Форум Рідного Міста

Вночі біля дільниць

Настуня - 17-11-2004 у 15:14

Розповідали спостерігачі, що були в селах, що до оголошення результатів люди не просто стояли під вікнами дільниці, а співали стрілецьких пісень. Чуючи спів (та ще й таких пісень) члени комісії, які будуть мати злі наміри може і не посміють їх реалізувати. Спостерігачі з Донецька на цій дільниці з слізьми на очах казали: "такий народ ніхто не переможе!"

З досвіду своєї дільниці скажу, що члени комісії не знали про людей, які таки мокли під дільницею, поки мені не подзвонили на мобільний, і я не повідомила про це всім. В голови комісії були дуже великі очі.:o

Ще є час повчити призабуті слова, або навіть підготувати слова для інших, які захочуть прийти на дільницю.

Олексій Мачехін - 17-11-2004 у 15:33

Цитата:
Першим відправив користувач Настуня
Спостерігачі з Донецька на цій дільниці з слізьми на очах казали: "такий народ ніхто не переможе!"


Партизаны бегали по деревне и нечаянно подожгли фашистский штаб. Утром немцы пришли в лес и спрашивают у партизан: 'Кто поджигаль наш фашистский штаб?' Все партизаны сказали: 'Не я!', и даже командир сказал: 'Не я!' Немцы поняли, что такой народ им не сломить и заплакали. А партизаны засмеялись. :lol::sing::lol:

А що, спостерігачі з Донецька себе українцями не вважають? Чого б це вони думали перемагати народ, коли вони свято вірять в те, що народ це вони?

Давайте не будемо робити з Донецька міфічну зону по якій ходять самі бандюки і розмовляють винятково па панятіям. Там теж нормальні люди живуть.

Nazar - 17-11-2004 у 15:59

Наприклад Dmy.

Ні, Олесю, просто Вони нас вважають за фашистів, іяк говорили вони мому колєзі, щоїдучи на Захід прощались з родиною як в останнє. Так само були здивовані неворожістю і інші спостерігачі, котрих порозсиляли в хатах працівників райадміністрації, коли їх щиро прийняли до хати, знаючи, що вони за Я. Казали, ще би дня 2-3, вони б ТАК!
На противагу маю реальний приклад спостерігачів з Тернополя, котрі поїхали на схід, і по при оплачений готель спали в коридорі - вони мої добрі знайомі та партнери.

Настуня - 17-11-2004 у 16:01

Смішна і несподівана реакція.
Звичайно, донеччани не всі бандюки, але (базуюсь на своїх зустрічах в Криму цього року), вони дуже перелякані, зазомбовані. Звичайний водій автобусу з Донецька розвовідав таке: якщо б я комусь на вулиці сказав, що я за Ющенка, мене б в той же день витягли з автобуса і так відлупцювали, на очах в усього автобуса, що не знаю, чи я взагалі міг би щось говорити. Ніхто б не заступився. Всі бояться.
Друга, ним же розказана історія: Попередні вибори( село під Донецьком). О 20.00 приїздить машина з двома мордоворотами, в міліцейській формі, і забирають скриньки. Одна людина з натовпу поцікавилася: куди везуть бюлетені? До нього впритул підійшов один і запитав: это у тебя есть вопросы? "Вопросов " відразу не стало ні в кого. Через годину скриньки поставили на місце, і почали підраховувати голоси. Всім ясно, хто переміг. Вони такі речі сприймають, як данність, і не наважуються плисти проти течії. Місто в якому непокірних журналістів забивають бітами.
Знову ж таки спостерігачі з Донецька на моїй дільниці приїхали сюди, як на у, і лише після чотирьох годин перебування на дільниці разом вони почала відтаювати. Одна з нихІ в розмові сказала: ніхто не знає за кого я насправді проголосую. Офіційно ці люди виконували те, на що не в змозі сказати НІ. Принаймні більшість з них. Причина - відсутність інформації, страх. Непокора для багатьох з них не варіант.

Dmy - 17-11-2004 у 17:38

Цитата:
Першим відправив користувач Настуня
Звичайний водій автобусу з Донецька розвовідав таке: якщо б я комусь на вулиці сказав, що я за Ющенка, мене б в той же день витягли з автобуса і так відлупцювали, на очах в усього автобуса, що не знаю, чи я взагалі міг би щось говорити. Ніхто б не заступився. Всі бояться

Ну, не все аж так смертельно.
Я півтора місяці вишиваю по місту з "Так"-івським пакетом, і ще жодного разу не побили (між іншим, минулого місяця ві Львові в ЛНУ ця інфа зробила фурор). Може, справді "всі бояться", причому всіх і всього? Раптом у мене в пакеті відеокамера, а під плащем машігевер?! :baddevil:

Олексій Мачехін - 17-11-2004 у 18:00

Dmy а на якого з братів Кличків ви подібні найбільше? :lol:

tysovska - 17-11-2004 у 18:30

До речі, мої знайомі з Харкова, коли я їх спитала, за кого вони голосували в першому турі, ду-у-уже обережно натякнули мені, що за Ющенка (швидше вимагаючи спершу від мене відповіді, за кого я), і коли я відкрито сказала, що весь Київ голосував за Ющенка, вони відтанули душею і вже почали говорити вільніше. Вони дійсно дуже залякані.

Dmy - 17-11-2004 у 19:39

Цитата:
Першим відправив користувач Олексій
Dmy а на якого з братів Кличків ви подібні найбільше? :lol:

:lol::lol::lol:
Я так довго сміявся, що не міг втримати мишку.
Колись німецьки студентки (ще НДР-ськи, з Магдебургу) казали, що я схожий на папу Карла Маркса. Не знаю, не знаю, їм видніше, принаймні, ті часи давно минули да і бороди не ношу. Наразі точно відповідний прототип підібрати буде важкувато.
Але то пусте, бо я таки згадав один наїзд, буквально днями! (та що там днями - вчора!)
Заходжу в магазин по пиво (щось я останнім часом багато про градуси постячу - і справді, в алкаші запишуть :() Раптом продавшиця, що ніколи нічого поганого мені не робила, надто здачу завжди правильно давала, запитує: "А чого це ви до нас раптом і з ющенківським пакетом? У нас тут усі - за Януковича!" Довелось кивнути на холодильник і зауважити, що чому тоді вони продають "Оболонь" - Слободян-то - за Ющенка? Треба все вилити і негайно!
Але факт політичного тиску мав місце. Тепер гадаю, чи вже варто в Раду Європи скаржитись, ачи трохи зачекати?

Наталка - 17-11-2004 у 23:37

Один епізод з багатьох, які сталися зі мною особисто.
Минулого літа йду по Партеніту (Південне узбережжя Криму), і щось розповідаю на рідній мові. Мене чує абориген. Звучить питання: "Ти что, с України, что лі?!".
Німа сцена. Коли до мене повертається дар мови, я питаю "А ви де живете?!".
У відповідь - непристойний регіт, і улюблене посилання нашого проФФесора. Я не кажу, що там усі такі. Але - тенденція, одначе...

Настуня - 18-11-2004 у 14:46

Мене в Криму зі здивуванням запитав один : а ти что всегда по-украински разговориваешь? Відпровідь "Я- українка. Якою ж я маю мовою розмовляти?" на кілька хвилин позбавляє дару мови.
Для них українець корий говорить українською причому чистою (особливо в тих частинах Криму куди мало їздять львівяни) - екзотика. Спектр емоцій від здивування, до "блін корчит из себя, понимаешь".
Якщо на це реагуш, як на белькотання нерозумної дитини але з позитивом, задумуються, потім звикають, а потім питають, а как это по-вашему?

tysovska - 18-11-2004 у 15:54

А ви чули такий анекдот:

Янукович обізвав братів Кличків казлами. Громадянська панахида призначена на 21 листопада.

Олексій Мачехін - 18-11-2004 у 16:18

Вчора в темі "порадійте за Януковича"

Анастасія Кулакова - 19-11-2004 у 11:48

Цитата:
Першим відправив користувач Наталка
Один епізод з багатьох, які сталися зі мною особисто.
Минулого літа йду по Партеніту (Південне узбережжя Криму), і щось розповідаю на рідній мові. Мене чує абориген. Звучить питання: "Ти что, с України, что лі?!".
Німа сцена. Коли до мене повертається дар мови, я питаю "А ви де живете?!".
У відповідь - непристойний регіт, і улюблене посилання нашого проФФесора. Я не кажу, що там усі такі. Але - тенденція, одначе...


Дозволю собі пояснити цей факт. У мене є подруга Фатьма (разом вчилися в) у Криму. Вона етнічна татарка, з репатріантів. Я часто з нею спілкуюся і тому трохи знаю наведені Вами факти зсередини. На питання "А Ви де живете?" корінне населення Криму (не слов'янське) знає відповідь - не в Україні, в автономії, так, але всеж в Криму. Крим- не Україна, він у складі України (поки що, чи назавжди - це залежить від поміркованості аборигена), але це не Україна. Проти України та українців вони нічого не мають (більшість з них), бо це туристи (читай - гроші), промислові потоки, пов'язані інфраструктури та інш.

Grabchuk - 19-11-2004 у 18:35

Цитата:
Першим відправив користувач Нанушка
Дозволю собі пояснити цей факт. У мене є подруга Фатьма (разом вчилися в) у Криму. На питання "А Ви де живете?" корінне населення Криму (не слов'янське) знає відповідь - не в Україні, в автономії, так, але всеж в Криму. Крим- не Україна, він у складі України (поки що, чи назавжди - це залежить від поміркованості аборигена), але це не Україна.
Все залежить від того хто і при яких обставинах запитує.
Якщо б мене, наприклад, десь в Мексіці запитався зустрічний китаєць, "звідки я, де, мол, живу?", то я б відповів, що живу в Україні.
Якби мене це саме запиталися в Києві - я б відповів, що я живу в Станіславові.
А якби мене запитав про це колега по роботі, то я б йому відповів, що живу на вулиці Коновальця, навпроти супермаркету Вопак.
:)

Наталка - 19-11-2004 у 20:46

Цитата:
Першим відправив користувач Нанушка
Крим- не Україна, він у складі України (поки що, чи назавжди - це залежить від поміркованості аборигена), але це не Україна. Проти України та українців вони нічого не мають (більшість з них), бо це туристи (читай - гроші), промислові потоки, пов'язані інфраструктури та інш.


Цікаве пояснення, але я щось його не зрозуміла. :) Крим - не Україна, але в складі України? Я всіляко шаную і поважаю кримську автономію, але впевнена, що Київ - це теж не Україна, а столиця України, і Львів, певно, не вся Україна, але якщо мене питає іноземець, звідки я, я говорю "З України". А що до того дядечка - так я готова дати руку навідсіч, що він якраз впевнений, що живе в Росії, і кримську автономію шанує не більше, ніж мене, яко туристку, мою мову і ту країну, до якої, як йому не прикро, належить Крим - Україну.
Крим - це Україна. Донбас і Галичина, Слобожанщина і Київщина, Черкащина і Миколаївщина, де зараз мій чоловік - це все Україна. Автономія - це прекрасно, повторюся, я всіляко її підтримую, але все це - Україна.