Форум Рідного Міста

Будьмо уважні!

Користувач Олесь - 16-12-2004 у 11:08

Саме так написав в британській The Daily Telegraph один пан про свої враження від перегляду знимок української революції.

Цитата:
Be Watchful

Am I the only person (asks "ETHNOLEPT";) to have been disgusted by the newspaper photographs of crowds demonstrating in the Ukrainian city of Kiev?

Although their numbers ran into thousands, even millions, my own minute examination of these photographs failed to reveal any but white people. This would be unthinkable, and quite rightly, in Britain, where any photograph of a group of people, however small, in any major city, village, or average home, would show a good proportion of black people or Indians.

Friends tell me that there are very few black people or Indians in the Ukraine, so it is not surprising that crowds of demonstrators are entirely white. This is beside the point.

If the inhabitants of the Ukraine are predominantly white, that is their misfortune. But, as in Britain, such photographs should point the way to a better future, in which the Ukraine will be as multiracial as any other country, and most of its present troubles, which are due to persistent racism, will be over.


http://www.opinion.telegraph.co.uk/opinion/main.jhtml?xml=/opinion/...

В двох словах про що йдеться:
Автор переглядав знимки з Майдану і йому впало в око, що хоча там були присутні тисячі чи навіть мільйони людей, на знимках він не зауважив нікого окрім представників білої раси - жадних муринів чи індусів. :lol: Якби щось подібне відбувалося у Великій Британії - навіть маленькі мітинги - там би була добре співвідношення білих і чорних.

Якщо ж в Україні нема чорних, то це дуже погано, в перспективі Україна би мала стати багаторасовою країною, як і будь-яка інша :lol:, і тоді в Україні буде покінчено з її теперішніми проблемами, які зараз є в зв'язку персистуючим расизмом. :lol:

MartinkaDP - 16-12-2004 у 11:55

та ну, той автор неуважно дивився. я сама бачила на фото і відео хлопців африканського і азійського (Індія, Пакістан) походження.
з іншого боку, навіть у Донецьку (в нас дуууже багато іноземних студентів полишалися жити) не так багато громадян україни інших рас - а то ж найперше громадян, які голосують, мали б цікавити ті акції.
европейці зі своєю толерантністю вже звихнулися...

Чарівник з міста Гамельн - 16-12-2004 у 13:13

Жах який! :)

До речі, я біля Верховного Суду бачив одну дівчину явно африканського походження (принаймні наполовину).


14!

Круціфукс. - 16-12-2004 у 15:57

Чарівнику:


Ага! :-)

88!

Чарівник з міста Гамельн - 16-12-2004 у 16:03

Круціфуксу:

:P

Круціфукс. - 16-12-2004 у 16:06

Ну от, Чарівник не пускає мене у фашисти... Ну і не треба! :P

Олександр Чорнобиль - 16-12-2004 у 17:17

Насправді для британського суспільства це чи не предмет гордості - їх багатонаціональність і різноманітність культур. В будь-якій міській раді Британії чиновники вам з гордістю скажуть: "В нашій громаді проживають представники 10 (50, 120) національностей". В половині районів Лондона це число більше 100. Більшість управлінь з питань комунікацій міських рад мають в своєму складі спеціальні підрозділи, які відповідають за переклад всіх продуктів діяльності міського уряду на мови, які використовуються в їх громаді.
Разом з тим, більшість британців ЯКІ ПОБУВАЛИ в Україні і знають в складі якої імперії вона багацько років була, перед вашою поїздкою в Британію передусім порадять вам не дивуватись тому, що на вулицях британських міст ви зустрінете багато людей "з чорним кольором шкіри", "вихідців з Азії", які до того ж є "корінними жителями" Лондона (Ліверпуля, Глазго, Лідса тощо).
А цей чолов"яга очевидно вперше про Україну дізнався два тижні тому... :(

Dmy - 16-12-2004 у 19:18

Найбільше мені сподобався кавалок, де колєги пояснюють цьому бовдуру, жи на Майдані негрів нема, бо їх і в цілій Україні не в кожному ларьку знайдеш. А він упевнено заперечує, що такі подробиці справи не стосуються! Негри Мусять Бути! Залізний аргумент!
Тобто, якщо ти, мешканцю України, не є негром - це твоя особиста проблема. Та це ж відвертий расизм! У Гаагу гада!

Наша відповідь Чемберлену
Шановний чіп Телеграфічної Дейли! Чи маєте ви хоч якось розвинену уяву? Чи можете собі уявити, як жити бідним неграм у наших складних майже сибірських умовах, коли такий милий вашому демократичному серцю Гольфстрим усе ще не омиває Хрещатик. Важко відразу окреслити всі причини, але, судячи з усього, це неподобство, в першу чергу, випливає з недалекоглядних рішень саме вашого уряду, а також урядів ваших союзників, які досі під надуманими відмовами не приймають нас у Європейську спільноту, відрізаючи відтак можливість заслужено користуватися благами і течіями цивілізаційними.
Менше з тим, пане журналісте, ми і без вас нація прогресивна, а надто - гуманна. Це саме ВИ, а не ми ладні вигнати всі національні меншини без розбору на підтримку ваших ВігіТоріанських забаганок! Вам, саме вам, навіть на думку не спаде, що бідні (й багаті) генетичні виходці з африканських угідь елементарно застудяться при 12-градусному Морозі, захворіють і ... (яка різниця - вам все одно вони байдужі). Ви взагалі-то чули, що таке 12 градусів нижче нуля, причому по Цельсію? Тоді що ви взагалі знаєте про це життя?!
Ні, ми - не такі! У нас негри сидять удома і варять каву нам - простим невідомим героям загальнонаціонального спротиву.
А ось ви, квазі-борець за квазі-права, поясніть світовій спільноті: чому у вашій псевдодемократичній країні на пост прем'єр-міністра так кволо кандидують жінки (та що там кволо - вони практично відсутні; була одна, тай та, судячи з поведінки - перевдягнена)? Не треба говорити, що ваші заокеанські друзі й того не мають. Воістину, скажи мені, хто твій друг...
Не будьте, писателю, боягузом - признайтеся, що вам кажуть ваши доморощені фем..., тобто борці за права і свободу жінок від чоловіків? Мовчите? А от у нас на Майдані (і це навіть ви, зі своєю гуманістично-політичною короткозорістю, можете добре бачити) всього порівну: і людей, і гендеру.
Та годі! З вашого так званого допусу, очевидно, жи ви, скоріше за все, не негр, але точно - не жінка, і в цьому ваша теперішня перманентна (persistent) проблема!

Фарбуйтеся, бо ви того варті!

сумна - 16-12-2004 у 19:50

Божечку, та в нас зараз стільки проблем, що реагувати на ТАКЕ було б щонайменше дивно. :-)
Як казав самі знаєте хто, "слішком далєкі оні от народа" :-)

tysovska - 20-12-2004 у 12:33

А мене не полишає питання: невже бувають аж такі тупі й неосвічені британці? Чи вони не знають, що у нас, на відміну від них, нема такої яскравої колоніальної історії (або є - тільки з точністю до навпаки), тому ні негри, ні індуси на нашу частку землі особливо не претендують?

jaguara - 20-12-2004 у 14:52

мене особисто отой наїв посмішив, що у моєму теперішньому настрої вже плюс :) нє, вся біда України в тому, що тут живуть расисти... ха-ха три рази. Згадується чарівний ринок "Барабашова" за 15 хв міського транспорту (якщо без корків) від рідної хати. Та такий інтернаціонал не знаю де ще можна в Україні знайти :) і всі чудово між собою ладять. Але єдиний страйк, на якому я можу уявити усіх цих різномастних ( я в хорошому сенсі, не баньте мене за расизм, пліз!) чесних торговців -- наскільки це для них притаманно -- це проти підвищення плати за місце, чи введення якогось зайвого, на їх погляд, податку. їм не до страйків за чи проти Ющенка -- їм тре помаранчеві куртяки (шалики, шапки і т.д.) продавати :)

Grabchuk - 20-12-2004 у 20:25

Цитата:
Першим відправив користувач Олександр Чорнобиль
А цей чолов"яга очевидно вперше про Україну дізнався два тижні тому... :(

Не той вибрали смайлик. Треба було:

А цей чолов"яга очевидно вперше про Україну дізнався два тижні тому... :)

Адже, як не як, навіть такий чолов"яга, дякуючи помаранчевій революції, дізнався про Україну!

Олександр Чорнобиль - 21-12-2004 у 09:29

2Grabchuk: Ні-ні. Я все зробив правильно - я сумував з того приводу, що він раніше нічого не знав про Україну, бо все ж і крім помаранчевої революції в Україні щось є.
А ось комусь з наступних дописувачів, наприклад Вам, було
доречно і потішитись.
2tysovska: Є всілякі британці. В тому числі такі (цих досить багацько), що вважають себе дуже розумними і інтелегентними (бо знають власну історію), але разом з тим - ніц не знають про інші країни.

Лучишин Роман - 21-12-2004 у 13:02

Недавно був в Києві (18 грудня 2004р.) так побачив дивну картину. Компанія чорнокірих з оранжевими шарфами в оражевих шапках з надписом "ТАК! Ющенко!". Так що "Daily Telegraph" мабуть дегляділи ;))

Dmy - 21-12-2004 у 15:56

Цитата:
Першим відправив користувач Лучишин Роман
Недавно був в Києві (18 грудня 2004р.) так побачив дивну картину. Компанія чорнокірих з оранжевими шарфами в оражевих шапках з надписом "ТАК! Ющенко!". Так що "Daily Telegraph" мабуть дегляділи ;))

Фотографії не маєш?
Якщо ні - завдання всім киянам, знайти толпу чорно-оранжевих, зазнімкувати і відіслати в Дейлу. Нехай знають, що ми потроху наближаємось до норм цивілізації :lol:

Користувач Олесь - 21-12-2004 у 16:00

Можна ще залучити до цієї спецоперації помаранчових циганів - їх не відрізнять від індусів.

Чарівник з міста Гамельн - 21-12-2004 у 16:16

Це, до речі, прикол був, коли по Києву йшла група циган (без помаранчової атрибутики) і скандувала: "Нас багато і нас не подолати!" :)