Форум Рідного Міста

перша кров

tysovska - 29-11-2004 у 14:34

http://ua.proua.com/news/2004/11/29/141153.html

Луганськ: жорстоко побиті учасники мітингу на підтримку Ющенка
29.11.2004 14:11
У Луганську група озброєних молотками і холодною зброєю людей жорстоко побила учасників мітингу на підтримку Віктора Ющенка, повідомляють «Українські Новини». Постраждали десятки журналістів, у тому числі й інформаційного агентства «Українські Новини», іноземні спостерігачі і прихильники лідера опозиції.

Інцидент стався близько 13:00 у понеділок під час мітингу прихильників Віктора Ющенка в Луганську. За словами постраждалої журналістки Українських новин, до колони прихильників Ющенка чисельністю близько 70 осіб підійшла колона прихильників Віктора Януковича чисельністю близько 300 осіб. Коли колони зблизилися, раптово з юрби виділилося близько 30 озброєних людей у чорних шкіряних куртках і оточило колону прихильників Ющенка, в якій також перебували журналісти, які висвітлювали подію.

Бандити взяли юрбу в щільне кільце і почали бити людей, забираючи мобільні телефони, відеокамери й іншу фіксуючу апаратуру. З колони випускали тільки потерпілих, у яких бандити відібрали всі засоби зв’язку.

Нападники завдавали журналістам ударів по голові молотками, били ногами і важкими предметами. За словами очевидців, постраждало кілька десятків осіб.

За словами журналістки, зокрема злочинці жорстоко побили кореспондента газети «Луганчани» і координатора проектів ОБСЄ в Луганській області. Волонтер товариства Джона Говарда (Канада) Сільве Россель одержав важку черепно-мозкову травму, зараз медики його оперують.

Також побиті двоє працівників штабу Ющенка в Луганській області, зокрема у Євгена Савченка зламаний ніс. Імена і прізвища інших потерпілих уточнюються.

Колектив інформагентства вимагає від правоохоронних органів ужити термінових заходів для затримання злочинців.

Дані про кількість поранених і можливих загиблих зараз уточнюються.