Форум Рідного Міста

Відкріпні талони

Андрій Пелещишин - 16-11-2004 у 21:49

Не знаю, як в інших містах України, а в Львові уже всі говорять, що ряді державних структур перед працівниками чітко поставлена умова - або ти приносиш кілька відкріпних талонів начальству, або ти звільнений.
У принципі нічого дивного. Що ще чекати від такої влади?
Але єдине, чому я можу подивуватися - то тим людям, які не мають честі та гідності і поступаються таким вимогам.

Наталка - 16-11-2004 у 22:05

Згодна з Андрієм. Учорашня заява проФФесора, який ще, виявляється, й геограФФ, бо думає, що гора Афон знаходиться в Єрусалимі, і він там благословення отримав, прямо заявив: "Власть уже поменялась". І люди, які підкоряються подібним наказам, зберігаючи на сьогодні такою ціною роботу, просто крадуть майбутнє - у себе, у своїх дітей та онуків. Може, я знову дістану за зайвий пафос та непотрібну риторику, але боятися зараз - це програти завтра.

Hanor Narasson - 16-11-2004 у 22:06

Я вже писав у іншому треді:

Протидіймо цьому! Бланків відкріплень надруковано менше, ніж на перший тур. Якщо сьогодні — завтра зранку взяти відкріплення, то янучарам може і не вистарчити! А в неділю кожен вільний громадянин має право зробити собі вицєчку до Пустомит або Жовкви і там проголосувати, як йому підказує совість!

-------------------------------------------------------------
(с) "... а я по фєні, як ПроФФесор по латині..." :sing:

rost - 16-11-2004 у 22:33

Мені здається, що закликати до честі, чи гідності не самий дієвий спосіб протидії цим трюкам. Хам і його команда теж знають, є люди і чесні і гідні, але знають, що у людей є сім'ї і діти, яких треба годувати. На це і розрахунок.

Звичайно, було би чудово, як би людина на пропозицію принести відкріпні талони звенулася до суду, але Хами прекрасно розуміють, що мало хто на це насмілиться.

Але, якщо є така інформація, то чому б не називти підприємства і конкретних людей, що віддають такі розпорядження. А також надати цю конкретну інформацію у штаби Ющенка.

Що до протидії вибиранням відкріпних талонів, то, ІМГО Хами забезпечать Галичині стільки відкріпних талонів скільки треба. Але не забувайте про те, що, коли маса відріплених рине в райони, то там банально не вистачить бюлетнів, а у Львові тим часом будуть голосувати відріплені "донецькі десантники".

Олексій Мачехін - 17-11-2004 у 10:16

Підприємства Іванофранківщини вказані в сьогоднішній УМ. У Львові - вам видніше, але за власним досвідом, вам треба звернути увагу на Львівзалізницю - пару місяців тому там під загрозою звільнення всіх примусили вступити в партію Кірпи. Є ймовірність, що і відкріпні там збиратимуть.

Андрій Пелещишин - 17-11-2004 у 11:18

Тут є один цікавий момент, над яким варто задуматися тим, хто здає талони чи, тим більше, їх збирає. Адже цим вони можуть потрапити в "чорні списки" нової влади. Щомусь вони всі впевнені, що Ющенко прийде "білий і пухнастий" і всім все пробачить. Але крім нього є купа інших сподвижників, які обіймуть чільні місця в органах держуправління, податковій, силових структурах.
І вони ставитимуть на "хлібні" місця своїх людей. І потрібно буде людей звільнити з цих посад. І кількість зданих талонів буде дуже сильним аргументом на користь звільнення тої чи іншої особи. Фактично люди зараз самі на себе компромат ліплять. І як вони потім сім'ю годуватимуть?
Саме смішне, що над цим аспектом вони не задумуються. Але варто тільки їм це сказати, зразу настрій змінюється :)

Лучишин Роман - 17-11-2004 у 12:36

Можу підтвердити що таке дійсно є. Моя мама працює в Миколаївській районній ДПА. Там прийшла така вказівка: брати відкріпні талони і здавати начальству!

Андрій Пелещишин - 17-11-2004 у 14:29

Ну і як, багато людей (у відсотках) здають?

Андрій Пелещишин - 17-11-2004 у 17:56

Таки практика здачі відкріпних талонів дає збій, цілком природній та очікуваний
http://ukr.proua.com/news/2004/11/17/155820.html

Цитата:
Група працівників УДАІ Львівської області заявила сьогодні про перешкоджання у здійсненні виборчого права. Про це вони заявили сьогодні на прес-конференції у Львові, повідомляє кореспондент «proUA».

У заяві, що її зачитав заступник начальника УДАІ УМВСУ у Львівській області Михайло Чапля говориться про “наругу, яку чинять на працівників ДАІ, змушуючи їх брати відкріпні талони на себе і приносити відкріпні від членів родин”.

Grabchuk - 17-11-2004 у 19:05

У Львові, можливо, і дає збій. А у райценрах, а на сході України? Там всьо чіки-пуки.

Андрій Пелещишин - 17-11-2004 у 19:26

Підозрюю, що на сході серед працівників органів державної влади більшість і так за Януковича. А такі дії принижують гідність людей і можуть навпаки заставити змінити думку про режим.

Андрій Пелещишин - 17-11-2004 у 22:19

Жорсткому "пресуванню" піддаються працівники Укрзалізниці (принаймні Львівської залізниці). Вимагають здачі відкріпних талонів, погрожують звільненням.
Натомість у міліції (принаймні у деяких структурних підрозділах, наприклад у транспортній міліції) керівництво зайняло достатньо принципову позицію і не допускає порушення громадянських прав підлеглих.

Лучишин Роман - 18-11-2004 у 11:50

Ніхто не здає. Більше того, справа пішла в прокуратуру. А в Жидачеві взагалі підписалися майже всі працівники ДПА. Правда тепер піршли дві відмазки:
1. Вот ми хотіли щоб ви були спостерігачами (від кого не вказується!) в інших областях (де саме не вказується!).
2. Здійснюється тиск на тих хто поставив свій підпис.(Це я ясно: кримінальна справа по 2-м статтям гарантована).
А тим часом в медзакладах району скуповують відкрпіні талони по 200 гр.! :mad:
Інформація 100% правдива. Але бажаючих бути проституками дуже мало. У всякому разі дуже багато людей послали їх на подальше.

Так що п. Grabchuk, не все в них там чьотко.

Олексій Мачехін - 18-11-2004 у 12:08

А на сході не треба відкріпні збирати - там можна підкинути бюлетені.

Dmy - 18-11-2004 у 18:06

Рада заборонила голосувати за відкріпними посвідченнями
Верховна Рада України заборонила під час другого туру виборів Президента України голосувати за відкріпними посвідченнями, повідомляє кореспондент «proUA».
За ухвалення Закону «Про особливості застосування закону України про вибори президента під час голосування на виборах президента 21 листопада 2004 року» проголосували 236 народних депутатів.
Прийнятим законом передбачається, що відкріпні посвідчення, видані до дня голосування, та уточнення, внесені у виборчі списки на підставі відкріпних посвідчень вважаються недійсними. Крім того, згідно прийнятого закону, виборець, який отримав відкріпне посвідчення, що згідно з цим законом вважається недійсним, має право взяти участь у голосуванні на дільниці, де він був внесений у списки раніше.
Згідно закону, голосування виборців за межами приміщень для голосування не проводиться. Громадяни, які за станом здоров’я, або з інших поважних причин не можуть самостійно прийти на відповідну виборчу дільницю, забезпечуються виборчими комісіями транспортними засобами, в тому числі, спеціальними, для участі у голосуванні у приміщенні ДВК.
Законом також передбачається, що виборчий бюлетень завіряється за трьома підписами, зокрема, члена виборчої комісії, який видає бюлетень, та двох членів ДВК, які у складі комісії офіційно представляють різних кандидатів на пост президента України. Згідно закону, у разі неможливості підписати бюлетень будь-яким із зазначених членів комісії, за мотивованим рішенням ДВК підписання бюлетеня відбувається іншим членом комісії. Виборчі бюлетені, на яких відсутній хоча б один із зазначених підписів членів ДВК, вважається недійсним.
Крім того, закон передбачає, що рішення ТВК про припинення повноважень ДВК або її члена пізніше, ніж за 2 дні до проведення повторного голосування є недійсними.
Згідно прийнятого закону, голосування на дільниці 21 листопада може бути визнаним недійсним з підстав, передбачених ст. 80 Закону України „Про вибори президента України” виключно судом присяжних.
ProUA
18.11.2004 17:02

2 висновки
1. Пану Лучишину заради "справедливості народної" доведеться з'їздити проголосувати до себе у село.
2. Президента ще не маємо, а у ВР, схоже, вже діє "пропрезидентська більшість" ;) :D

Grabchuk - 18-11-2004 у 18:32

В будь-якому випадку ВРаді - аплодисменти.
Тіко м'ячик тепер на полі у гаранта. Що він з ним зробить? Підпише, чи ні?

Рост - 18-11-2004 у 18:40

При чому вельми ефективно діє. Послухав трансляцію як раз під час прийняття цього закону і ще декількох. Такої одностайності в лавах ВР я не пригадую...

Dmy - 18-11-2004 у 18:57

Деталізація п. 2.
Більшість-то, схоже, сформувалася саме зараз, після оголошення результатів 1 туру (А хто б сумнівався? От чому було там важливо його виграти, хай навіть у 0,1%):
2 тижні тому пропонувалося більш м'яке рішення - штамп у паспорті - не пройшло. А тепер...

Олексій Мачехін - 18-11-2004 у 19:28

Оціе так так!!! Тепер можна і поставити :) Якщо дії цього закону нічого не завадить :(

Дмитро Тарасов - 18-11-2004 у 20:01

Цитата:
Верховна Рада України заборонила під час другого туру виборів Президента України голосувати за відкріпними посвідченнями

Депутати, які проголосували за заборону відкріпних посвідчень вкрали в мене право голосу :mad: .

Рост - 18-11-2004 у 20:15

Цитата:
Першим відправив користувач Дмитро Тарасов
Цитата:
Верховна Рада України заборонила під час другого туру виборів Президента України голосувати за відкріпними посвідченнями

Депутати, які проголосували за заборону відкріпних посвідчень вкрали в мене право голосу :mad: .


Зрастє! Чому це вкрали? Право голосу залишається при тобі. Вони лише відібрали в махінаторів одну з можливостей фальшування. Позитив в даному випадку перекриває негатив. Залишається лише, щоб Кучма підписав...

Дмитро Тарасов - 18-11-2004 у 21:29

Цитата:
Першим відправив користувач Рост
Зрастє! Чому це вкрали? Право голосу залишається при тобі. Вони лише відібрали в махінаторів одну з можливостей фальшування.

Змінивши правила гри під час гри (що є саме по собі погано), депутати фактично позбавили мене можливості проголосувати.
Не має різниці чому мій голос не врахують при обранні президента : чи мій бюлетень пошкодить гіпотетичний зловмисник на дільниці, чи тому що бюлетень не видадуть на підставі рішення депутатів.
Результат однаковий - голос громадянина України ігноровано! :mad:

Наталка - 18-11-2004 у 21:32

Але ж коли людей змушують здавати по п’ять відкріпних талонів, щоби потім використати їх зовсім не гіпотетично, хіба це не той випадок, про який кажуть "менше зло"?
Крім того, закон ще не підписав Кучма, наскільки мені відомо.

Веселка - 18-11-2004 у 22:27

А як же ж зі спостерігачами? Відкріпні для них є?

Наталка - 19-11-2004 у 04:13

Ні, відкріпних не буде ні для кого, хоча я гадаю, що цього закону Кучма не підпише. За оцінками експертів, мова йде про 1,5 (півтора) мільйони зфальсифікованих голосів. Не знаю точної кількості спостерігачів, але переконана, що вона - значно менша. Власне, оце і є класичне - поміж двох зол... Але не влаштує нам Кучма таке свято волевиявлення, без карусельок та п’яти-десяти талонів "на душу насєлєнія". І після цього мені ще розповідають з екранів наскрізь гнилого ТБ, що не треба протестувати. Хавай, піпл! У Сумах суд прийняв рішення відпустити затриманих, але не підписав його - і затримані "вкушают всє прєлєсті" обіцяної нам нової влади. Власне, я так само хотіла б, щоби для спостерігачів залишили відкріпні талони, але унеможливити по них фальсифікацію в такому разі буде нереально.

Юрій Сєров - 19-11-2004 у 08:51

2 Дмитро Тарасов.
Сідаєш у поїзд чи автобус і їдеш голосувати на місце приписки! 21 важливий день і можна пожертвувати усіма справами, поїхати і проголосувати.
Якби влада не вдавалася до махінацій, ніхто б нічого не приймав.

Лучишин Роман - 19-11-2004 у 15:53

Цитата:
Першим відправив користувач Dmy
1. Пану Лучишину заради "справедливості народної" доведеться з'їздити проголосувати до себе у село.


Подумаєш, дві години лишніх потрачу. Але заради того щоб янека пропали лошніх півтора мільйони голосів цим часом варто пожертвувати.

Але ж рижий незбирається підписувати. В цьому проблема.

Олексій Мачехін - 19-11-2004 у 16:21

От, курррва, прости господи!!!!!

"Тому – хрест на цих змінах", - заявив Президент, додавши, що, на його думку, чинне законодавство дає всі можливості нормально провести вибори.

Dmy - 19-11-2004 у 17:08

Залишилась дрібниця - виграти вибори у будь-якому вигляді :cool:
Як усе складеться, то можна буде стверджувати, жи кучмо непідпісанням Закону підпісало собі вирок. У нього була остання можливість якось залагодити народну опінію про себе.
3 дні тому Томенко сказав, що всі дані про голосування 1 людиною по кількох відкрипних, в принципі, є (мабуть, обробляються), а це - крімінальний злочин із канкрєтними термінами ув'язнення (а не штрафом у 5 грн). Так що Президент, як завжди за останні 10 років, підставив не лише себе, а й купу народу.
Залишилась дрібниця.

Grabchuk - 19-11-2004 у 18:09

Цитата:
Першим відправив користувач Олексій
От, курррва, прости господи!!!!!

"Тому – хрест на цих змінах", - заявив Президент, додавши, що, на його думку, чинне законодавство дає всі можливості нормально провести вибори.
Не дамо їм нармальна провести вибори!
Ні! - нармальним виборам,
Так! - виборам чесним і справедливим:)


"Я був головою федерації боксу. І в таких моментах домогтися перемоги можна, якщо відразу послати противника джебом у нокаут", - додав Мороз. "Ми це можемо зробити за допомогою виборців". http://www2.pravda.com.ua/archive/2004/november/19/news/20.shtml

:)

Андрій Пелещишин - 19-11-2004 у 22:08

2 Дмитро Тарасов
Цитата:

Депутати, які проголосували за заборону відкріпних посвідчень вкрали в мене право голосу .


Ні. Не вкрали би. Принаймні не твій голос. Прийнятий, проте не підписаний, закон не передбачає ліквідацію талонів, він передбачає попередню (хоча би за день) реєестрацію виборця по талону. Тобто усі, хто перебував би поза домівкою але в місці призначення в суботу, могли би проголосувати. Обмеження стосувалося тільки тих, які прибули до нового місця перебування лише в день виборів. Враховуючи, що день виборів в неділю, припускаю, що таких людей не багато. Ті ж студенти з гуртожитків приїзджають додому в суботу, як правило. Спостерігачі також приїзджають напередодні. У відрядження ніхто в неділю зранку не приїзджає.
Тобто усе ущемлення для переважної більшості "відкріпників" - це зайвий раз пройтися до дільниці.