Форум Рідного Міста

Оптимістичний прогноз перемоги Ющенка в другому турі

Андрій Пелещишин - 3-11-2004 у 15:02

Щоби не прославитися як песиміст, напишу пару причин, які вселяють оптимізм щодо перемоги Ю у 2-му турі виборів

1. Мікропоразка в першому турі. Діє мобілізуюче на прихильників та розслабляюче на противників (припускаю що може дати 2-4% голосів)
2. Набуття досвіду спостерігачами, членами дільниць та активістами. Припускаю, що за Я були в середньому досвідчені люди, ніж за Ю. У другому турі різниця може зменшитися
3. Противники Ю в значній мірі задіяли доступні їм механізми фальсифікації, і по ідеї, СН повинна була би виробити якусь протидію їм
4. У Ю стабільніший електорат ніж у Я, що дозволяє Ю вести агітацію "на чужому полі" і відбирати голоси не тільки лівих а й тих, хто голосував за Я у першому турі. Всі аналітики відзначають, що "фанатів" Я практично у природі не існує. У той же час Я звузив свій електоральний пошук до кількох відсотків лівих голосів. А дії Я по здобуттю голосів комуністів навпаки можуть відлякати поміркованих (теж подвійне громадянство)
5. Економічний прогноз. Існують небезпідставні припущення що стабільність в економіці може навіть до виборів не втриматися.
6. Журналісти ніби пробують боротися за обєктивність
7. Відійшли усі технічні кандидати, за спинами яких ховався Я. Навіть на теледебатах, якщо такі відбудуться, Ю мав би виграти пару відсотків.
8. Не виключено, що в Я може мати місце нестача ресурсів на другий тур, адже турпоїзди і тп вимагали колосальних затрат.
9. Верховна Рада може здійснити пару кроків на користь Ю (ті ж зміни в виборчому законодавстві або створення нової більшості). Але то малоймовірно

tysovska - 3-11-2004 у 15:32

Янукович уже почав ухилятися від теледебатів (Ганна Герман уже заявила, що не вважає їх доцільними). Звісна річ - у теледебатах однозначно виграв би Ющенко. Янукович же двох слів докупи зліпити не може.

Що стосується спостерігачів, членів комісій і взагалі штабу Ющенка, то є сподівання, що вони таки дійсно чомусь навчилися, бо на виборах 31 жовтня на нашій дільниці один із членів комісії, який заявив, що він від СПУ і взагалі за чесні вибори, заліз до дільниці у вікно, тому що він нібито прощався з братом і не встиг зайти до дільниці до 20:00, а після 20:00 двері зачиняються міліцією. Тобто: через таке дрібне порушення представники Януковича могли просто домогтися визнання виборів недійсними (бо ж у Києві однозначно перемагав Ющенко).

А загалом, дякую вам, Андрію, за оптимістичний прогноз, бо щось я останнім часом просто як у воду опущена...

Рост - 3-11-2004 у 16:17

"...бо щось я останнім часом просто як у воду опущена..."

Не можна втрачати бадьорість духу. Потрібно, не переймаючись минулим, тільки опрацювавши його для отримання висновків, корисних для майбутнього, дивитись в майбутнє з оптимізмом і мобілізувати усі свої сили.
Ми разом!

Олексій Мачехін - 3-11-2004 у 17:03

Цитата:
Першим відправив користувач Рост
"...бо щось я останнім часом просто як у воду опущена..."

Не можна втрачати бадьорість духу. Потрібно, не переймаючись минулим, тільки опрацювавши його для отримання висновків, корисних для майбутнього, дивитись в майбутнє з оптимізмом і мобілізувати усі свої сили.
Ми разом!


Передвиборча ейфорія (принаймті така, як спостерігалась в Києві) не може тривати довго і тому цілком нормальним є відчуття емоційного виснаження.

Головне - до наступного туру підняти настрій, але завчасно того робити не варто, бо можна отримати подібну емоційну кризу не після а до голосування.

Лучишин Роман - 3-11-2004 у 19:40

Як на мій погляд влада має лише одну зброю - адмінресурс, як наслідок фальсифікації. Все що треба зробити Ющенку і ко., це максимально вкоротити цю зброю.

tysovska - 4-11-2004 у 09:52

Цитата:
Першим відправив користувач Олексій
Головне - до наступного туру підняти настрій, але завчасно того робити не варто, бо можна отримати подібну емоційну кризу не після а до голосування.

Як ви вважаєте, чи не зарано "Сила народу" організовує мітинг 6-го числа? Бо якщо на мітинг прийде менше людей, ніж 23-го під ЦВК, це може негативно вплинути на настрій людей, які за Ющенка.

Олексій Мачехін - 4-11-2004 у 10:55

На мою думку все залежить від того, як цей мітинг буде організовано. Різниці в 20 000 ніхто не помітить.

Користувач Олесь - 4-11-2004 у 11:13

Пікетування Амбасади України у Варшаві (адреса: al. Szucha 7) на підтримку прозорих і демократичних виборів Президента України відбудеться 20. листопада 2004 року. Початок о 12:00.
Контакт: wolnaukraina(вухо)gazeta.pl, запрошуються всі зацікавлені.

Попередньо пікет планувався на 6. листопада.

сумна - 4-11-2004 у 19:25

Особлива подяка людям, які виявляють пильність. Вчора в одній з львівських котелень, що належать залізниці (!), виявили склад антиющенківських брошур. Як було пояснено, завезені туди нібито "на розпал". Ну, я думаю, проти такого застосування ніхто б не протестував.

Grabchuk - 4-11-2004 у 19:52

2 сумна. Ще пару таких знахідок і львівян в домівках буде чекати дуже холодна зима :(

Captivitas - 5-11-2004 у 16:58

Ющенка підтримали Зелені та СПП (Спілка промисловців підприємців).
Й от гаряча новина - таки укладено договір з Морозом http://5tv.com.ua/newsline/119/5/2289

tysovska - 5-11-2004 у 17:43

З'явилася цікава інфа (може, то тільки "утка" ): Я. знімає свою кандидатуру, у другий тур виходять Ющенко і Мороз. Знову на рівні чуток і пліток.

Наталка - 5-11-2004 у 18:23

Впевнена, що "качка", ще й запущена не просто так, а з дальнім прицілом - а що, як Мороз у це повірить? Такий заманливий сценарій для нього намалювали. Але, сподіваюся, для таких "розводів" Мороз надто розумний...

Grabchuk - 5-11-2004 у 18:41

Не вірю що дони на це повелися б, хоча варіант цікавий.