Форум Рідного Міста

Подолати непритомність, або...

Яндрух - 9-12-2004 у 21:29

...або Чому я голосував за Януковича
(і голосуватиму, гадаю, в недалекому майбутньому - якщо, звісно, випаде така нагода)

Насамперед тут маю зазначити, що в першому раунді віддав свій голос за Олександра Мороза.

Так само, як і 5 років тому назад, теж у першому турі... Тож потому ще довго гризли сумління за... ні, ні, не за те, що був учинив, а за те, що вчинив опісля - за те, що віддав свій голос за тодішнього чинного президента Л. Кучму, за те, що піддався на маніпулявання з боку влади, котра змавпувала (copy cat!) російський сценарій комуністичної загрози...

Попри навіть те, що О. Мороза, власне, наш ґарант уже був списав на марґінес, прирівнявши його до такого собі "шкодніка", який, мовляв, не орієнтується в політичниих реаліях і робить необачні кроки сам собі на шкоду, ба й інших збиває з пантелику. І навіть попри те, що й нині, усвідомлюючи мізерні шанси ОМ на перемогу, я ні на хвилю не засумнівався у правильності свойого вчинку. Це - мій особистий вибір. Я проголосував так, як підказувало моє сумління, моя совість. Як особистіть я маю право не прислухатися до кожного першого-ліпшого, бо я маю на те свою власну думку, свій погляд, а як громадянин держави я маю право обирати того, хто більше чи менше стоїть ближче до моєї громадянської позиції та моїх світоглядних переконань. ОМ вважаю я, передовсім, за високоморальну людину, а вже потім дивлюся на нього як на політика. Тож я не маю (й гадаю, не матиму) в майбутньому якихось угризінь совісті щодо минулих своїх учинків, бо намагався (й намагатимуся) діяти з позиції здорового глузду.

Мене дуже насторожило те, що, десь ще задовго до виборів, я відчув, що хтось намагається тиснути нам на нашу, й мою зокрема, психіку. Бо походило оте відчуття тиску не від владної, державницької машини, а зовсім навпаки - від, здавалося б, протилежного до влади табору прихильників, від т.зв. "опозиційних сил", на чолі котрих і підносився інший кандидат у през. - ВЮ. А вже ну зовсім насторожив той факт, що табір якраз отих "опозиційних сил" покинули (а може вони й не перебували там?..) і перейшли до нібито "кандидата від влади" вельми одіозні особистості: син одного дуже відомого вже в історії політика-демократа, відома журналістка, що до цього часу на одній ну дуже вільній радіостанції "давала доброго перцю" всім і вся, хто/що загрожував українській демократії й (о, який жах!!) стала речником отого "кандидата від влади" - ВЯ. То що - відбувся сеанс затуманення мізків одночасно в багатьох людей?! Авжеж! Тільки тих людей, котрі вповні віддали себе задля введення себе в той гіпнотичний стан непритомності, апофеозом якого стала, власне, ота потужна PR-акція, котру в нас кличуть як "помаранчева революція". Просто люди одержали властиво те, чого вони хотіли, чого вони прагнули згідно їхніх уявлень! Згідно їхніх "маленьких" уявлень про світ і політику. Авжеж, було велике бажання (котре при тім розповсюдили мільонним тиражем) "тих комусь" дати "гідне європейське" життя "маленькому українцеві", що при тім не відвернуло від спокуси по-тихому, але жорстко втовкмачити в численні їхні голови ілюзію справедливості їхніх "добрих намірів".

Вершком цинізму, як на мене, стало одягнення (і що важливо, в буквальному розумінні!) маски на своє справжнє обличчя - основний виборчий період вона, та маска, не покидала обличчя свойого власника задля того, щоб люди-виборці втямили про підступні плани великої й страшної влади розправитися з їхнім кандидатом. А це не тільки додаткові бали до рейтингу, це й прихильність (сліпа прихильність або любов, зрештою...). Це одне.

Друге те, що ніяк не можу позбутися думки, що основна причина свідомого спотворення свого обличчя була в тім, щоби на час президентських перегонів відсторонитися якось від брудного тривалого виборчого періоду, сховати свій чесний і людський образ поза маскою - щоб у людей надійно вкоренилася думка, що тільки при отій жорстокій державній владі образ їхнього лідера міг так серйозно видозмінитися. Цілком переконаний, що невдовзі нам будуть демонструвати порівняльні сюжети: із довиборчого періоду, де боролися проти влади і було все окей із позитивною фотогенічною подобою; сюжети, власне, виборчого періоду, де ми героїчно (аж до втрати свого лиця) противилися владі; і, врешті, опісляперегонний період (при умові, що заповітна булава буде вже в руках), де з дня на день поволеньки спадатиме бридка й нефотогенічна маска.

Третє. Мені не подобається (і це, мабуть, найголовніше), що задля булави народний кандидат перейшов на суржик - втім, це для привернення уваги (виборчих булетенів!) східняцького, переважно російськомовного електорату. Але ж нашу, повноцінно несформовану ще мову потрібно плекати, полоти від бур'янів - кому ж як не найвищим особам давати гарний приклад щодо цього!

Мені не подобається, що він називає нас "друзями" і складає так гарно руки на знак дружби - який я йому друг: я, простий громадянин, не хочу, щоб мені нав'язувалися з якоюсь ілюзорною дружбою. Постають певні аналогії, бо так поводять себе лицеміри й фальшиві люди: "Ти мені друг чи нє? А ну скажи, друг?! Чи нє?!!". Дружба дружбою, а по виборах, що - так само будете нас називати "друзями"? А дзуськи вам - те слово просто викинуть із словникового запасу президента (якщо стане)!

Мені не подобається, що раз по раз із його уст злітає вислів "ця країна": авжеж, нейтральний термін, але я хочу бачити президента НАШОЇ ДЕРЖАВИ, нашої УКРАЇНИ, а не якоїсь там "цієї"!
Взагалі, на теледебатах постало таке враження, що було свідомо створено образ бридкого й невихованого кандидата на найвищу державну посаду - що, на те, як КОЛУПАЮТЬСЯ В НОСІ (!!) перед багатомільонною аудиторією (!!!), вам було приємно дивитися?!!!!

Може скластися враження, що я тут поливаю брудом "народного президента" - насправді, маю навіть деякий жаль до ВЮ, бо він тільки єдиний височіє на видимому вершку отого айсберґа, бо приховану частину надійно сховано від "маленьких" очей. Ото, власне, та нижня частина й відіграє найважнішу роль.

Щодо ВЯ, того, "донецького", то, мабуть, не стану хвалити й виставляти на показ його вади і чесноти, але думка Дм. Павличка, що з донецьких териконів Україна виглядає не менш привабливо (якщо не більш), аніж із львівського Високого Замку, вважаю, на даний момент є неабияк слушною. Мені просто одне те, що там, на Донечинні, сусідніх з нею реґіонах, ПРАЦЮЮТЬ САМОСТІЙНО - на даний час, байдуже, якими методами - і мають з того не тільки на засоби на прожиття, а то й який зиск від цього (авжеж, що неабиякий), дає підстави свідомо чинити свою громадянську волю. Я вважаю, що людина, яка є господарем чималенького східного реґіону України, з таким же успіхом може перенести управління над цілою державою.

Мені не побається, що хтось свідомо наліпив на нього кримінальний ярлик "бандит", який підхопили мільонні маси (в тому числі, і я це визнаю відкрито, мої рідні) - яке ти маєш моральне й людське право так очорнювати ЛЮДИНУ, якою б вона не була. Ми всі, кожен особисо будемо спокутувати за усі наші провини! Із його боку ж не пролунало ЖОДНОГО слова, яке б ображало людську гідність.

Насамкінець скажу іще, що я чомусь довіряю і Т. Чорноволові, і Ганні Стеців, і митцеві Ларисі Скорик. Ба більше, я чомусь впевнений, що висококласний журналіст, росіянин Дмитро Кисельов у своїх передачах в Україні казав правду про "лжу, що заполонила нас".


Можете злапати мене на слові десь так через пів-року чи рік: якщо до того часу багато-дечого а таки проясниться і виясниться, що правда була не моєму боці, я ГОТОВИЙ БУДУ ВИЗНАТИ, що помилявся, що схибив зі шляху; що я дав себе втягнути в маніпулювання над собою з іншої зацікавленої в політичних душах сторони.

(А втім, політична реформа, яку на днях ухвалено, звузить обов'язки новообраного президента вже у вересні наступного року, відтак ми усі почнемо готуватися до надзвичайно важливих парламентських виборів... Із цього часу посада президента, за котру в нас тепер так б'ються, стане вузько репрезентативною, й тому на сьогоднішні події ми дивитимемося з певним глумом...)

Андрій Пелещишин - 9-12-2004 у 22:14

Не буду дискутувати, за кого варто чи не варто голосувати, у кожного своя правда. Проте оце
Цитата:

Мене дуже насторожило те, що, десь ще задовго до виборів, я відчув, що хтось намагається тиснути нам мою психіку

мені вже набридає. Багато лузерів від політтехнологій, які добряче подоїли Я та інших противників Ю, постійно натякають на якісь страшні психотехніки, що ніби то використовує команда Ющенко.
Смію думати, що будучи під таким шаленим пресом та контролем, команда Ю зразу би погоріла на першій спробі "щось таке" використати. Смію також нагадати, що 25-й кадр застосував не він, а його опонент. А за спроби втручання в людську психіку (душу себто, по латині) в іншій країні кандидата вже би давно "зарили". А Я нічого, ще тримається. Крім творців кліпу Кобзона, спроби подібного втручання в душу, підозрюю, можна знайти в інших соратниках Я типу Піховшека чи Корчинського.
А симпатії народних мас такий посередній оратор та лідер як Ющенко здобув не завдяки всяким там НЛП і тп, а, зокрема тому, що купу років гнила влада знищувала кар'єру будь-якої якравої особистості, і як наслідок, не змогла знайти достойного суперника для Ю. Говорячи іншою мовою, Ю, як лідер мас, вартий не сам собою, він просто результат історичної необхідності появи хоч когось, хто здатен висловлюватися складнопідрядними реченнями та вимовляти слова більше ніж з 5 звуків та уникати усяких там ""еее-е-е-е". Бо нашим попереднім лідерам це не завжди вдавалося. :(
А критика Ю зі достойників типу Скорик чи Чорновола є найкращою як на мене характеристикою Ю. Хоча про смаки звісно не сперечаються.

Наталка - 9-12-2004 у 23:30

Багато хотілося б сказати і про мистецтво управління Януковича, і про його "дай-по-морді" методи, і про "донецьке економічне диво", і про те, як завезені до Києва "біло-блакитні", вийшовши з вагонів у містечку Вишневе, на переляканих очах матері моєї найкращої подруги, лікаря з двома справжніми вищими освітами, масово сцяли, за перепрошенням, прямо на пероні, а люди дивилися на це з вікон електричок, і дуууже тішилися, але я, мабуть, промовчу. Кожний робить свій вибір, кожний сам за нього відповідає. Але одне все ж скажу: якби бодай на мить у мене з’явилася думка голосувати за Я, перекривлений від корчів блаженства писок митця Скорик, коли вона відразу після оголошення "результату" другого туру кричала, захлинаючись: "Віктор Фьодоровіч, ми вам будєм служить!", мене вмить би вилікував. Я це бачила на власні очі. Як бачила й спробу надрукувати в "Урядовому кур’єрі" повідомлення про визнання Януковича президента всупереч забороні Верховного Суду. Янукович "забив" на Верховний Суд, і саме в цьому світлі опукло проявляються його судимості. Я не хочу, щоби президент моєї України чхав на закон. Я готова визнати, що в його судимостях винне "трудноє дєтство", хоча знаю купу прикладів, коли дитинство було куди важчим, а люди виростали порядними, не судимими, і, претендуючи на найвищу посаду в країні, не плели, наче вчаділи, що головна задача Нацбанку - відмивати бартерні гроші! Про який професіоналізм йдеться?! Так само я можу розуміти, що хворий на СНІД чоловік не винен у своїй хворобі, але свідомо спати з ним і народжувати від нього дітей я не буду. Що то означають його пасажі: "Я не визнаю рішення ВР, і рішення ВС - політичне"? Нехай Янукович перечитає вирок ВС, де сказано "рішення остаточне, і оскарженню не підлягає", і перестане називати його "політичним". Та хіба тільки це? А ті сумнозвісні 420 дільниць? А побиті перевдягнутими міліціонерами люди? Список безкінечний. Чи може, як колись Сталін, він про це нічого не знав? То який же тоді він, в дідька, прем’єр? Що за організатор? Янукович – це беззаконня. Я дуже втішилася його обіцянкою "кієвлянє за то, что оні мнє сдєлалі, будут гризть асфальт". Поживемо - побачимо...
А взагалі це - правда. Янукович - святий. Он і в церкві біля мого дому прямо під іконою повісили молитву, з його лицем державним, котре жодного разу нікого не принизило, і з підписом "раб Божий Віктор Янукович". Прізвище, вочевидь, для того, щоби Бог його з Ющенком не переплутав. У тій же церкві сполоханим шепотом бабці розповіли мені, що Ющенко, цитую, "православному у храмі прямо очі вичавив". Натомість мій священик, отець Валерій (УАПЦ) сказав просто: "Йдіть і голосуйте по совісті". Що я й робитиму.

Користувач Олесь - 10-12-2004 у 08:55

До пана Яндруха:

Цей пана допис розуміти як? Пан затіяв якесь дослідження (наприклад громадської опінії на Форумі)? Чи яка інша мета цього проекту?

Чи може, це передрук? Тоді бажано вказувати першоджерело.

tysovska - 10-12-2004 у 10:16

Особливо мене потішила фраза потужна PR-акція, котру в нас кличуть як "помаранчева революція" - зразу видно, що людині забракло аргументів і вона, як той самий згадуваний Кисельов, починає говорити: "мама Ющенка потрапила в лікарню не після моєї програми і зовсім не через неї". Ну-ну, спробуйте щось довести своїй совісті. Може, вона вас і пробачить. Хоча дуже сумнівно.

Яндрух - 10-12-2004 у 12:53

Цитата:
Першим відправив користувач Користувач Олесь
До пана Яндруха:

Цей пана допис розуміти як? Пан затіяв якесь дослідження (наприклад громадської опінії на Форумі)? Чи яка інша мета цього проекту?

Чи може, це передрук? Тоді бажано вказувати першоджерело.



Це всього-навсього така моя думка щодо всього цього. Мій власний погляд. І я дуже поважаю погляди інших, навіть якщо вони розходяться із моїми.

Питаєтеся, чи це передрук... Навіть відповідати на таке не хочеться.

dr.Trollin - 10-12-2004 у 13:23

будучи нецілком згоден з базовими посиланнями попереднього оратора, все ж мушу відзначити прилученність мою до го' думки про стислу повагу іншої т. зору.
(маю певну підозру, же до неї прилучувався також вольтер)

хоча, звісно, По Суті - то таки Яндрух не правий.
але висловлювати його позицію - цілком його право.
рівно ж як і обстоювати її
(у потужних сумнівах) як вдастся, правда...

Яндрух - 10-12-2004 у 13:34

Чому це я "По Суті" таки не правий?..

Олександр Чорнобиль - 10-12-2004 у 15:30

Цитата:
Першим відправив користувач Яндрух
...або Чому я голосував за Януковича
(й голосуватиму, гадаю, в недалекому майбутньому - якщо, звісно, випаде така нагода)
Мені просто одне те, що там, на Донечинні, сусідніх з нею реґіонах, ПРАЦЮЮТЬ САМОСТІЙНО - на даний час, байдуже, якими методами - і мають з того не тільки на засоби на прожиття, а то й який зиск від цього (авжеж, що неабиякий), дає підстави свідомо чинити свою громадянську волю. Я вважаю, що людина, яка є господарем чималенького східного реґіону України, з таким же успіхом може перенести управління над цілою державою.


Про цей феноменальний зиск добре написано ось тут:
http://www.pravda.com.ua/archive/2004/december/8/6.shtml

Анастасія Кулакова - 10-12-2004 у 16:02

На тому сайті дописувач виявився досить упередженим. Ну так, все, що там написано, може бути правдою, але питання, на мою думку, в тому, як саме змальовувати побачене. Більшість з наведеного (якщо не дивитись на назви міст) може навести на думку, що ви в Дніпропетровську, тільки у нас населення більш за 1 мільйон. Люки, що з них вкрадено кришки - на кожному кроці, дороги (більшість) - не ремонтувалися багато років. Але об'єктивності заради скажіть - у всьому Львові дороги відремонтовані? Ну в центрі - так. На, жаль не згадаю назву вулиці, що зміїться між дев'яти та п'яти поверховими будинками, що нею їдуть маршрутки до супермаркета ВАМ, майже перед самим супермаркетом) (якщо їхати з ак.Сахарова). Там ями "по пояс"! Ну так, у Львові ПАЗиків не зустрічала, але більшість маршруток за віком старші будуть за ті наведені ЛАЗи та ПАЗи. Якщо йти з Лукьяновича наверх від Сахарова до поворота на Коперніка, то на вуличці (знов не згадаю назву) стоять сміттєзбірники, навкруги яких 21-26 серпня (до речі і на день незалежності - свято ж як-неяк) валялися купи вонючого сміття. А стихійний базар, що навпроти проїзду до залізничного вокзалу і праворуч Городоцької, якщо стояти спиною до вокзалу? Той, що на ньому "з землі" торгують не лише вирощенними овочами та зібраними грибами, а й відвертим мотлохом та сміттям?
Я не критикую Львів, який я дуже люблю чи Дніпропетровськ, в якому я мешкаю, просто роблю спробу довести, що наведені дописувачем факти є всьди - і в стотисячних містах Донбасу і в мільйонному Дніпрі, і у Львові з його 830 тисячами населення. А ті, хто подорожував - кияни? Так. На жаль, не по всій Україні такі дороги, тротуари, будинки, як у столиці.

Олександр Шевченко - 10-12-2004 у 16:33

Справа не в тому, що таке є скрізь, а в тому, що за таких умов Донецьк підноситься як Великий Кормилець, справжній взірець та наступне диво світу, на яке всі повинні активно орієнтуватися. Але якщо описані факти є всюди - а так і є - то в чому ж тоді його розрекламована унікальність? Хочеться ж бачити, під ЩО нам обіцяють підігнати всю Україну...

tysovska - 10-12-2004 у 17:11

Моя товаришка - з Красного Луча на Луганщині. Так от, вона, яка все життя прожила в одній із філій "економічного дива", під страхом смерті не проголосує за Януковича. Вона, російськомовна і проросійськи орієнтована, двома руками за Ющенка. І її батьки теж. Для мене це - найкращий аргумент.

Наталка - 10-12-2004 у 17:49

Цитата:
Першим відправив користувач Яндрух
...або Чому я голосував за Януковича
(й голосуватиму, гадаю, в недалекому майбутньому - якщо, звісно, випаде така нагода)

Третє. Мені не подобається (і це, мабуть, найголовніше), що задля булави народний кандидат перейшов на суржик - втім, це для привернення уваги (виборчих булетенів!) східняцького, переважно російськомовного електорату. Але ж нашу, повноцінно несформовану ще мову потрібно плекати, полоти від бур'янів - кому ж як не найвищим особам давати гарний приклад щодо цього!


Дійсно гарний приклад - Янукович, який обіцяє виплекати аж дві державні мови, але жодною не володіє повноцінно! Хоча, шановний пане Яндрух, українська мова якраз повноцінно сформована, а ось для того, щоби вона ожила, потрібно розмовляти нею так, як ти вмієш. В Англії теж не всі королівською лондонською говорять. Що ж стосується суржика - то, вибачте, ви просто плутаєте з ним фонетичну базу. Це різні речі.

Цитата:
Першим відправив користувач Яндрух
...або Чому я голосував за Януковича
(й голосуватиму, гадаю, в недалекому майбутньому - якщо, звісно, випаде така нагода)

Мені просто одне те, що там, на Донечинні, сусідніх з нею реґіонах, ПРАЦЮЮТЬ САМОСТІЙНО - на даний час, байдуже, якими методами - і мають з того не тільки на засоби на прожиття, а то й який зиск від цього (авжеж, що неабиякий), дає підстави свідомо чинити свою громадянську волю.


Авжеж, що неабиякий? І який же саме? І про чий зиск йдеться? Може, Ахметова? О, то правда, треба було йому балотуватися, врешті-решт, мільярдер, молодий, не дурний, не сидів, зовні так собі не зле виглядає! Бо Януковича сьогодні знову прорвало – і влада йому "позорна" (о, чую, чую, звідки це слівце!), і акція на Майдані незаконна – а на Конституцію, як я вже казала, пілєвалі ми з Сирецької телевишки, і ще він трохи забув, що два роки власне і був владою, більше того, виконавчою владою, ну і ще багато класичних бздур, яким я не дивуюся, бо, може, директор автобази з нього був, а як економіст, він навіть вашій покірній слузі й на підметки не годиться, він не знає ЕЛЕМЕНТАРНИХ речей, які просто зобов’язаний знати прем’єр-міністр, а тим більше, президент. Питання – як він працював два роки? А ніяк. Він боровся зі владою – тобто сам із собою. Тому що опозиціонер!
На прожиття, уявіть собі, і Київ заробляє, і я не бачу логіки, чому ті регіони України, які сидять на державних дотаціях, свідомі, а решта - волю чинять несвідомо?!
І як добре, що я ще не дожила до того, щоби мені було БАЙДУЖЕ, якими МЕТОДАМИ там працюють. Дивно взагалі таке чути, якщо чесно. І боляче. Байдуже, якими методами побудований Біломорканал? А поміж інших кісток, що його вистелили, там є кістки двох моїх в других дідів... Байдуже, що на шахтах гинули і продовжують гинути шахтарі – ті самі, які мають "неабиякий зиск", бо грошей на охорону праці чомусь постійно не вистачає? І я не хочу, щоби зі мною працювали такими методами:

http://maidanua.org/static/news/1102677794.html

Додам, що акція була погоджена з Донецькою міською адміністрацією. Але - хто ж то рахує? Головне - результат, а методи - фігня! Ну, побили журналіста, ну на дівчат матюків нагнули - а чого вони, Конституції перечитали?! Права їх турбують, закони... Так їм і треба! :mad:
Не бажаючи, щоби мене звинуватили у пересмикуванні фактів, чи приписуванні пану Яндруху того, чого він не говорив, на завершення скажу, що голосувати він може хоч за Януковича, хоч за Путіна, хоч за Буша-молодшого, але по-перше, не треба вважати усіх зазомбованими, а себе прозрівшим, а по-друге, фраза про "байдуже які методи" для мене все розставила по своїх місцях. :mad:

Користувач Олесь - 10-12-2004 у 18:12

Цитата:
Першим відправив користувач Яндрух
Цитата:
Першим відправив користувач Користувач Олесь
До пана Яндруха:

Цей пана допис розуміти як? Пан затіяв якесь дослідження (наприклад громадської опінії на Форумі)? Чи яка інша мета цього проекту?

Чи може, це передрук? Тоді бажано вказувати першоджерело.



Це всього-навсього така моя думка щодо всього цього. Мій власний погляд. І я дуже поважаю погляди інших, навіть якщо вони розходяться із моїми.

Питаєтеся, чи це передрук... Навіть відповідати на таке не хочеться.


Я поважаю. Просто я власним очам не повірив, прочитавши пана допис. От і подумав, що або пан чогось не дописав, або я не зрозумів призначення даного інформаційного матеріалу. Звідси і виникли поставлені мною запитання.

Dmy - 10-12-2004 у 19:36

"Общим видом овладели, теперь подробности не надо пропускать" (М. Жванецький)

Загальних думок вже висловлено чимало, тому обмежусь кількома конкретними запитаннями до п. Яндруха:

1) Коли ви востаннє були в Донецьку і як довго? Може розкажете, які саме дива побачили?

2) Трохо не зрозумів, що значить "там, на Донечинні, сусідніх з нею реґіонах, ПРАЦЮЮТЬ САМОСТІЙНО" (про "байдужеякіметоди" тут вже було). Ви, особисто, не самостійно працюєте? Вас за руки хтось смикає? А хто - не самостійно? Можна із прізвищами і доказами?

3) "яке ти маєш моральне й людське право так очорнювати ЛЮДИНУ, якою б вона не була... Із його боку ж не пролунало ЖОДНОГО слова, яке б ображало людську гідність." Про "казлов, які нам заважають" і ще про деякі перли Вам нагадати чи самі інет погортаєте?

4) "я чомусь довіряю ... Ганні Стеців". Шо, правда?! І навіть прямо зараз?!

Dmy - 11-12-2004 у 17:06

Свіжачок вдогонку до п. 3

Янукович (вчора, кінотеатр "Зоряний", як я не помиляюсь, дословно): "Он [Ющенко, тобто] просто трепач. Я уже говорил, я вызываю этого труса на любые дебаты".

Усі пам'ятають (ну, може, окрім п. Яндруха), як опозиція намагалася провести теледебати перед 2 туром, і як команда Я. усіляко відмазувала свого протеже від тої проблєми, а потім домогалася (і, врешті, домоглася) "псевдотеледебатів" із самим виголошенням програм.
Усі ще краще мають пам'ятати, що проведення теледебатів перед другим другим туром ініціювала саме команда Ющенка. Ющенко також кілька днів тому привселюдно сказав, що годен дебатувати з "автором донбаського дива" де завгодно, хоч у Львові, хоч у Донецьку. Тепер, виявляється, це Я. його викликає на "будь-які дебати", а боягуз Ю. ховається від "нового опозиційонера" (певно, в Австрії, де ж іще)

Так, кажете, "не пролунало ЖОДНОГО слова, яке б ображало людську гідність"? Чи то означає, що як вас хтось обзиватиме казлом, тріпачем і боягузом, ви аніскільки не образитесь і будете вважати, що та людина цілком має "моральне й людське право так" вас "очорнювати"?

Михайло Форисяк - 11-12-2004 у 18:31

Цитата:
Першим відправив користувач Андрій Пелещишин
А симпатії народних мас такий посередній оратор та лідер як Ющенко здобув не завдяки всяким там НЛП і тп, а, зокрема тому, що купу років гнила влада знищувала кар'єру будь-якої якравої особистості, і як наслідок, не змогла знайти достойного суперника для Ю. Говорячи іншою мовою, Ю, як лідер мас, вартий не сам собою, він просто результат історичної необхідності появи хоч когось, хто здатен висловлюватися складнопідрядними реченнями та вимовляти слова більше ніж з 5 звуків та уникати усяких там ""еее-е-е-е". Бо нашим попереднім лідерам це не завжди вдавалося. :(

Майже категорично не погоджуюся. Симпатії народних мас Ющенко здобув у першу чергу завдяки своїм СПРАВАМ. Його прем'єрство разюче відрізнялося від усіх попередніх і започаткувало економічний ріст після невпинного сповзання до катастрофи. Так, саме він вперше виплатив борги, ще й підвищив пенсії і зарплати. Перед тим втримав гривню від катастрофи під час світової фінансової кризи. Ющенко вартий дуже багато сам по собі, і не лише здатністю висловлюватися. Він демонструє моральність і професійність. А в тандемі з Юлією Тимошенко він зміг навіть припинити відімкнення електрики і налагодити паливно-енергетичну сферу :-)

Наталка - 12-12-2004 у 01:56

Почула висновок австрійських лікарів - Ющенка таки отруїли. У світлі цього мені гидко згадувати виступ Мороза, мера Києва Олександра Омельченка, ще якогось - Базіва, якщо не помиляюся - зі словами "А нехай Зінченко пробує їжу перед тим, як дати її Ющенку". Жоден з них навіть не побажав просто, по-людськи, швидкого одужання Віктору Андрійовичу. Але оце - "Вершком цинізму, як на мене, стало одягнення (і що важливо, в буквальному розумінні!) маски на своє справжнє обличчя - основний виборчий період вона, та маска, не покидала обличчя свойого власника задля того, щоб люди-виборці втямили про підступні плани великої й страшної влади розправитися з їхнім кандидатом. А це не тільки додаткові бали до рейтингу, це й прихильність (сліпа прихильність або любов, зрештою...)" (с) Яндрух - це справді вершина - а не вершок - цинізму. :mad:

Tempika - 12-12-2004 у 08:34

...людина дійсно має право на власні погляди...
я яндруху не співчуваю, але коли мене просто зацькували
на цьому форумі, бо я засумнівалася в деяких речах,
я мала файний депресняк... :-((( ви подумайте, хтось все ж
ЩИРО голосував за януковича... не можна ж нагло
обманювати 15 (ну там 13 мільйонів)?... як кажуть, можна
обманювати всіх на протязі короткого часу, можна
обманювати вічно невелику групу людей, але неможливо
обманювати вічно всіх... :-) можливо, до моїх провокацій
віднеслися більш гостро тому, що я росіянка?.... обідно.

rost - 12-12-2004 у 10:30

Цитата:
Першим відправив користувач Tempika... не можна ж нагло обманювати 15 (ну там 13 мільйонів)?...

А власне це і відбувається -- нагла і цинічна брехня. Починаючи з темного кримінального минулого без жодної навіть формальної спроби оприлюднити хоча б якісь документи. А обіцяла ж пані Ганя. Але, що ми маємо -- обіцянка цяцянка, а "15-и (ну там 13-и мільйонам)" радість?

А як можна цинічно і по хамськи заявляти про поденну оплату учасників протестних акцій. Це при тому, числі співгромадян, що були безпосередніми учасниками акцій протесту і прекрасно знають, скільки їм за те "заплатили".

А як "щиро" прозвучало одкровення Я , про його останніх два роки в "опозиційному підпіллі" до влади. Поки адмінресурс грав в одні вoрота то "правдолюб" про свою "мужню" боротьбу з владою чомусь мовчав. Очевидно, що Я надто буквально сприйняв правило Гебельса -- чим цинічніша і нагліша брехня, тим швидше в неї повірять. Вірять же ж одноязичні в "американські валянки" і "наколоті апельсини". І не боїться "майже перша леді" стати посміxовищем навіть між прихильників ідеї президента-рецидивіста.

dr.Trollin - 12-12-2004 у 16:32

2rost. чекай-чекай. АЛЕ ж питання/пост Tempika імхо не про те було...
ну нехай Свідомо голосувало не 13млн.чол.
але 2, або, навіть би хоч і 1млн. ...
ну ОДИН-то таки НАПЕВНО свідомо голосував.

на Власні погляди право має кожен.
не погоджуватися "якдля щобпереконати" - то так.
але ПРАВО...

Олександр Шевченко - 12-12-2004 у 17:43

На ПРАВО тут ніхто не посягає - це святе. Тут всього лише даються відповіді на вбивчі аргументи, які вже місяці зо два (як не більше) втратили свою актуальність.

Яндрух - 12-12-2004 у 19:45

2Dmy (і не тільки):

Якщо мені не зраджує пам'ять, то раніше в досьє "Dmy" в графі "місцезнаходження", здається, не фіґурувало "Донецьк"...
(Воно й зрозуміло: треба ж якось нейтралізувати арґументи того клятого "відступці"...)
{Мабуть, від того й настрій такий "неформатний"...}

Ну, але про "казлов" таки зважусь ще на один арґумент.
Сам "5 канал" подав (утім, без жодного коментарю) "розшифровку" цього терміну: це ув'язнені, що "в местах не столь отдаленных" співпрацюють - задля своєї вигоди! - з "адміністрацією" отих "місць". Відтак телеканал таки зберіг за собою реноме "чесного"...
Адже не є таємницею, що "ходоки", власне, з "Нашої України" оббивали пороги АП України: до кого вони так ходили в гості - до пана-голови АП? Та ж до Ґаранта нашого - він один у державі спроможний був тримати все під контролем, смикати за невидимі мотузочки, що обплели всю країну, немов павутиння!
А різкий вислів ВЯ щодо цього - не що інше, як прозорий натяк на се діло. А те, що в нього така манорія висловлюватися - він-бо з мужицького роду, прямий у всьому й у своїх висловлюваннях. Як дядечко Буш. От із такими і можна б було випити залюбки гальбу пива (а не келих "аристократичного" вина з декотрими, хто вважає громадян держави за "маленьких"...).
Свій "в дошку" чолов'яга!
(Як і те, що справедливо назвав опонента "трепачом", базікою, тобто, по-нашому - той, хто багато базікає, теревенить. Як на мене, чистісінька правда!)

А пані Ганні Стеців уже нічого було поробляти в штабі: переголосовування як таке, отой довгоочікуваний результат - обрання президента України, після ухвалення політреформи втратив свою важність.
Втім, як відомо, теперечки вона працюватиме над своїм телепроектом. Як на мене, то крім доброго, твердого голосу, вона ще й гарна з лиця, й до того ж це не заважає поєднувати в своєму образі добре проглядувані материнські риси. Тож, будемо сподіватися, досвідчена пані-журналістка проявить себе на ТВ не зугірш, як ведуча та модератор на радіо.

Андрій Пелещишин - 12-12-2004 у 20:28

Цитата:
Якщо мені не зраджує пам'ять, то раніше в досьє "Dmy" в графі "місцезнаходження", здається, не фіґурувало "Донецьк"...

Дмитро (Dmy) справді з Донецька, і завжди писало "Донецьк". Яндруше, не потрібно у власній неуважності вбачати хитрощі опонентів.

Наталка - 12-12-2004 у 20:45

Цитата:
Першим відправив користувач Яндрух

А те, що в нього така манорія висловлюватися - він-бо з мужицького роду, прямий у всьому й у своїх висловлюваннях. Як дядечко Буш. От із такими і можна б було випити залюбки гальбу пива (а не келих "аристократичного" вина з декотрими, хто вважає громадян держави за "маленьких"...).
Свій "в дошку" чолов'яга!


Давно я так не кайфувала! :D З мужицького роду! Свій в дошку чолов’яга! В писок, я б сказала, свій! :D

Взагалі, порівняти Януковича з Бушем - то круто! :baddevil: У зв’язку з цим пісня Людмили Янукович про наколоті апельсини, які в гамериканських валянках з луб’яними очима стоять і стоять, стає більш-менш змістовною. Щось вона таки знає про США?

А тим часом в Луганській області продовжується незаконна агітація посадовими особами, активістів від Ющенка б’ють - ну все, як і має бути там, де в дошку свої чиновники підтримують в дошку свого бандидата... тобто кандидата. Оцей вже справді не тріпач! :mad:

а нас не "купують"?

Нормалайзер - 13-12-2004 у 00:07

бо щось я думаю, що стартовий топік - "розвод";)

(принаймі - хочеться так думати, бо якщо вважати, що все написано серйозно - просто вважалка не витримає :lol: )

Користувач Олесь - 13-12-2004 у 08:45

Цитата:
Першим відправив користувач Нормалайзер
бо щось я думаю, що стартовий топік - "розвод";)

(принаймі - хочеться так думати, бо якщо вважати, що все написано серйозно - просто вважалка не витримає :lol: )


От і я про те ж. Навіть питався, але відповіді ще нема. Це однозначно якийсь проект і незабаром пан Яндрух оприлюднить вислід дослідження. З нетерпінням чекаю.

tysovska - 13-12-2004 у 10:29

Важко сказати, "розвод" чи не "розвод", а от стосовно тих 15 (або 13) мільйонів, які "свідомо" проголосували. По-перше, ми всі прекрасно знаємо, скільки з цих мільйонів проголосувало під тиском (в одній лікарні лікарі свій "Вибір-2004" виправдовували так: "У нас дуже хороший головлікар. Якщо ми не проголосуємо за Я., у головлікаря будуть проблеми" ), скільки ще голосувало під прямим тиском - просто бюлетені треба було вкидати в скриньку в розгорненому вигляді (всі фото є в інтернеті). Люди залякані до тваринного страху (і я була б залякана, якби мені на дільницю доводилося проходити крізь шерегу бритоголових).

І лишається у нас якраз пару мільйонів тих, що дійсно проголосували свідомо. Так свідомо, як Коновалюк. Такі по трупах підуть, аби тільки собі шмат влади урвати. Ще частину з цих свідомих становлять українофоби, які Ющенка ніяк, крім "нашистом" і "бандерівцем" не називають. Але про що це свідчить? Хіба про те, що це свідомі люди? По-моєму, це свідомі совки-шизофреніки, які казяться від того, що їхній час минув.

vovka - 13-12-2004 у 10:41

Цитата:
Першим відправив користувач Яндрух
От із такими і можна б було випити залюбки гальбу пива (а не келих "аристократичного" вина з декотрими, хто вважає громадян держави за "маленьких"...).

Прошу пана, а що поганого в тому що Ющенко називає нас маленькими українцями ? Ви що дуже великий українець? Помоєму тут всім зрозуміло що якщо в країні 50 мільйонів людей то кожен з нас є саме маленьким українцем, який мало що вирішує в масштабі держави самостійно.
Ну такі вислови називаються вроді метафорами.. В школі повинні були це вчити :)

Яндрух - 13-12-2004 у 15:35

Цитата:
Першим відправив користувач Андрій Пелещишин
Цитата:
Якщо мені не зраджує пам'ять, то раніше в досьє "Dmy" в графі "місцезнаходження", здається, не фіґурувало "Донецьк"...

Дмитро (Dmy) справді з Донецька, і завжди писало "Донецьк". Яндруше, не потрібно у власній неуважності вбачати хитрощі опонентів.


Ну, раз так, тоді звиняйте: і пан Андрій, і шановний "Dmy" - за мою неуважність.

Яндрух - 13-12-2004 у 15:41

2Наталка (і не тільки):

Насправді, ми всі - і я в цьому впевнений на всі 100! - ані тепер, ані в найближчому майбутньому так і не дізнаємося ПРАВДИ щодо дійсних причин видозміни образу кандидата в президенти.
В разі затвердження "народного президента" яко державного, реального президента після перемоги в ІІІ турі, то відтак і ДАЛІ нам будуть втовкмачувати в голови про замах на кандидата. Ще б пак, адже переможців не судять...
Ба, навіть, коли й переможе його опонент, - то навіть тоді не спливе одразу вся правдонька - за теперішніх наших умов таке є НЕМОЖЛИВО!
Пригадаймо нерозгадані й дотепер вбивства журналістів, банкіра, багато ще кого; а жорстоке побиття парохіян одної колись ніби-то нечинної в минулому конфесії у середині 90-их, до котрої має честь належати й Наталка - чому вважають за потрібне не розкривати таємниць як і з того боку барикад, так і з другому? Та тому, як на мене, що сторін як таких немає в нас - є одне, якесь аморфне утворення, яке постійно видозмінюється в часі та просторі.
Мені б дуже хотілося, щоб, власне, я був ПОМИЛИВСЯ - нехай, як би то цинічно не звучало, вже то будуть підступні плани клятих ворогів української демократії, аби лиш не замарувати (і в прямому, і в переносному значеннях...) обличчя отої ще кволенької української демократії.
Вельми обнадійливою виглядає нещодавно ухвалена політреформа (хоч іще на папері): може від вересня наступного року (якщо тільки наша славна опозиція, отих 45 депутатів-каналізаційників, що не проголосували, в разі перемоги народного не буде оскаржувати в суді), а коли точніше, то, мабуть-таки, від наступного складу парламенту в Україні бодай хтось почне брати на себе ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ за стан речей у державі.

Наталка - 13-12-2004 у 18:20

2 Яндрух: навіть не знаю, їй-богу, що написати, аби воду у ступі не товкти. Вочевидь, манеру ведення дискусії (та й манеру триматися) ви частково запозичили у нашого славного проФФесора, у якого спочатку в Києві нічого не відбувалося, потім нічого не відбувалося в Україні, а потім він чкурнув в Донецьк, де у присутності знаного "українофіла" Лужкова брав активну участь у сепаратистських акціях та активно сприяв утворенню ПІСУАРу - Тому Що сміливий, Тому Що послідовний, і Тому Що патріот. Народ на Майдані спрагло волів бачити кандидата від влади, однак він – на жаль – не прийшов. Вочевидь, не прикупив для себе памперсів, бо радити іншим, це одне, а самому їх використовувати... мабуть, з розміром проблеми були. Так от, ваші "депутати-каналізаційники" - з тієї ж серії, що "казли", "трєпачі" і "шкодлівиє коти". Відповім вам вашими ж словами: якщо ми, виборці, не маємо права судити Януковича за його вчинки, бо "хто МИ такі?", то хто ВИ такий, щоби так називати людей, ставлення яких до політреформи відрізняється від вашого?
І для початку рекомендую взяти на себе ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ за стан речей в державі виконавчій владі, бо законодавча дуже не зле себе повела. Де там наш прімьєр-міністр? Чи то у відставці, чи то у відпустці, повідає непритомним від щастя перебування "в епіцентрі економічного дива" (с) донеччанам, який він був усе життя опозиціонер? Якщо мені на когось і гидко дивитися, так це на двометрового гевала, котрий спочатку обіцяє, що я асфальт гризтиму, моєму меру, яким би він не був, говорить "Омельченку послє моєй побєди нє жить", потім тупо гигикає на лужківське "я сніму кєпку, чтоби бить похожим на Віктора Фєдоровіча", а потім все так само тупо і глупо торочить про неконституційність рішення ВС, чхаючи на те, що докази не просто кричать – волають – про масові фальсифікації саме на його користь. Та що там казати, коли цей виходець з мужицького роду навіть зі своєю ж довіреною особою не дотумкав свої дії узгодити – Гавриш з піною на роті доводить, жи фальсифікацій ніяких не було, а суддя весело махає позовом від Януковича про фальсифікації на користь Ющенка – щоправда, так і не доведені. Ніколи не забуду, як Гавриш схопився за голову, почувши це – мене тоді це дуже зігріло. Підняло, так би мовити, мій бойовий дух.
Безумовно, ваше право, повторюся вже в котре, голосувати хоч за Януковича, хоч проти всіх, ваше право вважати, що у нас "немає сторін, а є якесь "аморфне утворення", ваше право вважати, що ніхто нікого не труїв, австрійські лікарі... не знаю, що – куплені, залякані, некомпетентні, або підтримати заяву Сивковича, що наявність діоксинів ще не означає замаху на життя людини – ну, може, Ющенко діоксиновий наркоман і дозу не розрахував, а моє право – вірити людині, яка не обіцяла "спершу ми їм ноги попробиваємо, потім голови повідриваємо", а просто працювала, працювала добре, фахово, бо я – економіст, і я прекрасно пам’ятаю той жах, той суцільний бартер, якому перекрив кисень Ющенко, і ще багато чого пам’ятаю, і ті, хто нині намагаються будь-якими методами його нейтралізувати, теж амнезією не страждають. І моє право привітати Віктора Андрійовича з тим, що ви за нього голосувати не будете. З чим я його і вітаю.

Настуня - 13-12-2004 у 20:00

Перше, що спадає на думку після читання першого допису: " що було до того як автор втрапив в непритомність?". Допис наскрізь не логічний. Автор який голосував за Мороза бо цінує високу мораль - тепер голосує за кандидата, який абсолютно аморально суне до влади - сміх, тай годі.
Далі свідчить про високу мораль автора його вислови про "маску одного з кандидатів". Не почувається "другом", звичайно "високоморальній людині" більше до вподоби бути "козлом".
Щодо ярлика "бандит", якого "хтось наліпив" бідолашного кандидата Я, то вчинки його команди щодня викликають до життя значно крутіші слова, на тлі яких слово бандит - просто комплімент.
З огляду на те, що мова, якою подана думка, досить гарна, роблю висновок, що автор, людина як мінімум мисляча. Думаю, причини, за яких автор підтримує Януковича, лежать в іншій площині. Бо наведені аргументи не переконують.

dr.Trollin - 14-12-2004 у 00:59

хамуватість Я. я б ще пережив
ну зі скрежетом зубів, але... "для блага Атчизны" кгм...
зрештою, якби це щось дало - то би м' затиснувшись - і бандитизм...
зрештою ЯКБИ він був господарником...

але, власне ось по цьому питанню висловилися приятелі.
(по лінку - з вказівкою вихідників для тої колекції)

ці означені мільйони люблять і обожнюють свого Пахана, саме як міцного господарника
wlodek Monday, December 13th, 2004 3:27a
http://www.livejournal.com/users/wlodek/104432.html

Батьківщина ... очима туристів
Впрочем, поскольку весь Донбасс по уровню официальной заработной платы стоит на первом месте в Украине после Киева, мы планировали насладиться результатами экономического чуда шестилетнего губернаторства Януковича и в других окрестных городах, которые мы запланировали посетить.

Забегая наперед, хочу сказать, что крайне редко действительность настолько не соответствовала тем картинам, которые рисовало нам наше воображение по дороге в уютном купейном вагоне.

***
Здесь, укрывшись в развалинах домов, бритоголовые парни забивают косяки; перед заброшенными корпусами заводов женщины выпасают коз, вернувшись к натуральному способу ведения хозяйства; кладбища 60-70-х годов заросли травой и кустами так густо, что к могилам и не пробраться (впрочем, попыток помянуть родственников, очевидно, никто и не предпринимает); некоторые улицы представляют собой покинутые жителями кварталы многоэтажных домов с еще сохранившимися вывесками советских лет "Фотоателье", "Закусочная" и т.п.

***

Именно здесь, среди не горящих фонарей, зияющих шахт канализаций, и матюков рабочего люда, фонариками освещающих дорогу к собственному дому, и формируется пресловутый "донбасский характер", о котором так много говорилось во время избирательной кампании.

= = = =

Звісно, можна лаяти владу всіх форм і державних належностей за незадовільне реформування цього регіону протягом останніх сорока років, коли Донбас остаточно вже став старим вугільним басейном з п'ятьма мільйонами мешканців, що здебільшого вміли хіба що рубати вугілля. І ці означені мільйони люблять і обожнюють свого Пахана, саме як міцного господарника. Тоді за шість років свого губернаторства він мав би зробити щось таке, що вигідно відрізняло б Донеччину від Дніпропетровщини, Харківщини чи Одещини. Це принаймні.
За щось же ця не в міру проста пані на світлині має цілувати Його Лик?

Поки ж в наших харківських вузах вчиться досхочу студентів з Донбасу, більшість з яких у страшному сні не бажає повертатися на малу батьківщину по закінченні навчання. Із донеччан, що вчилися зі мною на одному потоці в Харківському університеті, не повернувся в Донбас ніхто...

Я так само не знаю харків'ян, що в здоровому глузді поїхали жити й працювати до шахтарського краю.

Від адептів Януковича я неодноразово чув, який крутий Донбас по зарплатах, тощо (за це ж вони й люблять свого Пацана!).
Там де люди отримують справді високі зарплати, в порівнянні з іншими співвітчизниками, має інтенсивно розвиватися сфера обслуговування: мають рости, як гриби, кафе, ресторани, магазинчики й великі супермаркети; має інтенсивно розвиватися комерційний громадський транспорт; готельне господарство, тощо. Якщо ж між містечками їздять лише старі роздовбані ЛАЗи, то дивно, чому це на ринку нема перевізників, що запропонують якісніші послуги на конкурентних засадах. Так само в тій же 320-тисячній донбаській Горлівці має бути багато супер- і гіпермаркетів, де мешканці такого успішного регіону залишали б свої кревні...

Горлівка за чисельністю населення дорівнює Полтаві. За статистикою й переконаннями донеччан, зарплати в них вище, аніж, наприклад, у полтавців. В останніх справді доволі низькі зарплати: 100 євро в Полтаві є дуже гарною зарплатою. Тепер, хто може, порівняйте Полтаву з Горлівкою за чистотою, якістю доріг і взагалі за привітністю й тверезістю місцевого населення...

На привабливість регіону, до речі, непрямо вказують і ціни на нерухомість.
Наприклад, Харків:
Харків знає собі ціну.

Харківський ринок нерухомості за ціновим критерієм вийшов на почесне третє місце в Україні. А темпи будівельного буму в Харкові відстають хіба що від ялтинських та столичних.

= = = = =
P.S.(від мене) щодо трутки-- то в Дечому Яндрух і правий...
не все є так просто...

Анастасія Кулакова - 14-12-2004 у 09:29

Цитата "Горлівка за чисельністю населення дорівнює Полтаві. За статистикою й переконаннями донеччан, зарплати в них вище, аніж, наприклад, у полтавців. В останніх справді доволі низькі зарплати: 100 євро в Полтаві є дуже гарною зарплатою. Тепер, хто може, порівняйте Полтаву з Горлівкою за чистотою, якістю доріг і взагалі за привітністю й тверезістю місцевого населення... " Кінець цитати.

Абсолютно некоректне порівняння. Хай би як там не було, Полтава все ж - обласний центр. Горлівка - провінція. Абсолютно у всіх областях, без різниці у кількості населення, всі провінційні міста все ж схожі. Тільки десь є шахти, а десь їх немає. Обласний центр, будь-то Полтава, Тернопіль або Миколаїв треба порівнювати з іншими містами не за кількістю населення, а за статусом.

tysovska - 14-12-2004 у 09:57

Цитата:
Першим відправив користувач Нанушка
Абсолютно некоректне порівняння. [...] Абсолютно у всіх областях, без різниці у кількості населення, всі провінційні міста все ж схожі. Тільки десь є шахти, а десь їх немає. [...] треба порівнювати з іншими містами не за кількістю населення, а за статусом.

Не можу говорити про всі провінційні міста, але можу говорити про села Зорю і Клевань Рівненської обл., бо сама там провела кілька місяців. Ресторани, суперсучасний готель, пристойний базар (супермаркету поки що нема, але нормальний магазин є), нормальна лікарня, палац культури, газ у всіх хатах, діри в асфальті є, але вибитих шибок нема, маршрутки ходять регулярно, п'яні підлітки трапляються рідко, трошки за селом - котеджне містечко, як під Києвом, - це вже для особливо багатих і крутих. І це все - завдяки одному-єдиному склотарному заводу. І жодних шахт не потрібно, тому що керівництво заводу гроші не краде, а постійно вкладає в розширення виробництва (за один цех кредит виплатили - зразу другий збудували; не встигли другий пустити - під третій фундамент копають). І жодним "економічним дивом" свою просту щоденну роботу тут чомусь не називають і сприймають її, як належне.

Анастасія Кулакова - 14-12-2004 у 10:15

Це супер. І так повинно бути всюди. І таких прикладів, слава Богу, досить. Я просто підкреслила недоречне порівняння обласного центра з просто містом.

Яндрух - 14-12-2004 у 11:24

2Користувач Олесь, vovka (і не тільки):

Гей, людоньки!
Там вам, либонь, вже в головах ся помакітрило: "проект" якийсь, "дослідження" глобальні, "розвод" - та я просто представив на всезагальний розсуд свій погляд, свої міркування і я можу заприсягтися, що я не працюю ні на когось там ніби-то, не є якимось там штатним/позаштатним агітатором - ну не є, і квит! - просто, мій допис увійшов у дисонанс із загальним настроєм, загальною течією Форуму. А так як ми прямуємо до РЕАЛЬНОЇ ДЕМОКРАТІЇ, РЕАЛЬНОЇ СВОБОДИ СЛОВА, тож я і скористався нагодою, щоб представити свої судження щодо теперішніх українських реалій. Авжеж, воно пішло, так би мовити, проти ворсу - але ж треба ЗАСТАВИТИ СЕБЕ З ПОВАГОЮ СТАВИТИСЯ ДО ІНАКОДУМЦІВ, бо інакше нас у світі не зрозуміють. Авжеж, ми, західняки, ДУЖЕ РІЗНИМОСЯ із східняками - але нині вже багато хто усвідомлює, що тільки НАМ РАЗОМ ЖИТИ В НАШОМУ СПІЛЬНОМУ ДОМІ.
І ще дешо про "маленьких". Сказано-бо, що ті хто БУВ перший - БУДЕ останній; а ті, хто БУВ останній - БУДУТЬ першими. І ми із цим певно всі погоджуємося, хіба не так? Однак спитати б, чому дехто ВЖЕ ЗАРАЗ і ТУТ усіх нас - тобто, і себе, і вас, і мене також! - ЗАРАХОВУЮТЬ до якихось категорій, класів?!
(Наталко, вибачте, але на Вашу репліку відмовляюся хоч якось відповісти - бо це все ЕМОЦІЇ. Хоча, ні, стривайте - є одне: хіба Лужков може бути "українофілом" - авжеж, та тільки "українофобом", "ненависником усього українського"!..)

Dmy - 14-12-2004 у 17:26

Тут який момент забавляє. Пану Яндруху ще на 1 сторінці все пояснили про “недоторканість його прав”:
“На ПРАВО тут ніхто не посягає – це святе.” (Олександр Шевченко),
але людина регулярно, через повідомлення наголошує:
“Це моя думка, це моє право, я на нього маю право, бо прямуємо до реальної демократії!”,
причому робить це чимдалі голосніше, наполегливіше і категоричніше:
«Там вам, либонь, вже в головах ся помакітрило: "проект" якийсь, "дослідження" глобальні, "розвод" – та я просто представив на всезагальний розсуд свій погляд, свої міркування і я можу заприсягтися, що я не працюю ні на когось там ніби-то, не є якимось там штатним/позаштатним агітатором – ну не є, і квит!»

Пане Яндрух, та ж ніхто не посягає на ваше право висловлювати власні погляди. Ну, скажіть чесно, хіба вам хтось із форумців уже встиг за “недоречний топ” писок начистити, чи модери банять, принаймні? Не відповідаю за інших, але я, як людина вкрай недипломатична, прямо скажу: “Чхати хтів-єм на всі ваши погляди!” Прошу зауважити – це зовсім не синонім: “Я вас не поважаю”, – мені елементарно байдуже.
Щодо інших, можу припустити, жи люди просто дивуються: як си стало, з якої біди таке зросло? Начебто приводів не давали. Ото і все – звичайний дослідницький інтерес.
Коментарі, зауважте, здебільшого, в’ються навколо оцінки ваших арґументів. Наважусь сказати, “так званих”, бо представляють вони собою ту саму демонстрацію позиції – чогось, що можна було би назвати обґрунтуванням, особисто я майже не угледів. Можете не погоджуватись, і я радо обговорю, наприклад, на які мої питання ви відповіли і як саме, а на які вирішили не відповідати взагалі. Також я нарахував уже 2 ваші репліки на кштал: “Я просто відмовляюсь відповідати”. Також – позиція, але якщо відмовлятися, нащо ж було заводитись?

І ще одне, посутнє. Цитата.
«...(Воно й зрозуміло: треба ж якось нейтралізувати арґументи того клятого "відступці"…)
{Мабуть, від того й настрій такий "неформатний"…}»

Тутай логіка мені зрадила – ніяк не можу второпати, в який спосіб можна використати “неформатний настрій” для нейтралізації «арґументів клятого “відступці”». Підкажить – використаю. Власне, такий настрій у мене давно, мабуть ще з дитинства (за комуністів діло було). Що в тому контраверсійного?

Наталка - 14-12-2004 у 23:05

Цитата:
Першим відправив користувач Яндрух
І ще дешо про "маленьких". Сказано-бо, що ті хто БУВ перший - БУДЕ останній; а ті, хто БУВ останній - БУДУТЬ першими. І ми із цим певно всі погоджуємося, хіба не так? Однак спитати б, чому дехто ВЖЕ ЗАРАЗ і ТУТ усіх нас - тобто, і себе, і вас, і мене також! - ЗАРАХОВУЮТЬ до якихось категорій, класів?!
(Наталко, вибачте, але на Вашу репліку відмовляюся хоч якось відповісти - бо це все ЕМОЦІЇ. Хоча, ні, стривайте - є одне: хіба Лужков може бути "українофілом" - авжеж, та тільки "українофобом", "ненависником усього українського"!..)


Знаєте, пане Яндрух, я й не сперечаюся, що емоції, хоча на факти, які там теж деколи зустрічаються, поміж емоцій, обгрунтованих заперечень я не побачила. А ще, як на мене, оця фраза "Однак спитати б, чому дехто ВЖЕ ЗАРАЗ і ТУТ усіх нас - тобто, і себе, і вас, і мене також! - ЗАРАХОВУЮТЬ до якихось категорій, класів?!" - це навіть не емоції, а словесний потік, який не несе значеннєвого навантаження (імхо). Ви так само граєте на емоціях, описуючи приваби свого кандидата, а я ніколи й не приховувала, що є людиною емоційною, хоча залюбки дослуховуюся до аргументів, якщо вони є. А як ні - то ні. Слово "українофіл" я вжила в переносному значенні, щоби підкреслити те, що Янукович, забившись під час акції громадської непокори у своє приватне чистилище, і запопадливо вигинаючись перед людиною, яка ненавидить мою Україну, впав би в моїх очах нижче плінтуса, якби взагалі ще мав куди падати. :mad:

Цитата:
Першим відправив користувач dr.Trollin
P.S.(від мене) щодо трутки-- то в Дечому Яндрух і правий...
не все є так просто...


А хто сказав, що просто? Є факт - в організмі знайдено отруту. І є питання - як вона туди потрапила? Мене страшенно плющить від того, що деякі наші громадяни вважають себе більш компетентними, ніж лікарі - але це норма, ви в будь-яку поліклініку сходіть, і послухайте, що в чергах говорять - не зрозуміло стає, нащо туди люди взагалі ходять, вони і так все знають краще медиків. Але оскільки я все ж довіряю висновкам лікарів, і не пристаю на ту думку, що Ющенко сам діоксинів наївся, то - повторюся на емоціях - бридко стає слухати про пластичні операції, маски та інші, напевно, зовсім не емоційні??!! звинувачення. І я, блін, маю на це право!!! І вимагаю моє право поважати!!! :baddevil::P

Ігор+ - 14-12-2004 у 23:13

Цитата:
Писала Tempika
...ви подумайте, хтось все ж ЩИРО голосував за януковича... не можна ж нагло обманювати 15 (ну там 13 мільйонів)?... як кажуть, можна обманювати всіх на протязі короткого часу, можна обманювати вічно невелику групу людей, але неможливо обманювати вічно всіх... :-) можливо, до моїх провокацій віднеслися більш гостро тому, що я росіянка?.... обідно.


Обманювати можна десятки мільйонів, десятиліттями.
Мене обманювали, і до 85-го (десь) року я поняття не мав у що я вірю. А завести нормальну розмову про Степана Бандеру, зараз, з будь-ким, навіть не обовязково з Росії, просто неможливо.
У нас такий люд, що свято вірять телевізору і газетам, тим більше що всі доступні джерела інформації (крім недоступного інтернету) подають одну і ту ж інформацію. Як в таке можна не повірити ?!
А природа людини (будь-якої) така, що на зміни переконань потрібні роки, а не тижні між переголосуваннями.
Тому я особисто вважаю, що якщо всі ті ж самі люди, що свідомо голосували за Януковича підуть голосувати знову, вони поставлять свій голос навпроти "Я". А переважна більшість тих, хто сумнівався чи боявся не голосувати, залишиться вдома і голосувати не буде.

tysovska - 15-12-2004 у 10:30

Цитата:
Першим відправив користувач Ігор+
А завести нормальну розмову про Степана Бандеру, зараз, з будь-ким, навіть не обовязково з Росії, просто неможливо.

Ні, все-таки останнім часом не все так безнадійно - принаймні, в Києві. Мені якось у Києві не доводилося стикатися з тупим неприйняттям Бандери. От у Харкові знаю одного такого письменника, який друкується в Росії, то він напередодні другого туру сказав: "я проти бандерівців і за слов'ян". Ну, аргументація з цього вислову просто пре. А з того, що Київ поступово змінює настрої, роблю оптимістичний висновок, що наша помаранчева революція таки пошириться найближчим часом на схід - бо ж Київ досить довгий час був інертним містом, але його переломили-таки.

Tempika - 15-12-2004 у 11:59

...так, не все безнадійно з бандерою :-)
навіть моя мама росіянка на всі 100, патріотка росії,
каже, що він був борець, сильна людина, і вона поважає
його погляди... але, боюсь, це вплив львова як середовища :-))
росіяни з росії все ще жахаються, так.

Олексій Мачехін - 15-12-2004 у 16:58

Цитата:
Першим відправив користувач Яндрух
А так як ми прямуємо до РЕАЛЬНОЇ ДЕМОКРАТІЇ, РЕАЛЬНОЇ СВОБОДИ СЛОВА


Доречі, про демократію.

Насправді, в світі зустрічається три типи демократії (не лякайтесь, класифікація моя ;) тому заперечення приймаються):

1. Британсько-американська, коли свобода вибору полягає обмежується пропозицією фінансових груп, які врівноважують одне одне і таким чином країна працює хоч в якійсь мірі на вибірця.

2. Російська. Ну... тут, сподіваюсь, зрозуміло.

3. Швейцарська (і ще, здається, в Аравії така ж), коли важливі рішення приймаються на своєрідних референдумах і, таким чином, працює народовладдя.

Так от, про 3 нам мріяти або рано або пізно, бо тривала дія 2 викорінила будь-які шанси на її реалізацію.

На даний момент в україні іде боротьба між 1 і 2. І я згоден, що США та Британія - не фонтан.... Але російський варіант і втілювач його Я мене особисто не гріє абсолютно.

Яндрух - 16-12-2004 у 09:26

Цитата:
Першим відправив користувач Наталка
"...це норма, ви в будь-яку поліклініку сходіть, і послухайте, що в чергах говорять - не зрозуміло стає, нащо туди люди взагалі ходять, вони і так все знають краще медиків. Але оскільки я все ж довіряю висновкам лікарів, і не пристаю на ту думку, що Ющенко сам діоксинів наївся, то - повторюся на емоціях - бридко стає слухати про пластичні операції, маски та інші, напевно, зовсім не емоційні??!! звинувачення. І я, блін, маю на це право!!! І вимагаю моє право поважати!!!"


А хто ж, Наталочко, Вашого права тут не поважає, хто? От тицьніть пальчиком у того негідника.
Може я, покірний тут усіх слуга, порушив Ваш стан благодаті неземної, що сходить на грішну та паскудну електоральну землю у вигляді всеперемагаючого голосу Месії!
Ми тут усі - весь чесний люд! - поважаємо Ваше право! Правда, чесний люде?!
- Атож, - відрік чесний люд.
Ну, звісно: в поліклініку не ходити - правдоньки не знати. В чергах не стояти і не прислухатися до людей, що "і так все знають краще медиків" - бути в блаженному невіданні!
- Атож, - знов відрік чесний люд.
(Ну, на то він, гадаю, і чесний, той люд...).
І як то має "плющити" правдиву українську кобіту - патрійотку своєї земли! - щоби отак узяло та й розбурхало правдивий жіночий стан?.. А через що, спитати б? Через яку холєру?!
(І як Вам, Наталочко, теперечки "поводиться" - а й гадки не можу си дати... Чи коханий чоловіченько Ваш одної темної ніченьки бува не забив на сполох, чому його кохана половина від певної пори стала прехорошою сніговою королевою, котра, як відомо, так звабливо закликає поглядом із обкладинки книжки видавництва "а-баба-галамага", проте не..., бо живе в холодній та нечулій до всякого роду почуттів казковій льодяній країні...)
Та Іван Степанович Плющ усіх нас тут заскаржить - до суду подасть: за теє, шо його таку "повзучу" хвамилію взяли вже за дієслово! До Верховного суду України звернеться! Процес розпочнеться! З прямим включенням!!
(Гадаю, непереливки буде нам усім тут - а передовсім нашому панові-бурґомістру: за теє, що не тримає свобідних умів тут на прив'язі...)

Отож, гадаю, що не гоже нашому милому жіноцтву впадати в отакі стани...

tysovska - 16-12-2004 у 10:00

Цитата:
Першим відправив користувач Яндрух
І як то має "плющити" правдиву українську кобіту - патрійотку своєї земли! - щоби отак узяло та й розбурхало правдивий жіночий стан?.. А через що, спитати б? Через яку холєру?!
(І як Вам, Наталочко, теперечки "поводиться" - а й гадки не можу си дати... Чи коханий чоловіченько Ваш одної темної ніченьки бува не забив на сполох, чому його кохана половина від певної пори стала прехорошою сніговою королевою, котра, як відомо, так звабливо закликає поглядом із обкладинки книжки видавництва "а-баба-галамага", проте не..., бо живе в холодній та нечулій до всякого роду почуттів казковій льодяній країні...)

А оце вже, по-моєму, гидота, не достойна нормального чоловіка.

Сергій Бєляєв - 16-12-2004 у 10:51

Цитата:
Першим відправив користувач Олексій
1. Британсько-американська, коли свобода вибору полягає обмежується пропозицією фінансових груп, які врівноважують одне одне і таким чином країна працює хоч в якійсь мірі на вибірця.

2. Російська. Ну... тут, сподіваюсь, зрозуміло.

3. Швейцарська (і ще, здається, в Аравії така ж), коли важливі рішення приймаються на своєрідних референдумах і, таким чином, працює народовладдя.

Класифікація, між іншим, дуже непогана. Наочно демонструє, що демократія-народовладдя - це ілюзія, утопія (як комунізм).

Варіант 3 - плебісцетарна демократія - дуже поширений у Південній Америці, але це не врятувало її країни від численних диктатур (наприклад, переворот у Чілі 1973 року відбувся як раз перед черговим плебісцитом). У назві ще однієї країни - Лівійської Арабської Соціалістичної Джамахірії - останнє слово перекладається як народовладдя. Для вирішення питань державного та місцевого значення люди збираються на збори, але чомусь ніхто Лівію демократичною не вважає.

Варіант 1 дійсно привабливий, але не у часи глобалізації, коли інтереси згаданих фінансово-промислових груп лежать далеко за межами власних країн (і не завжди збігаються з інтересами виборців).

Про варіант 2 нічого не скажу, бо не знаю, що під ним розуміється. Але народовладдя там теж немає.

Взагалі, як поєднати інтереси людей, якщо вони у всіх різні. Навіть на виборах, голосуючи за одного з кандидатів, кожен має на думці щось своє. Чиї інтереси конкретно обстоюватиме кандидат, потрапивши до парламенту, чи у президентське крісло, чи ще на якусь виборну посаду, невідомо. Як він поєднає інтереси своїх виборців та тих, хто голосував проти нього? Вони ж всі разом творять народ.

З цієї позиції аргументація "Я голосував за ...", бо хочу жити у демократичній країні, виглядає абсурдною.

Тому, як на мене, то до чого ми прямуємо - це великий ?

Андрій Пелещишин - 16-12-2004 у 11:32

Яндрух, роблю Вам зауваження за ваш останній допис.

Олексій Мачехін - 16-12-2004 у 11:43

Цитата:
Першим відправив користувач Андрій Пелещишин
Яндрух, роблю Вам зауваження за ваш останній допис.


А от дарма. Ні, я не проти модерації форума, але час зараз не той, аби зауваження робити. Як показав досвід інших форумів, обговорення поточних подій зривають з людей маски і то дуже швидко. Не зробили б ви зауваження - може ще багато чого цікавого почули б і може не тільки від Яндруха. А потім можна б було і в`їхати на білому верблюді і роздати жовтих карток.

Це як в футболі - під час важливого моменту суддя не свистить, картку можна дати і пізніше.

До речі, Андрію, ви пригадали тут технологію 25 кадру. У вас є про це певні відомості? Бо те, що оприлюднював обозреватель, м`яко кажучи, не зовсім правда. Це можна обговорити в окремому треді.

Андрій Пелещишин - 16-12-2004 у 13:27

Їздити на верблюдах - не моє хобі. А образи і тп на Форумі не допускатиму. За мету спровокувати побільше дописувачів на недопустимі дописи (щоби потім пороздавати жовтих карток) ніколи не мав. І пана Яндруха я завжди радий бачити на Форумі, тому і прошу дотримуватися певних норм спілкування.

про 25 кадр.
Я читав лише на Обозі і на 5 каналі. Інших даних не маю. Проте і спростувань ніби не було. Але я це наводив як приклад того, що якщо до Януковича хоч пробували такі претензії сформувати, то до Ющенка ніхто так і не зміг сказати конкретно в чому полягає "тиск на свідомість" хоча натяки постійно були. А вже так як так тиснули по всіх центральних ТВ каналах на людей команда Я нагадувати не потрібно.

Олександр Шевченко - 16-12-2004 у 14:02

Еге ж, маски позривало, і, схоже, разом з деякими дахами.
Перехід на особистості завжди свідчить лише про вичерпання прийнятних аргументів - але це все в кращих традиціях деяких сміливих і послідовних, тож приводів для здивування не викликає. Але людині мислячій непогано б пам'ятати про:
а) проблеми з бревном у власному оці, і про
б) - іноді таки краще жувати...

Олексій Мачехін - 16-12-2004 у 14:30

Цитата:
Першим відправив користувач Андрій Пелещишин
Їздити на верблюдах - не моє хобі.


Здається, я забув поставити смайли.
Не хочу лізти в модерацію, але, думаю, варто було бодай трішечки почекати. Подібні вислови - ознака відсутності аргументації і більше нічого, а Наталка, мені здається, достатньо врівноважена людина (сподіваюсь) щоб не реагувати на таке.

Але я цілком усвідомлюю що модерація на разі не моя справа і тому просто висловив свою думку. Моя думка, відповідно, ні кого ні до чого не зобов`язує. Тим більше виправдовуватись.

Цитата:
Першим відправив користувач Андрій Пелещишин
про 25 кадр.
Я читав лише на Обозі і на 5 каналі. Інших даних не маю. Проте і спростувань ніби не було. Але я це наводив як приклад того, що якщо до Януковича хоч пробували такі претензії сформувати, то до Ющенка ніхто так і не зміг сказати конкретно в чому полягає "тиск на свідомість" хоча натяки постійно були. А вже так як так тиснули по всіх центральних ТВ каналах на людей команда Я нагадувати не потрібно.


Отож бо. Проблема якраз і полягає в тому, що 5 канал, який до 25 листопада був чи не єдиним важілем проти провладних ЗМІ, не є збалансованим. Тобто новини там, скажімо, дещо суб`єктивні. Це було припустимо, коли альтернативи не було. Тоді можна було подивитися 5-й і 1+1, почитати інет і скласти якесь відносно-об`єктивне враження. Після же прориву блокади, його тенденційність, за всієї поваги до працівників каналу, стає очевидною. І ніхто ні в чому не винен. Просто журналісти каналу мають свої політичні переконання і висвітлюють події з точки зору своїх переконань. Роблять це добровільно і, відповідно, цілком професійно, на відміну від журналістів інших ЗМІ які робили, або роблять такі речі під примусом.
Але видання бажаного за дійсне неприпустиме. В тому числі і з 25 кадром. Що таке 25 кадр? Це технологія вставляння 1 інформаційного кадру в секунду з метою формування на підсвідомому рівні якоїсь емоції або прагнення. Хтось розкадрував роліки? Знайшли аж 2 вкраплення по одному кадру? Але ж це зовсім не свідчить про 25 кадр. Швидше це свідчить про непрофесійність монтажера, бо в розкадровані роліки попали кдри із інших, зокрема напис "Це твоя країна" зараз спостерігаємо в купі соціальних реклам, а ті "страшні" ракети в агітаційному роліку за Януковича.
Інше питання - ЧОМУ соціальну рекламу, антиющенківські роліки і політичну рекламу за Януковича виробляють в одній студії одні й ті ж самі люди в один і той самий час? Це питання, без сумніву, варте розслідування. Але 25 кадру я особисто тут не бачу, я бачу непрофесійну стиковку роліку. А дехто в голос заявляє що нами маніпулюють.... і тим самим намагається маніпулювати нами.

Словом, що я хотів тим всим сказати, але по пунктах:
1. Я не виправдовую допис Яндруха
2. Я не виправдовую дій Я. і його команди
3. Я ні за кого не агітую, але моя родина голосує за Ющенка і ми разом реально підтримуємо досі акцію спротиву
АЛЕ
4. В пункті про маніпуляцію Яндрух має рацію. Щоправда треба зауважити, що передвиборча гонка без таких засобів неможлива взагалі. До тогож якщо дії штабу Я. дуже примітивні (куди тим, за перепрошенням, баранам до 25 кадру!!!!:lol: Карта поділеної України - то для них вже вища математика), натомість дії політтехнологів Ю. на порядок професійніші.
Для мене очевидно, що штаб Сили Народу намагався і намагається впливати на свідомість виборців і, згодом, учасників акції непокори. Так само для мене очевидно що без цього впливу український народ мав би президентом двічі судиму людину з донецьокого кримінального клану. Не подобаєтья панові Яндруху слово бандит? Добре, назву його злочинцем і зрадником України бодай за його діяльністю на посту прємьєра. За одні тільки Криворіжсталь з Броди-Одеса треба саджати років на 15.

На додачу хочу пригадати що ми вже мали дискусію з приводу ідеологій. Я вважаю що без ідеології не може бути держави. Ми зараз на початку створення сучасної української масової ідеї. Так, ідеологія це звуження світогляду. Так, маніпуляція це зле. Але, даруйте, у моєї дружини вкрали право голосу - представник штабу Я. поклала в кабінку хитромудру ручку і таким чином бюлетень став чистим. І плювати тепер мені хто там і ким маніпулює, а відстоювати свої права я таки маю право і мушу це робити.

Наталка - 16-12-2004 у 16:26

Цитата:
Першим відправив користувач Яндрух
(І як Вам, Наталочко, теперечки "поводиться" - а й гадки не можу си дати... Чи коханий чоловіченько Ваш одної темної ніченьки бува не забив на сполох, чому його кохана половина від певної пори стала прехорошою сніговою королевою, котра, як відомо, так звабливо закликає поглядом із обкладинки книжки видавництва "а-баба-галамага", проте не..., бо живе в холодній та нечулій до всякого роду почуттів казковій льодяній країні...)


Фу, яка гидота! Смайлики мої повикидали, виділення червоним зробили там, де його й близько не було, самому щокожного дописа кричати "Я маю право!" дозволяється, а за мій жарт мене просто розіп’яли? Одним словом, використовуючи усі методи щиро любимого мною проФФесора, пан Яндрух зійшов не просто на особисте, а вже на щось інтимне - чи я помиляюся? Власної брудної білизни забракло?
Пане Яндрух, по першому вашому слову я кину на у2у мобільний мого чоловіка, і ви з ним поговоріть, ким я була вночі, і ким стала, якщо вам це цікаво. :mad: А мені з вами більше нема про що говорити. Сподіваюся, вас це втішить, як втішило мене.

А з останнім дописом Олеся згодна відсотків на 85%. :saint:

сумна - 16-12-2004 у 17:55

Мені на думку спадає лиш одне - "лихо з розуму". Чому для розумних людей очевидні речі перестали бути очевидними? Маю на увазі насамперед Тараса Чорновола, ну і решту прихильників Я. Мені хотілось би запитати в них - чи було їм приємно дивитися шедевральний ролик "гражданская война".
Чесно, так прикро розчаровуватися! А останнього часу розчарувань більшає.

Яндрух - 16-12-2004 у 18:15

Я, звичайно, вибачаюся, якщо мій допис видався комусь як "недостойний нормального чоловіка" (ну шо ж, нехай уже я буду отим "ненормальним"...).
Менше з тим, нині ми всі перебуваємо під шаленим тиском, тому якась порція отого чорного гумору, іронії не завадить (на мою думку).
Наталці вибачаюся персонально, якщо на ділі таки згіршився від дописаного Ваш гарний настрій, але я - і повірте на слово! - зовсім не мав на меті образити: комусь я зіронізував, у відповідь мені хтось, другий, третій, - якось, я думаю, треба вже поривати із тою виборчою гарячкою, жити нормально далі.
Я, напевно, зло пожартував із "тою королевою" - просто отак вийшло і край: якби мені отак хтось зіронізував, я б собі, мабуть, живіт надірвав од сміху і щось у відповідь би вигадав ще дошкульніше, щоб ше довше сміятися...

По правді, це адресувалося для кожного (і для мене також!), хто в політичних баталіях, теперішніх виборчих перегонах занадто переймається суттю політики (втрачає голову) та шукає всяку логіку там, де її нема. Наталка просто надалась як приклад - і не більше! (нехай ще раз мені вибачить!): за теперішніх реалій у нас ледь не кожний громадянин має за честь відати, що ся діє на кухні на ймення Політика - а це, як відомо, найбрудніше із найбруднішого, що було, є і, мабуть, буде.
В цивілізованому суспільстві є нормально те, що більшість не відає, хто в них президент, - авжеж!! - хто там є прем'єром і т.д.
З другого боку, якщо бути пасивними бодай цими днями, то, начебто нам твердять, що можемо втратити незалежність і т.д. Але я був, є і буду прибічником волевиявлення через РЕАЛЬНЕ ВИБОРЧЕ ПРАВО, РЕАЛЬНІ РЕФЕРЕНДУМИ (як от у Швейцарії, де будь-яке, навіть, здавалося б, найбанальніше питання, що втім є загальносуспільною проблемою, намагаються вивчати не на майданах, а методом дійсного народного волевиявлення - на референдумах).

Отож, треба вважати: бо так із головою можна втратити і свій людський образ.
Хоч набагато гірше є занапастити душу, як тіло, проте, виражаючись по-вільному, "ходження темними алеями" до гармонії усього в людини не призведе.
(Ще раз прошу вибачення у Наталки, що був використав її добре ім'я під, як тут добре один висловився, опінії...)

Олександр Шевченко - 16-12-2004 у 19:17

Пану Яндруху:
Аби не було сумнівних двозначностей, порції гумору (а тим більше такого чорного) не завадить розбавляти смайликами - на то вони тут і є. Дружня порада.

Tempika - 16-12-2004 у 20:15

...тим, хто постійно розчаровується, мушу побажати
бачити у людях більше хорошого... і поза усякими там
політичними поглядами я вірю, що більшість людей є
дуже хорошими людьми :-))) люблю вас всіх... :-) peace, people!
(тут би мав бути смайлик у вигляді курячої лаби)...

Юрій Карашівський - 17-12-2004 у 15:15

Один проти всіх і "всі" не можуть зрозуміти, жартує він чи і просто не при здоровому глузді.

Але здається, що все гаразд. І п. Яндрух при здоровому глузді, і всі інші справді не можуть зрозуміти його вибір. Просто ані перший, ані більшість з опонентів не були насправді учасниками "донецького" життя (ні в кращому, ні в найгіршому розумінні цього визначення, за виключенням хіба що Dmy), а тому скористаюся невеликою первагою, яку отримав завдяки своїй проф. діяльності і накину ще декілька аргументів.

Янукович і Ющенко варті одне одного, тобто гідні конкуренти. І один і другий є "вихідцями з влади", і один і другий змогли повести за собою маси. Але все це, як на мій погляд, досягнуто різними методами. І хоча комусь і байдуже, мені ні. Бо Ющенко встиг "засвітитися" при владі у дуже позитивному ключі (вирівнювання економіки, погашення багатьох боргів, впорядкування енергетичної системи), а Янукович - дещо в негативному (дві потужних кризи, безпорадність у розв'язанні проблем). Ю. підняв людей "ходками" в народ, Я. - залякуванням і дурощами, тобто обманом. Докази? Теледебати, де з 40 хв. виступу Я. мабуть лише 5 були правдивими. Це стосуєтсья фактично всіх тез пана прем'єра. Хоча він говорив переконливо... От тому і є ефект боротьби правди з кривдою. Між іншим, Ющенко жодного разу не назвав Я. бандитом. Йшлося лише про бандитську владу. А от Я. переходив на персоналії і неодноразово.

Люди зробили свій свідомий вибір в обох випадках. От тільки свідомий вибір одних спробували чисельно занизити, а інших - суттєво завищити. Фактів безліч. Тільки прокуратури їх не схотіли реєструвати чогось. Але то не біда - ВСУ виніс свій вердикт і достатньо справедливий. А щодо обурення в обох таборах: табір Ю. обурений, що їхні голоси або не порахували, або просто викинули. Табор Я. обурений, що їхнього "центрізбіркомомізбраного" (дослівна цитата одного з шахтарів) президента не визнали легітимним. Але штука ось яка: один з привозних "донецьких" бив себе у груди і казав, що він свідомо вибирав Я., але йому не дали, бо на відкріпному посвідченні не було вказано номер дільниці, на якій він її взяв, і дату. І ця людина щира. Щиро вірить, що їй не дали проголосувати. І цей сарака навіть не припускає, що його відкріпний без однієї чи двох цифр перетворюється на папірець, на знаряддя фальсифікації. І, нажаль, в протилежному його не переконаєш. Власне, а що можна вимагати від людини, коли вона мені хвалиться, що його годують у потязі як на забій: "Братишка, ты такого даже не ел, того, что нам дают!.. Колбаса - 2 сорта!!! Паштет!!! Банки с этой, как её, с ветчиной!..." Між цими людьми та тим самим Донецьком, обласним центром - колосальний розрив. Ці шахтарі ковбаси роками не їдять, а тут таке раювання.

Імідж - все. Мабуть кожен бачив кадри "шахтарів", який тисячами позвозили до Києва? Думаю, такий вибір було зроблено не випадково. Впевнений, що в Донецьку, в Луганську чи Харкові вистачає свідомих прихильників Я. презентабельного вигляду, які дійсно добре заробляють і не дивуються 2 сортам ковбаси. Але якраз їх привезти як баранів у закопчених вагонах та напівсправних автобусах не вдасться навіть авторитетному Януковичу. А от затурканих, пригнічених людей "построїти" дуже легко. Когось запрошували "захищати законнообраного президента Януковича", когось - "подивитись Київ", інших - "на футбольний матч". І всі вони почували себе в Києві незатишно. Натомість "помаранчеві", або "рижі", як їх охрестили опоненти, їхали дійсно власним коштом. До мене самого в Київ приїхали родичі, щоб помітингувати. Дещо засмутило мене, що в рідній Коломиї автобуси на Київ організовувала міськрада і навіть давала водіям за кожного пасажира по 30 грн. "на бензин". Але повірте, що це і є собівартість дороги до Києва з Коломиї - майже 700 км в один бік.
І, вибачте, але "прогодувати" Майдан, на якому щодня перебували від 500 000 до 1,5 млн. люду - навіть по 10 гривень на людину 17 днів - це жодних грошей не стане. Якими б багатіями не були Порошенки-Червоненки.

Хто ти, маско? До останнього моменту я вважав Ю. "засланим козачком" від влади. Тобто такий собі демонічний сценарій, коли заздалегідь з нього "ліплять опозиціонера". Поки не відбулися події в Донецьку (жовтень 2003 р.), поки не почали бити людей з помаранчевими стрічками на вулицях. Хочеться вірити, що от зараз Ющенко здійме маску і всі ми скажемо - АГА!!! ОТ ТИ ТАКИЙ ПІДЛИЙ!!! ВСІХ ОБДУРИВ... Якби не деякі речі: ще на виступі 16 жовтня на Європейській площі я вжахнувся з його вигляду, його міміки. Можна наколоти людину чим завгодно, зробити бездоганний грим, але заставити очі постійно сльозитись (до тепер), і щоб з рота постійно капала слина... Або Ющенко мазохіст, або Чаплін йому і до обцасів не доріс.
А от як з Януковича зараз ліплять опозиціонера - це дійсно фарс.

Шановний Яндрух, перечитайте ще раз всі інтерв'ю Януковича, його виборчу програму, де крім заяв "покращимо рівень життя" нічого не має. А ще перечитайте якомога більше інтерв'ю Чорновола. І простежте біографію Ганни Герман-Стеців (хоча так і хочеться назвати її Ганною Герман-Гебельс: вона імпозантна персона, але не журналіст. І дай Бог, щоб такі жіночки працювали лише на одному каналі - ТРК "Україна". Їй навіть мікрофон ліньки тримати перед респондентом - це за неї робить якась мужні чоловіча рука).

Невелика репліка по Морозу: також не святий. Для "завалення" політреформи (рік тому її вигадали, було кілька версій, якщо пригадаєте) лідер СПУ отримав дуже круглу суму. Це не вигадка. Це інформація з перших вуст, достовірність джерел гарантую. І отримав не за тиждень, і не за місяць до доленосного голосування в парламенті "руками і ногами". А за півроку. Отакі от аванси бере чесний і справедливий Мороз. Саме через це я до осені взагалі не хотів голосувати за будь-кого. Не було гідних. Але за два місяці все змінилося кардинально. Тому - поважаю вибір Яндруха, але набагато більше поваги заслуговує МОЯ КРАЇНА, країна маленьких українців, яка змогла повстати і якби не сила лідерів, не контроль з їхнього боку - скинула б і Кучму, і Януковича з трону. І не було б кровопролиття: за останніми даними, Кучма таки злякався. Хоча Я. і М. наполягали. До речі, Я. підтвердив цю інформацію. Але назвав по іншому: "я вимагав від президента конституційних методів впливу". Він це так називає: вимагати застосувати силу проти мирних людей для нього - конституційний вплив на ситуацію. Боюсь, що тоді б мали Чаушеску-2. Тільки питання - хто б з трьох персон лежав під стіною. Але, на щастя, минулося.

Наталка - 17-12-2004 у 16:36

Зі свого боку, наведу коротеньку замітку з сайту "Майдан" - власне, примітки заради, яку підтримую обома руками - зовсім, як Богатирьова, яка, за свідченням очевидців, втікаючи з пріснопам’ятного засідання ВР, куди трохи увірвався народ, голосувала за закриття засідання двома руками. І на бігу.

Страшна помста Кірпи. Трилер.

http://maidan.org.ua/static/news/1103292770.html

Інформація про сумні для здоров'я міністра транспорту Кірпи наслідки його зустрічі з тупим важким предметом на ім'я Янукович знайшла і нове підтвердження і нове продовження.

Сайт "Трибуна" з посиланням на поінформоване джерело повідомляє, що вищезазначений предмет, дарма що перебуваючи яко керівник позорного уряду у відпустці, вимагав від раніше постраждалого Кірпи надання 30 поїздів по 18 вагонів у кожному.
Постраждалий Кірпа Проффесору категорично відмовив.

Примітка Майдан-Інформу: право вживати щодо уряду Януковича епітет "позорний" надано нам (і всім бажаючим) самим прем'єр-міністром, котрий останнім часом саме так називає "чинну владу", головним складником якої є він сам.

Наталка - 17-12-2004 у 20:23

Тішуся також, що сьогодні напівпритомний Янукович, який і досі не може прийти до тями від іміджу оППозиціонера, що несподівано і тяжко впав йому на голову, повів нам, що у виразі "оранжеві вовки" слово "вовки" слід замінити на "пацюки", бо "вовк - тварина дуже шляхетна (Тамбовський? - я), і я його дуже поважаю".
Також проФФесор з плаксивим лицем повідав, що більшість тих, хто вийшов на Майдан з оранжевими стрічками, насправді не за Ющенка, а проти влади, і "я з ними солідарний".
Вислухавши усе це і поборовши напад нудоти, рекомендую прімьєру у відпустці скрутити свою солідарність валиком і пожбурити її туди, де козам роги рівняють, бо вже бракує сили дивитися, як з Януковича фонтанують, за влучним висловом Зінченка, "мовні ознаки опозиціонера". Імхо - виходить так само витончено і переконливо, як балет у бегемота.

Dmy - 18-12-2004 у 17:30

Цитата:
Першим відправив користувач Наталка
Янукович ... повів нам, що у виразі "оранжеві вовки" слово "вовки" слід замінити на "пацюки".

Ага, мені також харківський виступ "нового ... оп..? опп..?(скільки, доречі, він там "п" пише?) ...позіціонера" сподобався. Особливо стосовно цієї теми:
Цитата:
Першим відправив користувач Яндрух
Можете злапати мене на слові десь так через пів-року чи рік: якщо до того часу багато-дечого а таки проясниться і виясниться, що правда була не моєму боці, я ГОТОВИЙ БУДУ ВИЗНАТИ, що помилявся, що схибив зі шляху; що я дав себе втягнути в маніпулювання над собою з іншої зацікавленої в політичних душах сторони

Та нащо ж рік чекати, пане Яндрух? От вам до "казлів", "шкідливих котів Леопольдів" і "боягузів" ще й "пацюки" додалися.
Цитата:
яке ти маєш моральне й людське право так очорнювати ЛЮДИНУ, якою б вона не була. Із його боку ж не пролунало ЖОДНОГО слова, яке б ображало людську гідність...

І справді, "ЖОДНОГО слова, яке б ображало людську гідність". Обізвати півмільйона твого електорату пацюками - що може бути шляхетнішим?!

Tempika - 18-12-2004 у 21:38

...як то сільки *п*?.... :-))) попозіціонер, нє?....
чи я знов щось наплутала...

tysovska - 20-12-2004 у 11:00

Цитата:
Першим відправив користувач Юрій Карашівський
Дещо засмутило мене, що в рідній Коломиї автобуси на Київ організовувала міськрада і навіть давала водіям за кожного пасажира по 30 грн. "на бензин".

До речі, до нас теж приїжджали родичі й знайомі помітигнувати, і у них у Львівській області теж сільрада видавала кошти на бензин, але з яких грошей? - та з тих, що протягом трьох тижнів односельці несли й несли в ту ж таки сільраду на допомогу помаранчевій революції в Києві. Хіба це не свідчення того, що люди довіряють отій сільраді, отій місцевій владі, хіба це не те, чого ми насправді хочемо, - вірити владі й покладатися на її чесність, порядність і готовність нас захищати?
Цитата:
Першим відправив користувач Юрій Карашівський
Невелика репліка по Морозу: також не святий. Для "завалення" політреформи (рік тому її вигадали, було кілька версій, якщо пригадаєте) лідер СПУ отримав дуже круглу суму. Це не вигадка. Це інформація з перших вуст, достовірність джерел гарантую.

Коли Мороз стоїть у Раді на трибуні, він мало чим вирізняється на тлі решти депутатів. Але, може, хтось із вас дивився фільм про Миколу Вінграновського, серед запрошених до зйомок був і Мороз. Гнітюче враження на мене справив контраст між усіма письменниками - і Морозом. Між тим, як вони вдягнені (на тлі найкращих костюмів письменників костюм Мороза виглядав, як весільна сукня на тлі робочої роби), як вони тримаються, навіть погляд у Мороза - інший. От і питання: звідки в чесного й непідкупного соціаліста гроші, щоб почуватися аж таким господарем життя? (Я особисто нічого не маю проти соціалістів - навпаки, я безмежно вдячна їм і за плівки Мельниченка, і за роботу Валентини Семенюк, і взагалі за постійні намагання протистояти злочинній владі. Але чи не чесніше було б визнати, що будь-яка політика таки фінансується кимось, що в цьому нема нічого огидного, - і вже на цьому будувати стосунки з народом?)

Dmy - 20-12-2004 у 17:47

Цитата:
Першим відправив користувач tysovska
Гнітюче враження на мене справив контраст між усіма письменниками - і Морозом. Між тим, як вони вдягнені (на тлі найкращих костюмів письменників костюм Мороза виглядав, як весільна сукня на тлі робочої роби), як вони тримаються, навіть погляд у Мороза - інший. От і питання: звідки в чесного й непідкупного соціаліста гроші, щоб почуватися аж таким господарем життя? Але чи не чесніше було б визнати, що будь-яка політика таки фінансується кимось, що в цьому нема нічого огидного, - і вже на цьому будувати стосунки з народом?

Але ж тоді весь імідж безкорисного правдолюбця розсиплеться на порох, і за нього і 6% не проголосує. Так і фракцію можна не зібрати. І як тоді на політреформах із компра~плівками забашляти?
Ну як таке допустити?

Odarka - 21-12-2004 у 11:24

Яндрух...як ти мене розчарував...:(
А я думала, що всі байкери за Ющенка:)
"Ющенко!!! Ющенко!!!!" ...принаймі..мій мотоцик..так бібікає:))))

Яндрух - 21-12-2004 у 15:15

Мила Одарцю, та ж усі знають, що мотоциклісти - вони всі "крейзі"!

Odarka - 21-12-2004 у 16:05

Цитата:
Першим відправив користувач Яндрух
Мила Одарцю, та ж усі знають, що мотоциклісти - вони всі "крейзі"!


Крейзі...але не до такої степені, щоб голосувати за того пузатого і мордатого...за того, який на кожному кроці бреше...і не тільки він...а й вся його команда...
Милий Яндрух, може ти передумаєш;)

Рост - 21-12-2004 у 16:50

Зустрічав я наших львівських байкерів у Києві під час останніх помаранчевих подій. Усі за Ющенка були. Так що або не всі таки крейзі, або...

Лучишин Роман - 21-12-2004 у 16:59

І в догонку з політичного анекдота:
"... Синку в ногу вдарилась а не в голову."

Яндрух - 21-12-2004 у 21:03

Дякую, дякую за такі двозначності, нерозбавлені усміханцями...

Чарівник з міста Гамельн - 21-12-2004 у 23:02

Хе-хе... Виявляється, маніфест Яндруха ще й на from-ua.com висить:

Подолати непритомність,
або Чому я голосую за Януковича?

В редакцию From-UA продолжают поступать письма читателей, встревоженных непростой политической ситуацией. Одно из них – из Львова…

…написанное на добротном украинском языке с сочным галицким колоритом - мы решили представить вашему вниманию в оригинале.

http://www.from-ua.com/politics/41c7eb438fd2f/

Наталка - 22-12-2004 у 01:02

Дійсно, хе-хе. До речі, це ж той самий сайт From-UA, де нещодавно такий собі Микита Лисицький, не побоюся цього слова, "вєщал", що "українці - не письменники", і що "Ще пару років, і українські книги вимруть як вид, а їхнє місце назавжди займуть російські". (с) Цей хлоп переконаний, що українці - співаки, рівня Вєркі Сєрдючкі, із салом в зубах та серпом у руках. Ну нє, усі погляди варті поваги. Ось зараз, трохи налаштуюся, та як візьму, та як заповажаю людину, яка розуміється на українській літературі, як прємьєр - на музиці ( "Гулак-Артьомовскій" ), зате оцінки видає - ооооо! А прогнози які - ууууу! Бракує слів, а матюкатися на нашому форумі заборонено! А потім ще й піду та проголосую за проФФесора, за чийого активним втручанням (і за сприянням Кучмо) два роки підряд обрубувалися крила книговидавцям. Пільг їм не давали. Ну, не закладали у бюджет на це кошти. Ніколи було. Всі ресурси - час, сили, і гроші - на створення "донецького економічного дива". І це правильно. Книги, це ж, в натурє, не Донбас, який вугілля копає і всю Україну годує - це так, порожняк... Акцію, де смажили шашлики для Азарова та Януковича на невиданих рукописах у лютому 2004 року, пам’ятаєте? А я пам’ятаю...
А Яндруху варто на своєму "добротном украинском языке с сочным галицким колоритом" написати на From-UA усі свої красиві заклики стосовно поваги до чужого вибору, тільки зверне їх до прихильників Дона, які пообіцяли влаштувати "Поїзду дружби" маленьку Чечню, прокололи тотим автомобілям шини, і взагалі поводилися, як свині. (Свиня - тварина, взята мною не з Біблії, а зі свого досвіду сільського - сім років - життя)? Чи, може, хай поїде в Донецьк і поговорить "на добротном украинском языке с сочным галицким колоритом" - може, його навіть не поб’ють, як побили мою подругу - жінку!!! Особливо, якщо встигне крикнути, що він отямився, прозрів, і - за Януковича.

Цитата:
Першим відправив користувач Яндрух
Дякую, дякую за такі двозначності, нерозбавлені усміханцями...


Персонально для Яндруха - мій чоловік, таки зваживши на мій неадектватний нервовий стан посеред ночі, зайшов на ФРМ і прочитав допис про Снігову Королеву. Після чого сказав, що особисто я вільна скільки завгодно приймати чи не приймати вибачення, але він вибачень не приймає, і важає цей пост прямою образою мені, а отже, і собі, бо я - його дружина. І "бодай би той допис був увесь смайликами заліплений, це справи не рятує" (с), і ще просив переказати на добротній українській мові із соковитим шулявським колоритом, що жінок принижують тільки... ну, не буду цитувати - одним словом, нехороші люди.
Втім, електоральні симпатії у цих виборах - розкішний лакмус, особисто для мене. Одна жінка, що працює з мамою моєї подруги, голосує за Януковича. Чому? Бо, цитую (чула на власні вуха): "Єво прівлєкалі за ізнасілованіє, значіт, он настоящій мужик".
О, є - бо кожному своє! :mad:

Користувач Олесь - 22-12-2004 у 08:15

Цитата:
Першим відправив користувач Наталка
Одна жінка, що працює з мамою моєї подруги, голосує за Януковича. Чому? Бо, цитую (чула на власні вуха): "Єво прівлєкалі за ізнасілованіє, значіт, он настоящій мужик".
О, є - бо кожному своє! :mad:


Офтоп, але вартий уваги:

"Запомни, майор, что только слабый, глупый, неуверенный в себе мужчина убивает и насилует женщин... ...Умному мужчине женщины проходу не дают, на шее виснут. Мужчина, у которого сотни женщин, не мстит одной, даже изменившей ему, по той простой причине, что ему некогда этим заниматься. У него множество других девочек".

Віктор Суворов, Акваріум

Tempika - 22-12-2004 у 10:04

....мужчина, у которого сотни женщин, и есть, по-моему,
слабый, глупый, неуверенный в себе мужчина, который
пытается себе что-то доказать путем многочисленных
интрижек... сильный мужчина всегда найдет себе единственную,
любимую и все такое.... :-)))) глюпо.

Рост - 22-12-2004 у 10:26

Темпіко, не заводь офтоп, будь-ласка.
Олесь мав на увазі, що сильний мажчина не застосує проти жінки насильства. Розбиратися в глупоті багаточисельних зв`язків - тема для "Адама і Єви" - прошу туди.

Яндрух - 22-12-2004 у 14:40

Спокійно, український люде!

Чарівник з міста Гамельн - 22-12-2004 у 15:23

> Спокійно, український люде! ...

... "майбутнє наших дітей в надійних руках"! :)

Яндрух - 22-12-2004 у 19:39

В наших разом із Вами!

Наталка - 23-12-2004 у 02:39

Анекдот в тему:

«Майдан (площа Незалежності) – місце на карті України, де культивується і насаджується культ насильства над владою, яка в силу високих гуманістичних принципів не віддала наказ стріляти в озброєних до зубів оранжевими апельсинами і яйцями, зомбованих 5-м каналом, куплених за 10 грн. і взутих в американські валянки демонстрантів».

Яндрух - 23-12-2004 у 11:32

Оfіційnе_поvіdомлеnnia

Яндрух уповноважений заявити, що сими днями було офіційно надіслано вибачення коханому чоловікові нашої тут Наталки.
Тож тепер, гадаю, всілякі неприпустимі здогади та вказування в бік покірного всіх отут слуги не матимуть місця.
Відтак, сподіваюся, що, перебуваючи в стольному граді Києві на своєму двоколісному другові, не зазнаю із Чийогось боку ніяких тілесних та душевних потрясінь. Рівно ж як і не зазнає тілесних ушкоджень теперішній мій супутник життя - мій стальний двоколісний друг, належність котрого до покірного всіх отут слуги легко можна встановити через видимі розпізнавальні знаки, нанесені на його пластикових шатах.

Повідомлення набирає чинності з моменту його поширення отут.

Odarka - 23-12-2004 у 12:04

Яндрух невже ти поїдеш на Майдан?:))))))))) ще із жовтогарячою стрічкою?:))))))))))

Рост - 23-12-2004 у 12:56

Та мав би, напевно, з синьохолодною.
Я від імені учасників помаранчевого шабашу хочу заспокоїти пана Я.ндруха щодо можливих потрясінь. Якщо такі і будуть, то вони можуть бути пов`язані хіба з синьоголубим льодом, яким можуть покритися шляхи неньки України в цей зимовий час. І їздити ними на роверах, хоч вони і з мотором, може бути небезпечно. У всьому ж іншому ніяких потрясінь. Чесне слово.

Odarka - 23-12-2004 у 13:15

НЕ знаю, ми ще в неділю їздили на нашому другові джилізовому:)) Було страшно, але матьоро водночас:))) І ми бібікали всім: "Ющенко...!!!":D

Наталка - 23-12-2004 у 16:19

Цитата:
Першим відправив користувач Рост
Та мав би, напевно, з синьохолодною.
Я від імені учасників помаранчевого шабашу хочу заспокоїти пана Я.ндруха щодо можливих потрясінь. Якщо такі і будуть, то вони можуть бути пов`язані хіба з синьоголубим льодом, яким можуть покритися шляхи неньки України в цей зимовий час. І їздити ними на роверах, хоч вони і з мотором, може бути небезпечно. У всьому ж іншому ніяких потрясінь. Чесне слово.


Приєднуюся. Разом із чоловіком. Жодних потрясінь з нашого боку. :P

Dmy - 23-12-2004 у 17:29

Принаймні, доведеться визнати, жи Яндрух хоробріший за свого протеже. Хоч і застерігається :lol:

Яндрух - 23-12-2004 у 20:13

2 Наталка & others:

Вірю й сподіваюсь!