажімо, відверто вважає, що з нами, лохами, тільки злочинними методами й можна. Бо ми барани, які не вийшли під виборчі дільниці в ніч голосування (під моєю дільницею нас було від 5 до 10 людей - одні приходили, інші йшли). А якби під кожну дільницю прийшло по 100 людей хоча б, все було б зовсім інакше.

Олексій Мачехін - 1-11-2004 у 15:47

Цілком може :)

Андрій Пелещишин - 1-11-2004 у 15:53

Олексію, а Ви не задумувалися, чому стільки людей відходить від команди Я останнім часом? І людей досить чесних.
Ще півроку тому я повністю би погодився з Вами. Але у мене кілька близьких знайомих, про яких я можу сказати тільки добрі слова, за останній місяць-два пішли геть і подалі з цієї команди. А люди, які не викликають у мене поваги, її поповнили.

Зрозуміло, мій досвід є суб'єктивним. Можливо, у когось він протилежний. Але я таких людей не зустрічав.
Хоча я жодною мірою не вважаю членство у "Силі народу" запорукою порядності. Сміття вистачає усюди. Але стверджувати, що частка сміття є константою для всіх політичних і суспільних трухів є недопустимим і безпідставним узагальненням, яке дуже вигідне саме "сміттю", бо дозволяє йому виправдовувати своє існування.

Рост - 1-11-2004 у 15:58

Дякую, Андрію, бо після безсонної ночі трохи важко чітко формулювати свої думки.

Олексій Мачехін - 1-11-2004 у 16:05

В принципі, згоден, Андрію, з усим згоден.
Я теж, зокрема, не працюю на штаб Я на цих виборах, хоча на минулих працював ЗаЄдУ, і агітую потихеньку за Ющенка.

Але як на мене (ну тобто це моє враження), одним з основних чинників існування в штабі Я чесних людей є відсутність у них, власне, громадянської позиції. Сюди також накладається активне розповсюдження міфів серед працівників штабу і, таким чином, "експортування" їх в суспільство. Ну хоча б такого міфу як "війна сходу і заходу". Але таке розповсюдження міфів і різних чуток використовується чи не всіма штабами і ці методи, безумовно, діють.

Андрій Пелещишин - 1-11-2004 у 16:14

До речі, позволю собі відмітити некоректність пропонованої в опитувані пари антонімів "чесний" - "бандюк".
Логічно було би або "чесний" - "безчесний" або "законослухняний" (?) - "бандит"
А так має місце маніполювання думкою. Теоретично в одній політичній силі може бути і багато чесних людей, і багато злочинців одночасно. А в іншій мало і тих і других (просто болото). Я вже не говорю про феномен "благородного бандита" і тп.

Якщо говорити про пару "законослухняний" - "злочинець" - то в мене ілюзій немає, кому віддати голос. До речі, врахуйте, що наші опозиційні сили під таким "компаком", що злочинцю просно нерозумно звязуватися з такими людьми. Йому краще туди, де можуть і прикрити якщо щось.

Олексій Мачехін - 1-11-2004 у 16:19

Я перепрошую, але поділ взятий зі слів одного з найбільш імовірних кандидатів в президенти України. Якщо поділ некоректний, можемо спробувати це обговорити на його сайті :rolleyes:

Лучишин Роман - 1-11-2004 у 16:20

Я б не ставив такі категоричні запитання. На свої дільниці поспілкувався з спостерігачами від бандюковича, так виявилося що вони зовсім не патріоти свого кандидата, а скоріш навпаки. А взялися вони за це лише за гроші. Притому ще не тільки мені траплялися текі спостерігачі від я.

Олексій Мачехін - 1-11-2004 у 16:25

отож

Наталка - 1-11-2004 у 16:27

2 На 100% згодна з Андрієм Пелещишиним. Краще і не скажеш.
2 Лучишин Роман: Правильно, ті, хто за гроші - це порядні люди! Бандитами слід бути за ідею! Чи навпаки? :)
А якщо серйозно, то глянсових причин можна знайти 1000 і 1, як казок Шахразади. Та чи відбілить це результат?
2 Олексій: А на сайті іншого кандидата, pleasе, почни дискусію про те, хто для нього "козли", а хто - "сильні, здорові" (про розум тут не йдеться) люди. :rolleyes: Бо інакше оця псевдооб’єктивність - імхо, не що інше, як чистої води фарисейство.

tysovska - 1-11-2004 у 16:29

А на моїй дільниці, здається, таки були патріоти Я., бо затягували підрахунок голосів, потім не хотіли підписувати протокол, весь час кричали на нас, чого ми тиняємося під вікнами, і тільки один мужчина від НУ нам весь час через вікно тримав великий палець і потім показав результати підрахунку голосів. Зате одна дівчина в комісії прийшла в жовтогарячому костюмі. Уявляю, як патріоти Я. дратувалися.

Рост - 1-11-2004 у 16:29

Це їх таки, ІМХО, характеризує не з найкращого боку - не будучи патріотом, просто працювати за гроші. Проти свого народу, проти своєї держави, а що проти, так варто тверезо глянути на наміри Я.

Андрій Пелещишин - 1-11-2004 у 16:30

Цитата:
Я перепрошую, але поділ взятий зі слів одного з найбільш імовірних кандидатів в президенти України. Якщо поділ некоректний, можемо спробувати це обговорити на його сайті

Ну той що? Я що повинен беззастережно сприймати кожну "фразу одного з найбільш імовірних кандидатів"? У мене своя голова на плечах. І вона вперто відмовляється визнати правильність поділу на "бандюків" і "чесних". То що, якщо ти жінці не скажеш, що зайшов на пиво після роботи - то ти бандит?
Бандитизм - це юридичне поняття. І воно може відноситися до команд, що дію "по мукачівськи". А чесність - загальне...

Олексій Мачехін - 1-11-2004 у 16:37

Пане Андрію, я просто наголосив, що питання поставлене не мною.

Я вже пояснив що спонукало мене його підняти тут. Безумовно, маємо справу з суспільним міфом, бо жорстких критерієв подібного поділу виробити не вдасться.

Наталка - 1-11-2004 у 16:46

Так, суспільний міф - звучить красиво. Значуще. Наші дії? Рознести його вщент рекордними темпами до 21 листопада? Відкрити очі усім, в кого ще є неправильні рожеві думки, що у штабі Ющенка працюють не люди, а сонм небесних сил безтілесних? Не чула я таких думок, принаймні від людей, які апріорі здатні думати.
А що до титульного питання - то, може, давайте ми нарешті попрацюємо на себе?

tysovska - 1-11-2004 у 16:59

Цитата:
Першим відправив користувач Рост
Це їх таки, ІМХО, характеризує не з найкращого боку - не будучи патріотом, просто працювати за гроші. Проти свого народу, проти своєї держави, а що проти, так варто тверезо глянути на наміри Я.

А може, це й добре, що не патріоти Я. працювали в комісіях, бо вони точно не затягували з підписанням протоколів і дозволили порахувати голоси чесно, хоча у них в усіх була установка не дати Ющенкові набрати більшість голосів. Все одно комусь треба було працювати в комісіях, то краще вже такі, які відверто визнавали, що вони "за гроші", а не за ідею Я. Це, принаймні, чесніше.

Користувач Олесь - 1-11-2004 у 17:05

Це питання розуму. Розумна людина, яка працює на себе, логічно доходить висновку, що за умови нормальної влади їй (та і іншим) буде добре, і то не короткочасно, але буде досягнуто нормального стану країни. Наголошую, що це не мусить, хоча і може, бути людина, яка працює за ідею - тобто якій все одно що з нею буде, лиш би здійснилося тото і тото.

Протилежність до розумної людини задовольняється певною сумою чи іншою вигодою, а далі - якось воно буде. При цьому вона також може бути ідейною, але це вже дуже небезпечно (як то кажуть, ініціативний дурень).

Рост - 2-11-2004 у 10:00

Для Тисовської - без сумніву. Дайош більше шпигунів в лавах Я! :)

tysovska - 2-11-2004 у 10:20

Цитата:
Першим відправив користувач Рост
Для Тисовської - без сумніву. Дайош більше шпигунів в лавах Я! :)

Так отож я і думаю: як би це мені проникнути в лави Я. в якості шпигуна? Так мене ж уже не приймуть: я вже двічі в палатці Ющенка сиділа, тепер куди до Я. потикатися? Пику натовчуть. :lol:

Лучишин Роман - 3-11-2004 у 11:26

2tysovska
Сумніваюсь що вони патріоти я. Скоріш за все у них був план і вони я вно баичили що цей план нереальний і тому бісилися. До того ж скоріш за все вони були в істериці. Щось подібне мені розповіла спостерігач з іншої дільниці, що їм біла чітка вказівка, 20% за я, і як мінімум 10 актів про порушення. Ясна річ, що план не виконали. Склали один акт що оночасно двоє людей голосувало у кабінці.

Василь Яворський - 3-11-2004 у 11:52

Все залежить від того, що вкладати у зміст слова "баньдюки". Якщо це кримінальний елемент у яскраво аираженій формі, то звичайно в оточені Я таких не багато, але якщо вважати, що це ті хто так чи інакше порушує закон, є не чесним та не порядним, то таких в обох таборах назбирається багатенько. В другому варіанті я навіть не знаю в кого більше.