Форум Рідного Міста

Віруючі України мобілізуються на молитовний штурм

Aндpiй - 23-11-2004 у 11:01

Ось яка листівка поширюється зараз серед віруючих УГКЦ міста Львова:

"Спеціальна молитва в дні напруженої ситуації в країні
Любий наш Боже, Найсолодший Ісусе Христе, не дай злим силам, котрі нас так мучать, опанувати нашою країною. Благаємо Тебе, не допусти, щоб розпалилась громадянська війна, щоб убивали брат брата, батько сина. Не допусти, щоб у нашій країні панували цинізм і жорстокість. Господи наш Любий, не допускай вторгнення з боку будь-якої іншої держави. Благає Тебе, Наймиліший Боже, народ щирий і побожний, щоб Ти відігнав злі сили і зняв напруження у громадян нашої країни, щоб вони керувались розумом, а не емоціями, щоб кожен зміг зробити правильний вибір, бо від цього залежить майбутнє нашої України та відношення світу до неї. Любий наш Боже, хай у нашій країні вічно панує любов, доброта, щирість, побожність. Не допусти, Боже, щоб тут панували фальш і лицемірство. У всьому хай виконується Твоя Свята воля, а не наша. Амінь.

В листівці сказано, що немає такої проблеми, яку неможливо вирішити для того, хто наполегливо та з довірою молиться на вервиці, бо за посередництвом Матері Божої не раз мінявся хід історії. Наводиться приклад здобуття Австрією незалежності після другої світової війни, коли після "молитовного штурму", до якого заклликав бундесканцлер Фігль австрійський народ, Австрія несподівано для всіх здобула жадану незалежність та об"єднання.

Також йдеться про Філіпіни, де у 1986 році диктатор Фернандо Маркос шляхом масштабних фальсифікацій на виборах залишився при владі. Кореспонденти та оглядачі не давали опозиції жодного шансу.

На протязі кількох годин після того, як кардинал розповсюдив по радіо Маніли свій заклик, на вулиці столиці вийшли від 3 до 4 мільйонів філліпінців та молилися разом на вервиці. Вдень та вночі на площах відправлялася св.Літургія.

"Але Маркос та його вірні опиралися. Увесь світ був свідком цих подій. На телеекранах було видно з одного боку мільйони чоловіків, жінок та дітей, що молилися на вулицях Маніли, з іншого - танки, що виїжджали з казарм. Жінки, монахині та діти йшли проти танків з вервичками та квітами в руках.

Головнокомандуючий генерал зупинив колони танків та говорив до жінок. Не пролунат жоден постріл. Солдати приєдналися до жінок, спустилися з танків і самі почали молитися. Пізніше кардинал Зінн написав: "Сильнішою за зброю є повна довіри молитва. Ефективнішими, ніж стратегічне планування є піст та жертва. Сильнішою за воєнну силу є смиренна сила народу, котрий неустанно молиться.""

По галицьких церквах уже довгий час кожна Літургія закінчується молитвою за чесні вибори. Служаться спеціальні служби Божі за чесні вибори. Випадків агітації за будь-якого конкретного кандидата зафіксовано не було.

Віруюча частина Майдан-ІНФОРМу закликає віруючу частину українського народу забути про міжконфесійні чвари і об"єднатися у вирішальному молитовному штурмі