Форум Рідного Міста

Результати голосування

Олексій Мачехін - 2-11-2004 у 10:29

Ну що, скоро вже доба, як ЦВК припинила оприлюднювати результати?
Хоча, без сумніву, вже всі дані надійшли до комісії, вона чомусь цю справу затягує...

Сьогодні по ящику, а саме по Ері, було висловлеко припущення, що затягування результатів свідоме і буде тривати ще кілька днів, бо до офіційного оголошення агітацію кандидатам починати не можна... А от висвітлювати діяльність прємьєра можна :(

Рост - 2-11-2004 у 10:33

Саме так. ЦВК має 10 днів. Потім на агітацію зпалишиться теж 10 днів.
Але, друзі, агітувати можна не за Ющенка, а за те, щоб прийти і проголосувати, вийти на дільниці в день і ніч виборвів - це не агітація!
Тому не сидіть склавши руки!

Олексій Мачехін - 2-11-2004 у 10:39

Цікаво, якщо дійсно результати буде затягнуто, чи не стане це аргументом для відхилення дебатів? Мовляв, програму вже складено, у прємьєра брак часу, тощо?

Sergi Adamchuk - 2-11-2004 у 10:41

Наскільки я розумію агітувати не можна штабам офіційно, але не уявляю як можна заборонити агітувати звичайним громадянам? Пропоную скористатись цією можливістю на свою користю, адже за Я мабуть з власної ініціативи агітувати бажаючих буде значно менше....

Рост - 2-11-2004 у 10:47

Я, напевно, буде втікати, як чорт від ладану, від дебатів, бо ж говорити треба, а не ботать по фєнє, та й без папірця.
Побачимо.

Sergi Adamchuk - 2-11-2004 у 10:59

Простий аналіз показує, що за результатами першого туру у Ю незначна, але перевега над Я (це легко підрахувати, якщо проаналізувати залежність різниці у рейтингах від відсотка оброблених ЦВК результатів). І це при значних масштабах фальсифікації проти Ю. Думаю самі Янівці в шоці.

Це повинно додавати неабиякого оптимізму. У мене таке враження, що Ківалову пригрозили на зразок "оголосиш Ю вищий результат за Я - не доживеш до ранку", те б саме було б з будь-ким на місці Ківалова. От і тягнуть....... У Києві масове явище, коли люди без прописки чи просто не потрапили до списків, це я знаю особисто, і ще я знаю, що значна частина цих людей - голосували б з Ю.

Nazar - 2-11-2004 у 11:04

І слід негайно підтримати Литвина з проектом про штампи в паспортах відкріпникам.
Якщо це зробити - то може і з комуністами не прийдеться на переговори йти.

Sergi Adamchuk - 2-11-2004 у 11:08

Цитата:
Першим відправив користувач Nazar
І слід негайно підтримати Литвина з проектом про штампи в паспортах відкріпникам.
Якщо це зробити - то може і з комуністами не прийдеться на переговори йти.


Як на мене ідея для другого туру просто безцінна......
але є підозра, що її намагатимуться завалити........

tysovska - 2-11-2004 у 11:12

Цитата:
Першим відправив користувач Nazar
І слід негайно підтримати Литвина з проектом про штампи в паспортах відкріпникам.
Якщо це зробити - то може і з комуністами не прийдеться на переговори йти.

Паспорти вони собі зроблять фальшиві - хто в дільничній комісії зможе перевірити, чи справжній паспорт?
А от на переговори з комуністами йти все одно треба. Гетьман свого часу з Петлюрою не домовився - і що з того вийшло? Винниченко кричав: або Україна соціалістична, або ніякої - і що ми отримали? Усім опозиційним силам обов'язково треба домовлятися, а бажано б і ще від Януковича кількоро "не-зовсім-бандюків" на свій бік перетягнути, бо, звісна річ, з відвертими бандюками в жодні переговори вступати просто немає сенсу.

Sergi Adamchuk - 2-11-2004 у 11:21

Паспорти можна підробити, але відкріпні значно легше.......
Можна і паспортів не підробляти, а підробити бюлетені - це ще простіше........
2tysovska: з усіх бід потрібно вибирати найменшу, штамп у паспорті не лише був би альтернативою фальшивим відкріпним, але й дав можливість голосувати тим, у кого нема ні прописки ні реєстрації, до таких належу я, моя дружина і багато знайомих.

Доресі щодо фальсифікації бюлетенів, ЦВК навіть не потрудилась приховати такий факт: у багатьох округах число виданих булетенів громадян менше, ніж число булетенів порахованих ЦВК, і це в тих регіонах, де Я переважає - лідер тут Донецьк, це можна легко побачити на сайті ЦВК, тут є детальний аналіз цієї ситуації: http://www.ham.com.ua/uploads/doc/calc.html

сумна - 2-11-2004 у 14:08

Ну і що ота ЦВК робить з нашими нервами?!
Виявляється, що за підсумками підрахунку 95,38 % голосів
розрив зріс вже до 1,46 %. Цілком протилежне казав п.Ключковський, щоправда посилаючись на підрахунок 98 % голосів.
Підозрюю, що процес підрахунку справді розтягнеться на 10 днів. Щодня рахуватимуть по пів-процента. А розрив коливатиметься туди-сюди, щоб нам було веселіше.

Олексій Мачехін - 2-11-2004 у 14:09

Доречі, про результати....
Якщо я правильно помиляюсь, то перемога Ющенка зафіксована а регіонах природного розселення українців.

Тобто не ввійшов степ і Слободжанщина. Степ за винятком Запоріжжя заселявся значно пізніше і далеко не всюди українцями, а Слободжанщина - під час і після Хмельниччини.

Як на мене, доволі символічно :)

JumpingRat - 2-11-2004 у 14:31

Олексій, та не треба нас ділити на "природніх" і "неприродніх". Я взагалі росіянин, але абсолютно не маю бажання бачити Україну російською губернією.

Олексій Мачехін - 2-11-2004 у 14:38

Я не ділив, я зауважив співпадіння :(

tysovska - 2-11-2004 у 15:19

До речі, я напередодні виборів збирала інформацію про настрої серед усіх знайомих. Так от, і в Дніпропетровську, і в Луганській та Донецькій областях настрої були про-Ющенківські. Щоправда, в Луганській області жалілися (росіяни за походженням і російськомовні в побуті), що ім'я Ющенка вголос на вулиці не можна вимовляти, бо міліція повбиває. Тому люди голосували правильно по всій Україні, інша річ, що на Сході янучари постаралися добре порахувати.

Олексій Мачехін - 2-11-2004 у 16:54

У ЦВК оброблено 97,76% бюлетенів.
За Ющенка проголосувало 39,22%,
за Януковича - 39,22%,
за Мороза - 5,78%,
за Симоненка - 5,02%.

Користувач Олесь - 2-11-2004 у 16:57

Поступила наступна інформація:

Цитата:
Достовірно, але толку...
Надіслано від: Anonymous User від 2004-11-02
Мій товариш працює в ЦВК від команди Медведчука. Подробиць не буде. Дані від нього, і є вони вельми достовірні (Інформація з ЦВК від мох джерел: в Ющенка на 12.55 - 42,14% в Януковича - 40,82% Микола.) . Помилка опозиції в тому, що вони не мають реальних важелів, аби примусити оприлюднити цей результат. Вночі частина бюлетнів була замінена на "резервні" ( кулуарно погоджено з Ківаловим, Білоконем). Потрібно негайно вимагати перерахунку бюлетенів, бо через поспіх на багатьох "лівих" нема підписів осіб, котрі їх видавали. Хтось з близького оточення Ющенка постійно "зливає" інформацію Медведчуку.

Програма - макасимум поставлена перед ЦВК Медведчуком конкретна: Янукович виграє з різницею в 0,5-0,9%. Мінімум: виграє Ющенко з різницею в 0,1 - 0,05% Великий недолік - ніхто зараз не контролює додатково видрукувані бюдетені, потім вони будуть знищені, а пропажа кількох десятків тисяч вже нікого не цікавитиме. Вночі ж були переписані протоколи з 2 київських дільниць і 1 закарпатської. Відсутність агресії в опозиції сприймається опонентами як її слабість. Ситуація з перемогою НУ на парламентських починає повторюватись: єйфорія заважає працювати, ніхто не скористався елементом розгубленості. Є домовленість між Ківаловим Шуфричем - саме йому будуть скидати інформацію першому. Відбулась телефонна розмова між Ківаловим і Кучмою, Кучма дав гарантії юридичного прикриття нинішніх дій ЦВК. Визначені цапи - відбувайли: саме на них спмшуть пропажу 50-150 тисяч бюлетенів по Києву і Кіровограду. Готують документ про невизнання виборів по 117 у Львові.

Великі "розбори" по Закарпаттю - результат по регіону для Януковича не сприятливий - порушені домовленості з угорцями, підвів премєра і Ужгород та Мукачево. В ЦВК приходили люди від Симоненка - близько 670000 в Донецьку і Луганську були зараховані до + Януковича з їх згоди. В КПУ - бунт, страшно незадоволені низові організації. Більше повідомити не можу з причини безпеки мого джерела.

Микола


http://www.gazeta.lviv.ua/2004/11/02/NewspaperArticle.2004-11-01.02...

Dmy - 2-11-2004 у 17:03

Цитата:
Першим відправив користувач Олексій
Доречі, про результати....
Якщо я правильно помиляюсь, то перемога Ющенка зафіксована а регіонах природного розселення українців...
Як на мене, доволі символічно :)

Не конче. Власне, що таке "природне розселення українців", "неприродне розселення українців"? Щодо останнього, можу уявити собі хіба Сибір-Казахстан чи Захід Польщі.
А з голосуванням простіше - сута географія. За Я проголосував самий прикордонний пояс: Схід-Південний Схід-Південь (та ще Запоріжжя вляпалось; Дніпропетровськ центром вважати аж ніяк не можна - за всіма ознаками він подібний до своїх східних сусідів (в совіцькій екон~географії був навіть термін "Донецько-Придніпровський район: 2 області Донбасу + Дніпропетровська), тобто цілком обгрунтовано мусить належати до Півд~Сходу). Уся інша Україна: західна, північна, північно-СХІДНА, центральна, - вибрала Ющенка.

Це також до питання: так хто ж насправді Україну розколює?

Grabchuk - 2-11-2004 у 17:50

Цитата:
Першим відправив користувач Олексій
У ЦВК оброблено 97,76% бюлетенів.
За Ющенка проголосувало 39,22%,
за Януковича - 39,22%,


Але на Українській правді висить:
- оброблено 97,76% бюлетенів
- за Ющенка 39,22%,
- за Януковича - 39,88%

Десь помилка.

Grabchuk - 2-11-2004 у 18:18

Цитата:
Першим відправив користувач Nazar
І слід негайно підтримати Литвина з проектом про штампи в паспортах відкріпникам.
Якщо це зробити - то може і з комуністами не прийдеться на переговори йти.


Виникає підозра, що Литвин голосував за Ющенка. :rolleyes:
Ідея з штампами паспортах позитивна і її необхідно підтримати. Це однозначно не зашкодить виборчому процесу. Тільки виникає питання, чи реально внести зміни в законодавство за такий короткий період.
А з комуністами домовлятися треба. І по конституційній реформі, і по землі, і по посадах, в кінці кінців.
Наявність комуністів в майбутньому уряді було би навіть на корись державі. Це б помягшило несприйняття нової влади на сході.

Користувач Олесь - 2-11-2004 у 18:27

http://www.yanukovich.com.ua/ :D

Dmy - 2-11-2004 у 19:05

Цитата:
Першим відправив користувач Nazar
може і з комуністами не прийдеться на переговори йти

Цитата:
Першим відправив користувач GrabchukА з комуністами домовлятися треба

Певно я остаточно отупів, але ніяк не можу второпати неймовірної користі всіляких домовленостей, надто з комуняками.
Розклад такий.
КПУ = Симоненко завжди набирали свої 22-24% за рахунок:
завзятих більшовиків;
дідусів і бабусів;
пролетар'яту індустріяльних регіонів (назвемо їх так);
протестного електорату, який голосував проти Влади за її найвагомішого супротивника.

На разі.
"Пролетар'ят індустріяльних регіонів" "задрав штани" поскакав за Я "хоч той і проффесор, а все одно - свій, зрозумілий". Знову таки: сидів - життя знає.
Протестний електорат ще у 2002 знайшов собі більш актуального оппозиціонера і майнув до Ющенка (на парламентських виборах, хто пам'ятає, КПУ не добрала 3-4%).
Залишаються більшовички вкупі з тими, хто пам'ятає горілку і ковбасу за рупь шісдесят - гуртом 5% все ще живих людей.
Невже хтось гадає, жи, про щоб там Ющенко не домовився із Симоненком, зазначені відсотки підуть підтримувати Ю?! Скоріше вже вони вирішать, що "Пєтя продался!" і назло йому проголосують за Я.
В цій ситуації втішно виглядають перші спроби комун~заклику згори: хто б не переміг - чинна влада залишиться, тому піди, товаришу, і проголосуй "проти всіх"! Ну, хоч так.

Інша справа, Мороз, шляк би го...
При тому, що він (за власним твердженням) такий самий комуніст, ком~електорат йому зради не подарував. Кого там цікавить, що СПУ створювалася восени 1991, щойно Кравчук підписав Постанову про заборону КПУ, саме задля врятування останньої? Цей спеціфічний контингент добре пам'ятає думки (і справи) тт Леніна-Сталіна, що назапекліший ворог - поруч (Ленін домовлявся з німцями і ставив поза законом меншовиків і лівих есерів. Сталін чудово знаходив спільну мову з тими ж німаками, а також англійцями й американцями, докорінно винищуюючи праві та ліві ухили в ВКП(б)).
Відтак, той, хто міг би проголосувати за Мороза-комуніста, йшов і голосував за правдивів комуністів. За Мороза залишалися інші. Не вдаючись у деталі, хто вони і що там роблять, можна сподіватись, жи проголосувати за Ющенка вони цілком спроможні, навіть без ломки. Ось тута і потрібний маячок згори.

dr.Trollin - 2-11-2004 у 20:38

"до питання: так хто ж насправді Україну розколює?"
ну хто-то...
хто хоче нажитися той і.

а нажитися хочуть багато хто...
бо таки ще є чим.

а от щодо переголосовування "М.-голосів" у "Ю.-голоси"...
так тут таке... отой о-о М. то ж така зараза,
"соціалість", вибачте за слово негарне...
що ще й (гляди) гарантій яких потребує...
ну там права профспілок... непродаж народного добра...
обмеження диктаторських прав президента...
соціалізація там...
(риторично) ну і кому то треба??
що за те кррров на барррикадах податкових проливали??

Олексій Мачехін - 3-11-2004 у 10:11

Цитата:
Першим відправив користувач Grabchuk
Цитата:
Першим відправив користувач Олексій
У ЦВК оброблено 97,76% бюлетенів.
За Ющенка проголосувало 39,22%,
за Януковича - 39,22%,


Але на Українській правді висить:
- оброблено 97,76% бюлетенів
- за Ющенка 39,22%,
- за Януковича - 39,88%

Десь помилка.


Я копіпастив з української правди. Ймовірно у них якийсь час була помилка, бо ці цифри здивували весь офіс.
Це вікно у мене не закрите з вечора - так, там точно помилка.

Василь Яворський - 3-11-2004 у 12:03

Динаміка динамікою, але якщо штаб Ющенка буде спостерігати за виборами на сході так як він це робив у першому турі, то нам вже ніяка динаміка не допоможе. В Янука також зробили свої висновки, а такі люди так просто не здаються.

Анастасія Кулакова - 3-11-2004 у 12:52

В Дніпропетровську на 29 тер.окрузі, 45-й виборч. дільниці взагалі ніяк не спостерігали. Я робила спроби докричатись (буквально) хоч до будь-яких спостерігачів, та зась. Я своє призвіще і свою адресу знайшла в списках по двох(!!!) виборчих дільницях 44-й і 45-й. Я не знаю, може і ще десь була, та вже не знала на які звертатись, а мої батьки, що постійно прописані (зареєстровані) за однією адресою з 1985 року взагалі ніде себе не знайшли. Ми витратили майже цілий день, звернулись до суду і отримали постанову, за допомогою якої проголосували. Але ж на дільницях не було протоколу про порушення, зафіксувати порушення виявлені мною голова дільниці відмовився. Спостерігачі були пасивні, вони просто відверталися. От так.

Рост - 3-11-2004 у 13:06

Пасивність багатьох спостерігачів НУ теж є серйозною проблемою. НУ має переглянути свої списки спостерігачів.
Чесно кажучи, не знаю, для чого люди йдуть в спостерігачі, щоб потім просто сидіти, склавши руки на дільницях. Хіба вони запроданці дійсно.

Sergi Adamchuk - 3-11-2004 у 13:11

Цитата:
Першим відправив користувач Рост
Пасивність багатьох спостерігачів НУ теж є серйозною проблемою. НУ має переглянути свої списки спостерігачів.
Чесно кажучи, не знаю, для чого люди йдуть в спостерігачі, щоб потім просто сидіти, склавши руки на дільницях. Хіба вони запроданці дійсно.


Припускаю, що на сході спостерігачі просто-на-просто залякані

Анастасія Кулакова - 3-11-2004 у 13:16

На Сході (тобто в Донецьку та Луганську) можливо й залякані, а в Дніпропетровську я щось переляканих не бачила. У нас були просто пасивні. Від будь-яких кандидатів. Прийшли-відсиділи-пішли. Штаб Ющенка наймав спостерігачів по 60 грн. за добу, Януковича - по 50 грн. за добу. І від того і від того кандидата їх було до чорта. Вони сиділи поруч і всі разом мене вгамовували й випроваджували з дільниці (наголошую 45-ї).

Василь Яворський - 3-11-2004 у 13:25

Саме тому Ющенко і не виграв вибори у першому турі. Думаю, що нікого не залякували, просто в лавах Ющенківців починає спостерігатися певний пофігізм. На кожній дільниці в Україні повинен бути принаймні один спостерігач, в котрого болить душа за чесність виборів, якщо НУ не забезпечить цього в другому турі, то цілком реально, що ситуація повториться, навіть більше: цього разу верх візьме синій колір на карті, а не помаранчевий.

Лучишин Роман - 3-11-2004 у 14:58

Я мав спостерігати у Дніпропетровську, але з невідомих мені причин, відмінили. Тож залишся у Львові і спостерігав на 21-й дільниці 120 округу. Загалом все обійшлося тихо, окрім виявлення доволі довгого списку мертвих душ (більше 10), а також відключення світла орієнтовно в 20:30.

Captivitas - 4-11-2004 у 11:39

наскільки це реально :
у Дніпропетровську на вулиці видавали бюлетень вже з позначкою, й за 50 грн. йго треба було пронести на дільницю, вкинути й винести чистий.
Такий от кругообіг бюлетенів.:mad:

Анастасія Кулакова - 4-11-2004 у 11:47

Цитата:
Першим відправив користувач Captivitas
наскільки це реально :
у Дніпропетровську на вулиці видавали бюлетень вже з позначкою, й за 50 грн. йго треба було пронести на дільницю, вкинути й винести чистий.
Такий от кругообіг бюлетенів.:mad:


Брехня. Я знаю ситуацію по двох дільницях у нашому мікрорайоні, мій чоловік був спостерігачем у протилежному кінці міста (вже ближче до Запоріжжя) - такого не було. Знаєте, наше місто з одного боку дуууууууже корумповане й багате, а з другого злиденне. Якби на якійсь дільниці пропонували за 50 грн. бюлетень пронести, так там би вистроїлась таааааааакааааааа черга, що все місто б знало. Може десь так пару бюлетнів і пронесли, але поширеною така практика не була.

Grabchuk - 4-11-2004 у 12:54

Цитата:
Першим відправив користувач Рост
Пасивність багатьох спостерігачів НУ теж є серйозною проблемою. НУ має переглянути свої списки спостерігачів.

Для того, щоб переглянути списки спостерігачів, треба щоб бажаючих бути спостерігачами було більше, ніж потреба в спостерігачах. Тоді би можна було проводити конкурс. А так, треба дякувати всім, навіть пасивним, спостерігачам.
Краще пасивний спостерігач, ніж відсутність спостерігачів взагалі.

Captivitas - 4-11-2004 у 13:14

ЦВК не має ще багато протоколів (десь 30 округів) й є вариант визнання виборів у цих місцях недійсними.
А вчорашня промова леді Т. про вішання на косинках й невідворотній перемозі Ю. - це взагалі щось :(

Grabchuk - 4-11-2004 у 19:53

Результати першого туру виборів президента будуть оголошені через кілька днів.Про це заявив голова Центрвиборчкому Сергій Ківалов в інтерв’ю журналістам в четвер.
Він також сказав, що закон дозволяє рахувати до 11 листопада. "Але ми не будемо чекати до цього дня", - додав він.
Ківалов також пояснив, що такий підрахунок викликаний тим, що "буває, протоколи складені нєбрєжно, але неточності – не по кількості голосів, а по кількості виданих бюлетенів".

сумна - 10-11-2004 у 13:48

Оте безкінечне зволікання з оголошенням результатів першого туру якось зменшило саму значимість цих результатів. Мене вже, наприклад, не здивує БУДЬ-ЯКИЙ результат, бо зрозуміло, що відбуваються маніпуляції і підганяння під потрібну цифру. Просто зайвий раз впевнимося, хто є хто.

marco - 10-11-2004 у 15:01

Ну нарешті!!!!
У ЦВК оброблено 100% бюлетенів.
За Ющенка проголосувало 39,87%,
за Януковича - 39,22%,
за Мороза - 5,83%,
за Симоненка - 5,03%.

http://www.pravda.com.ua/archive/2004/october/31/cvk.shtml

tysovska - 10-11-2004 у 15:57

Дані збігаються з попереднім прогнозом: влада зробить усе, аби Я. випередив Ющенка, а якщо це вже зо-о-овсім буде неможливо, докладе зусиль, щоб розрив складав не більше 0,5% на користь Ющенка.

Grabchuk - 10-11-2004 у 18:24

Одна з причин такого довготривалого підрахунку голосів - це бажання повторити таку процедуру і в другому турі.
На всякий випадок.....

Хоча їм це вже не допоможе. Особливо, якщо Янек візьме участь в теледебатах:)

Dmy - 10-11-2004 у 18:27

Цитата:
Першим відправив користувач tysovska
Дані збігаються з попереднім прогнозом: влада зробить усе, аби Я. випередив Ющенка, а якщо це вже зо-о-овсім буде неможливо, докладе зусиль, щоб розрив складав не більше 0,5% на користь Ющенка.

Все одно не склалося: розрив на користь Ющенка склав 0,55%, тобто більше 0,5%.
Головних висновків два.
1) Не дарма боролись за цей нещасний відсоток. Головне - перемога з будь-яким рахунком. Це може бути маячком для багатьох: журналістів, політиків (ну для цих це ЦВК - не аргумент - вони ще того тижня почали домовлятися), електорату, врешті, надто для того шару, який цілком переконаний, що "голосуй - не голосуй, все одно..." порахують "як їм треба". Тому або не голосують, або голосують саме "як їм (тобто Владі) треба": все-одно, а так - безпечніше. Тепер, може, хтось із цих людей і зрозуміє, що "а раптом?", тож чому би не спробувати. Принаймні, я вже в такому ракурсі починаю агітувати.
2) То що Влада в нас злочинна, знають усі. Але поза тим яки ж вони боягузи. Про яйце вже якось і незручно згадувати, але ж хто повірить, що ЦВК лише сьогодні нарешті дорахувала ті 2%, які залишалися після 1-го числа?! Вони все знали заздалегідь і саме тому не вилазили із сортиру внаслідок хвороби "серця". Просто сьогодні було далі вже нікуди - Закон не дозволяє.
Та вже одного цього аргументу досить, щоби не переобирати цю зайчачу Владу із симптомами "ведмежої хвороби".

Grabchuk - 10-11-2004 у 18:36

Чотири фактори, які позитивно вплинуть на результати другого туру:
1. Затягування із оголошенням результатів першого.
2. Проведення теледебатів, або відмова від них Янека.
3. Підтримка Ющенка Морозом, Кінахом, Омельченком, Черновецьким, Б.Олійником.
4. Плавне розпадання адмінресурсу на регіональному рівні.

Всьо зі знаком "-" для Янека.

Aleksandra Fink-Finowicka - 10-11-2004 у 18:51

В нас (Польща, Варшава) по радію передають Ющенко перевіг перший тур, він отримав більше ніж 40%, та передусім білше ніж Янукович!

Grabchuk - 10-11-2004 у 18:56

Івано-Франківська область :)
за Ющенка - 89,03%, за Януковича - 4,47%

Aleksandra Fink-Finowicka - 10-11-2004 у 19:52

перепрошую, не дочула, Ющенко майже 40%, не більше ніж 40% як мені здавалося.

Круціфукс. - 10-11-2004 у 21:09

http://img.lj.com.ua/barmaglodt/u.jpg

сумна - 11-11-2004 у 09:00

"Українська правда" вчора біжучим рядком подала дані за Януковича 39,22 %, а насправді було 39,32 %...

tysovska - 11-11-2004 у 11:04

Цитата:
Першим відправив користувач Dmy
Не дарма боролись за цей нещасний відсоток. Головне - перемога з будь-яким рахунком.

У мене, чесно кажучи, є одне побоювання: Я. вчора в телевізорі виглядав надзвичайно задоволеним. Маю підозру, що команда його вже вигадала новий підступний план. Тобто: команда Ющенка розслабляється, а ми в цей час... Недарма вже кілька разів різні представники Я. заявляли, що "схід масово прийде голосувати". Таким чином вимальовується картина: в Донецьку й Луганську, як завжди, прийде голосувати близько 50% населення. За десять хвилин до 20:00 члени комісії від Я. вкидають у скриньки всі решта бюлетені (за тих, хто не прийшов), але заповнені за Я., і Я. набирає додатково 40-50% у східних реіонах. При цьому в західних регіонах спостерігачі від Я. масово фіксують "порушення", щоб на якомога більшій кількості дільниць визнати вибори недійсними. Що ми маємо в результаті? Отож-бо.

Анастасія Кулакова - 11-11-2004 у 12:43

Цитата:
Першим відправив користувач tysovska
[ За десять хвилин до 20:00 члени комісії від Я. вкидають у скриньки всі решта бюлетені (за тих, хто не прийшов), але заповнені за Я., і Я. набирає додатково 40-50% у східних реіонах.


Цікаво, а де ж в цей час будуть спостерігачі від Ющенка? Чи Ви вже знаєте напевне, що на жодній дільниці на Сході спостерігачів взагалі не буде?

tysovska - 11-11-2004 у 13:05

Я не знаю напевно, але є два моменти:
1) Спостерігачі можуть бути присутні під час підрахунку бюлетенів, якщо члени комісії не заперечують. Якщо ж члени комісії проголосують проти, спостерігачі вільні (в усякому разі, мені таке сказала особисто одна спостерігачка).
2) Членів комісії від Ющенка почнуть залякувати й знову масово виключати з комісій.

Анастасія Кулакова - 11-11-2004 у 13:25

Цитата:
Першим відправив користувач tysovska
Я не знаю напевно, але є два моменти:
1) Спостерігачі можуть бути присутні під час підрахунку бюлетенів, якщо члени комісії не заперечують. Якщо ж члени комісії проголосують проти, спостерігачі вільні (в усякому разі, мені таке сказала особисто одна спостерігачка).
2) Членів комісії від Ющенка почнуть залякувати й знову масово виключати з комісій.


Та перестаньте вже розповсюджувати міфи про залякування. Так, десь воно було, але не всюди. Я у цій темі наводила конкретні приклади, називала конкретні ділянки, конкретні суми винагороди (50 і 60 грн. відповідно) спостерігачам. НЕ БУЛО ПЕРЕЛЯКАНИХ спостерігачів на 44 і 45 дільницях 29 територ. округа м. Дніпропетровська, що розташовані у сш №132 Ленінського району. Були пофігісти, яким було "однофігствєнно" і порушення і мої волання щодо цих порушень.
Але якщо у Вас є конкретні дані про залякування спостерігачів від Ющенка, будь ласка, наведіть номери дільниць. Без вказання призвіщ, або хоч номер округа.

Dmy - 11-11-2004 у 17:19

Цитата:
Першим відправив користувач tysovska
1) Спостерігачі можуть бути присутні під час підрахунку бюлетенів, якщо члени комісії не заперечують. Якщо ж члени комісії проголосують проти, спостерігачі вільні (в усякому разі, мені таке сказала особисто одна спостерігачка)...

Закон України "Про вибори Президента України", стаття 28, п.9
(виділення в тексті - мої)

"На засіданнях виборчої комісії, у тому числі при підрахунку голосів та встановленні результатів голосування, на виборчій дільниці в день виборів чи в день повторного голосування у приміщенні, де проводиться голосування, мають право бути присутніми без дозволу чи запрошення відповідної комісії лише члени виборчих комісій вищого рівня, кандидати на пост Президента України, їх довірені особи, офіційні спостерігачі від кандидатів на пост Президента України, партій (блоків) - суб'єктів виборчого процесу (разом не більше двох осіб від одного кандидата на пост Президента України та партії (блоку), яка його висунула), а також офіційні спостерігачі від іноземних держав і міжнародних організацій, представники засобів масової інформації (не більше двох осіб від одного засобу масової інформації)."

Висновок. Ці спостерігачи (а може, спостерігачки?!) - правдиві ледацюги, нащо ж тоді було найматися? (Якщо хтось скаже: "За бабло," - я не здувуюся. Не дивуюся вже нічому. От єдине - хто ж їх наймав саме на таких засадах?!)

Grabchuk - 11-11-2004 у 17:59

З іншого боку наявність спостерігачів, навіть якщо вони пофігісти і працюють за бабло, все одно є позитивним фактором.
Дехто побоїться йти на фальсифікацю при спостерігачах, а дехто зможе пояснити відмови від виконання наказу про фальсифікацію наявністю спостерігачів.

сумна - 12-11-2004 у 17:04

Після цілком зрозумілої радості з приводу оголошення підсумків першого туру з’явилося передчуття якоїсь особливо цинічної гидоти, яку всім нам готують в другому турі. Все-таки у влади напевно залишався ресурс, щоб “дотиснути” отой мізерний розрив між кандидатами. Тоді навіщо нам “подаровано” цю перемогу? Дурне, звичайно ж, запитання...

Наталка - 12-11-2004 у 17:36

Реальний розрив між кандидатами не такий вже й мізерний, як той, що нам "подарувала" влада. А що до якоїсь гидоти - то так, і я навіть впевнена, що гидота ця частково зараз засідає у київському Палаці Спорту (прошу щиро вибачення у чесних правоохоронців), а частково - знову почне їздити карусельками, з відкріпними талонами та фальшивими бюлетенями.
Головна боротьба ще попереду - ніхто й не сумнівається. Я часто читаю докори на адресу власне Ющенка та його штабу - ось, у них, мовляв, ейфорія. Імхо - ніякої ейфорії немає, а є надзвичайно хитке становище: брати Медведчуркіси відсутність агресії сприймають, як слабкість, а спробуй-но опозиція її продемонструвати - знаєте, що буде? Криве дзеркало, як 23 жовтня! Я знаю з вигляду нормальних людей, які на повному серйозі заявляли, що "депутати не мали права бити безневинних змопівців"! А міліція мала право відійти у бік і дивитися, як б’ють людей стрижені відморозки?! А той же змоп, чи беркут, чи як його там - він мав право не пускати депутатів до ЦВК? Та якби не Порошенко, тих доблєсних охоронців Кідалова на шматки розірвали б, і ніякі не депутати, а люди - оті прості люди, яким потім менти мусили посвідчення показувати, щоби пройти до ЦВК.
Тепер питання:
Де та трійця затриманих, котрі били людей? - Їх відпустили.
Де Шуфрич, який збив людину, будучи за кермом (це бачили численні свідки, і один з них - мій особистий знайомий, письменник)? - Шуфрич продовжує антиконституційну діяльність на посаді дупутата від сдпу (о).
Висновок: у штабі Ющенка не сліпі, і не дурні працюють. У штабі проФФесора - теж ніби не дурні, але те, що вони роблять - це або дебілізм, або 100% впевненості у власній безкарності.
Пріміром, заява Едуарда Прутніка журналістам газети "Вашингтон Таймс":"За українською конституцією, громадяни не мають права брати участь у мирних протестах, тому влада вважатиме їх незаконними".

Що це? Правовий нігілізм, правовий дебілізм, чи впевненість у тому, що ми усі - козли або вівці на закланні? Результат:
Українські правозахисники серйозно стурбовані зробленими у Вашинґтоні заявами радника Віктора Януковича Едуарда Прутника про те, що українці не мають права брати участі в мирних протестах, тому влада розглядатиме такі зібрання як незаконні, що, відповідно, спричинить вживання певних заходів для "збереження порядку". Цю стурбованість у зверненні до центральних та місцевих органів влади виявив Інститут "Республіка" під час "круглого столу" на тему: "Вибори-2004: громадянські права і обов'язки держави", організованого Міжнародним фондом "Відродження".

Отже. у другому турі втрачати нічого ані НУ, ані прємьєру. Тому буде тяжко, важко, і якщо оті 0,5% і заколисали когось, то не мене.
Бо мені є що втрачати - свободу. Я не хочу "в тюрьме макарони". Мені якось ближче "сухарі з водою, аби, серце, із тобою - на Вкраїні далекій". На Вкраїні, але не на зоні.
В штаб Ющенка надходить щодня до 400 листів, як "милом", так і звичайною поштою - з таким от думками та попередженнями.
Мусимо вірити, зберігати спокій і готуватися до захисту свого вибору - ніхто нічого нам не подарує просто так.