Форум Рідного Міста

Спостерігачі і члени виборчих комісій невідкладно потрібні для пер...

Михайло Форисяк - 10-12-2004 у 15:11

Їх зараз набирають у районних штабах Ющенка:
Галицький - пл. Ринок, 42 (тел. 297 55 04);
Шевченківський - вул. Гайдамацька, 2а (тел. 230 09 27);
Франківський - вул. Чупринки, 85, кім. 308 (тел. 237 10 63);
Личаківський - вул. Личаківська, 171 (СШ№63, тел. 76 48 43);
Залізничний - вул. Сигнівка, 1 (СШ№60, тел. 298 55 31);
Сихівський - пр. Червоної Калини, 43 (тел. 221 64 64).

Для уточнень: Громадська приймальня Ющенка - пр. Шевченка, 28 (тел. 2990464)

Є і сайт обл. штабу: http://www.razom.lviv.ua/, але там поки що немає адрес штабів (намагаюся спонукати, щоб були:-)).

За Львівщиною закріплено Луганщину, це легше, ніж Донеччина :). Відповідно до змін у Законі про вибори (http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=2221%2D15), членами дільничних і територіальних комісій можуть бути і мешканці інших територій України. На кожну дільницю від Ющенка тепер потрібно від 6 до 8 членів комісії і до 4 спостерігачів (не рахуючи журналістів). Така кількість значно посилює чесність голосування і безпеку наших членів комісій і спостерігачів :). Потрібно близько 10 тисяч добровольців зі Львова. Штаби набирають також комісії і спостерігачів для місцевих комісій.
Поспішайте - справа термінова і НАДЗВИЧАЙНО ВАЖЛИВА!

Grabchuk - 10-12-2004 у 18:00

Цитата:
Першим відправив користувач Михайло Форисяк
За Львівщиною закріплено Луганщину, це легше, ніж Донеччина :).


Знову нам прийдеться за львівян всю найстяжчу роботу виконувати:o
І хто після цього П'ємонт?


:):):)

Dmy - 14-12-2004 у 19:23

А хто поїде брати Донецьк? Невже Франківськ?

Користувач Олесь - 15-12-2004 у 09:03

Цитата:
Першим відправив користувач Dmy
А хто поїде брати Донецьк? Невже Франківськ?


Ну а Франківську, як то кажуть, сам Бог велів - там Давид звалив яйком з ніг Ґоліята :lol: , і це дало духовну силу і натхнення до перемоги мільйонам людей.

MartinkaDP - 23-12-2004 у 23:07

2 Dmy: як мені пояснили люди з обласного штаба (на Шекспіра), нами займуться :) всі області потрошку.

Олексій Мачехін - 23-12-2004 у 23:14

Блін, як пояснити такий лист?

Привет, Лешка!
Буду громко жаловаться и почти плакаться в жилетку.
Все ниже сказанное - только будничная картинка города К... Донецкой области накануне выборов. Оценивать и комментировать - это ваше право.
В отношениии оранжевости наш город - самый благополучный в области (чуть больше 8 %), а это где-то около 14-16 тыс. человек по официальным данным.
Не сочтите за громкие слова, но выборы и все последующие события позволили сконсолидировать, пожалуй, самую здоровую часть общества. Ядро - старые руховцы и просвитяне (в основном им - за 60 лет), учителя первой национальной гимназии, преподаватели кафедры славянской филологии, художники, поэты, небольшая группа студентов.
Поверьте, народ действительно выдержанный, знающий, корректный.
К 26 числу готовились, как к синтезу праздника и боя (сорри, за пафос, в нашем регионе это именно так).
И вот на днях из вышестоящего штаба присылают распоряжение снять из состава избирательных комиссий около 300 местных ющенковцев, так как присылают сумчан.
Ладно, во имя идеи проглотили.
Сегодня всплыла информация, что и наших наблюдателей тоже заменят на приезжих.
Ладно, съели и это.
А сегодня я посмотрела на этих первых 150 человек "пришлецов".
Большинство - детвора, у меня студенты - того же возраста. А поведение и манера держаться - откровенное хамство. Ходит себе такой бритый орел с оранжевой ленточкой, посматривает свысока, сорит деньгами и явно нарывается на грубость. И, боюсь, что таки нарвется. Так что, если услышите, что у нас здесь кого-то побили, не удивляйтесь, это очень логично. Прошлые разы всех приезжих у нас разбирали по домам, чтобы люди жили в пристойных домашних условиях, да и приезжали в основном "западняне" - народ бедный и идейный. А вот такое, как сейчас, я к себе в дом не возьму. Брезгую несколько! Такое и у нас по кабакам найти не сложно.
Честно, я разочарована катастрофически. Все самое дурное, что говорили о дончанах, можно встретить именно в этих детях.
Как расценить такой немудрый шаг - я теряюсь. Я уверена, что Ющенко таки наберет нужное число голосов, но как его команда предполагает после налаживать контакт с нашим очень нелегким регионом, не знаю. Тем более, что многих честных и принципиальных людей уже оттолкнули.
Для большинства наших местных активистов выборы действительно были делом совести, поэтому ни денег, ни других стимулов мы не получали. А такое недоверие оскорбительно и просто унижает.
Сегодня я не знала, что сказать одной старой-старой бабушке, которая со слезами на глазах спрашивала у меня: "В..., неужели, всю свою жизнь я боролась за Украину с таким будущими гражданами?"
Буду откровенной, где-то во мне даже шевельнулась трусливая мыслишка: "А, может, голосовать за знакомое и привычное зло, а не за такое будущее добро?"
Наверное, я морально нестойкий человек, но от этого не легче.

Андрій Пелещишин - 23-12-2004 у 23:35

Смішно те, що у нас у Львові ситуація з точністю до навпаки.
Усіх львівян, хто працював на Я в дільницях познімали. Замість них поприїзджали з Донецька. Хоча я точно знаю, що більшість місцевих працювали на Я з повною викладкою і зробили все що могли в цій ситуації (ну не люблять в нас Я не люблять). А тепер вони ніби як непотріб стали. Хоча були і такі, що за переконання працювали, і такі що просто вважали себе (і справді є такими) висококласними профі в сфері організації та проведення виборів і захисту інтересів свого кандидата.
Видно, кожен має на одні й ті ж граблі стати. У даному випадку підозрюю, що ситуація недовіри до місцевих активістів виникає через імовірну гризню у штабах кандидатів.

Наталка - 23-12-2004 у 23:39

А не пробували це пояснити тим, що більшість нормальних людей просто боїться їхати в Донецьку область, і туди їдуть найбільш "оторванниє", як говорить мій брат? Я пробувала записатися спостерігачем, щоправда, в Луганську область - мені сказали, що жінок вони брати не хочуть. Те ж саме я чула від подруг. Крім того, "посматріваєт свисока" - це ще не означає "нариваєтся на грубость". Бачила я, як поводять себе донецькі. Як матюкають у кафе тих, хто робить замовлення українською. Як активісти "Пори" зникають. Як, як, як... Це не виправдання, ніяким чином, але часто буває, що подібна поведінка - захисна реакція, не на вчинки навіть, а на інформацію, що може трапитися. Таке собі "вставання на диби" - дещо передчасне.
А голосувати за "прівичноє зло" - о, ну вперед і з піснею. Я неодноразово стикалася з п’яними підлітками у помаранчевих стрічках, когось соромила, хтось огризався, але голосувала я і буду голосувати за Ющенка. Організація штабної роботи в областях дійно кульгає, не у всіх, але - є такий факт. Але - про це я теж писала, повторюватися не буду - різні умови, різні можливості. А стосовно "когось побілі - не удівляйтесь, ето очень логічно" - поясніть мені, чому у Києві нікого не побили, хоча це теж логічно, і за що у моєї подруги - українського філолога з міста Антрацит переламана рука за її українську мову? Вона теж "сматрєла свисока"? Це теж "логічно"?
Не хочу нікого виправдовувати, але є таке поняття - захисна реакція. І "соріть дєньгам" та "смотрєть свисока" - не найгірші її прояви.

Олексій Мачехін - 24-12-2004 у 10:46

"Бачила я, як поводять себе донецькі. Як матюкають у кафе тих, хто робить замовлення українською. Як активісти "Пори" зникають. Як, як, як... "

Ти бачила як зникають активісти Пори? Розкажи де і що ти бачила? Як це було? Хто викрадав?
Якщо хочеш подивитись як поводять себе донецькі - приходь до мене на роботу, покажу - цілком пристойні люди. А донецькі гопи матюкаються не гірше і не краще за київських.

Наталка - 24-12-2004 у 12:59

Олесю, у Донецькій області зник активіст "Пори", і вже добу про його долю нічого не відомо. Сподіваюся на краще – не знаю, що він десь валяється п’яний від гостинності місцевих мешканців. Я неправильно побудувала речення, вибач, я не бачила особисто, як він зникає, але мене особисто у Києві донецькі матюкали за українську мову, причому ті донецькі, які приїхали до мене на роботу, більше року тому! А моя подруга, та сама, з поламаною рукою, будучи в Донецьку, робила замовлення в кафе українською. Бо – викладач української мови. За звичкою. Більше вона так не робить. Вона просто перейшла на російську – зовсім.
І не треба ловити бліх. Я ніде і ніколи не стверджувала, що усі донецькі – бандити, відморозки, чи ще щось подібне. Я не з неба впала, і прекрасно знаю, що в усіх регіонах і країнах повно негідників, як усвідомлюю й те, що взагалі серед людей багато балакучих, та мало тих, хто щось робить, і що навіть такий "орел", приходячи в штаб, навряд чи з порога починає "сматрєть свисока". І – ще раз – що бажаючими поїхати в проблемні регіони греблю не загатиш. І приношу свої вибачення за те, що я вважаю: "ходіт орлом с оранжевой ленточкой, соріт дєньгамі (який жах!!! Просто мороз по шкірі!!!) і смотріт свисока" – це ще не той привід, з якого "логічно" витікає побиття. Де логіка? Що означає "бритоголовий"? Це що, заборонено законом? А коли, вибач ще раз, починаються, як влучно сказав наш спікер, "воплі і соплі" – "за такую лі Украину я боролась?!" – то, звісно, на це теж кожен має право, але якщо я зайду в наркоманський притон на Воскресенці чи у Житомирську в’язницю, де 180 довічно ув’язнених, і серед них – серійний вбивця Онопрієнко – одностайно проголосували за "прівичноє зло", то у мене буде ще більше підстав кричати: "Не про таку Україну я мріяла!". Тому складу лапки, бо мені якийсь "орел" не сподобався, і проголосую не просто за людину з кримінальним минулим, а ще й з кримінальним світосприйняттям, кримінальними методами та кримінальним сьогоденням. Ню-ню... Власне, особисто я не за "орла" голосую, який – зуб даю – з Ющенком незнайомий, і з його центральним штабом навіть незнайомий, а саме за Ющенка, за те, щоби в разі він мені не сподобається, яко президент, я могла через 5 років прийти на виборчу дільницю, вибрати когось іншого, і мене за це не били, не викидали у вікно, не палили бюлетені, не псували їх свідомо, не катали по країні поїзди з відкріпниками, і ще багато чого не... Але я свій вибір уже зробила, а та панна хай робить свій.

Рост - 24-12-2004 у 13:31

Олексію, ти непослідовний.
Спершу ти говориш узагальнюючи про поляків.
Тепер ти кажеш - не треба узягальнювати.
Одвічне - перше ніж шукати скалку в чужому оці, вийми колоду з власного. Борцем за справедливість бути добре, але треба бути послідовним борцем.

Олексій Мачехін - 24-12-2004 у 15:02

Рост, дякую за зауваження. Але я не бачу нічого образливого в такій рисі як гоноровість. А от приписання мешканцям регіону таких дій як "матюкають", і решта, дуже ображають нормальних мешканців регіону. І мене дуже дратує, що подібні до цього суспільні міфи, які спрямовані на розкіл українців повторюють бездумно, щей додаючи "я бачив/ла". Це не "неправильна побудова речення". Брехня це.
Мене вчора в Києві місцева шпана підняла на сміх через мою українську. І що? Це дає мені право узагальнено стверджувати що я бачив, як поводять себе в Києві? За логікою Наталки, мабуть можу. А за своєю - ні. Бо у нас ніхто не вводив колективної відповідальності.

Все, що я хотів сказати:
Прихильники Ющенка на сході пригнічені тим, що їм не довіряють.
Патріотично налаштовані прихильники Ющенка на сході ображені, що замість них привезли, за перепрошенням, шпану, яка елементарно не вміє себе поводити. Зауважте, вони не нарікають на Суми як на регіон! Їм хватає на це розуму і чемності.
Цим людям гірко усвідомлювати, що вони, як правильно зауважив Андрій, стали непотребом в політичній грі під назвою "повторне голосування".
І писати у відповідь на це емоційні і доволі таки зверхні дописи, як на мене, не коректно. Це ображає ще більше.

Captivitas - 24-12-2004 у 15:07

Як це не дивно, але в Запоріжжі не вистачало членів комісій та спостерігачів від Януковича.

Наталка - 24-12-2004 у 15:14

Олексію, яку зверхність ти побачив у моїх дописах? Тебе дратують "суспільні міфи"? Ну то не чіпай болючих тем, і лишайся спокійним! Якщо ти ще раз уважно перечитаєш мій допис, то побачиш, що я НЕ приписувала усьому регіону якихось негативних чи позитивних рис, але те, що нині відбуваєть у Донецькій та Луганській областях - тенденція, одначе. І не треба говорити, що я БЕЗДУМНО повторюю щось - я вже вибачилася за некоректну побудову речення, а над тим, що я сказала, я добре подумала. Щиро рада за тебе, за те, що ти ніколи не брешеш, але з якогось дива дозволяєш собі звинувачувати мене у брехні, і твоя репліка означає буквально, що я не вмію думати, і що розуму мені не вистачає, бо я нарікаю на весь регіон. (Де?) Мене це теж, уяви собі, дратує. Можеш ображатися на мене, скільки твоїй душі завгодно, і патріотично налаштовані мешканці Сходу також вільні ображатися на штаб Ющенка, на самого Ющенка, на весь світ і самого Господа Бога, і голосувати, за кого хочуть, але я повторювала і буду повторювати - образи краще лишити на потім. Така моя думка, вибач, якщо я знову збрехала. :mad:

Dmy - 24-12-2004 у 17:38

Я теж гадаю, що "не треба роздмухувати". Тобто ображати й ображатись. Хоча б ще кілька днів. З іншого боку, робити вигляд, що все гаразд також не варто і не лише зараз. Судячи з усього, місто К. - це Краматорськ (цікаво, що Наталка в іншому треді також пропонує краматорськи події - інші). Також, на мою думку, не треба витрачати блискавки і красномовство на жінку, яка, підозрюю, все одно проголосує за Ющенка, а її вислови - наслідок емоцій і образи. Власне, закиди йдуть не на адресу якихось бритоголових, а на адресу штабу, який не допрацьовує. Можливо, хтось там боїться, що місцеві люди залякані й не зможуть сумлінно виконувати свої обов'язки. Так чом би не запропонувати їм поїхати членами комісій і спостерігачами (досвідченими, доречи, тими, хто як мало хто вже стикалися з порушеннями і мабуть можуть їх виявляти із заплющеними очима) в інші регіони. Не можуть / не хочуть їхати - самі відмовляться, але казати: "Ви більше не потрібні, обійдемось своїми "студентами"", - це справді ображає. Можливо, хтось вважає, що ці люди фальшували результати, і якщо прислати сумських хлопчиків, за Ющенка проголосує відсотків 25? Так це - образа подвійна, а й також омана ще та. Але, скоріше, маємо справу з елементарним заробітчанством. Ходять слухи (лише слухи :cool: ), що в Донецьк приїхали спостерігачи зі Львова і мають по 80$ самих добових. Ну, якщо правда, то не зле, я б так сказав. :o Уже можна гонорово співставляти з тими 800 грн., які наші ДПІ-шники отримали за 3 дні спостереження від Януковича у Львовській області на 2 турі. Ростемо!

Стосовно того, як поводяться донецькі, то можу підкинути ще приклад. Приклад того, як поводився ледачий, неініциативний, сонний (може, дещо і перебільшую :)) "донецький", тобто я. Власне, це не про мене, а про той таки штаб.
На "Правді" ще з початку грудня висів заклик вступати в лави спостерігачів й інших членів ВК, бо ж "може саме від вас залежить доля У", а для того направляти анкети за е-адресою (це на mogemo.com.ua). Направив. Півтора тижні від "можемо" ні слуху, ні духу, потім приходить: "Час настав!" Якщо хочете поспостерігати - ласкаво просимо! Приходьте на Пушкінську,28а (біля ст. метро "Л.Толстого" - для тупих) і заповнюйте особисто (власноруч?) заяву. В мене якось відразу вщух увесь ентузіазм (забув сказати: приходити треба з 17 по 19 грудня, лист було відправлено проти ночі 17-го, прийшов 18-го). Каюсь, я не побіг замовляти квиток на літак до Пушкинської на ранок неділі.
Розумію, люди там зайняті - революцію роблять, адле якщо за 11 днів їм важко було просто прочитати в анкеті місце мешкання, то... (то чого, наприклад, не можна було відразу відправити свою відписку в режимі "Відповісти всім"? Схоже, днів 10 до цих анкет ні у кого взагалі руки не доходили).
Отак я не став спостерігачем і не заробив купу долярів і нові валянки.

Grabchuk - 24-12-2004 у 19:45

2 Dmy
Описаний випадок свідчить про те, що недовіра до місцевих осередків штабу Ю не така вже і безпідставна.

І ще одна ремарка до Dmy. Можна було прийти і допомогти організувати все краще.

Dmy - 24-12-2004 у 20:32

Цитата:
Першим відправив користувач Grabchuk
Можна було прийти і допомогти організувати все краще

Та багато чого можна було.
Можна було давно звалити на фіг і не перейматися такими дрібницями, як вибори Президента якоїсь там України.
Можна було взагалі самому балотуватись у президенти, зібрати купу грошей, привести максимально ефективну команду і втерти всім носа.
Але ж я, здається, зазначив: "ледачий, неініциативний, сонний" :)
Власне, є людиною достоту аполітичною. Досьогодні мав на рахунку аж 2 свідомих політичних акції:
у січні 1990 брав участь у ланцюгу Київ-Львів щодо роковин 4 Універсалу (~30';);
в березні 2001 мене на вулиці "спіймали" хлопчики із донецького відділення молодіжної організації ПРП, і я їм поставив підпис проти відставки уряду Ющенка (~7';).
В інших випадках: не розвішував, не агітував, не голодував (також і не їв, і не пив), не був, не маю. Наразі також політикою не займаюсь, а дбаю, зокрема, і про своє майбутнє (якщо його розуміти глобально). Як уже казав, дуже хотів поїхати на Майдан, але, на жаль, не склалось. Я нігди не був проти допомагати, втім, це не означає, що бігатиму весь вільний час і гукатиму: "Люди, де ви від мене заховались, відгукніться!"

Проте також зазначав, що писав не про себе (про себе, здається, зараз), а про центральний штаб. Відтак трохи не зрозумів: куди можна було прийти і кому допомогти? попри будь-який революційний настрій іти-таки далеченько - боюсь до 26-го не дотопаю (а відкріпний не взяв).
Цитата:
Описаний випадок свідчить про те, що недовіра до місцевих осередків штабу Ю не така вже і безпідставна

Тобто? В чому ще і місцевий осередок завинив?

Наталка - 24-12-2004 у 21:31

Я не збиралася нікого ображати, і сама ні на кого не ображаюся, а тим більше на Олексія, і прекрасно розумію, які проблеми, і які недоліки є у роботі обласних штабів Ющенка, усі ці підводні течії, "гризня", і т.п. – про це постійно пишуть, я сама цього не бачила :baddevil: Але, наскільки я пам’ятаю, Олексій вивісив листа своєї знайомої з віртуальним криком: "Як це розуміти?!", а коли я висунула версію – як це на мою думку розуміти, принагідно висловивши кілька власних думок, почав звинувачувати мене ледь не у всіх смертних гріхах. І нехай це буде оф-топом, але я все ж скажу – чудово, що Олексій намагається думати, аналізувати і висувати якісь припущення, але прикро те, що у даному випадку він відмовляє у цьому ж праві мені, та ще й намагається думати за мене. Не треба цього робити. Я можу помилятися, можу мати рацію, може бути і того, й іншого потроху, але я не хочу, щоби мене звинувачували у брехні там, де цього немає, і виписавши собі індульгенцію ( "а я вважаю, що таке-то слово – не образа" ), тут-таки вживали некоректні вислови. Зверхності стосовно інших – будь-яких регіонів України – у мене ніколи не було, і, сподіваюся, не буде, як і стосовно людей, а ось зверхність стосовно деяких дописів (а не дописувачів!!!) уже з’явилася. :mad:

Captivitas - 25-12-2004 у 14:51

Цитата:
Першим відправив користувач Dmy
Судячи з усього, місто К. - це Краматорськ (цікаво, що Наталка в іншому треді також пропонує краматорськи події - інші).


У багатьох своїх виступах Янукович теж базується на краматорських своїх інформаторах. Може там й створюються усі ці донбаські міфи?

Вже вдруге отримуємо лист від родичів з Добропільщини з обвинуваченнями на політичному підгрунті . Людям було закладено у мізкі страшні ідеї, щодо того, що при перемозі Ющенко шахтарів позакривають у шахтах та затоплять. Важко це все читати та чути.

MartinkaDP - 30-12-2004 у 00:07

А мене от здивувала повна неорганізованість щодо прийому людей з боку наших штабів. На "Майдані" десь серед тижня з'являється повідомлення: по Донецьку їздять два автобуси спостерігачів і т.п., люди не мають куди поселитися, і телефони. Наступного ранку телефоную знайомій штабістці(обласний штаб), даю номери. У штабі взагалі не в курсі, дуже здивовані. От питання: а ХТО мав зустрічати і поселяти, як не штаби, тим більше обласний???

Наталка - 30-12-2004 у 00:23

Власне, нарікань на роботу обласних штабів у так званих "проблемних" для Ющенка регіонах було - хоч греблю гати. А Донецький, здається, тільки лінивий не критикував. Також сварилися на Дніпропетровський, Одеський і Запоріжський. Але я нічого з цього приводу сказати не можу. :)